Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
Aktív témák
-
manchester85
veterán
válasz
norbesz79 #33292 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy a 3GS-sel egyidős Samu új ára is esik. Mondok egy példát:
Ott van a HTC desire, ami kb. egyidős az iPhone 4-gyel. Egy i4 használt piaci ára 90-100k, egy HTC desire ára meg kb. 50 ezer. Ebből ugye az jön le, hogy az i4 milyen faszán tartja az árát, ellentétben a HTC-vel, ami anno 130-160k is volt.
Igen ám, csakhogy az i4 új ára egy fillért sem változik egy teljes éven át, míg a HTC ára szépen kúszott lefele. Az ártartást meg úgy kell számolni, hogy ahhoz képest mennyit ér, hogy te mennyiért vetted.
A lényeg: ha vettél a bevezetéskor egy iPhone 4-et, és egy HTC desire-t, akkor az iPhone-nal jobban jártál.
De mi van, ha vettél egy Desire-t 1 éve 90-ért kártyafüggetlenül, ami most 50-et ér, és vettél 180-190-ért egy iPhone 4-et, fél éve, ami majdnem 100k-val kevesebbet ér most...
Nemcsak azt kell nézni, hogy egy adott iPhone-nal egy időben megjelenő más csúcsteló most mennyit ér. Egy Galaxy S (plus) is csak 60k-t ér, de 80-ért meg tudod venni hónapok óta. Ez jobb ártartás, mint aki 180-190-ért vett egy i4-et mondjuk a nyáron, és most 90-et ér a telefonja... Úgyhogy az a lényeg, hogy akkor tartja az iPhone az árát, ha a bevezetéskor veszed meg.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
FefeeX #33197 üzenetére
Na, így már minden világos. Mi, akik már "vettünk" ezen keresztül 4 eurós app-eket fél órás szöszmötöléssel, ingyen, más színben látjuk a világot, ennek megfelelően a 12 days-t is.
szerk:
Szerintem külön. Viszont több készüléken is szerezhetsz krediteket, ugyanazzal az ID-val is.
szerk!
Ragnar!
Nekem sincs iPadem, úgyhogy csak tipp, nem mondom tutira.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
Ragnar95 #33171 üzenetére
Igazából ilyen dollárárfolyam mellett, nálunk szinte olcsóbban adják az iPhone-okat, mint az USA-ban.
Az USA-ban pl. 375$+ adó a független 3GS, ez olyan 410$, ami szinte pontosan 100 ezer forint. 27%-os adóval annyi lenne, mint nálunk.
A 200$-os készülékárhoz meg szintén jön még hozzá az adó+ ilyen aktivációs díjak, ami 60 dollár asszem, úgyhogy kb. annyira jön ki az ár, mint a T-nél egy 10k-s csomagban (70k)
Olyan csomaggal, mint amiben én vagyok (1500ft
) pedig esély sincs iPhone-t venni, ahogy néztem 60-70 dollár alatt nem ússza meg az ember. Szóval, ha azt vesszük, nem olyan rosszak a hazai kondíciók, pontosabban a T kondíciói.
Egyébként mielőtt valaki hülyének nézne (emiatt, más miatt nyugodtan nézhet
) közeli rokoni szinten érdekelt vagyok az amerikai dolgokban, nem csak találomra nézegetek idegen országok szolgáltatóinak csomagjait.
szerk!
Hát egyáltalán nem. És az is marhaság, hogy tartja az árát. Még szép, hogy tartja, ha az Apple ugyanannyiért adja 1 éven át. Ha kihozol egy 3GS-t 110-ért a boltból, akkor azt már 60-nál többért nem tudod eladni. Míg egy GS2 alig drágább, és 100k körül fut használtan. Magyarul a piacot nem érdekli, mennyiért adja az Apple, és ennek fejében egy 110k-s ár teljesen irreális, amiért másnap már a felét is alig adnák... Úgyhogy ahhoz képest az iPhone egyáltalán nem tartja jól az árát, hogy mennyibe kerül függetlenül...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Egyébként ha meg már a frissítéseknél tartunk. Jelenleg a legfrissebb OS elérhető iPhone 3GS-től felfele. A 3GS egy 2,5 éves telefon. Ha egy fél év múlva megszűnik rá a legfrissebb iOS támogatás, akkor legkorábban 3 éves korában jelenhet meg olyan program, ami már nem rakható fel. Most így kapásból megnéztem pár népszerűbb progit, és a legtöbbnél iOS 4.0, 4.1 a követelmény, de sok olyan is van, ahol iOS 3 is elég, pl. viber. A 3G-n azért is szűnt meg olyan hamar a támogatottság, mert az gyakorlatilag még 2007-es hardver. Szóval, mire aktuálissá válhat ez a gond, sztem 4 évig piacon kell lennie egy telónak. Bár ha azt vesszük, hogy valaki vesz egy 3GS-t 110 ezerért, aztán 1 év múlva nem tud rá bizonyos progikat venni, amire az lesz az Apple reakciója, hogy elavult telefont vett, azt nem biztos, hogy díjazni fogja az illető.
-
manchester85
veterán
válasz
b4zsi- #33158 üzenetére
Nekem anno 3G-n volt hasonló gondom. Arra ügyelj, hogy ne frissíts fel iTunes-ban olyan progit, ami nincs fenn az iPhone-odon. Mert utána már nem fogod tudni rászinkronizálni, és buktad a progit.
A legegyszerűbb, ha iTunes-on nem is frissíted a programokat, csak iPhone-on, abból baj nem lehet. Már csak azért se, mert ezzel azt is meg tudod oldani, hogy ha egy progi adott verziója szar, akkor visszarakhasd a korábbi verziót, hisz csak szimplán letörlöd a telóról, és szinkronizációkor visszakerül iTunes-ból a régi. Viszont arra ügyelj, hogy addig ne dugd gépre, mert akkor iTunes-ban is felfrissíti, és vége.
Mondomén!
De az iTunes még jelezheti, aztán jól besz*pja, ha ott frissít valamit, ami nincs fenn a telóján.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Azért érdemes lenne utána nézned, hogy manapság hány %-kal estek a lemezeladások az egész világon, meg hogy úgy nagyjából a legtöbb zenész turnékból él, nem lemez bevételből. A mai zeneipar annyira gyorsan változik, hogy nem tudom elképzelni, hogy vannak a jelen kornak zenei műgyűjtői.
"Számomra pl a youtube, rádió és társaik minősége meg sem közelíti a kielégítő szintet."
Igen, ezek a tipikus nagy szavak, amiket persze csukott szemmel egy teszten nem tudnál bebizonyítani.
-
manchester85
veterán
válasz
FefeeX #33112 üzenetére
"Nem egy kamu, nem egy átverés ahogy Te mondod"
Nem is írtam ilyet. Csupán egy üres lufinak tartom, továbbra is.
"Az, hogy ez a véleményed a zenékről, és inkább lopod, lelked rajta, csak ne reklámoznád ennyire, meg ne néznéd le megint nyilvánosan azokat akik nem úgy tesznek ahogy Te."
Ez ugyancsak nem igaz. Egyrészt, miből gondolod, hogy lopom? Egy heti rádióműsort hallgatok 90%-ban, ami ingyen letölthető, plusz zenei csatornákat nézek, vagy rádiót hallgatok. Hol van ebben a lopás? Én csupán megállapítottam, hogy zenét ma már az emberek többsége nem vesz. Ezzel én nem álláspontot foglaltam, hanem egy megállapítást tettem. Mi ebben a reklámozás? Egy szóval nem kommentáltam, hogy ez a helyes, vagy így kellene tenni. Tehát még akkor se lenne igazad, ha a "nem vesz zenét" egyenlő lenne a warezzel". De még ez sem igaz, hisz ott vannak a videómegosztók, zenei csatornák, rádiók, stb. Ez mind legális, és ezzel is akartam rámutatni arra, hogy a legtöbb ember ma már nem vesz zenét. Nyilván, ha "walkmanezik" valaki, akkor arra már audio file-ok kellenek, hogy arra ki mit tesz, azt nem tudom. Én mindenesetre jelenleg olyan zenéket hallgatok menet közben, ami rádióadás volt, és így nem is minősül lopásnak.
Mint már sokszor leírtam, nem látom a program mögött a koncepciót. A csukott szemmel élők számára egy csili-vili maszlag, a tipikusan buta amerikaiak számára.
Hogy a zenék miért nem hasznosak, azt is leírtam. 1 darab számmal nem sok mindent lehet kezdeni, nem annak függvényévé fogom tenni, hogy mit hallgatok. Főleg ha egy élő koncertfelvételről beszélünk... Itt nem a warezről van szó, hanem arról, hogy ez nem oszt, nem szoroz semmit. Aki vesz még zenét, annak esetleg, de szerintem kevés ilyen ember van. (Jaj, most megint warezoltam? Nem, mert a kispicsák msn-en egymásnak linkelgetik a youtube klipeket, eszük ágában nincs zenét venni.)
Az utolsó mondatodnak semmi értelme. Egy iOS alkalmazás beszerezése csak akkor legális, ha az appstore-on keresztül szerzem be. Zenét hallgatni viszont nem csak az adott zene megvásárlásával lehet, ugyanígy az se illegális, ha dvd vevővel felveszel egy filmet saját használatra arról a csatornáról, amiért amúgy fizetsz. Szóval hagyjuk is ezt a vonalat, mert ezer sebből vérzik az analógia.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Én speciel még soha nem warezoltam egyetlen egy iOS alkalmazást sem, de:
1. Miért örüljek olyan alkalmazásoknak, amiknek nem veszem hasznát?
2. Miért tekintsek ajándékként napi egy, számomra haszontalan alkalmazásra, amikor ilyen az év 365 napján találok, ráadásul napi 10-et is, ha akarok.
3. Manapság senki nem vesz zenét, aki mégis, az a polcán tartja, és nap mint nap törölgeti a lemezeit. Arról nem is beszélve, hogy a zenei ipar annyira dinamikusan változik, hogy 1-1 zene megvételével semmit nem tudsz kezdeni, miközben az iPod Classicot úgy hirdetik, hogy 40 ezer szám fér el rajta.
Miért nem megoldható? Nem lehetett volna kitalálni, valami redeem code-ot, vagy ilyesmit? Több alkalmazásnál is volt már, hogy kuponok segítségével ingyen letölthető, meg itt van ez a szponzorált kreditgyűjtős dolog, igaz, ami bár nincsen mézesmadzagba csomagolva, de 1000x használhatóbb. Bár való igaz, hogy ez teljesen független ettől.
szerk: azóta látom, már ti is írtatok ezekkel a redeem code-okkal kapcsolatban, én nem értek ennek a hátteréhez, úgyhogy nyilván elfogadom, ha azt mondod, nem kivitelezhető.Addig, amíg az év 365 napján vannak akciók, leárazások, a több 100 ezer alkalmazás közül, toplistásakat is beleértve, addig egy ilyen speciálisnak beharangozott karácsonyi alkalmazásnak semmi létjogosultságát nem látom. Két dolog jut eszembe róla: a "mókusvakítás" és a "nesze semmi fogd meg jól". És nem az elégedetlenség, a követelőzés vagy a telhetetlenség beszél belőlem, hisz, elvileg amit ingyen adnak, azt meg kell köszönni, az etikett is ezt diktálja, hanem az, ahogy hülyének nézik vele az embereket. Pl. ha egy fizetős alkalmazást ingyenessé tesznek, azt nem fogom lef*kázni, max nem töltöm le, ha nem tetszik. Azonban ennek programnak nem volt se egy célcsoportja, se egy koncepciója, összeszedett egy csomó használhatatlan kacatot, amit én is bármikor össze tudnék állítani, talán még hasznosabbakat is, szintén az ingyenesek közül.
Inkább az a szánalmas, hogy a szeretet és a karácsony nevében hülyére veszik az embereket, miközben ezzel párhuzamosan amúgy is lehet találni számos leárazást, akciót az év 365 napján.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
"Olyan mintha anyudat elkezded parasztozni, mert nem tetszik a karácsonyi ajándék, amit vett neked. "
Ja, pl. kapnék anyukámtól karácsonyra egy üveg ásványvizet, amit a Westendben osztogattak, és amihez bárki más is ingyen hozzáférhetett, de ő meg szépen be is csomagolná, mintha más nem juthatna hozzá ugyanúgy, aztán ajándékként titulálva adná nekem.
-
manchester85
veterán
válasz
FefeeX #33076 üzenetére
Az, hogy mi miért lett ingyenes, azt nem tudom, de a soundhound-ot már azelőtt letöltöttem ingyen, hogy a 12 days-ről egyáltalán hallottam volna.
"Viszont a zenék meg a könyv egy az egyben ezért lett ingyenes"
Most így fejből nem vágom, de talán volt egy nyúlfarknyi Micimackó, meg néhány zene, több esetben is csupán 1-1 szám. Úgy gondolom, hogy a mai világban a megvásárolt zenének nincs értéke. Aki fanatikus zenegyűjtő, az úgyis megveszi, mások pedig youtube-oznak, rádióznak, warezolnak. Lehetetlenség minden zenét megvenni, amit szeret az ember, innentől fogva szinte semmit nem vesz meg, úgy gondolom.
Könyvekből is van számos ingyenes tartalom, nem tartom valószínűleg, hogy családalapításig nyilván fogom tartani, hogy Micimackó megvan-e még valahol.
Hogy a 12 days nyomására lett-e némelyik program leakciózva (pl a soundhound) azt nem tudom, de most ha abból indulunk ki, hogy 80 cent körül amúgy is meg lehet venni a legtöbb progit, mikor akciós. Persze, ami ingyen van, az nyilván jobb, de hány olyan meglepetést nyújtott a 12 days, amit hasznosnak ítéltél meg? Akkor lett volna legalább exkluzív, és csak az app-en keresztül lehetett volna ingyen letölteni, amit ajánlott. Ahogy rémlik, nekem egyedül a Soundhound volt fontos, amit már a 12 days előtt letöltöttem. Innentől fogva ez a program nekem az égvilágon semmit nem adott. Persze, ingyen ne is követeljen senki semmit, csak akkor nem tudom, minek lett ekkora szenzációként beharangozva. Ha tényleg bizonyított, hogy a Soundhound miattuk lett ingyenes, akkor egy laza "köszi"-t azért üzenek nekik, de egy szifonos "leárazások cikk"-ből, illetve az appstore vagy az appshopper böngészésével sokkal hasznosabb dolgokhoz szoktam jutni.
Alapvetően 4 gond van a 12 days-szel.
1. minden napra kínált egy ingyenes alkalmazást, ami korábban fizetős volt. (Ilyen bármikor találok bárhol. Főleg olyat, amire nincs szükségem)
2. Naponta csak egyet adott. (Olyat, amire nincs szükséges, és ingyenes, de volt fizetős is, milliónyit találok)
3.Az app letöltése nem függött attól, hogy a 12 days-en értesülök az ingyenes tartalomról.
4. Egy csomó alkalommal zene volt az ajándék, ráadásul élő felvétel, amit egyszer meghallgatsz, és annyi. Ne legyenek illúziónk, aki gyűjtő, fanatikus, az megveszi amúgy is az albumot, aki pedig nem, az úgyse vesz semmilyen zenét, hisz rádiózik, youtube-ozik, freeware jellegű zenéket tölt, de leginkább warezol. Az alkalmazások lettek volna fontosak, akár úgy is, hogy 30-40%-os kedvezménnyel valamilyen navigáció, vagy hasznos programok, keynote, ilyesmi. Inkább ingyen ránk sóztak mindenféle vackot. Olyat bármikor találok, ami ingyenes, de semmi szükségem rá.
-
manchester85
veterán
Mi az, hogy helyén kell kezelni? Hol a helye? Ott az appshopper, ahol nap, mint nap rábukkanhatsz leértékelt, ingyenes alkalmazásokra, többek között ugyanazokra is, amiket a 12 days kínál, meg még sok másra is. Ez a 12 days olyan, mintha befújnál egy lufit tejszínhabbal, marcipándíszítéssel, és miután letörlöd róla a mázt, eldurran a lufi is. Na, ennyit ért a program. Egész évben vannak akciók, leértékelések 12 days nélkül is, és mivel ez semmi többletet nem kínált az amúgy is ingyenessé váló tartalmon felül, így nyugodtan kijelenthető, hogy egy kalap szart se ért. Most ha én elolvasok egy cikket, hogy mi vált a napokban ingyenessé, és minden nap bepostolok egy ideiglenesen ingyenes alkalmazást 12 napon át, akkor ezzel ugyanannyit érek, mint a 12 days. Helyen kell kezelni, ja: átbaszás volt.
-
manchester85
veterán
válasz
snooze #32983 üzenetére
De az Apple nem abból indul ki, hogy JB nélkül fogod használni. Honnan tudhatná, hogy ki fogja feltörni és ki nem? (Ettől függetlenül szerintem is g*ciség.)
"ha nem jön be neki az uj bugokkal teli sw.."
Mivel a bugok elvileg nem feature-ök, így az Apple is nyilván úgy viszonyul hozzá, hogy ezeket a jövőben javítani fogják. Tehát ebből a szemszögből nézve, az Apple nyugodtan mondhatja, hogy miért akarnál downgrade-elni.
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #32893 üzenetére
Ezt már korábban én is felvetettem, akkor se nagyon érdeklődött a dolog iránt senki. Azóta a családban/rokonságban 3 iPhone is van, plusz egyik haveromnak is, úgyhogy már nekem se létfontosságú a dolog, viszont szerintem kivitelezhető és megoldható.
Igazából úgy is fel lehet ezt fogni, hogy 1 valaki osztja meg pénzért a saját ID-ját.
Pl. 1 valaki megvesz egy alkalmazást, majd elosztja x felé, és átutaltatja velük azt az összeget. Utána leveszi a kártyát, hogy ne kelljen a többieknek se megadni a kártyaszámot, majd ők szintén letöltik a progit. Utána az illető visszaváltoztatja a jelszót, és ha jön valami frissítés, akkor újból megadja, vagy generál egy olyat, amit megad. Nyilván valamilyen szinten bizalmi alapú a dolog, de ha mindig leveszi az illető a kártyát, akkor max az ID-ját lophatja el a többi résztvevő, ami igencsak alpári dolog lenne, és nem feltételeznék ilyet szinte egyetlen egy iPhone tulajról sem. Szerintem kivitelezhető a dolog, és főleg navigációra jó. Ha többet nem adja meg a jelszót, és nem tudod frissíteni, az se a világ vége, hisz ha már az iTunes-odba importáltad, akkor bármikor vissza tudod tenni, és amíg nem kell újra authorizálnod, addig bármikor vissza is szinkronizálhatod. De ha mondjuk 5 ezerért van egy teljes Európa térképed, akkor az még kompromisszumokkal együtt se olyan rossz, főleg, ha ki is használod.
Na, b4zsi leírta rövidebben a lényeget. Bár ezt vehetjük úgy is, hogy pénzért átadja a megvett progiját.
Ennek ellenére nem rossz ötlet. Nyilván, akié az ID, az jár a legjobban, de minden csak megegyezés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
samgar #32796 üzenetére
Igen, értem, kérdés, hogy te érted-e, miről van szó. Az opera egy butított webböngésző, és pont ezért képes villámgyors adatbetöltésre, hisz a cég megformázza a tartalmat, mielőtt az eljutna hozzád. Ennek az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy iPhone 4-ed van, vagy sem. Mi tart vissza, hogy Safarit használj? (Amivel amúgy tökéletesen megy a direktnet..) Ja, semmi? Akkor meg? Vagy mégis csak érdekel, mekkora adatforgalmat csinál?
TonTomika!
Szerintem nincs, bár én az OTP-re most totálisan ki vagyok akadva. Az OTP-nél ugyanis kötelezően bevezették, hogy minden belépéskor egy random sms kódot kell beírni, ami ráadásul kikapcsolhatatlan, és most már webes felületen is kéri.
(Átutalásnál nyilván érthető, meg jó is, de minden átkozott belépésnél azért ez nevetséges...)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
samgar #32784 üzenetére
És? 1/10-ed akkora adatforgalomért cserébe kompromisszumokat is kell vállalni. Egyébként inkább örülj neki, mert én banki ügyekre nem is használnék olyan böngészőt, ami először proxy szerveren keresztül szerzi meg az adataimat. A facebook pl. "külső behatolásnak" érzékelte nekem az opera minit.. Ezzel együtt a működési felépítésének köszönhető, hogy 90%-kal kisebb adatforgalmat generál. Szerintem inkább örülnöd kéne, hogy van egy ilyen lehetőség is, mert pl. lassítás után, vagy GPRS-szel esélyed se lenne normális sebességgel böngészni, az opera meg megoldást nyújt erre a problémára. A safarival meg nyilván nem kell egy lapon említeni, de nem is az a célja.
eszgé100!
Lehet, nyugodtan törölheted.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
:MTC:kandur #32662 üzenetére
Restore, és utána két különböző kártya. Vigyél egy laptopot magaddal, legyen rajta iTunes, és utána restore-olod.
szerk!
Mi ebben a kegyetlen? Megállapodsz az illetővel, hogy ha minden rendben lesz vele, akkor megveszed. 10 perces folyamatról van szó, ő meg bele fog menni, ha igazat mond...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Fefeex!
Jogos, igazad van, benéztem, mert 4S-re gondoltam.
Megzavart a 4-es megnevezés.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
FefeeX #32654 üzenetére
Én úgy tudom, hogy iOS 5-tel már nem megy a gevey sim. Nyilván custom firmware-rel elvileg ez a korlát kikerülhető, de a 4S ugyebár gyárilag iOS 5-tel érkezett.
b4zsi!
Szerintem a kérdésből nem derült ki, honnan, milyen forrásból akarja megvenni, de még az sem, hogy új készülékről van-e szó. De ha 8 gigás, akkor is bele kell tenni két különböző kártyát, mert lehet T-s és vodás is.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
:MTC:kandur #32651 üzenetére
Onnan, hogy beleraksz két különböző kártyát. Szoftveres buherával biztos, hogy nem függetlenítették.
-
manchester85
veterán
válasz
Ragnar95 #32508 üzenetére
Hát oké, de mondjuk vegyük az én példámat. 110-ért vettem a T-nél az i4-et, ami 155 000 függetlenül. 1500ft-os havidíjam van, egy olyan csomaggal, aminél jobbat ki se tudnék magamnak találni, és ezzel a mobilnetem is meg van oldva, még ha nem is felhőtlenül, de lassítás után operával azért még használható marad a böngésző. Emailre, imessage-re, IM-re meg tökéletesen elég a lassított net is.
Magyarul ez azt jelenti, hogy 24 hónap használattal, és a havidíjjal+ a telefon árával együtt kerül 146 ezerbe a függetlenül 155 ezerbe kerülő telefon.
Mi értelme lenne így függetlenül megvenni? Mondjuk te a vodánál vagy, ott drágább az előfizus, mint a független. Mindenesetre amíg 24 hónap havidíj+készülék ár kevesebb, mint önmagában a független ár, addig szerintem totál értelmetlen függetlenül venni. Persze, ha valakinek független teló kell, az nyilván más kérdés. És ettől én még 1 év múlva is vehetek függetlenül egy másik telót, vagy kötök még egy előfizetést, és eldobom a kártyát. És ha kidobom az ablakon a havidíjat, még akkor is olcsóbb, mint a független.
(Évente veszel egy 200k-s telót, a mobilnet árát meg sajnálod rá? Azért ez elég érdekes értékrend.
)
-
manchester85
veterán
válasz
DonThomasino #32487 üzenetére
Ezt meddig fogod még csinálni? Igen nagyon, puszi!
_ak_!
Don egy vírus csupán, amit úgy kódoltak, hogy minden nap ezt a kérdést spammelje a topikba.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Mi az, itt senkinek nincs hűségideje, vagy hogy csináljátok ezt?
-
manchester85
veterán
válasz
persil #32383 üzenetére
Érdekes. Igazából azért is idegesít ennyire, mert nekem meg a 3G volt az, amivel abszolút nem volt ilyen gondom. Bár az is lehet, hogy mivel a 3G-n nem volt zsírtaszító réteg, így azt nem tudtam annyira tisztára törölni, hogy látszódjon, vagy nem tudom. Egyébként az ominózus karcok még a hajszálvékony kategóriában is hajszálvékonyak, tényleg "laboratóriumi" körülmények kellenek hozzá, hogy látszódjanak, viszont kifejezetten hosszúak, 2-3 cm simán megvan az egyik...Ha ti azt mondjátok, hogy nektek teljesen karcmentes, azt én nyilván nem fogom megkérdőjelezni, de próbáljátok meg olvasó- vagy spotlámpánál többféle szögben is nézegetni, ugyanis ezek a karcok nekem pl. csak bizonyos szögekben láthatóak. De mikor tegnap este észrevettem, nem hittem a szememnek. 2-3 cm-es karcok, a készülék előlapja soha semmi mással nem érintkezett, csak emberi ujjakkal, és farmerzsebbel, amiben teljesen izoláltan, kijelzővel befele pihen. Még arra tudok gondolni, hogy mivel alapból is elég feszes farmereket hordok, illetve mostanában fel is jött pár kiló, így erősebben súrlódva esetleg valóban karcolja. De ez így tényleg gáz.
Más lehetőség egyszerűen nincs. Na mind1, a k*rva életbe.szerk:
#32407!
Hát ja, akkor inkább nem is szóltam.
Én majd akkor leszek megnyugodva, ha már elég karc lesz rajta ahhoz, hogy kár legyen idegeskedni emiatt.
Viszont nekem ez tényleg felfoghatatlan, hogy a 3G előlapja ( az én tapasztalataim alapján) mennyivel karcállóbb volt.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
ferofacee #32337 üzenetére
Nem egy ismerősömnek van fenn IS a telóján, és nagyon is tisztában vagyok vele, hogy teljesen máshogy csúszik rajta az ujja az embernek, mintha nem lenne rajta, illetve, hogy idővel besárgul a fólia. A jövőben lehetőleg ne szólj hozzám, nem vagyok kíváncsi a véleményedre.
-
manchester85
veterán
válasz
ferofacee #32334 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy én abból indultam ki, hogy a 2,5 éven át szolgáló 3G üvege az együtt töltött idő alatt tökéletesen mikrokarcmentes maradt. Ráadásul repült nem is egyszer, betonra, parkettre, stb. Az eddig érintetlen i4-en meg már most mikrokarcok vannak.
Külön zseb, és kész, soha semmit nem tettem még mellé, és bevált. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy az iPhone 4 üvege sokkal kevésbé karcálló. A fóliákkal szemben pedig szkeptikus vagyok. Lejön, besárgul, rontja a kijelző minőségét és az érintést, stb. Persze, ha a fóliamentességgel aláírnám, hogy karcos lesz a kijelző, akkor jobban tudnék mérlegelni. Itt azonban az a gond, hogy a 2,5 éves tapasztalat után egy teljesen váratlan helyzettel kell szembe néznem. Vagyis ami eddig bevált, az most nem. És igazából ezek után csak azért se fogok fóliát tenni rá, ha karcolódik, hát ba*zódjon meg, ha egy farmer is képes megkarcolni... Ráadásul itt most tuti hogy nem a gombokról vagy patentekről van szó...
-
manchester85
veterán
Hát emberek, meg kell állapítani, hogy az iPhone 4 előlapja simán karcolódik egy farmer belsejétől is. Nem durván, de bizony ha fényhez fordítom lezárt képernyővel, akkor egész hosszú hajszálkarcokat lehet kivenni. 3G-nél ilyen gondom sose volt, az tényleg ellenállt a karcoknak. Ez bizony elég gáz...
Picur!
Most már vegyél visszább egy kicsit. Egy topikban kérdezni lehet, követelőzni nem.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
Picur1992 #32301 üzenetére
Jó lenne, ha a kérdéseidet összeszedett formában, lehetőleg minél kevesebb hozzászólásban tennéd fel, és ha nem telt el még 5 perc az utolsó hozzászólásod óta, akkor egy új gondolatot annak szerkesztésével írnál meg. Ez egy szakmai topik volt, ahol nyilván nem szégyen kérdezni, de rengetegen olvassák, és borzalmas azt látni, hogy chatszobává alakítod a topikot...
Nem vagyok moderátor, így a kérésem csak egy jó tanács, de szerintem ettől függetlenül érdemes megfogadnod.
-
manchester85
veterán
válasz
nederlanden #32217 üzenetére
Biztos, hogy van rajta multitasking? Csak mert a 3G-n gyárilag nincs ilyen funkció...
-
manchester85
veterán
válasz
máyköl #31978 üzenetére
Nyilván a warez és a JB nem egy fogalom. Alapesetben. nem az, hisz a JB egy kibővített szolgáltatás, tehát azt tudja, amit a gyári rendszer nem.
Na most gondolkozz kicsit logikusan: ha f*ngod nincs, mit tud a telód, tehát a gyári lehetőségekkel se vagy tisztában, de tudod hogy szükséged van JB-re, az mit jelent szerinted? Szerintem warezt... már csak azért is, mert a JB denotatív jelentése az "ingyen tudok letölteni az iPhone-ra programokat". Nyilván a szakmai topik olvasói számára ez egy kicsit mást jelent, de akinek fogalma nincs semmiről, az warezolni akar, ebben biztos lehetsz. Tök nyilvánvaló, hogy ha nem ismered a telód, akkor a JB-re se mondod, hogy mindenképp szükséged van, hisz a gyári rendszer határait se tudod... Kivéve, ha warez.
-
manchester85
veterán
válasz
hurenzon #31908 üzenetére
Máyköl, minek az SHSH-ját mentse le?
Máyköl!
Szerinted az iOS 5.1 kapujában aláírja még az iOS 4.3.3 SHSH-ját az Apple? Sokszor el lett mondva, hogy nem attól függ az SHSH mentés, hogy milyen szoftver van a telefonon. Egy firmware SHSH-ját a következő megjelenéséig lehet lementeni.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
Endruboy007 #31715 üzenetére
Akkor próbáld újra... iTunes-on belül bal oldalt rámész az app mappára, majd egyben látod az összes alkalmazásodat. Jobb gomb, törlés.
-
manchester85
veterán
Mondjuk jó volna tudni, milyen modellről van szó, mert a konstrukciók enyhén szólva is eltérőek...
-
manchester85
veterán
válasz
Misi1979 #31468 üzenetére
Tudod, a körítéssel van a baj. Minden áldott nap vannak leárazott, ingyenessé váló vagy nagyon drágáról nagyon olcsóra leárazott alkalmazások az év 365 napján. Ehhez képest jön egy ilyen karácsonyi meglepetés app, ami hihetetlen ajándékokról szól, és ehhez képest az égvilágon semmi különleges nincs benne. Volt egy Coldplay album, egy Lady Gaga szám, illetve oroszlánkirály. Jellemzően ezek olyan dolgok, amikért senki nem fizet amúgy se, mert simán beszerzi alternatív forrásokból. Tegyük a kezünket a szívünkre, és valljuk be, hány zenéért fizettünk az elmúlt évtizedben. Ellenben az alkalmazások sokkal inkább szerves részei egy iPhone-nak, mint a zenék vagy egy e-könyv, ami még csak nem is egy klasszikus regény, csak egy mese. Szóval addig, amíg egész évben vannak normális alkalmazás akciók, addig hadd ne kelljen már aranyba foglalni ezt a mézes-mázos app-et, ami semmi másról nem szól, mint jól hangzó körítéssel "eladni" az amúgy is nyilvánvalót. Inkább adnák féláron az iGO Európát, minthogy jó hangzó szavakkal ingyenes zenéket meg gagyi meséket ajándékozzanak, amiket amúgy is alternatív forrásból szerez be mindenki.
-
manchester85
veterán
válasz
Mexildos #31186 üzenetére
"apple store-tól kapott blokk nélkül is gariba megcsinálják a hivatalos apple szervizek?"
Igen, ha az EU-n belül lett értékesítve. Sajnos azt nem tudom, hogy ezt hogyan tudod kideríteni.
Ha beleraksz két külön kártyát, azzal szerintem ki tudod szűrni, mert különféle hókuszpókuszos függetlenítésre 4S esetén nincs mód.
Biztos, hogy nem ő indítja el, azt, hogy meddig tart a garid,megtudod, ha ide beírod a sorozatszámát a készüléknek. Ezt a készülék bekapcsolását követően tudod megnézni, a beállításokon belül. Az Apple értékesítésével indul a garancia kezdete.
Nem indul újra a garanciád, ez csak a magyar szolgáltatói készülékeknél van magyar jogszabályok miatt, ami a külföldi készülékek esetében nem áll fenn.
Azok alapján, hogy mennyi mindent mondott az eladó, aminek fele se igaz, én tőle már biztos, hogy nem vennék telefont.
-
manchester85
veterán
válasz
alienpapa #31135 üzenetére
Már válaszoltak a kérdésedre, mi lenne, ha vennéd a fáradságot, és el is olvasnád, ahelyett, hogy újból felteszed?
persil!
Nem, konkrétan neki válaszoltak, és konkrétan ő tette fel ugyanezt a kérdést egy fél nappal ezelőtt. Persze kényelmesebb újból beírni, mint visszakeresni a hozzászólást, és megnézni, válaszolt-e rá valaki...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
"szifon.com
Breaking: megjelent az 5.0.1 untethered jailbreak A4-es és régebbi készülékekre! Cikk perceken belül!"Tomy25 megelőzött.
Vadászcsiga reakciójára leszek kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
Danny750 #31079 üzenetére
Ha nem hardveres gond, miért nem csinálod azt, amit mondtam? Ha szoftveres, miért alternatív megoldást keresel? Minden, ami nem hardveres eredetű, az orvosolható. Miért nem erre keresel megoldást? Elég logikátlan, hogy azt mondod, nem hardveres gondról van szó, mégsem a tényleges gondot akarod megoldani, hanem kerülőutat keresel.
eszgé100!
A kettő egy és ugyanaz. Ugyanazt a garanciát kapod rá, mint addig.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
Danny750 #31074 üzenetére
"Viszont nem nagyon akartok segìreni, pedig erre van a topic...."
Már miért ne akarnánk? De ha te kijelented, hogy nem lehet elhúzni a csúszkát, akkor nem az a megoldás, hogy hogyan lehet home gombbal felvenni... Ez egy szakmai topik, most ha az egész érintőkijelző nem működik, akkor találjunk arra megoldást, hogy hogyan lehet érintőkijelző nélkül használni? Próbálj meg egy restore-t, de ha 2G-d van, akkor megint függetlenítened kell. Ez mondjuk 2G-nél nem jelent problémát. Esetleg hosszan nyomd le a home+powert, amíg meg nem jelenik az alma, és újra nem indul. Hátha megoldja. Ha semmilyen szoftveres "takarítás" nem hoz megoldást a feloldásra, akkor valamilyen hardveres gond van.
"Ès mivel lehet a gond? Mert ha feloldom minden hibátlanúl működik! Fel is lehet venni ,hìvni is lehet meg minden ezèrt nem èrtem!"
Hát ezt én se értem. Nem az volt a gond, hogy nem tudod normálisan felvenni a csúszkával? Nem vagyunk iPhone szerelők (én biztos nem), ezért is mondtam, hogy akkor keress meg egy szervizt.
Misi1979!
Úh, ez mennyire biztos infó? Mert akkor nagyon nem mind1, mikor viszi vissza az ember.
szerk:
Nem baj, ez is valami, kösz.
Akkor ennek jobban utána kell járnom, mert én is élni szeretnék vele.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Egyébként mielőtt teljesen szétszednénk gzbotii-t, egyszer én is találkoztam egy hasonló esettel. Egy ismerős megkért, hogy "tegyem fel neki" a skype-ot az iPad-jére, mert nem tud regisztrálni. Ő is ezzel jött, hogy folyton bankkártyát kér, és hiába tudtam, hogy a free app letöltés a megoldás, egyszerűen nem tudtam mit kezdeni vele, úgyhogy mondtam, hogy válasszon egy másik ID-t, és kezdjük elölről. Itt már nem volt gond. Mivel egy kávézóban találkoztunk, nem nagyon akartam, meg PC hiányában nem is tudtam nagyon próbálgatni hosszasan, hogy mi lehet a gond, így ez tűnt a leggyorsabb megoldásnak, és kerestünk egy másik e-mail címet. Az biztos, hogy ő már elkezdett egy regisztrációs folyamatot, amit ugye nem a free app letöltéssel kezdett, és utána már valamiért nem tudtuk elővarázsolni azt az opciót azzal az email címmel. Persze a legtöbb ember szintén nem így kezdi el a regisztrációt, (anno én se így kezdtem) mégis elő tudja hozni utána a none-t. Viszont utána az új email címmel már tényleg tiszta lapról kezdtük, és rendben is ment a none opció, csak sajnos az idő rövidsége miatt már nem sikerült kitalálni, mi lehetett a gond.
gzbotii!
Nem, nem merült, amúgy meg csináld egy másik email címmel, menni fog. De most is csak vitatkozol, bármilyen fake jó a próba erejéig, 2 percedbe se telne...
[ Szerkesztve ]
-
-
manchester85
veterán
válasz
gzbotii #31027 üzenetére
Pedig benézted. És ahelyett, hogy értelmetlenül okoskodnál, inkább fogadnád meg kenny vagy az én tanácsom, ugyanis én speciel szájbarágósan leírtam, mi a teendő, de te inkább vitatkozol. Screenshotot is lőttem, de nem üzemel a képfeltöltés. Úgyhogy csináld meg szépen, mert ahhoz is nagy türelem kell, hogy egy ilyen napi szinten felmerülő kérdésre válaszoljon bárki is a fórumon, de hogy még vitatkozz is, ahelyett, hogy csinálnád, az már tényleg kicsit sok...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
persil #31018 üzenetére
Hm? Szerintem azt írta, hogy azért akar bankkártya nélkül regisztrálni, mert a bankkártyáját nem fogadta el az App Store. Tehát eredetileg nem bankkártya nélkül akart.
gzboltii!
Menj rá egy ingyenes alkalmazásra, aztán letöltés, és mikor feldobja, hogy lépj be, vagy regisztrálj, akkor regisztrálj. Ha nem ezen az útvonalon indulsz el, akkor nem dob fel bankkártya nélküli lehetőséget.
-
manchester85
veterán
JB van warez nélkül is, de külső fejlesztés nincs JB nélkül. Ha pedig nincs JB, még eggyel kevesebb érv a fejlesztéseknek. A JB azért jó, mert megmutatja, mik az igények a rendszer iránt. Amolyan noszogató seggberúgdosás az Apple-nek, hogy milyen irányba haladjanak, és mit várnának el a userek gyárilag. Szerintem szükség van rá, eddig is inkább használt, mint ártott. Nekem mondjuk különösebben személy szerint nincs rá szükségem, sokkal inkább az Apple-nek. Nem árt, ha van egy támpont amiből meríthetnek a későbbi igények miatt.
szerk:
TonTomika, erre majd Kommy választ ad, én nem vagyok programozó.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
tevike #30606 üzenetére
JB útján lehet, de gyárilag nem.
Többet ne várj egy 3,5 éves telótól, más platformra már 1 év után se érkeznek szoftveres frissítések, vegyél egy 3GS-t, ez hardveresen a legelső iPhone szintje, csoda, hogy a 4-es szoftvert megkapta még, már azt se kellett volna...
tevike!
Pont, hogy nem azonos. Az a különbség, hogy a 3GS még a mai napig támogatott készülék, a 3G meg már majdnem 1 éve nem.
20k van a két teló között kb. Ha ügyes vagy, kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
tevike #30600 üzenetére
"Nincs rajta multitask,de azt is rátenném hátha a futó programok lassítják"
Ha nincs multitask, hogy lennének futó programok?
Egyébként 3G-n eleve nincs multitask, nem tudod feltenni.
Nem tudod bekapcsolni gyárilag.
"5-s OS- nem ajánlott rá ugye?"
A telefonod legfrissebb OS-e a 4.2.1. Ennél újabb nem megy rá. Egy 3,5 éves telefonnal ne is álmodj iOS5-ről. Inkább rakd vissza a 3.1.3-at, attól gyorsabb lesz.
Írd be ide a sorozatszámot, itt talán megtalálod, milyen függő eredetileg.
-
manchester85
veterán
Nem értem, nektek nincs kikapcsolva, hogy küldés sms-ként? Nekem még sose zöldült ki, amit iMessage-ként küldök.
-
manchester85
veterán
Handrás úgy áll ott, mint valami hozzátartozó.
-
manchester85
veterán
válasz
LaptopSystem #30418 üzenetére
Bőven elég, ha egyszerre csak egy topikban teszed fel ugyanazt a kérdést. Rámész a top 25-re vagy a categories-ra, vagy mondjuk a featured-re, legörgetsz, és kijelentkezel. De egyébként miért nem restore-oltad a telefont?
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #30403 üzenetére
Kösz, akkor mindegy is, mert Szombathelyre tuti nem megyek el.
-
manchester85
veterán
válasz
makaveli666 #30381 üzenetére
Szerintem semmi gond ezzel. A szolgáltatói és a gyári garancia lényegében ugyanaz. Ja, hogy Magyarországon nincs Apple márkaképviselet? Bocsi. Ahol van, ott lényegében mind1 is, hova viszed. Ugyanígy mind1 egy nokiánál is, hogy a szolgáltatóhoz, vagy egyből hozzájuk viszed. Attól, hogy a Starking nem veszi át, még ugyanúgy az
Apple-höz megy. -
manchester85
veterán
válasz
Ragnar95 #30317 üzenetére
Azt vágom, nekem is volt, azzal nem is lehet mit kezdeni. Kérdés, az acélkeret mitől karcolódott meg, mikor külön zsebben van... Na mind1, nyilván kár is érvelnem, hisz a tény attól még az, hogy ott van, és nyilván vmi okozta. Csak mivel tudom magamról, hogy mennyire odafigyelek rá, így mindenképp felvetődött bennem, hogy most vagy valaki a tudtom nélkül svájci bicskával cirógatta, vagy mégse annyira karcálló. Ha leejtettem volna, vagy vissza tudnám vezetni a szitut, már túlléptem volna rajta. Az biztos, hogy ha bárminek nekivágtam volna, vagy csak összekoccan egy pohárral, arra is emlékeznék. Érdekes...
mondomén!
Mit nem értettél rajta, gondjaid vannak a szövegértelmezéssel? Várj, leírom még egyszer: a gagyi krómkereten, ami a 3G-t díszíti, egyetlen egy karc se volt 2,5 év alatt, pedig sokszor padlót fogott. Egyébként a 3G-t is külön zsebben hordtam, ugyanúgy. Az i4 még csak le se esett, szintén külön zsebben van, és van egy karc az acélkeretén. Engedd meg, hogy meglepődjek, miután egy rosszabb minőségű iPhone-nal már eltöltöttem 2,5 évet karc nélkül. (A hátlapon volt egyedül hajszálkarc, de az érződött is, hogy az anyag miatt van, egy acélkerettől pedig nem azt várná az ember, hogy még csak azt se tudja, mi karcolta meg...)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Hát, őszintén szólva fogalmam sincs, mitől keletkezett. Nyilván nem magától, de magyarázatot akkor se találok rá.
TonTomika!
Hát nem hiszem, de fene tudja. Mondjuk szombaton csúnyán beb*sztam, de nem is vittem magammal a telót.
Áh, na mind1, nyilván megvan a magyarázata, mi okozta, csak furcsállom, hogy az elvileg ellenállóbb i4-emen 1 hónap után van egy szép kis karc, a 3G meg gyakorlatilag karcmentes volt, miközben számtalanszor repült szilárd felületre. Ez meg egyetlen egyszer se esett le, külön zsebben van, és és az acél már most karcos lett. Na mind1, majd feldolgozom valahogy.
mondomén!
Most már jön a tok, nem fogok szórakozni. Azért mindenképp, hogy ne kelljen bámulnom a karcot, mert szerintem elég feltűnő.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
iPhone 4/4S tulajok, mennyire karcolódik nektek a teló acélkerete? Nekem keletkezett rajta egy fél centis, egész vastag karc. Igazából fogalmam sincs, mi okozhatta, külön zsebet tartok fenn neki, és mindig odafigyelek, hova teszem le. A 2,5 évig meglevő 3G-met karcmentes kijelzővel adtam el, a hátlapon is csak az anyagából eredő karcok keletkeztek, pedig az a teló esett nem egyszer. Ez meg óvva, féltve vigyázva van, és úgy néz ki a jack dugó és a sleep gomb között, mintha végighúztak volna rajta egy svájci bicskát...
Ragnar95!
Nincs szerencsém ezzel a telóval. Mikor kibontottam, már akkor volt rajta egy sérülés a némító pöcök mögött, most meg ez... Persze, erre lehet azt mondani, hogy mindenkinek olyan a telója, ahogy bánik vele, de én tényleg baromira odafigyelek, 2,5 évesen totál karcmentesen váltam meg a 3G-től. Erre az elvileg jobb anyagból álló 4-en van egy egész komoly karc, nonszensz. Persze valami oka biztos van, csak hát érthetetlen teljesen, főleg az előző telefon függvényében...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Sehol. Nem gondolod komolyan, hogy az Apple a saját piacát teszi vele tönkre.
Amerikában egyes szolgáltatóknál a korábbi modelleknél nagy ritkán webshopon keresztül meg tudod venni 100$ helyett 80$-ért mondjuk, hűséggel persze.
Más eszközöknél (iPad, iTouch, mac) szokott lenni, de általában a kifutott generációkból, úgyhogy nem jó biznisz.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Akciókamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung topic
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- teljesenÚJ csak aktivált Apple iPhone 16 Pro Max 512GB Black Titanium 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Picific Blue ! 1 Hó Jótállás
- Karcmentes 1Hónapos Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- Karcmentes Apple iPhone 15 Plus 128GB PiNK 1OO% ! 4 Hó nemzetközi APPLE GARANCiA