- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- eGPU tapasztalatok
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- OLED monitor topik
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
arsfunr08y
csendes tag
Sziasztok.! Nemrég raktam össze egy 1366-os konfigot.
Alaplap: Supermicro S8sax
cpu: x5650
ram: 4*4gb ecc hynix 1333
A kérdésem,hogy a procit hogyan tudom tuningolni mert biosban semmit nem találtam csak a turbo boost-ot tudom bekapcsolni.
Köszi előre is. -
Z10N
veterán
Az LGA2011 v1/v2-nek van topikja?
-
csanadjatek
tag
Sziasztok,
Több kérdésem lenne:
- a Beckton - Nehalem-EX procik kompatibilisek S1366tal?
- a szorzózármentesség (pl: W3690) javítja a tuningpotenciált?Köszönöm előre is
-
feco43
csendes tag
üdv
van egy FUJITSU D2778-C1 alaplapom egy w3565 procival de nem rég kaptam egy x5660 procit de azt irja hogy microkód hiányában nem ismeri fel ebben tudna valaki segíteni ?? -
Z10N
veterán
Az LGA2011-nek nincs kulon topikja?
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Laraxior #128 üzenetére
Szia.Én nem hiszek ebben, az lehet, hogy a szemedbe elmegy a folytonos játék menet, de egy a biztos fele olyan erős sincs mint I7 7700k. mivel volt már ilyen PC- n , és rengeteg CPU-t VGÁ-t próbáltam azt tudja
akinek a keze alatt több száz CPU -ment már át és nem egy pár DB.ha megnézel akár itt a PH-is pár tesztet, már látod is, csak abban van igazad, hogy viszi a játékokat az erőben nem.ÜDV. -
Whaazzup
senior tag
Sziasztok.Azért azt vegyétek figyelembe, hogy a 1366-Xeonok, azért gyengébbek a mostani Corei I5/I7- nél, mert az egy magra eső megahertz számít. Hiába van 6 mag 12.száll, mert a játékokban igazán már nem kell ennyi mag.ÜDV.
-
Laraxior
titán
X5650, kb 10k az aprón. 6/12-es.
De ide gyere, itt vagyunk többen: Nehalem topik
-
Od!3
tag
Sziasztok!
Tudnátok pár jó árérték arányú xeon procit mondani, amik nem mai darabok de kellően erősek játékra?
4x/8t vagy 6c/12t-es modellek érdekelnek leginkább. Nem kell, hogy vadi új modellek legyenek viszont áruk ne legyen az egekbe.Köszönöm előre is.
-
Kenny1323
csendes tag
Sziasztok, gondolkodok egy x5650 beszerzésén egy dell t3500 workstation konfigban és az érdekelne igazából hogy az ebben lévő lappal meddig ehet húzni a procit ha lehet egyáltalán és ha lehet akkor azt is leutdna valaki írni hogy léghűtéssel ki lehet-e hozni belőle 4ghz-et ?
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Whaazzup #118 üzenetére
Szia. Először is a bios-t frissítsd 8f-re azt hiszem ez az utolsó hozzá, mert igen labilis a memóriára. Lehetőleg XPM profilú ramot használj max elég a 1600mhz-s, ne használj (low voltage) azaz alacsony feszültségű ramot, és Udimm ECC sem nem fog menni. Volt ilyen lapom, jó gyors, de jól be kell állítani a bios-t, nem igen jó neki az AUTÓ beállítások.A Cpu jó választás réz magos gyári hűtő, nem melegszik annyira mint a I7 950-s, a VGÁ-nál-SLi-meg a Cros-fire-t felejtős.A tanácsom, ha lehet inkább vegyél egy közepes socket 1150- lapot I5-s 3ghz-s CPU-val olcsóbb és sokkal erősebb az új architectura.ÜDV.
CPU-LIST: [link]
-
Whaazzup
senior tag
válasz
zsolti1debre #116 üzenetére
Szia.Szerényebben, és intelligens válasszal reagálj, ha valaki segít, mi bajod a topikkal.ÜDV.
-
Cingi1979
tag
Sziaszok, üdv' mindenkinek! A segítségeteket kérném! Szeretnék a srácaimnak egy Xeonos gépet összerakni játékhoz mert ami most van az kevés. MSI X58 Pro-E lenne az alaplap a processzor: Intel Xeon X5675 3.06GHz. Teljesen tudatlan vagyok ebben a témában és az érdekelne, hogy a procit támogatja az alaplap? Milyen DDR3 ramot kell hozzá rakni ha kompatibilis a lap és a processzor? Egyenlőre ennyi lenne a kérdésem. Minden választ és segítséget előre is köszönök!
-
Laraxior
titán
válasz
zsolti1debre #113 üzenetére
Szerintem gyere át a non-Xeon topikba. Ott is többnyire Xeont használunk. Gyakorlatilag ugyanaz.. Csak ott több a tapasztalat, hozzászólás.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
zsolti1debre #113 üzenetére
Szia.Jól Hűtő legalább 6 Réz hőcsöveset.könnyű bordásat, max 1500 rpm - min- 9,2 cm-vagy 12cm ventilátorral.ÜDV.
-
zsolti1debre
tag
Szervusztok,segitseget kernek: Szereztem egy X58-as alaplapot,amit hamarosan Xeonositani fogok (X5650). Milyen (leg)hutot ajanlatok hozza?Illetve kinek milyen van?
-
Remus389
veterán
most ez a proci teljesítményben még mindig felér a 4/8-as ryzenel azonos órajelen
nem hinném: [link]
Ryzen 1400 (3.2 Ghz)
Core i7 965 (szintén 3.2 ghz)
5.71 vs 7.87
Túlzásokba ne essünk, jó ez még, de ne tévesszünk meg másokat. A másik a tunning, igaz hogy jobban húzható az i7, de 4 ghz felett már kér enni, meg melegszik, meg fogyaszt
-
gV
őstag
válasz
csigabig #105 üzenetére
üdv
most ez a proci teljesítményben még mindig felér a 4/8-as ryzenel azonos órajelen és ebben nagyobb a tuning potenciál, szóval nem hiszem h megbánod
vga fhd felbontáshoz kell? mert akkor én 1060 3gb választanám helyedben ha van rá keret, mert kicsit jobb az ár/teljesítmény mutattója, de amúgy teljesen jó a 1050ti is -
csigabig
tag
sziasztok
Mai napon én is csatlakoztam a klubhoz.
Egy Asus P6T SE + X5650 társaságában.
Első pörcre indult minden.
Remélem jó döntés volt erre befektetni.
Videokártyát mit tudtok ajánlani hozzá?
Egy GTX 1050TI re gondoltam az gondolom megfelel. -
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok esetleg egy vélemény erről E5620-mert igen olcsó, de jó e.ÜDV.
-
Vesa
veterán
válasz
fudi2002 #101 üzenetére
Ez 1 procis rendszer? Cool az 5670!
Én most ugrottam bele egy HP Z600-ba, dual x5675-ös Xeonokkal + 24Gb RAM, egy Quadro K5000 társaságában. Holnapra készen lesz remélem. Kíváncsi leszek az eredményekre...
Mondjuk 6 éves a cucc, remélem nem döglik meg valami 2 hónapon belül... -
g@norbert
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkozom egy 2 processzoros x5650 konfigon,és abban kérném a segítsègeteket,hogy egy fujitsu d2618 alaplappal kapcsolatban mi a véleményetek róla,és mennyire tuningbarát szerintetek?
Előre is köszönök minden segítséget. -
törölt tag
E5640 helyére bepattintottam egy X5650-et (ugyanaz a szorzó, csak 4 helyett 6 mag), vártam h majd a BIOS elbíbelődik, hogy új CPU stb, erre ahogy betöltött a Windows, már ment is az előző OC beállításaival.
A poén az, hogy még Prime stabil is
Gondolom azért ment ilyen könnyen az átállás, mert a 4 magos tul képpen egy 6 magos, 2 letíltott maggal...
És úgy nézem nem is melegszik jobban, mint az E-s proci (54xx szériánál nem így volt!) 60°C-ot alulról nyaldossuk -
Remus389
veterán
Na végre rászántam magam és megcsináltam az alaplapom (msi x58 pro-e). De ehhez ugye teljesen szét kellett szedni a gépet.
Hihetetlen hogy milyen sz*r elöregedett paszta volt, thermal grizzly hydronaut pasztával kentem újra.
Fotót és videót nem csináltam, mert ezeknél jobbat úgyse tudnék: [link] [link]
82-85 fokos volt alapórajelen netezésnél, most 56 fokos, de úgy hogy fele olyan sebességgel megy a venti.
Terhelve pedig 91-92 fokig i felkúszott, úgy hogy üvöltött a venti, ezt még nem néztem de biztos nem lesz vészes.
Nagyon csendes gép lett, eddig hangos volt
-
Vladi
nagyúr
válasz
joefasalasso #92 üzenetére
Az alaplap kérdése. Miylen deszka?
Általában nagyon gyönge gpu-t szúrnak rá, matrox 8 megával, ati rage meg hasonló hajmeresztések. ha cs nem is megy rajta, az assault cube biztos.Én is hasonló projekten töröm a fejem amúgy. A kérdés az, hogy van -e pci-e csatid? Lehetőleg nyitott végű. Ha van, akkor raksz bele egy vga-t és kész vagy, mehet a csé.
-
joefasalasso
aktív tag
Vagy alaplapi vga-val egy counter strike 1.6 megy?
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok.
Egy xeon x3430 szerver gépből lehet vga bővítéssel gamer gépet csinálni?
Köszönöm.
-
törölt tag
Lassan összeáll az új rendszer: Gigabyte X58-UD5 + E5640 (későbbiekben ki szeretnék majd próbálni egy E5649-et is)
A dilemmám: ha veszek egy Corsair H75 120mm-es vízhűtőt, akkor az mire lesz elég. Tippek, ötletek jöhetnek.
-
Wayne
aktív tag
válasz
--HARDCORE-- #85 üzenetére
Mi lett a "vége" a procidnak?
-
Remus389
veterán
válasz
--HARDCORE-- #87 üzenetére
Áh nem hinném, hogy a közeljövőben lecserélem az E5620-ast, AMD zen lesz a leváltó, nem a hatmagos.
BLCK-t emeltem meg valami fórumban olvastam két dolgot amit kikapcsoltam, hát 166-on és 190-en is bootol alapfeszen ami nem olyan rossz. Azt hiszem így a turbo 3.8 ghz, nem rossz egy 1500Ft-os kulcstartótól
ALAPFESZEN!
Majd belemászok jobban, de újra kéne pasztázni az alaplapi chipet.
-
--HARDCORE--
senior tag
Lehet pont az a lap van nálad ami nálam is volt.
... Tuningnál semmi extra nincs. Memóriákat kell figyelni hogy bírják még az osztó által generált órajelet, procinak beállítani a Vcore-t, és mehet a BCLK 200-ig.. de olyan 189 körül fog megállni elvileg.
Én megpróbálnék egy erősebb procit venni bele.. X5647 talán, vagy inkább afölé menni X5667 -72. Bár költséges, és kérdéses hogy megéri-e, de órajelben tuti hogy előrébb jutsz vele. Nekem E5530 volt az első procim, és 3400-at ment levegővel ugyanilyen lappal. 3600-at vízzel. Ez a lap kevés a tuninghoz sajnos. Ezért érdemes egy nagyobb szorzójú procit venni ésszerű áron természetesen.
Ha meg 6magban is gondolkodnál, akkor az kell mondanom, hogy 16 fázisú lapra kell váltani (biztos ami tuti). Nem túl kifizetődő megoldás sajnos. (ennek ellenére én is belevágtam) És már lassan a 7.generációs I7 is itt van.
-
Remus389
veterán
válasz
--HARDCORE-- #85 üzenetére
Na végre valami mozgás itt a topikban
Én is már x58 lappal nyomatom, olcsó volt nekem a csere S775-ről (lásd adatlapom), 10.000Ft volt a csere, de megtartottam a régi hűtőm, ami kábé 4000Ft-ot megér, tehát 6000Ft-ból is kihozhattam volna
Mindegy tudtok-e jó és közérthető leírást a tunningolásával kapcsolatban?
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Most tettem a gépbe egy E5620 xeon procit. Az lenne a kérdésem miért nem tudom a memmóriákat 1066 Mhz felé emelni?Ha megemelem nem indul el a gép
Van valami beállítás ami elkerüli a figyelmemet?
Üdv, és köszönöm a választ !
-
Steve-0
őstag
ASUS Sabertooth X58 + X5650@4,2GHz + 4x8GB DDR3 1866MHz
Fut minden probléma nélkül, 4,4Ghz-en már nem volt hosszútávon stabil, és a feszültséget nem akartam 1,36v fölé tornászni vízhűtéssel szerintem 4,6Ghz-en simán menne -
--HARDCORE--
senior tag
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek jó lehet még ez a konfig pár évig?
Intel Core i7 920
Gigabyte EX58-UD5
3 x 4GB Corsair 1600 MHz
3 x 2GB Corsair 1600 MHz
Sapphire Radeon HD R9 270x 4GB
Enermax 620WKöszönöm!
Üdv!
-
bandesz1987
újonc
Sziasztok!
Nagyon jó kis procik ezek a mai napig is. Nekem van eladóba egy jó darab
Egy Xeon X5570-es s1366 poton 14000-ért!
Ha érdekel keress privátban!
-
Bodin
senior tag
Sziasztok.
Xeon 56XX vásárlásán gondolkozom. Nagyobb, vagy kisebb órajelűt érdemes venni tuning szempontjából?
Esetleg a kevesebb TDP-s példányokkal jobban járnék? Pl, egy ilyennel? [link]
Köszönöm. -
zolynet
veterán
Ma egy E5430-as váltotta az E8400-ast egy Gigabyta p35-ds4 nyákban.
Nem hiszem hogy nagyon megcibálom, mint anno az E8400-ast, kinőttem már belőle, inkább alulfeszelem, vagy beállítok valami optimális értéket. Majd még egy 750ti-t kell behúzni és 1-2 játékot még lehet fel is telepítek. (winter is coming) -
Wayne
aktív tag
Beszálltam én is a clubba
i7 920-t váltottam. ami 5-6 évig szolgált. Azt hiszem ezzel is elleszek egy darabig
[link]
Biztosan lehetne még finomhangolni, de elfogyott a türelmem. Tanácsokat azért elfogadok. -
-
Tito30
tag
Szasztok.
Elkelne egy kis segítség Xeon E5520 procik túlhúzása ügyében. Az alaplap Evga Sr-2 és a biosban vannak olyan opciók aminek funkcióit nem értem igazán
Köszi a segítséget előre is.
-
AtG
aktív tag
válasz
GreatGodzi #69 üzenetére
1,1V-on 3,5GHz-en megy, a magas uncore órajelet a lapom nem tudja visszavenni. De a tiéd modernebb lap.
-
AtG
aktív tag
válasz
GreatGodzi #67 üzenetére
Nekem a sima x58-ud3r-ben is megy.
-
Az elmúlt hetekben 4 rendszert raktam össze X5650-re alapozva. Most épül az 5. Így sikerültek:
ASUS P6TD Deluxe + X5650: 22x165 = 3,6GHz @1,25V. Fölötte sehogy sem stabil
ASUS P6T + X5650: 22x200 = 4,4GHz @1,36V vagy 20x200 = 4,0GHz @1,26V.
ASUS Rampage III + X5650: 20x200 = 4,0GHz @1,3V fölötte nem stabil
ASUS P6T SE + X5650: még nincs beállítva
Gigabyte EX58-UD4P + X5650: most érkezikAz átlagos OC eredmény 4,0GHz. Azt el lehet mondani, hogy mindenhol a lap volt a korlát, sehol sem a CPU maga. Minden CPU hajlandó volt 4,4-en menni a legjobban húzható alaplapban. Másik érdekesség, hogy a legolcsóbb alaplap hozta a legjobb eredményeket.
-
artiny
őstag
mivel nem talaltam haswellre ide irom:
Intel Xeon E3-1220 v3 , milyen teljesítménye van ha jatek alatt hasznalnam, mint egy normalis othoni pc. processzorakent?
egy i5 4440 est neztem ki,de meglattam egy ilyen Xeont ..mi a velemenyetek errol ,jobb mint egy i5? -
válasz
MasterDeeJay #63 üzenetére
Tárgytalan, a dolog. Kivárok még egy generációt.
-
Gondolkoztam én is ilyen dual 1366-os megoldáson két kisebb fogyis procival. (80w vagy ez alatti)
Ilyesmi lappal:
Supermicro X8DTL-i Dual LGA1366 ATX (jobbféle használt sata3 vezérlő kellene bele az még 2-3eFT)
Kettő 4 magos 8 szálas 5600 szériás procival. pl: 20-30eFt/db körül szoktak lenni pl E5620
Ramból elég 6x2gb is, ecc reg olcsóbb mint a sima.Működik-e ilyen lap egy procival, vagy két különbözővel?
Tudna nekem segíteni valaki ilyesmiben?
Egy ilyen gép teljesítményben hol helyezkedne el haswellből?
100eft alatt szeretném ha kijönne a proci+lap+ram.
Vagy maradjak egy socketel és erősebb 6-8 magos procival? (40eFt a 8magos sandy, csak az a gáz hogy 1.8ghz) -
-
Achill3uS
nagyúr
kb 40-50k körül. szerintem jelenleg best buy egy ilyen konfig, sokkal olcsobban tudsz osszerakni egy ilyen rendszert mint egy haswell-t ami max az architekturális különbség miatt az egyszálas alkalmazások terén lehet gyorsabb 2x ennyi pénzért. nevetséges fejlődést mutatnak az intel desktop procik az utóbbi években.
-
AzŐsgén
tag
Üdv!
Úgy látom kihalt a topik...
Azért egy kérdésre remélem még kapok választ.
Szerintetek mennyiért lehet eladni ma használtan egy 5650-t? Az Intel 999 dodóért adja, itthon a boltokban 200k körül láttam...Vesz még egyáltalán valaki ilyet?
-
cinkoxid
senior tag
Senki sem használ már Xeonokat?
-
Speedhs
őstag
Nekem e5530 van. Mennyire lehet ezeket tuningolni ? És hogyan ?
-
AzŐsgén
tag
válasz
D-LAN|FuRioN #44 üzenetére
Nekem 5650-es van ugyanilyen lapban, csak felhúztam 3,2 GHz-re.
Játékban nem nagyon fogod érezni a különbséget, de ha melózol rajta, akkor mint a trabant vs. ferrari!
Vágás, konvertálás, ilyesmire gondolok. -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Halitok!
Valaki használt már ilyen procit:
Intel Xeon L5520 1366
Előfordulhat, hogy kapok egy ilyet, néztem hozzá alaplapot, ha jól láttam Asus P6T WS lekezeli. Mennyivel tudhat vajon többet ez a proci teljesítményre mint egy AMD Phenom II X4 955 BE proci? Azt fogja váltani.
Köszi!
-
AzŐsgén
tag
Sziasztok!
Sokat olvastam arról, hogy a két Tri Channel használata (mondjuk 3x2Gb+3x2Gb)
nagyon leterheli a memória vezérlőt, legalábis i7-eseknél.
Kérdésem az lenne, -hogy tapasztalatok szerint- melyik a jobb-gyorsabb megoldás:1. 2db 3x2Gb-os Tri Kitt vagy
2. 1db 3x4Gb-os Tri KittEgy x5650-esem van egy Asus WS PRO-ban, és abból indultam ki, hogy ezeket ugye szerverekbe szánták, elvileg jobbnak kéne lenniük...
Másik kérdés, hogy milyen sorrendben tölti fel a RAM-okat a proci? (már ha ez értelmes kérdés
)
"Külön-külön" használja a 2 Tri Channelt, vagy "duálban"?A kérdés oka a következő:
Sokat vágok-konvertálok, és a mostani 3x2Gb sokszor kevés, ezért fejlesztés mellet döntöttem, csak nem tudom melyik éri meg jobban.Mert ugye ha egyszerre tölti fel a 2x3 csatornát, akkor az gyorsabb, mint ha előbb az egyiket pakolja tele, aztán a másikat.
Ilyen mélységben nem értek a RAM vezérléshez, bocs ha láma a kérdés..
-
mpierre
veterán
válasz
Razermazer #41 üzenetére
Az a szerveres variánsa a 870-es-nek. Egyébként... (gugli)
-
Razermazer
őstag
Én is egy ilyen elvetemült lennék és én egy x3470-et akarok beletenni egy asus maximus 3 genebe fognak együtt működni?. A procis topikban az mondták, hogy nagyon nincs akadálya,(mivel a nagytesóban a maximus formula 3-ban vígan elszalad, azt láttam már. Szinte a biosuk is egyezik) elvileg csak megerősítést várok innen is, mert akkor belevágok
. Mondjuk tudom, hogy nem idevaló, de nincsen saját topikja az x34xxx xeonoknak.
-
cut
aktív tag
válasz
i are robot #38 üzenetére
Sziasztok!
Egy kérdés szerintetek egy asus p6t deluxe v2 alaplap le tud kezelni egy xeon 5650 et?
Ha igen, akkor nincsenek compatibilitási problémák????
pl programokkal??? legyen az alkamazás vagy jaték ...üdv: Cut
-
i are robot
senior tag
válasz
i are robot #36 üzenetére
No, hát, nohát, google a legújabb barátom, megosztom, hátha akad még pár elmebeteg, akit érdekelhet, mert igencsak tanulságos:
http://www.cpubenchmark.net/multi_cpu.html
http://www.tomshardware.com/reviews/xeon-e5620-overclocking-westmere-ep,2767.html
-
i are robot
senior tag
válasz
i are robot #36 üzenetére
Erre senki nem tud válaszolni?
-
i are robot
senior tag
Üdv!
Lenne jópár kérdésem, és remélem jó helyen járok, járatlan vagyok szerver hardver témában.
Ha valaki kicsit felhomályosítana, megköszönném.
Ebbe az alaplapba lehet csak 1 db processzort rakni?:
http://www.intel.com/Products/Workstation/Motherboards/S5520SC/S5520SC-specifications.htmA proci meg mondjuk ilyen lenne:
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=47925Gazdasági okokból gondolnám, mert ez egy elég komoly beruházás lenne, és első körben csak 1 proci menne bele, aztán ha kitermelte az árát (munkaállomás lenne, nem crysis3-ra kell
), akkor menne bele a második. Ezesetben a cpu foglalat melletti slotokba kell pakolni a ramokat? És ez úgy 6 csatornás, hogy 2×3, mint a1366-os rendszernél, csak a 2 cpu miatt van a duplázás, vagyis akkor az 1 proci esetén elég csak mellé 3 db slotba ramot pakolni, mondjuk 3×2GB-ot? Egyáltalán ebbe spéci ramok kellenek, vagy ugyanaz jó hozzá, mint bármelyik 1366-os i7-hez?
A feljebb linkelt cpu egyébként húzható valamennyire? És mondjuk ez az 1 cpu milyen teljesítmény viszonylatban van egy i7 950-essel? A kétprocis változat amúgy mennyire eszik sokat, mekkora táp kellene alá? Most egy Corsair 620HX-em van, 1 procit simán elvinne, de nem tudom kettőnek elég lenne-e, hiába csak 80W ennek a TDP-je.
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy E5520 és E5530 procikat kb milyen órajelig lehet felhúzni 1,3 - 1,4 volt mellett. Illetve, hogy milyen X58 lapba mennek ezek bele. Én egyelőre csak az Intel DX58SO lapnál találtam ilyen támogatást más X58 lapoknál nem.
-
l4ci
tag
Van egy kis problémám, van itt egy elvileg hibás CPU.
Típusa: E5502 1.86GHz Nehalem
Egy speciális Linux alapú HP-s tesztkörnyezetben minden alaplapban hibázik, a stress teszt elindulása után azonnal problémát jelez a szoftver, de Windows alatt elég nehezen tudom hibázásra bírni.
Milyen szoftverrel vagy tesztprogrammal lehetne kipróbálni, hogy hol hibázik? -
Cclone
csendes tag
-
Cclone
csendes tag
-
Achill3uS
nagyúr
ha valaki egy ilyen procira vágyna ne fogja vissza magát [link]
-
westlake
félisten
megnezzuk mit megy a kicsike..
3845B020-as, 21x vid1.20000v, 20x vid1.11875v, 19x vid 1.09375v
-
Djroberto
tag
Egyébként nálam eddig kb 10-12 db ES fordult meg.
QX9650
E6750 illetve E6700-ak.
egyik sem volt lockos. -
-
levi1108
aktív tag
Húha, ezek a procik már tudnak valamit...
-
westlake
félisten
mint egy hulye ikerpar
xeon x5550 sample1
xeon x5550 sample2mindketto behal ucore 3500 felett, es mindketto szar tuningpotenciallal rendelkezik.. persze ezek b0-as, es peldanyok (valoszinuleg a legelsok kozul).. az ihs peldas mindket peldanynal.. igaz, hogy ha a max homersekletbol kivonjuk a szobahomersekletet, akkor az az elso peldanynal 39 fok, a masodik peldanynal 32 fok kulonbseg jon ki.. lehet, hogy megsem annyira azonos a ket ihs
-
westlake
félisten
xeon x5550 sample1
nem igazan er egy d0-as 920 nyomaba, de egy dual socketes szerverlapban ugysem lehet eddig kihuzni a proci(ka)t.. az ihs peldas, a legmelegebb es a leghuvosebb magja kozott csak 4 fok van... -
shabbarulez
őstag
"Intel will announce Xeon W5590, W3580, W3550 and L5530 CPUs for servers in early August, and is also preparing to launch Xeon X3470, 3460, 3450, 3440 and 3430 CPUs along with Lynnfield CPUs, and 3400 and 3420 chipsets." [link]
-
HSM
félisten
Eredetileg így akarták piacra dobni, hogy csak az extreme-n lehessen memóriát-állítani... Így akarták a drágábbakat eladni.... Meg kis bizniszt csinálni drágább memóriáknak, met ugye így csak gyorsabb memóval ment volna a tuning... CSak a kiadás előtt meggondolták magukat, és miután a sajtó szétkürtölte a lock-os dolgokat, szép csöndben kiadták lock nélkül... Mondjuk, lehet, hogy szándékosan így csinálták, mert az első pár hétben jóeséllyel így sokan inkább az erősebbet vették, vagy az extreme-t... Miután kitudódott a dolog, gyanítom 0 lett a piaca a 965-nek, és a 940-nek...
-
westlake
félisten
vegulis, akar meg ez is lehet.. bar a qpi-t at tudtam allitni 6.4-rol 4.8-ra.. ott nem volt problema.. a memoriaval is tudtam jatszani.. egyedul az ucore szorzo nem valtozott meg sehogysem.. mindegy, ennyit bir a proci.. amugy sem tuningra lett kitalva (nem ugy, mint az i7 csalad)
-
HSM
félisten
-
westlake
félisten
szerintem megvan a hiba..
a proci uncore limites 3480mhz-nel, viszont a szorzojat nem lehet modositani (valoszinuleg a 2 qpi link miatt).. hiaba allitom az erteket 20 (auto) ala, vagy fole, fixen marad a gyari erteken.. a cpu vtt fesz 1.42 volt, igy meg az ucore 3480 sem valami kiemelkedo.. raadasul az alacsony feszes mukodes sem feszik a procinak.. 3200mhz-en meghal 1.0 volton.. ennyit az alacsony vid-rol
biztos vannak ultratuningos nehalem-ep-k, de ha semelyik procinal nem lehet allitani az ucore szorzot, akkor csak a xeon bloomfield-ek lehetnek jo "alternativak".. -
westlake
félisten
na akkor jojjon egy kis feladvany..
valamiert meghal a rendszer ha qpi 174mhz-re allitom... 173mhz-en meg mukodik.. kiprobatlam mar mindent, de semmi sem segitett.. termeszetesen a qpi-t, es a ddr-t nem hagytam auto-n, mivel itt alapbol 6.4gt/s, es 1333mhz.. beallitottam oket manualisan 4.8gt/s-re, es 1067mhz-re (elvegre a 920-nal is igy volt) -
HSM
félisten
Jaja, így tökély.
Mondjuk vannak elvileg még olyan variánsok, amikben csak 4mb L3 van... Érdekes lenne, ha lenne erről egy teszt, mennyire nyirbálja ez meg a teljesítményt.Mondjuk van egy érzésem, hogy eléggé...
Szerk.: (A Nehalem EP ugye az Gainestown, ha már Bloomfiled-ként írtad a simát...
Meg ott van a Nehalem-EX, ami elvileg a Beckton.)
És most nézem WIKI-n, a 4MB L3-asokban nincs HT, szóval eléggé felejtősek...[link]
-
HSM
félisten
Igazad van, bár úgy tudtam, jelenleg csak az 5500 a Nehalem-EP...
A 3500-akban csak 1 link van, mint az I7 920-975-ökben. Elvileg lesznek (vannak?) olyan Xeonok is, amiben 4db QPI-link van (Nehalem-EX), hogy 4-magos kiépítésben is minden proci felé (+rendszer) legyen egy link. Itt egy nagyon érdekes írás erről: [link]
Ez a scalable memory buffer is elég komoly ötlet.Ezek már nagyon komoly cuccok, kíváncsi leszek, az AMD hogyan fogja velük felvenni a versenyt...
-
westlake
félisten
Fiery mester figyelmeztetett, hogy felreertheto volt lapokrol szolo eszmefuttatasom, ezert pontositasra szorul (egyebkent is fontosnak tartom megjegyezni a kovetkezoket):
ezek a xeon processzorok (elmeletileg) barmilyen desktop alplapban (x58) mukodnek, kizarolag a bioshoz hozzaadott (vagy nem hozzaadott) mikorokodoktol fugg, hogy tenyleg mukodnek-e.. a legtobb popularisabb gyarto joszivu, es hozzaadja a megfelelo mikrokodokat, de akadnak olyanok is, akik nem foglalkoznak vele.. van olyan gyarto is (intel), aki szandekosan nem adjak hozza desktop lapjai biosahoz a xeon processzorok mikorokodjait.. valoszinuleg ez csak presztizs fenntartasa miatt van..
#3: koszi a kiegeszitest, ezt nem/sem tudtam
en viszont helyesbitenem, mivel akkor ez minden nehalem-ep xeon-ra igaz, nem csak a 5500-esekre
(gondolom te sem igy ertetted, csak igy fogalmaztal)
-
westlake
félisten
egy kis segitseg azoknak, akik szeretnek tudni, hogy ezek a xeonok miben kulonboznek az i7-es prociktol..
Xeon W3520 = Core i7 920
Xeon W3540 = Core i7 940
------none----- = Core i7 950
Xeon W3570 = Core i7 965 EE
Xeon W3580 = Core i7 975 EEezek a xeon procik csak egyprocis szerverlapokban mukodnek.. nem veletlen, hogy ezeknek a prociknak is bloomfield a kodnevuk.. vannak a nehalem-ep xeonok, amiket tobbprocesszoros szerverlapokba szannak, de egyprocis lapokban is mukodnek.. ezeknek a xeonoknak is lehetne part talalni az i7es processzorok kozott, de itt mar vannak kulonbsegek..
Xeon X5550 = Core i7 920
Xeon X5560 = ------none----
Xeon X5570 = Core i7 940
------none---- = Core i7 950
Xeon W5580 = Core i7 965 EE
Xeon W5590 = Core i7 975 EEa kulonbseg annyi, hogy minden X????, es W???? nehalem-ep processor qpi linkje 6.4gt/s sebessegu, es alapbol 1333mhz a dd3 controller sebessege (ellenteben a nem extreme edition i7-es processzorok 4.8 gt/s , 1066mhz sebessegeivel)
[ Módosította: philoxenia ]
-
westlake
félisten
Jelen esetben minket csak az LGA1366-os socketbe illeszkedő Bloomfield, és Nehalem-EP (Gainestown) processzorok érdekelnek. Ezek a processzorok sokban hasonlitanak a Core i7-es család tagjaira, de azért vannak különbségek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Medence topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest