Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
Én most váltottam 1920*1200-ről 2560*1080-ra. Igaz, nem 4K de így is 460 ezer pixellel több és nem láttam változást memória terén. GTA IV-et és V-öt is megnéztem vele DSR-el 5K-ban és ott sem tűnt föl a memóriaigényben változás.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Erre gondoltam én is de azért csak rákérdezek ki mit mond. Köszi!
-
rup1u5
Topikgazda
Szerintetek lenne értelme 4*4GB 2400MHz-ről 4*8GB 1866MHz-re váltani vagy tök fölösleges? Csak játékok szempontjából.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Amit írtál az mind rendben is van de ez még így is nagyon távol van a "NEM LEHET tuningolni" kategóriától!

Ahogy írtam is, nézd meg akármelyik E5-2000-es CPU-t! Na azokra igaz amit írtál. Egy 2670-ből soha nem fogsz kicsiholni 4.2GHz-et. Csak ezért szurkkálódtam kicsit. Amúgy jogos a felvetés, hogy aki tuningolni akar az ne ezt a procit keresse. Én is csak azért tudom hogy lockos mert neked volt és beszámoltál róla. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
tom_tol
üzenetére
39 a max szorzó ahogy elnézem -bár nekem sohasem volt dolgom 1620v2-vel- de az még mindig nem jelenti azt hogy nem tuningolható! Az E5-2670! Na az nem tuningolható! Ott max 104-ig tudsz elmenni BCLK-val.
Furcsa hogy a Sandy-E 1620 teljesen lockemtes és a 1650-1650v2 is, viszont a 1620v2-nél lockolták a szorzót.
(#4685) apollo12:
Holnap érkezik nekem is a 21:9-es monitorom!
Itt vettem HA-n és még úgy is olcsóbban jövök ki hogy felhozatom ide Svédországba, mintha itt vettem volna egy használtat. Nincs itt kultúrája a használt harvereknek és ez hiányzik nekem a legjobban.
Mindent kidobálnak ami régi. Melóból is haza hoztam a kuka elől egy GTX 770-et 660-at meg egy 650Ti-t! És most készülnek kukázni 21 desktop lga775-ös gépet úgy hogy mindegyikben van egy 128GB-os SSD. Legalább az SSD-ket kiguberálom belőlük! 
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
BITBOYS
üzenetére
Gelid GC extreme-et vettem mert nagyon dícsérték de annyira nehéz felkenni, hogy szerintem az lehet a baj. Vagy lehet, hogy csak pont egy beszáradt adagot kaptam. Száraz, nehezen kenhető, nem marad az IHS felületén. GPU-ra jó lesz mert a csupasz szilikonra egyszerűbb felvinni de a CPU IHS-ére inkább teszem a régi jól bevált Noctua NT-H1-et. Remélem tényleg ez a baja és nem a szenzor döglött meg!
-
rup1u5
Topikgazda
Azt hiszem újra kell pasztáznom a CPU-mat. A CPU package hőmérsékletem 10-13 fokkal a legmelegebb mag fölött van stress test alatt. És be is throttling-ol keményebb teszteknél.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Cirkaloo
üzenetére
Én meg egy 21:9-es monitort szerettem volna már régóta de a 3440*1440-es felbontásba nem mertem beleugrani, mert nem akarok drága VGA-ra költeni. 29"-est elvetettem mert túl kicsi lenne a 24"-esem után. Így maradt a 34" 21:9, 2560*1080-as felbontással egy LG 34UM68-P személyében. Mivel TV-m nincs és gépről nézem a filmeket is így jól fog jönni a széles kép és játékoknál sem fog letérdelni a 1070. Mondjuk szerintem GTA IV-nél nem lesz elég 5120*2160-ra de sebaj.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Cirkaloo
üzenetére
Már miért köpködnénk? Azért is mondtam, hogy használj DSR-t! Én most pl Far Cry2-t tolom 3840*2400-ban a 10 éves 1920*1200-as IPS monitoromon, igaz én csak egy GTX 1070-el de ki van járatva rendesen a kártya fullhd-ban is. Nem is érdekel a 1440p vagy a 4K de még a 144Hz sem.

Most váltok egy 34"-es 2560*1080 75Hz-es LG-re és az nekem bőven elég is lesz! A régi 24"-est meg így akarom elhelyezni monitorozó szoftvereknek. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nem lekvároztam semmit, csak kinyitottam az ablakot.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
Ezt kedvem lenne megvenni!
1.3v alatt tudja a 4.5GHz-et az eladó szerint. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
36x125-öt vinnie kéne ugyan úgy ahogy nálad.
BITBOYS:
még szerencse hogy nem láttam mert meg kellett volna vennem!
Annyiért még olcsó is volt! -
rup1u5
Topikgazda
válasz
tom_tol
üzenetére
Kóstolgatsz itt!
Azt a lapot azért elfogadnám bár ezzel a toldalék bordával a kis Asrockra sincs panasz.
most 3 óra Idle 26-27 fokos vízzel:
Amire én használom (70% netezés, néha egy-egy 10-15-éves játék) arra ez a konfig is overkill 4.4GHz-en, 1.27v-al. Talán a 4.6GHz is meg lenne 1.35v körül de ki sem teszteltem még.(#4643) kicsipapucs:
Jól megy a kistesó!
Ezt Ganz-[HUN] V2-jének is tudnia kéne! -
rup1u5
Topikgazda
válasz
tom_tol
üzenetére
Kettőt kérek!

(#4634) proci985:
Hát ez is benne volt a pakliban de a hülyék attól még nincsenek kevesebben ma sem. Az ilyen fokú "szólásszabadság" hatása akkoriban az volt, hogy az eladók és a vevők is jobban képben voltak emiatt az árakkal így aztán a lehúzós hülyegyerekek is hamar kibuktak. Nem is voltak olyan érzékenyek az emberek a kritikára mint manapság.Nekem akkor szóljál ha E5-1680 V2-t árulnak ott!

-
rup1u5
Topikgazda
Az ilyenek miatt sírom vissza a régi időket amikor még nem létezett az “üzletrontás” fogalma itt az aprón és szépen ki is osztottuk az ilyen arcokat ár tekintetében. Volt persze sírás de szép önszabályozóvá vált az apró és az árak is beálltak reális szintre. Nem úgy mint ma mikor az egyik 20k-ért adja a 3930k-t, a másik meg “jó áron” 60k-ért és nehogy be merjél szólni neki, hogy mennyit enged a feléből, mert rohan panaszkodni és te leszel eltéve kényszerpihenőre.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Pedig ez egy fapados, belépőszintű lap. Mégis két VRM szenzor van rajta. Egy a proci felöli oldalon a VRM borda alatt másik meg az alaplap hátulján lévő kis VRM-eken amikre egyébként gyárilag nem is tettek bordát. Nem véletlenűl kúszott föl fél perc alatt 100 fokig!
(#4628) Ganz-[HUN]:
A te lapodon azért jóval komolyabb az egész VRM és annak bordázata is. Az enyémen a gyári VRM borda is csak egy nevetséges kis ALU darab. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Szép kis történet!
Fiatal lehetsz! Én Amiga 500-al toltam 8.-os koromban de lehet hogy csak egy C64 volt az...már nem emlékszem. PC-re nem futotta minálunk. Csak álmodoztam az akkori csúcs intel CPU-ról, a 486 DX2-ről. 
LGA2011-re meg csak azért váltottam mert szereztem ingyen egy E5-1620-at és pont akkoriban készültem leváltani a régi P45+Q9550-es konfigomat GTA5 érkezésére. Ahogy elnézem GTA6-ig el is leszek vele.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
tom_tol
üzenetére
Igaz, bár édes mindegy, hogy mi miatt veri.
Az a lényeg, hogy veri. De ha már felhoztad a memóriát akkor azt is említsük meg, hogy a 3930k quad channel-2400MHz, míg a ryzen csupán dual.(#4569) aty-73:
Cinebench pontszám nagyon jól kiadja az egyes CPU-k közti különbséget. Ezért jó viszonyítási alap ha többmagos vagy egymagos számítási teljesítményt kell nézni. Nem véletlenül használják a tesztekben!
Az AMD CPU-khoz való hozzáállásod meg Ryzen óta kissé idejét múlt!
s939 Athlon64 óta nekem sem volt AMD-m.(#4570) proci985:
Milyen játékokhoz használod az Oculust? Épp a napokban gondolkoztam, hogy be kéne szerezni egyet de ha azt mondod micro lagol x79-en akkor hanyagolom a témát.(#4571) bitpork:
Persze, hogy nem rosszak ezek az öreg vasak!
Nem véletlen maradtam én is inkább ezen. Ahogy elnézem 2020-ig még biztos el is leszek vele.(#4573) tom_tol :
Én is megtartom az enyémet!
Megy majd a polcra retró nagy-vasnak. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork
üzenetére
“multi thread meg helyenként még mindig egy 4.3ra hajtott 3930k alatt marad”
Ezt honnan veszed? Az 1700 valahol 1500 pont körül hoz cinebench r15-ben, míg egy rommá húzott 3930k kap 1150-1200 körül! LinkA boros hasonlat meg egyszerűen értelmetlen!
Csak a teljesítményt kell nézni! A romantikát hagyjuk ki belőle!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Én biztos nem mondtam ilyet!
(lásd proci985 írását) -
rup1u5
Topikgazda
Kint van a második rész!

Input DELAY - The 1680 v2 Vs. 2700X Vs 9900K - Part 2/3 -
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Mehetsz a beárazós topikba de szerintem korrekt ár.
Jó, hogy ritka (a lap) de azért vegyük már figyelembe hogy 2013-as tech és már egy Ryzen 5 is elpicsázza!
Gari már nincs semmire, teljesítmény alapján meg: lap: 25-30, CPU: 25, RAM: 20 (tekintve hogy csak 1600-asok) A lapot talán el lehet sózni drágábban valakinek de tekintve hogy én 2015-ben vettem dobozos, garis Asrock extreme 4-et 45K-ért így biztos hogy nem adnék 25-nél többet egy használt extreme 6-ért 2018 legvégén! -
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
Én már 1,32v fölé se szeretek menni ha 24/7-es beállításról van szó. Amúgy azt mondanám 1,35v 24/7, teszt erejéig 1,4 ha a vrm és a cpu hő is normális keretek között marad. 4,5-4,6 GHz környékén exponenciálisan nő a fesz igény, így szerintem nincs értelme +100MHz-ért feszelgetni. Lődd be 1,32-1,35v körül max stabil órajelekre és kész. 4,5-4,6 meg kell hogy legyen úgy egy 1650 v2-vel!
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
Ugyan ez a helyzet nálam 1650-el és 1650 V2-vel is. 44-től kezdik el kérni a plusz feszt.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Én prime-oltam a 1620-al 44-45-ös szorzókkal is!
Csak aztán maradtam az alapfeszes 4.3GHz-nél.
Nem ES az véletlenűl? Vagy a lapod nem kezeli le rendesen? Furcsa az a max 43-as szorzó nekem. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szerintem az jó!
Az én 1620-am anno 4.3-nál kifújt. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
Nekem sem volt egyszerű a procicsere custom loopal de gyorsan meg lehet csinálni. Leengedtem, leszedtem a csöveket a cpu blokkról és kész. Nálad ahogy elnézem még a csöveket sem kéne leszedni a blokkról. Kíváncsi vagyok hogy megy a tiéd! Nálam jelenleg 4.4GHz 1.28v-al és 2400MHz-es ramokkal stabil.
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork
üzenetére
Én ezért nem tesztelgetek már órákig ilyen szintetikus progikkal. Csak fölöslegesen sütik meg a rendszert. 10-15 perc AIDA64 FPU stress test és ha az OK akkor vagy GTA 5 vagy az éppen aktuális játék. Most éppen Just Cause 3 van teritéken. Nálam mindig a játékok közben bukik ki ha nem stabil. Most is majdnem egy óra után szállt el.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
Nem is értem, miért használtad eddig dual channelben.
Én jelenleg itt vagyok:
Proci 4.5GHz, ramok 2400MHz de valamiért nem teljesen stabíl. Fél óra után lefagy Just Cause 3 és visszadobb asztalra. Arra gyanakszom hogy a CPU-nak kevés a fesz és azt emelgetem lépésenként. Most már legalább kékhalált nem dob. De lehet, hogy tévedek és nem a vcore-t kéne emelgetni. Nézzétek meg a beállításaimat és adjatok tanácsot ha úgy gondoljátok máshol kéne variálni a feszeket.

És a ramok így 2400-on:
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
Pedig ott olvasható a screenshotom tetején, hogy AIDA64

Töltsd le a legfrissebb verziót innen és azzal nézd meg látszódnak e a szenzorok. 30 napig ingyen kipróbálhatod (vagy irány ncore)
Látom mindent bepipáltál. Csak a Stress FPU-t pipáld be ha igazán meg akarod izzasztani a CPU-t! A többi nem kell. Egyébként nagyon hasznos program! Rivatunerrel együtt használva én AIDA-val íratom ki a képernyőre a south bridge, VRM, CPU fogyasztás adatokat is játékok közben. -
rup1u5
Topikgazda
Gelid GC extreme-et használ itt valaki? Lehetetlenségnek tűnik fölkenni rendesen! Olyan volt mintha egy használt rágógumit terelgettem volna körbe a kupakon azzal a kis lapáttal amit adnak hozzá. Nem vagyok benne biztos, hogy jó lett a pasztázás. A végén hagytam, hogy a vizesblokk nyomja szét maga alatt, mert egyszerűen nem lehet egyenletes rétegben felvinni. Jó pár pasztával volt már dolgom de ilyet még nem láttam.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon
üzenetére
A te lapod sokkal jobb.
Nem is értem, hogyan gondolták ezt az extreme 4-nél, hogy az alaplap hátuljára teszik a VRM-et borda nélkül.
Meg tudnád nézni, hogy a tiéden is látsz e ilyet hátul? Ahogy nézem nálad is van ~12°C difi a két VRM között stress teszt alatt amiből én arra következtetek, hogy lehet, hogy nálad is hátul lesz a VRM1. Nekem muszáj volt valamit csinálnom, mert játékok (GTA5) alatt is 90-100 között ingázott a VRM1. Ezzel szemben most így néz ki a dolog:
Végre sikerült ezt a szopást megoldani!
Kíváncsi vagyok hogy bírja ha elkezdem normálisan húzni a procit! -
rup1u5
Topikgazda
Felkerült a borda és nagyon pöpecül bejött amit vártam!

Gyári állapotban 2 perc sem kellett neki Aida stress alatt hogy 100ig menjen:

És most meg így néz ki 7 perc stress teszt után:

Érdemes megnézni a két piros görbe (VRM1) közti különbséget a két képen!
Örülök, hogy végre sikerült megoldani ezt a VRM problémát. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
mihellers56
üzenetére
Játékra nem épp egy jó választás. Cseréld le egy 3930k-ra. 15-ért már van az aprón.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Én is a kábelekkel szívok. Le kéne már cserélnem egy modulárisra de nem akarom.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Amíg 100 °C alatt marad nem kell aggódni! 110 °C kötnyékén kezd throtlingolni. A VRM-ek 125°C-ig bírják elvileg. Persze egy extra venti nem árt, pláne hogy még kompakt vízzel is hűtöd a CPU-t! Én is ezzel kűzdök az Asrock extreme 4-emen. Ezért került vízesblokk a VRM-re de úgy néz ki hogy nálam az alaplap hátoldalán is van VRM ami nincs hűtve. Arra most fogok majd föltenni egy utólag legyártatott réz bordát. Remélem az segít. Sandy-e-ről Ivy-e-re váltás átlagba 10°-al csökkentette nálam a VRM hőmérsékletet. Sajnos ez a gyenge pontja az Asrock lapoknak. Ezért nem tudom igazán tuningolni a CPU-t.
Terhelés alatt (AIDA stress test) hogy alakúlnak nálad a VRM1 és VRM2 hőfokok?
Nálam 20°-30° különbség van a kettő között:
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Próbáld meg 1.28-1.32v körül 4.5GHz-en! Azt vinnie kéne. Annál többet én nem adnék neki állandóra. 4.6 környékén már nagyon megugrik a vcore igény és szerintem annyit nem ér meg +100-200MHz.
(#4400) Pubszon:
Hasonlóképpen megy az én Ivy-e Xeonom is bár még nem teszteltem ki rendesen. Egyelőre mindent hagytam alapon csak a szorzót raktam 43-ra. -
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
"PC műszaki hozzáértőbb barátaim"

1.) Aki egy eleve rosszalkodó és instabil lapon próbál biost frissíteni azt nem nevezhetjük hozzáértőnek!
"mondták; olyat még nem láttak, hogy egy alaplapon a kivehető BIOS chip (eprom) szarik be"
2.) Ezek szerint még azt sem értik, hogy nem a bios chip szart be hanem a flashelés közben sérülhetett a kód.
Istenem! Ne adj kóklerek kezébe hardvert!
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon
üzenetére
Azért ez még nincs kitesztelve. Most toltam 1.5 óra GTA 5-öt és a végén dobott 2 kékhalált. Minden esetre nagyon tetszik, hogy 1.17-1.2v között el volt 4.4GHz-en. Így 10-15 fokkal volt hűvösebb a VRM és se a GPU se a CPU nem ment 50 fok fölé. Majd kikísérletezem, hogy mi lesz a legjobb megoldás ha bekerült az extra radi és vrm borda is. Lehet, hogy inkább az órajelből veszek lejjebb, hogy ne kelljen vcore-t emelni. Gondoltam, hogy hűvösebb lesz mint a Sandy de azt nem hogy ennyivel jobb.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
akoska07
üzenetére
AIDA "csak" 63-at ír max szorzónak!

(#4360) Pubszon:
Írtam a kép alatt, hogy AIDA FPU stress test alatt lőttem a CPU-Z screenshotot.
Egyelőre gyorsban egy ilyenre futotta:
Kb 50W-al szipkáz így kevesebbet stress test alatt és ~20 pontal többet hoz Cinebench R15-ben, mint a Sandy 4.5-ön. A memóriákhoz még nem nyúltam. Azok továbbra is 2133-on. Jó lenne kihozni belőle a 4.5-öt, 2400-es ramok mellett.
Még nincs kész teljesen a konfig. Jön még bele egy 60/140-es radiátor és készült egy extra VRM borda is az alaplap hátuljára. Remélhetőleg ezzel sikerül a VRM1 hőfokaimat is normalizálni stress test-ek alatt!
-
rup1u5
Topikgazda
Na volt egy kis időm procit cserélni:

1.064v alapon AIDA FPU stress-el azért nem rossz kezdésnek!

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok
üzenetére
Ha szereted a kihívásokat...... Én kerülném a kínai lapokat:
-gyenge vrm
-nincs gari
-nincs tuning
-fapados bios
-H77 chipset az X79 helyettAliExpress HUANAN X79 Motherboards
Akkor már sokkal inkább egy használt de fullos X79-es lap normális heatpipe-os VRM hűtéssel és rendes UEFI-vel.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
envagyok
üzenetére
Az én 1650-em 4.5GHz-en 1150 pont körül kap Cinebench R15-ben. Ez alapján össze tudod hasonlítani a jelenlegi prociddal. Nekem egy belépő szintű AsRock lapom van. VRM hőmérsékletekre oda kell figyelni! Emiatt jobb ötlet egy drágább lap, olcsó procival és akkor nem kell vízhűtésre költened mint nekem. 30K-ért már kapni itt 1650 v2-t ami gyakorlatilag egy 4930k. Ez azonos órajelen 10-15%-al gyorsabb IPC-ben a 1650-3930k-hoz viszonyítva. Én inkább rámennék egy 1650 v2-re a helyedben és akkor két szilikon generációt ugrassz. De ha nagyon kölcsékhatékonyan akarnád megoldani akkor hirdetnek itt 3930k-t is 19K-ért már nagyon régóta és senki nem viszi. Lapokat meg folyamatosan nézegetni kell amíg be nem esik egy normális áron.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
A 1680 v2 az egyetlen lockmentes 8 magos proci ami ráadásúl sosem volt kapható külön magában. Amiket ebay-en látsz az mind mac prokból meg egyéb prebuilt workstation-ökből származik. Relatív ritka és ezért ilyen horror az ára még most is. Ryzen éra előtt nem is lehetett találni $1000 alatt. Manapság már akad $4-500-ért ezért látunk egyre több tesztet.
Viszont ha nézegeted a lock-os E5-26X0 sorozatu procikat akkor ott már nagyon jó áron kapni 10 magos ivy-kat is. Persze feltételezem, hogy nálad ez nem szempont mert tuningolni szeretnél de ha mondjuk valakinek munkára kell sok szál és van már X79-es lap akkor egy E5-2670 v2 vagy E5-2680 v2 beszerzése a legjobb megoldás. Azt írtad ingyen meg lenne a lap....lehet érdemes lenne beszerezni mellé egy 2680 vagy 2680 v2-t!
Játékokban szépen tartja magát az i9-7900x-el szemben is. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
Azt azért tartsuk szem előtt, hogy a videón egy 8 magos ivy-t látunk 4.6GHz-re húzva! Egy 6 magos 1650 vagy 1650 v2 azért közel sem fog ennyit beszipkázni. Az én egész rendszerem pl tök jól elvan egy 8 éves 525-ös táppal, vízhűtésestűl, 6 ventivel, húzott GPU-val és 4.5GHz-es CPU frekivel.
Más kérdés, hogy 1680 v2-t amúgy sem éri meg venni 4-500 euróért. Akkor már inkább ryzen.
Egy 1650 v2 (4930k) most a legjobb deal. 30-ért már utánad dobják itt az aprón! Sőt! 19K-ért már 3930k is akad. -
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ezek szerint. De meg ne kérdezd tőlem, hogy mire jó az SSE 4.2 mert tökön szúrom magam!

Minden esetre én a jelenlegi procimnál sem éreztem soha hiányát. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
Azt neked kell eldöntened.
Szerintem nem de én ennyiért egyszerűen kénytelen voltam venni egyet!
Kíváncsi vagyok mit megy. A régi 1650-et meg meghirdetem 25 körül. Annyiért már csak elviszi valaki és akkor alig került valamibe a csere.(#4314) Ganz-[HUN]
Ott van a linken a válasz az összehasonlító táblázatban.Ha jól emlékszem azt írták korábban, hogy elmegy i7 is az ECC ramokkal csak az ECC funkciók nem fognak működni vele.Most nézem hogy jól leírtam még egyszer ugyan azt amit te!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
4930k tesztet nyugodtan alapúl vehetsz.
Nem sok különbség van a két proci között.
+100Mhz-el magasabb a Xeon alapfrekije, kezeli az ECC ramokat de azt hiszem ennyi.
4.4-4.5GHz-et kényelmesen mennek.Van itt valaki Budapesten akihez átvihetném a procim egy kis tesztelésre?
Érdekelne mit tud a kicsike.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Igen
És
Igen
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
akoska07
üzenetére
Vagy talán ősszel ha lesz 1-2 napom szétkapni és kitakarítani mindent. Egy 2 éves gyerek mellett azért nem olyan egyszerű vízhűtést szerelni. Az is lehet, hogy addigra elborúl az agyam és kitalálom, hogy beteszek már még egy radiátort is. Jobb szeretem ezt olyankor csinálni amikor nincs körülöttem senki.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nincs jelentősége.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Milyen proci?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Jó lesz az a 2609 tartaléknak
aztán csak kicsit kell spórolni mert 19-20K-ért már kapsz 3930k-t vagy 1650-et.(#4259) akoska07:
Most van úton felém 10g Gelid GC-Extreme. Kíváncsi vagyok hogyan szuperál.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
Olvastalak a vizes topikban! Grat!

Nem ártana a VGA mellé két venti. Én egy ilyet vettem a célra és két 120-as venti hűti a VRM-eket a VGA-n.
Így néz ki az enyém:
Jól látom, hogy egy 240-es és egy 360-as slim radid van? 75° szerintem rendben van.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Workstation lap.
Az egyik legjobb!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- iPhone-t használók OFF topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Adobe Photoshop
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Itt vettem HA-n és még úgy is olcsóbban jövök ki hogy felhozatom ide Svédországba, mintha itt vettem volna egy használtat. Nincs itt kultúrája a használt harvereknek és ez hiányzik nekem a legjobban.
Mindent kidobálnak ami régi. Melóból is haza hoztam a kuka elől egy GTX 770-et 660-at meg egy 650Ti-t! És most készülnek kukázni 21 desktop lga775-ös gépet úgy hogy mindegyikben van egy 128GB-os SSD. Legalább az SSD-ket kiguberálom belőlük! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

1.3v alatt tudja a 4.5GHz-et az eladó szerint.
még szerencse hogy nem láttam mert meg kellett volna vennem!

rup1u5