- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
Nálam játékvíz van az E5-1620v2-ön, ugye nincs OC, nem is melegszik el, 50 fokra is elég felküzdeni-ezt csak bencmark alatt lépi át, akkor is csak nagyon max 55 fokig.
A GPU-n a gyári léghűtés van, órákszámra játszom, 40%-os ventilátor fordulat mellett (alig van hangja, a CM Nepton 140 XL pumpájának a jellegzetes hangja mellett nem is hallható), az se megy nagyon 55 fok fölé (R9 380 4 GB Asus Strix).
Közbe berendeltem egy másik kínai lapot is, hát nagyon kíváncsi leszek rá, 33k szállítás ingyenes (az Ali-ról).
Annyi különbséggel, hogy ezen a képen nincs rajta az M2 Ultra supported pci-e NVME/SATA SSD slot.
-
jokeph
nagyúr
válasz
proci985 #4728 üzenetére
Olcsóbban kijönnék, vagy kb. ugyanannyiból még a DDR4-es ram ellenére is.
Viszont ahogy nézem a RyZen-ek fejlődését, kivárom a 3. gen megjelenését, mert úgy néztem, Intel kaliberű teljesítményt fog hozni több maggal/szállal/olcsóbban és nem is fog többet fogyasztani mindamellett.
Az X79 csak és kizárólag a DDR3 miatt lett volna érdekes.
A kínai lapomban az E5-1620v2 mellett 4*4 GB 1866 CL13 REG ECC ram van, bagóért beszerezhető.
Ugyanezzel a procival X79 desktop lapban is menne vajon a REG ECC ram ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
proci985 #4726 üzenetére
Köszönöm a vélemenyézeséket.
Lemondok róla, nagyon sokat kértek érte, nekem nem ér annyit (ugyanannyiból kijött volna egy x99-es MSI Titanium lap + i7 5820k is).
Úgy látom, maradok a kínai lapnál (nincs OC, de betonstabil).
És van működő USB 3.0 valamint pci-e NVME M2 slot, na ezt még nem próbáltam ki rajta, ez lesz a következő projekt. -
jokeph
nagyúr
EVGA X79 Dark lapról mi a vélemény ?
(#4719) BITBOYS:
Közbe lepróbáltam a z270+i3 7350k BCLK tuningot, 133-on a BCLK, 4680-on a CPU, a ramok 2933-on, HT-t is visszakapcsoltam, Vcore 1,28Volt, így alig gyengébb mint HT nélkül 4,8-on, és nem fűt olyan ordenáré módon mint előtte 4,8-on bekapcsolt HT-val).
-
jokeph
nagyúr
válasz
BITBOYS #4717 üzenetére
Mindjárt sejtettem, hogy valami újabb cuccos.
Én E5-1620v2-őt használok jelenleg egy occó "kínai X79-es" lapban, E5 3.2S1, valójában minden program Q67-es chipsetnek írja ki, valószínűleg az is.
Tuning itt nincs, cserébe betonsatbilan megy, most kapott beleillő 4*4 GB Micron 1866 CL13-as REG ECC ramokat, szépen tekernek Quad-Channelben.
Kíváncsiságból kilőttem a HT-t, és enyhén javult a single-core teljesítmény...
Általános és játék használat közben nem észleltem hátrányát a kikapcsolt HT-nak... (W10 PRO az os).A bekapcsolt HT-s mérésnél az 1024,2048-as beállításokkal 3-5 Gflopssal kevesebbet hozott, viszont érdekes, mert a 4096-os beállításnál meg kikapcsolt HT-val hozott kevesebbet, igaz jelentéktelen 1-2 Gflopssal.
6/7.gen téma:
Szerinted, ha az i3 7350k-t nem szorzóval rántom meg, hanem BCLK emeléssel, akkor is ilyen ordenáré módon fog fűteni ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
BITBOYS #4713 üzenetére
Nincs mit.
Azt nem tudom, hogy ez a lehetőség mióta adott, nekem Z270-es lapban csücsül a fő gépben az i3 7350k, ebben lehet vele mókázni, innen tudom a kemény OC-ra gyakorolt negatív hatását, ebben megy most 4,8-on a kis i3, a cache ratiot meg visszavettem 43-ra (azaz NB frekvencia 4300 MHZ), mert nem volt teljesen stabil, 45-nél eldobta a Linx hibával 1024-es beállítással is, 43-on 4096-al is tökéletes.
Tovább nem megyek az OC-val, már delidelni kellene szegénykémet, piszokul fűt, bekapcsolt HT-val simán 85 fok játék alatt, bencmark alatt megvan a 100 fok is, az meg már a határ (Tj max 100 fok), kikapcsolt HT-vel is 70-75 fok játék alatt...Ezek az opciók megvannak az X79-es desktop lapok BIOS-ában is ?
Amit linkeltél, az miylen lapnak a BIOS-a ?
Ha instabilitást akarsz, túrj bele a windows registrybe.
-
jokeph
nagyúr
válasz
BITBOYS #4708 üzenetére
Z170/270-es lapokban van ilyen lehetőség a 6/7. gen CPU-khoz.
De szerintem semmi értelme nincs pesztrálni, sőt, beleszól a túl magasra állított cache ratio a kemény tuningba is... olyan 4,8+ GHZ és felette.
Játékra nem nagyon van hatása (én nem vettem észre).
Bizonyára van olyan alkalmazás, ami ebből profitálna, pl. ami AVX utasítás készletet kihasználja, na azon lök egyet, ha megemeld.
Ugyanakkor a felpiszkált cache ratio+cpu ratio együttesen elég jelentős + fogyasztást és melegedést okoz.
-
jokeph
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4679 üzenetére
Nem értünk egyet, egész biztosan lehet.
Vagy tele van a net átveréssel.
Ha sikerülne feltámasztani a nálam lévő X79-es Sabertooth-ot, meg fogom benne nyúzni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #4676 üzenetére
Havernak volt Villamette Pentiumja, de sosem győzőtt meg igazán... már csak azért sem, mert a másik haver PIII-as 1200-as Tualatin Cerkája jobban ment 2*256 MB 133-as SD rammal.
Én meg így PII 450-ről nem tartottam érdemi előrelépésnek, és kivártam inkább a Northwood Pentiumot, amivel bitang mázlim volt, amit anno vettem, mint kiderült nem véletlenül tudtam feltépni 3,06 GHZ-re az Asus 845PE alaplapban... visszanézve a gyári számokat, megvilágosodtam, egy eredetileg 3 GHZ-es Penya volt, visszabutítva.
Az E5-1620v2-őt a kínai lap OC mentessége miatt alapon tudom csak használni, csak a turbot engedi meg a lap, 3,7-ről 3,9-re.
Idle-ben 30-34 fok, játék közben 40-45 fok, szintetikus bench progival kinyomva a szemét is megáll 50-55 foknál, búcsús pasztával.
22 fokos környezeti hőmérsékletnél.
-
jokeph
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4674 üzenetére
Nem, nem vagyok ő, de évekkel később, mikor láttam az ominózus nagy "paszta" tesztet, nagyon megtetszett.
Mivelhogy, eszerint nem csak én vagyok ilyen elvetemült.
(azért a nagyi lekvárja nem merült fel bennem, mint ilyen lehetőség)
Nivea krémet 2002-ben használtam még P4 Northwood 1,8-as CPU-hoz, mert kifogytam a rendes pasztából (alaplapcsere okán), és hát a LAN party nem állhat meg.
Egyébként, elég tűrhető volt, de legfőképpen illatozott az egész ép, a kezemet meg ápoltam.
-
jokeph
nagyúr
válasz
kicsipapucs #4671 üzenetére
4 magos alapon használva, kb. nivea krémmel is beéri.
-
jokeph
nagyúr
Első indítás, teljesen automatán beállt minden, W10 x64 PRO is feltálta magát, mértem pár dolgot.
Idle fogyasztás: 80W körül, LinX alatt 130 W +/- (VoltCraft Energy Logger 4000-el nézve).
Úgy néz ki, működik a Quad-Channel.
Első benyomások:
Közepes minőségű anyaghasználat, a hűtőborda felfogatása VRM-en jónak tűnik, át is adja a hőt, szintetikus teszt alatt tapintásra a borda 45 fok körül lehetett, azt hiszem kívánja a későbbiekben a rendes szellőztetést/aktív hűtést.
Típus: Modell E5 3.2s - Optio AMI BIOS UEFI (legacy kinézet, semmi csicsa), 7 fázisos, passzivan hűtőtt VRM, 2 db SATA 6 Gbs port, 2 db USB 3.0 port, 1 db Ultra M2 port - bootlható, következő beszerzés egy pcie nvme SSD lesz.
-
jokeph
nagyúr
Kínai projekt első rugásra indult.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #4619 üzenetére
Nem csak a HA!-n... mindenhol máshol is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
apollo12 #4617 üzenetére
Az sem lesz nagy érvágás, ha mégsem megy a tuning... a VRM miatt amúgy sem hiszem hogy 4,2-4,4-nél többet bírna tartósan.
Ezért is választottam a 4 magost, nekem elég a 4 mag is, és tuning nélkül is elég jó a teljesítménye.
Ha meglesz, beüzemelem, aztán megosztom itt, mire jutottam (hátha másnak is megjön a kedve/vagy elmegy tőle).
Én is jobban szerettem volna pl. egy P9X79 Deluxe-ot, de hát azok alsó hangon 70k +, legtöbb helyen verik a 100k-t is... annyit meg nem ér nekem, akkor inkább X99/299...
-
jokeph
nagyúr
válasz
apollo12 #4615 üzenetére
Kicsit csalódásos így, nem ?
Úgy néz ki, a héten megjön nekem is a kínai lapom (nem ez a féle, hanem ilyen).
Azért remélem, enged valamennyit majd.
Úgy néztem, van benne lehetőség (AMI BIOS-os), legalábbis videók alapján.
Izzadnia nem kell neki nagyon, csak egy E5-1620 v2-őt kell elhajtania.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest