- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
zoo8800 #10527 üzenetére
Nekem ez kicsit hihetetlennek tűnik, de majd megnézem.
Itt viszont az oldallap fel lesz rakva, szóval ezt bele kell kalkulálni (család többi tagjának rakok össze egy gépet, azt ígértem nekik, hogy a lehető leghalkabb lesz)
Csak egy Giga G41M-ES2L lap lesz alá, szóval semmi komoly, bár még ezek az olcsó giga lapok is jók a kisebb kétmagosok tuningolására. -
oliba
őstag
válasz
zoo8800 #10202 üzenetére
Készen lettem. Eredményem. Most nekiugrok az 1,36V-os résznek
-
-
darál0w
Jómunkásember
-
Szemi82
tag
válasz
zoo8800 #9731 üzenetére
Elnézést én írtam rosszul.
E5200-re gondoltam.
Azért kérdeztem mert manuálisan csak egyessével lehet szorzót állítani a biosomban (legújabb beta) és a kinézett 45nm-es E6300-as feles szorzóval hozza magát.
Arra gondoltam esetleg autón be tudja e magát lőni 10,5-es re ahogy láthatjátok , vagy 10-es szorzót fog e használni? -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #9632 üzenetére
nocsak.
régen beszéltünk már
én is most váltottam karit. nvidiárol atira
na meg procit és lapot is, de ez mellékes
szvsz nekem jobban bejön az ati mint a vidia. első karim még egy mx440es volt talán, de lehet rosszabb. azota nvidiával tolam
de ez az ati most nekem nagyon bejött. még a végén AMDs leszek
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
zoo8800 #9634 üzenetére
Ezzel szerintem csak az a gond, hogy pl.: egy játék fut 60FPS - el és te bekapcsolod az "antirecét", akkor játék mindjárt 30FPS - el fut, ami egyes játékokban elég irritáló tud lenni. Meg szerintem a legtöbb játékban nem is a recét figyeli az ember. Persze sokfélék vagyunk, attól még hogy nekem nem tetszik, másnak tetszhet.
-
insane5
csendes tag
válasz
zoo8800 #9486 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem az E 5200 -mal kapcsolatban.
Pár kérdés amire ti hátha tudjátok a válaszokat.
Mi a külömség a H:0 és az R:0 -ás E5200 között?
Nekem pl: R:0 van mint a képeken is látnifogjátok.
A CPU szorzót a BIOS-ban.
Automatáról feltoltam 9x re igy most azt mutatja hogy 1800Mhz en megy a procc.
Előtte mikor automatán volt ugye 1200-at mutatott magsebességnek a CPU-Z.
Most miota kicsit huztam rajt váltogatja a sebességet a cpu-z ben sosem mutatja
az 1800 at folyamtosan, viszont a Core Temp-ben mint látható folyamtosan a huzott magsebességet és szorzót mutatja.
Aztán most ugrik a majom a vizbe.... hogy lehetséges az hogy :
Rengeteget visszább olvastam és másoknak 11x es szorzó körül a proci már
3Ghz nél jár.... nekem 9xesen még csak 1800????
Bocs, lehet hülyeséget kérdeztem, de ezt tényleg totálisan nem értem.... !!!??Köszi elöre is ha tudtok erre ésszerű magyarázatot.
Kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/091227/194710623N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ja és a gyári Cooler van a proccon.
Üdv.
-
Stirbi
addikt
válasz
zoo8800 #9479 üzenetére
már csak használni
Amugy lapomon 4ramszlotbol elszált 1 :s , az egyik srága, most a két pirosat használom, veszek egy g31-es2l-t ideiglenesen(nem birnám gépnélkül, lehet elhuzza a kisker a gariztatást 4hétre
) , és viszem gariztatni a lapomat, de csak ugy a semmiböl cseszödöt el karácsonyi vacsora elött, nem megy abban az egy ramszlotban a ram, nembootol a gép, restartolgat, ha bebootol akor bugosan,bios reset ilyenen segit?
-
McBJani
tag
válasz
zoo8800 #9444 üzenetére
És a 333-al mi a helyzet?
Feszt emelni nem akarok és tuningot is csak 3000MHz-ig.
Akkor így elég lenne a gyári hűtés és vinné az 1600-as ddr3-as ramokat 1333-on, mondjuk cl7-en?
Össze lehet hozni ddr3-mal és a 333 FSB nem okoz benne kárt?
Mert akkor maradnék inkább a ddr3 1333 cl7-en, mint ddr2 1066 cl6-on... -
Chaser
legenda
válasz
zoo8800 #9363 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy ha a vga is passzív lenne, cpu hűtő is, akkor az NB írdatlan melegedne, kivéve ha nincs erős szellőzése a háznak. Nekem is passzív a vga- 7500LE-, de mellette van egy 12-es AC, hang nincs, de melegedés sem, gyári NB bordát meg lecseréltem NB47-re, baja biztos nem lenne a chipnek, de a környező alkatrészeket nagyon felmelegíti...a gyári hűtő előnye, hogy juttat levegőt az NB-re és a FET-ekre...vagy venni kell egy 7700cu-t, fentiek mellett még halk is lesz és hűt is rendesen.
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #9339 üzenetére
Eszembe se jutott hogy így belinkeljem az összehasonlítást.
Egyébként ezeknél is keverik már az alkatrészeket, mert hálókártyának ami van írva az ES2C lapnál, az van az enyémen is (S2C) de nincs semmi jelentős különbség köztük.
DuDieHUN: Ha tervezel még több ramot venni később(Win7), akkor én inkább most 1db 2GB-ost vennék, mert csak két foglalat van. Ha jól tudom akkor a DC és Single között sebességben ezeknél már nem számottevő a különbség, főleg játékoknál. Persze ez nem biztos, és utána kellene nézni, de valami 3-5%-ra emlékszem!
Esetleg más többet tud erről mondani.
Mod: A ramokhoz hogy milyent én nem igazán értek, de pl. most Kingmax 1066-os van a gépemben, mert teszteltem őket és lusta voltam visszarakni a 800-as Transcend ramokat. Mindegyikkel tökéletesen megy, ha veszel akkor CL5-ös legyen az időzítése. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
zoo8800 #9301 üzenetére
Sajna csak 3,25ghz-en tudtam vele megegyezni, így stabil is. és 1000mhz a kingmax 6-6-6-18-cal.
De nem baj.
Crysist próbáltam 1280*720ban csúcs beállításokkal 18-35fps. elég
(Palit GTS 250 512mb)Ha jól sejtem jobb alaplappal tovább jutottam volna a procival? Meg ez az intel gyári hűtő...
Még ezen a Lowcost alaplapon is jobb van.
-
-
Mach5
aktív tag
válasz
zoo8800 #9247 üzenetére
Na megpróbáltam csinálni amit le írtál, de a CPU Clock Ratiot nem lehetett 12re állítani, 9maradt ugyan úgy! Rámentem enterre és próbáltam nyilakkal menni, de semmi, nem is volt ott a számoknál a 12! Csomó adatott le írtam papírra amit most le írok, hogy hátha tudod mi lehet a baj, amúgy a Fine CPU Clock Ratio-t 0,5re sikerült tennem mert csak rá mentem és lementem nyíllal 0,5re és kész!
Robust Graphics Booster Auto-n van
CPU Clock Ratio 9X
Fine CPU Clock Ratio 0,5
CPU Frequenczy 1,90GHZ (200x9.5)
CPU Host Clock Control Disabled
CPU Host Frequenczy(Mhz) 266
PCI Express Frequenczy(Mhz) Auto
Performance Enhace Standard
System Voltage Control Manual
DDR2 OverVoltage Control Normal
FSB OverVoltage Control Normal
CPU Voltage Control NormalElnézést, hogy így írtam le, de képet nem tudtam küldeni biosból!
-
Mach5
aktív tag
válasz
zoo8800 #9247 üzenetére
Ok, ma tuti megfogom próbálni amit javasoltál, de régebben akartam tuningolni a procimat kb két hónapja és akkor észrevettem, hogy nem lehetet átálítani a szorzót, csak a 0,5ös-t tudtam ráadni, nem tudom miért lehetett! Azt javasolták, hogy tegyek új biost azt hiszem ezt javasolták, de én nem akartam megbütykölni mert sok idő lett volna meg még utána nézni, hogy kell stb.! Kb. 4hónapja van meg ez a gép (Új videokártya, alaplap, processor, ram, tápegység) Egyik ismerősőm szerelte össze! De nem volt gond eddig minden jó meg minden, csak megnéztem a cpu-z-t meg ezeket és gondoltam valami nem stimmel a processoral és meg kérdeztem, hogy tényleg nem jó vagy pedig én néztem valamit el! Majd még írok amikor biosba vissza állítóm a szorzót, hátha nem tudom megint mert nem engedi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged