- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoo80
tag
válasz interstate76 #699 üzenetére
Szerintem feljebb leírtam mire lehet(legalábbis, hogy én mire) hasznàlni.A pipo előtt a lapos volt a tv-re kb. àllandóan ràdugva, most ez teljesen leváltotta.Nekem erre van használva (erre is terveztem)és eddig maximálisan bevált.
-Nem hold ez - sóhajtott halkan Kenobi. - Hanem űrállomás.
-
interstate76
addikt
Ellene vagyok az ilyen kütyüknek? Az egyik legrégebbi motoros vagyok a mini pécés topikokban, és olyan régen vettem az első mini PC-met, mint itt nagyon kevesen, továbbá az RK3066-os után megvett RK3188-as megvásárlása óta lesem utóbbi utódát. Jöttek az Amlogic SOC-kal szerelt cuccok, a Mali450-es GPU-val, ami mindössze 2 db Mali400-as, szóval nem láttam, nem látom benne a technológiai áttörést. Jöttek az RK3288-asok a maguk problémáival (ezt ne itt beszéljük ki), és most már itt vannak az intel procival szerelt, wines mini PC-k is, amiket meg azért nem tartok jó vételnek, mert... leírtam már párszor.
DE: meg lehet győzni róla, hogy kijelző és egyéb perifériák nélkül megér 40 ezret, csak még senkinek sem sikerült. És amíg ez nem jön össze, addig bizony a topik olvasói a sok hurrázó vélemény között olvasni fogják az én véleményemet is, miszerint nincs az az Isten, hogy egy atomos cucc megérjen ennyit, pláne ilyen hűtésproblémák mellett. Azt gondolom, ez is hozzátartozik a topik olvasóinak hiteles tájékoztatásához.
Az meg már egyenesen vicc, hogy a véleményemen, az érveimen nem találtok fogást, de pár óránként jön valaki, aki azt kifogásolja, hogy egyáltalán ellenvéleményem van, ill. hogy utóbbit még le is merem írni. A fene essen az internet adta szabadságba, mi?
(#701) Zsoo80 Egy csomószor leírtam, hogy 80-100 USD-ért sztem is megéri/megérné megvenni. De nem lehet úgy értékelni egy terméket, hogy majd csak becsúszik vhogy a vámon. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
ericssonfan2
tag
válasz interstate76 #699 üzenetére
Nem. Te nem érdeklődsz, hanem eddig 25-ször leírtad, hogy neked ez mennyire egy kalap szar.
Csak erre itt senki nem kíváncsi.
Mások itt konstruktívan próbálnak tudást átadni.
Te meg trollkodsz.De csak hogy válaszoljak is "roppant nagy érdeklődésedre", nálam éjjel-nappal megy, mert még idle-ben is csak 3W-ot fogyaszt. Torrentezik, 4.5terányi hdd-van rákötve filmekkel, zenékkel, képekkel. Meghajt egy USB DAC-ot, amin a távolról irányított foobar játsza a zenéket. A Kodi pedig a filmeket játsza le. A világon bárhonnan elérhetem, bármikor. Jogtiszta Windows 8.1 van rajta és nekem mindenestül 21e huf volt. Ja és még obliviont és skyrimet is visz némi butítással, bár nem igazán játszom.
Szóval tudsz valami mást, hasonló paraméterekkel?"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."
-
Zsoo80
tag
válasz interstate76 #702 üzenetére
Én elfogadom amit írsz. 25E-ért nekem nagyon jó vétel volt. De én személy szerint 40E-t még megadtam volna érte. Nekem pont egy ilyen kellett, legalább nem valami androidos vacakkal szenvedek, amit először terveztem, de aztán megtaláltam ezt. Teljesen hangtalan és tökéletesen passzol az itthoni mini halozatomba.
Nézegettem célhardvert is (dune, popcorn,stb.) de sokaltam az àrukat és a korlátozott lehetőségeiket.
De mindenkinek másra kell(het), így saját magának kell megítélnie, hogy mi mennyit ér meg neki.-Nem hold ez - sóhajtott halkan Kenobi. - Hanem űrállomás.
-
tlac
nagyúr
az ilyen alatt a topik témájában szereplő eszközökre gondoltan, nem a mindenféle egyéb cuccra
nem tudjuk egymást meggyőzni, már sokszor bebizonyosodott, felesleges futni újabb köröket
-
nagyúr
Na most már leírom én is, hogy szerintem kinek éri meg 40-ért. Pl vannak olyan perverz alakok, akik valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag legális windows-zal szeretnék használni a gépüket.
OEM win 8.1-et most legolcsóbban 29ezer forintért találtam. Tehát ha jól számolok, kapsz hozzá egy komplett működőképes multimédiás gépet 11ezer forintért. Újonnan. Össze tudsz rakni 11ezer forintból egy bármilyen gépet? Egy ház többe kerül... -
interstate76
addikt
válasz ericssonfan2 #703 üzenetére
Leírhattad volna normális stílusban, a legelőször feltett kérdésemre is, hogy mire használod, akkor lehet, hogy el sem jutunk idáig. De jobb megsértődni aztán keményen odamondani, hogy "erre és erre használom, mondj jobbat, te kötekedő troll"!
Azt kérlek hagyjuk már, hogy kinek mi és mennyiért csusszant be a vámon! A Pipo X7 jelenlegi ára hivatalosan 40e HUF, ez alapján kell értékelni.
Hasonló dolgokra, mint amire te használod a Pipo X7-et, arra én egy 12-15e Ft-os droidos mini PC-t és egy 20e Ft-os, Samsung BD Playert használok. Utóbbi gond nélkül viszi a 40-50 GB-os filmeket is, gyönyörűen kezeli a feliratokat, optikai hangkimenettel bír, a Plex meg egyenesen szenzációs, és teszi mindezt melegedés nélkül (a lemezes és a smart részét most nem részletezem), a mini PC-n pedig fut a Flud (torrent kliens), egy VNC-, egy FTP- és egy DLNA-szerver, amik a távoli hozzáférést és a médiamegosztást biztosítják, ill. néha netezek is rajta - jelenleg ennyire van szükségem, de tudna mást is a rendszer.
A fogyasztásról: a droidos mini PC még kevesebbet eszik, mint a Pipo, a Samu pedig csak akkor megy, ha filmet nézünk rajta (vagy ha wifin tovább kell osztania az egyébként vezetéken kapott netet).
A mini PC-m a monitoromban lóg, így tudok rajta netezni is, ha valami miatt nincs kéznél a laptopom, a Samu pedig a nappaliban teljesít szolgálatot (utóbbiból van egy a hálóban is). Nem szeretek TV-n netezni, így nekem a TV-k mellé nem mini PC kellett, hanem "csak" egy olyan média player, ami jó hálózati lejátszásban, van optikai vagy koaxiális hangkimenete és a (blu-ray, DVD és audió) lemezeimet is kezeli.
Ha valaki egy helyen (TV-n vagy monitoron) szeretne filmeket nézni, netezni és egyszerűbb játékokkal nyomulni, és mindezt nagyon energiatakarékosan, akkor lehet, hogy 40 ezret is megér neki egy Pipo X7. Nem én vagyok ez az ember, mert én laptopon netezek és játszom, de biztos van olyan, akinek a Pipo jobb megoldásnak tűnik.
(#706) aryes Ne haragudj, de ez elég érdekes okfejtés volt. Akkor ha egy 79e Ft-os laptophoz van win8.1, akkor 50e Ft-ért vettem a laptopot? És ha külön kiveszem belőle a proci árát, akkor anélkül csak... A vége az lenne, hogy ingyen kaptam az alaplapot... Ne szedjük darabokra, ítéljük meg egyben! Szerintem.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
nagyúr
válasz interstate76 #707 üzenetére
Mert ha te alkatrészekből összeraksz otthon egy mini itx-es gépet, akkor ajándékba adnak hozzá bármilyen windowst a boltban, vagy sávosan csökkentik az árát?
Almát körtéhez akarsz mindenáron hasonlítani, és nem érted meg, hogy erre rajtad kívül senki nem kíváncsi a topikban. Uff. -
zoltan6
őstag
ennek sose lesz már vége?
-
interstate76
addikt
Én nem rakok össze semmilyen mini ITX-et.
Ha azt írjátok, hogy asztali gép/laptop helyett jó, akkor ahhoz hasonlítom, ha azt írjátok, hogy médiaplayerként szuper, akkor meg ahhoz. Ez már átmehetett volna, hisz legalább fél tucatnyian állítjátok, hogy túl sokat foglalkozom ezzel a témával.
(#692) Legyes: "A Pipo X7 utáni tapasztalatok alapján bátran ki merem jelenteni, hogy a jelenleg kapható ilyen SoC-kal szerelt eszközök esetén óriási felelőtlenség pénzt költeni rá, ha a hűtése nem megoldható (és ebbe a moduláris Mele-t is beleértem - aminek nem ugrik be az azonosítója, de cserélhető benne a proci modul és a hűtés)."
Mi történne, ha még ezt is én írom le? Elégettek máglyán?
[ Szerkesztve ]
-
kukszi1
tag
Nem égetünk el máglyán hanem akinek esze van az nem válaszol neked csak megunod egyszer. Amire nekem kellet a Meego t01 arra nekem tökéletes. Jövöre ugyis lecserélem egy jobbra adigra kiforja magát.Enyi.
-
interstate76
addikt
A topik látogatóinak totális félreinformálása, amit csináltok: véditek az általatok választott és vásárolt cuccot, szinte szót sem ejtve a hátrányairól (tisztelet a kivételnek).
"Amire nekem kellet a Meego t01 arra nekem tökéletes."
Ezt miért nem fejted ki?
-
őstag
válasz interstate76 #712 üzenetére
A topik látogatóinak totális zaklatása, amit csinálsz. Esetleg abbahagyhatnád végre, mert elüldözöd azokat, akik érdeklődni jönnének ide, hogy a téma címében írt két Intel Atommal milyen miniPC kerül éppen kiadásra. Ezért kattintanak rá a címre. Nem azért, hogy milyen egy MK908, vagy más hasonló cucc. Az nem érdekli őket, mert akkor arra kattintanának. Az sem érdekli őket, hogy milyen egyéb processzorral szerelt miniPC kapható, mert akkor az általános miniPC topikra kattintanának, aminek te már "rettentő régóta", bár kevesebb, mint 877 napja tagja vagy és már akkor volt miniPC-d, amikor még ki sem találták.
Egyszóval szerintem hagyd abba, mert nagyon unalmas a nem ide tartozó hozzászólásaidat olvasni. Nem ezért vettem fel a topikot a kedvencek közé. Hogy pontosan érthető legyen, én pl. azért, mert érdekelt a Pipo X7, majd elkezdtem olvasni és az érdekel, a közeljövőben lesz-e jobb alternatíva, vagy sem és ezen második esetben megveszem. Ennyi. Pl. semmiképpen nem érdekel egy androidos MK lejátszó, amitől sikítófrászt kaptam már akkor, amikor te még csak párszáz napja voltál jeles tagja a fórumozóknak.
Gondoltam felvállalom a többiek nevében a fenti véleményt, majd ha nem értenek egyet, akkor leszavaznak, de ha nem....
-
djnice
veterán
Na akkor leírom mire jó és mire nem jó a Pipo X7:
Amire jó:
Kodi-val alap médialejátszónak - kadenciahelyes lejátszás, jó felkonvertálás és deinterlacing (Intel DXVA), a Hi10p anyagok még éppen elmennek rajta (kb 80-90% CPU terhelés) viszont a full hd x265 HEVC szaggat (kb 20 fps)
Egyszerűbb 3D-s játékok, office, youtube, netezni a TV-n, torrent (gondolom azért 100+ torrent betudja lassítani)Amire nem jó:
NAS - A 10/100 lan miatt, igaz egy usb 2.0 gigabit adapterrel 30 MByte/s-re növelhető a sebesség de az sem az igazi
madVR + MPCHC - alap beállításhoz is gyenge a CPUSzóval ha lenne gigabit lan + usb 3.0 akkor még jobban megérné az árát.
Viszont aki otthoni szervert/nas-t szeretne az tényleg jobban jár egy hasonló árú erősebb mini itx géppel, Igazából én a Pipo előnyét csak a jogtiszta Windows 8.1-ben látom, mert a fogyasztásban az a + 5-10W a mini itx-nél nem sokat számít és a Pipo-t sem lehet már zsebre rakni.
-
interstate76
addikt
Először is tedd OFF-ba, ami oda tartozik.
Másodszor pedig szólásszabadság van, szóval ha az MK908-as topikban mindenféle besértődés nélkül le lehet írni, hogy a kis ketyere nem alkalmas médiaplayernek (márpedig nem az, és egyik tulajdonosa sem fog emiatt trollkodással vádolni), akkor itt is le lehet, hogy asztali gépnek és médiaplayernek is van olcsóbb és/vagy jobb alternatíva/célhardver. Pláne ha valaki megkér rá, hogy írjak olyan eszközt, ami szerintem alkalmasabb adott célra, mint amire ő a Pipo X7-et használja. Fárasztó ilyen sokszor olvasni? Rég abbahagytam volna, ha nem jönnétek egyesével, mint a sértődött óvodások.
Egy hardver jellemzéséhez a kritika is hozzátartozik, még akkor is, ha erről csak egyetlen topiklátogató vesz tudomást.
(#714) djnice Ez egy korrekt jellemzés.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz interstate76 #715 üzenetére
Először is vedd észre, hogy nagy tömegek jönnek szembe az autópályán.
Másrészt ha neked ez a szólásszabadság, akkor ezzel úgy sem tudunk mit kezdeni. Majd jönnek a sütireceptek is gondolom később.
Javaslom tanulmányozd Legyes pár hozzászólását, hogy hogyan kell érdemben hozzászólni a topik témájához, továbbá a cikket amit írt. Ezek segítenek igazán az érdeklődőknek, pl. ez alapján lettek nekem is kétségeim a Pipo X7 kapcsán. De itt van az előtted írt djnice jellemzés, ami szintén érdemi hozzászólás és hasznos, ahogy te is felismerted.
Ennél többet nem tudok segíteni, hogy még bölcsebb légy és ne fárasztó. Sajnos a prohardver fórom még nem alkalmas, hogy adott ember hozzászólásait ne mutassa, akkor nem lenne semmi gondom.
-
nagash
senior tag
válasz interstate76 #715 üzenetére
Igazad, van már én is sajnálom, hogy szóba hoztam.
A cuccért járok ide nem vitatkozni, főleg, hogy mint mondtad a másikban is jól megvagyunk.További jó fórumozást kívánok mindenkinek!
Knoblauch macht einsam.
-
interstate76
addikt
Te meg azt vedd észre kérlek, hogy ugyan valóban kritikus vélménnyel vagyok a Pipo X7-ről, de ezzel az égvilágon semmi baj nincs, és csak azért húzódik ennyi ideig a téma, mert sorra jöttök (tényleg egymás után, mintha csak be lenne osztva, hogy mikor ki tartja életben a témát ) és leálltok velem vitatkozni, és mindig jön egy új ember, amikor valakivel már pont befejezzük. Arra meg engedtessék meg, hogy válaszoljak, amikor ír nekem valaki.
Legyes és djnice hozzászólásaihoz még csak hasonlót sem találtam korábban a topikban (persze lehet, hogy én voltam figyelmetlen) és utóbbi pl. egészen biztosan azért született, mert elkezdtem feszegetni a "mire jó a Pipo X7 és mire nem"-témát. Ergo biztosan volt értelme annak, hogy betértem ide, mert már nemcsak annyi az elemzés, hogy "ezakütyüpontjóarraamirevettem". És ez akkor is így van, ha szerintetek valóságos sértés az, ahogy a Pipóról (ill. a jelenlegi áráról) vélekedek.
Akár hiszed, akár nem, én is unom. Over, peace, meg minden.
(#717) nagash Neked is!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz interstate76 #719 üzenetére
Nos ha unod, akkor örülök. Remélem így is marad a továbbiakban.
-
envagyok
veterán
Én is a GB lant és az usb 3.0-át várom
Az ASUS T100 transformerem tudja, de az túl drága erre a célra, az inkább laptop. Ahhoz vettem egy usb 3.0 hubot gigabit lannal, tuti jó, csak hát nem 30000 forint
Egyébként itthon is kapni hasonló jó áron cuccokat, és azokban még érintőképernyő is van.
Én ausztriában vettem 2 év garival 33-ért 7-es tabletet z3735 procival, vettem hozzá olyan USB hubot, ami tölti is, és csinál 4 db USB csatlakozót plusz van HDMI kimenete.
Szóval ha akarom rákötöm TV-re/monitorra, rádugok egy usb-s vagy bluetoothos billentyűzetet, és vagy wifin vagy 100mb-es usb-s hálókártyán meg a netet.Azért gondolkodom egyedül az eladásán, mert nem usb 3.0 van rajta, és a műholdvevő 2.0-ás usb-s kártyám hub után kötve nem igazán jól veszi a HD-s csatikat sávszélesség problémák miatt.
A másik gondom hogy a kodi nem támogatja a dual képernyőt, pedig milyen jó lenne, ha pl. nem használom a TV-t, akkor digitális képkeret lehetne, zenehallgatáskor sem kellene TV-t kapcsolni, mutatna mindent, Film nézéskor meg szintén digitális képkeret, vagy időjárásjelző lehetne. Szerintem nem lehetetlen, csak még senki sem vállalkozott rá, hogy megcsinálja.
Filmeket nekem is tökéletesen játssza.
-
ericssonfan2
tag
Próbálta esetleg valaki a Pipo biosában bekapcsolni a GFX boostot, ill. növelni a grafikus memória méretét?
Jelent javulást?
kipróbálnám magam is, csak jelenleg nincs billentyűzetem, nem tudom babrálni a biost"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."
-
interstate76
addikt
Ha mást is olvasok majd itt, mint hogy "húdeszuperezacuccennyiért", akkor egészen biztosan így marad (már most megjelent 2 korrekt értékelés, amiből legalább egynek a megszületéséhez komoly közöm van - nekem ennyi bőven elég).
-
SUPREME7
addikt
Olvastam a vitát, és mint volt tulaj én is hozzászólnék. Bár nekem nem a Pipo volt, hanem a Wintel.
Nincs baj ezekkel a gépekkel amíg az ember nem akarja komolyabban használni. Alap dolgokhoz mint netezgetés, filmezés (nem BD 3D meg hasonlók, ha meg is birkózik vele, nem hiszem, hogy jót tesz neki a folyamatos izzasztás passzív hűtéssel ... )
Én speciel Kodi filmezés (többnyire HD, FHD filmek max) + PVR amire használtam, háttérben utorrenttel. De azért néha már ez is sok kezdett lenni neki, sokszor pörgött 80-90%-on, főleg HD csatornáknál (ráadásul a 60hz-es képfrissítést fps laggal és 100% processzorral díjazta HD csatornáknál), a másik problémám az volt, hogy ráaggattam egy noti HDD-t, egy TV-tunert, billentyűzet, egér, távirányító infra vevő, olykor USB DVD író, és már összevissza lógtak belőle a dolgok, nehéz volt értelmesen elrendezni mindent, ráadásul ha sikerült, nagyobb helyet foglalt mint egy kis miniitx ház.
Szóval végül nekem egy miniitx gép lett, 55K-ba állt meg SSD nélkül amit nem kellett venni, de tegyük fel +10K egy használt SSD, akkor 65K.
De ebbe azért a dizájn, a minőség, és a hazai garancia is benne van (kivéve a ház, amit az aprón vettem féláron) a jóval erősebb processzor, a dupla ram, USB 3.0, gigabit lan, nem lógnak belőle össze-vissza a dolgok, elfér benne rendszer SSD, normál méretű HDD, belső DVD író és ennek is nulla hangja van. Persze ezt kicsit nehezebb a hónom alá csapni és több helyet foglal
Szóval nehéz ez na ...
25K-ért áfa nélkül azt mondom, hogy hibátlan ha helyén tudja kezelni az ember, nincsenek irreális elvárásai. Viszont 40K-ért átgondolnám a felárat.
Nekem ez lett végül a Wintel helyett:
Ház: Antec ISK 600
Lap: ASRock - AM1B-ITX
Proci: AMD Athlon X4 5350 AM1 BOX
Ram: 4GB 1600MHz CL10 DDR3 HyperX Fury Black
Táp: FSP Hexa+ 400WJa és igen, ha legális Windows van a Pipohoz, és nem a kínaiak aktiválták feketén akkor valóban best buy, csak tudni kell, bírja-e a felhasználás célját.
[ Szerkesztve ]
-
puskas83
csendes tag
válasz SUPREME7 #726 üzenetére
Szia, nem értek a mini itx-hez. Mondj nekem alternatívát 30 körül amin fut a torrent non-stop,mennek a full-hd filmek, normális office van rá, ha akarom netezhetek is rendesen (ezért windows, a póker kliensek csak windows-ra vannak),passzív a hűtése nem kell a zaj éjszaka a fejemtől 2 m-re. A windows 8 store-ban lévő appokat tudja futtatni.Hdd nek kell bele,van külsőm. Tv-re fogom kötni.Nem kötöszködi akarok ha van alternatíva akkor érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
SUPREME7
addikt
válasz puskas83 #727 üzenetére
30K-ért necces, szerintem 40K az alja. 20K egy J1900-as lap újonnan garival (erősebb processzor, usb 3.0, gigabit lan, hdmi, vga stb sajnos használtan nem nagyon van, de ha esetleg talál az ember akkor olcsóbb). 2GB ram 3K apróról, 32GB SSD 5K apróról. 12K egy normális ház. megbízható csendes táppal.
De persze ehhez még nincs hivatalos oprendszered, de kaptál más extrát, bővíthető viszonylag, jól szellőzik, és ha kifogsz egy jó kis házat, akkor nem is sokkal nagyobb. (pl egy Chieftec IX-03B-OP szerűt paneltáppal - de ugye ebbe se fér el túl sok minden, szóval én ezért preferáltam egy kicsit nagyobb, de azért nem túl nagy házikót.)
[ Szerkesztve ]
-
puskas83
csendes tag
-
puskas83
csendes tag
válasz SUPREME7 #731 üzenetére
Körbe nézek ezen a vonalon is. Wi-fi azért kell mert akitől kapom a netet (pénzért persze) másik lakásban lakik ezért wi-fi, vagy veszek magamnak külön netet. Netezni főként telefonon szoktam azzal irányítom a tv-t is, pókerezéshez kell a bluetooth bill és eger miatt. 😀
-
SUPREME7
addikt
válasz Lifeforce #734 üzenetére
J1900? Szerintem valamit csúnyán benéztél.
http://logout.hu/cikk/alsohaz_atom_celeron_es_kabini/fogyasztas_ertekeles.html
Második bekezdés.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mike88
senior tag
válasz interstate76 #724 üzenetére
Úgy érzem, hogy neked a legnagyobb problémád az, hogy szakmailag nem tartja fönt senki sem a fórumot. Mi ugye már beszéltünk arról, hogy miért éri meg a Pipo az aktuális áron, s írtam is neked, hogy semmiképp sem éri meg ennyiért (számomra, véleményem szerint), így ebbe a vitába nem szállnék be, ami igazából nem is vita, mert egy -DE -DE miért? - Mert! kb. erről szól, leszámítva pár kommentelőt, aki hozott föl érveket mellette, az más kérdés, hogy annak 90%-át szintén ellátja egy jóval olcsóbb androidos cucc, így a 10% az, ami valóban érv mellette, no de az is már valami, s az is van, akinek nélkülözhetetlen.
Azért azt lássuk be, hogy az androidos fórumot, RK3188-al bezárólag leginkább Somatom tartja igazán életben szakmailag, nyilvánvalóan nem csak Ő, de Ő szánja rá a legtöbb idejét, itt nincs ilyen illető. S az is tény, hogy az androidos cuccokkal azért foglalkoznak ennyit, mert van hiba, hiba hátán is. Itt hibával a hűtést leszámítva nem találkozol, nem kell firmware-t cserélni, nem kérdés a root, nincs FC, nincs újraindulás, váratlan leállás, nincs táphiba, nincs flashelési hiba, nincs kernel csere, s még sorolhatnám, nincs mivel foglalkozni. Én is érzem, hogy döglődik ez a fórum, de leginkább azért, mert érdeklődő sincs, szal nem hinném, hogy aggódni kéne, hogy bárki is félre van informálva, itt vagyunk páran, újak nincsenek, mert ha lenne, kérdés is lenne. Most őszintén, tudod te is, 10-ből hány olvas vissza? 2??? Talán!
Androidos topicban folyamatos téma, hogy erre vagy arra elég lenne, kiszolgálná-e azt a feladatot amire szánnám stb? Vannak kérdések, vannak mindig új emberek, akik tele vannak kérdésekkel. Sokan belefutnak abba, hogy médialejátszónak veszik, de a szemük meg "túlzottan rendben" s észreveszik, hogy valami gáz van, szal szerintem ott sem hangzik el elégszer, hogy nem médialejátszó, pláne így, hogy a kínaik meg mindegyiket xbmc-vel reklámozzák. Az más kérdés, hogy magam is több éve androidot használok erre a feladatra.
Én egyetlen 1 valamiért vettem meg a pipo-t az meg a torrent, maradjunk annyiban, hogy sok torrent fut nálam egyszerre, megy egész nap, csak estére kapcsolom ki, s előtte egy normál PC-m volt, ami még mindig megvan, de azóta nem volt bekapcsolva, mióta a pipo megvan, TV-re van kötve, így monitor nem kellett, NAS-nak egy régi médialejátszót használok, torrentre alkalmatlan, de ezen kívül amire én használom, alkalmas, így olyan NAS-t nem akartam venni, ami torrentre is alkalmas, eleve NAS-t nem akartam venni soha, mert nekem a Venice V13 arra elég, hogy hálózaton megosszam a filmeket stb. Javarészt böngészésre használom a Pipo-t, s a már említett áron megérte erre a célra, sokat spórolok vele a fogyasztást illetőleg. Erre a feladatra nekem kényelmetlen volt az android, flash ugyan megoldható, de nem tökéletes, silverlight kivan csukva. No most ez nem egy erős érv mellette, félre ne értsd, ez egy speciális helyzet, amire nekem kellett, s nekem megfelel, s akik érveket tudtak felhozni mellette, azok is mind speciális helyzetek. Egyetlen nyomós érv ami sokakat érinthet, a kadencia helyes lejátszás, s ha már médialejátszó, lehetséges, hogy alkalmas DVB-T, DVB-C s esetleg DVB-S2 vételre (ami egy ált. androidos boxal nem annyira egyszerű történet, sokkal egyszerűbb ez esetben tunerrel szerelt androidos boxot venni, de annak szakmai elemzésébe ne menjünk bele, lényeg, hogy a kínai eszközöket nézve nem sok értelme van), DVB viewer-el, megoldható XBMC-ben a csatornák lejátszása, s akkor egyben egy set-top-box is, persze ennek is akkor van csak értelme, ha nem csak erre fogjuk be, mert amúgy a tuner s a box árából már készterméket is kapunk akár olcsóbban is, ami nem Sencsenben készült marék rizsért. Van otthon egy DVB-T/DVB-C USB-s tunerem, jelenleg 0 időm van, gyak. állandóan melózom, hazaértem akkor meg már max. pötyögni van erőm, de ha lesz időm most hétvégén, akkor próbálkozom vele, mit kezd a HD adással... -
interstate76
addikt
"Úgy érzem, hogy neked a legnagyobb problémád az, hogy szakmailag nem tartja fönt senki sem a fórumot."
Nem, nekem annyi volt a problémám, hogy a hozzászólásokat olvasva, önmagamat érdeklődő laikusnak képzelve egyértelműen fals kép rajzolódott ki a Pipóról. Ez - szerintem - most elég nagyot változott, téma lett néhány szűk keresztmetszet, hiányosság is, nemcsak az megy, hogy "dejómindentudócucc". Lehet, hogy kevesen olvasgatják ezt a topikot, nem tudom, de azért lehessen már értelmesen tájékozódni a tárgyalt kütyü gyengéivel kapcsolatban is, különben semmit nem ér az egész.
A többieknek: nyugi, nem zaklatom a topikot, csak Mike88-nak szerettem volna válaszolni, neki is csak nagyon röviden.
-
kukszi1
tag
Oké akkor erre koncentráljatok. Csináltam gyári visszaálitást full reset. Nehezen sikerült beálitanom hogy magyar legyen amit alapból be kelet volna hogy álitson a magyar nyelv letöltése után. Ez rendben is de azota sem tudok belépni semelyik billentyű F2 stb F7 a biosba. Csak menüből tudok belépni. Akkor sem bootol be pendrive-ról. Pedig látja és ki is lehet választani hogy arrol induljon. megsérülhetett a bios? vagy csak valami egysezrü beálitási hiba? Meego T01
-
tlala
addikt
Egy napja érkezett meg a Pipo-m.
A topic egyesek számára legfontosabb kérdésére válaszolva: minden_centjét_megérte.
Csak bedugtam, és minden működik. Nem kellett darabokból összeraknom, telepítenem, fórumokat böngésznem, hogy "miértnemmegyfelawindows".
Kanapéról hanyatt dőlve böngészek a hozzá vett akciós légegérrel az általam favorizált windowsos környezetben, youtubozok, facebookozok, olvasom a maileket a plazmán.
És hihetetlenül élvezem. -
Legyes
tag
Érdekes, hogy az "alaplap" (sokkal inkább hasonlít egy development board-ra, mint hagyományos alaplapra) driver készletében USB 3.0 vezérlőt ír, ami valószínűleg igaz is és a SoC tudja. De a nagyobb áram igény és a magasabb költség miatt minden bizonnyal olcsóra lett tervezve. Eddigi ismereteim szerint ráadásul a Pipo X7 eddig 3 különböző teljesítményű táppal kapható, amiből a 2.0A változatra sokan panaszkodnak. Nekem a 2.4A US változat van, a külső - plusz táp nélküli - winyóházakkal sem vacakol, mint a 2A változatok egyike.
Elég sok szenzort és kiegészítőt mutat, ami nincs kivezetve (pl. töltésvezérlő, COM1 port, kamera, ...). Szóval szerintem ha elég sok darab fogyott már ezekből, akkor várható lesz az igényeiteknek megfelelő. Plusz jó hír, hogy Magyarországon 2 forgalmazó is hamarosan fog ilyen minigépet forgalmazni.Azt persze hozzá kell tenni, hogy 1GB RAM és 16GB háttértár csak büntetésnek jó, nem szabad megvenni. szerintem
[ Szerkesztve ]
-=LeGyEs=-
-
ericssonfan2
tag
-
Legyes
tag
Az Intel folyamatosan keresi a helyét az Atom szériának, de eddig valahogy sehol sem találta meg.
Próbálkozott az ITX szegmensben, nyomott áron, de a teljesítménye sohasem volt elegendő, plusz mindent megtett azért, hogy ez maradjon is így: ősi chipsetek, RAM korlát, ...
Próbálkozott a szerver szegmensben, de a hardver mérnökök közül többen belehaltak a röhögésbe, a szánalmas I/O teljesítménye miatt.
Jöttek a mobil eszközök, irdatlan mennyiségű kernel javítás után még mindig vannak bajok, a tesztek szépeket mutatnak, de használati értékre még mindig nem túl nyerő. Csak azért építik be a gyártók, mert az Intel már letolta a gatyát is, csak vegyék meg.
Most jöttek a miniPC-k (a táblagépek után szabadon). Szerintem egy ivartalanított Celeron sokkal jobb megoldás lenne ezekbe és nem is lenne annyival drágább. Viszont azon az áron már senki se venne kínait, hanem mondjuk megvenné Asus-ban (Vivo PC).
Egy szó, mint 100: Az Intel Atom Z3735F és Z3736F SoC még mindig nem az, ami meghozza az Atomnak a sikert, de már közel van hozzá.
Aki még nem tud dönteni, de anyagilag nincs Forintra kiszámolva, várjon még picit és közben kövesse az Asus termékvonalat (ChromeBox, Vivo PC). Igaz, egyiken sincs legális Windows, de 2015 Q2-ben kell megjelennie az Asus saját Windows 8.1 Bing eszközének, az Asus ChromeBox-hoz hasonló spacifikációval. A többiek drágábban adják és rosszabbak is (pl.. HP).
Eleinte az Asus ChromeBox-ot akartam megvenni, néha deal-ben van $150 alatt, de hasonlóan nehéz szerezni, mint a Pipo-t volt. Megy rajta az Ubuntu, de a legális Windows-ra kíváncsi voltam. Így dok olvasás után döntöttem a Pipo X7 mellett (annak ellenére, hogy a Voyo mini PC jobban tetszik külsőre és technikailag)
[ Szerkesztve ]
-=LeGyEs=-
-
Milka 78
nagyúr
válasz ericssonfan2 #745 üzenetére
Tévedtem..J1900 25w-os fogasztással és 37ft/kw-os árammal számolva 24/24-be (most az idle állapotot nem is keverem bele) 7700ft eszik meg.
A pipo 10-12w-vel beéri ami kicsivel több mint az 1/3-a ami durván 4000-5000ft különbség.Ha ebbe beleszámoljuk,hogy szinte senkinél nem megy majd 10-12 óránál többet /nap,még keveseis ez az összeg.
Drágább,többeteszik,de annyival erősebb is...már méretéből adódóan sem összemérhető a kettő.[ Szerkesztve ]
-
Legyes
tag
válasz Milka 78 #747 üzenetére
Nálam non-stop megy a Pipo X7 és ezért is lett véve. Jelenleg egy javascriptes weblap teszt megy rajta, ami táblázatokat valamint kép- és videó reklámokat váltogat. De a későbbi céljai is non-stop működést vetítenek elő
De ha valaki torrentgépnek és NAS-nak veszi, annak sem lehet utolsó és nyilván non-stop használná.-=LeGyEs=-
-
ericssonfan2
tag
válasz Milka 78 #747 üzenetére
Csak pontosítás végett: ez alapján a J1900 átlagos fogyasztása 28.3W. 40 forintos árammal az egy évben 10e forint.
A Pipo dehogy fogyaszt 10W-ot, magam mértem ki: idle 3W, csúcson 6W! Átlagosan egy évben: 1600 Ft.Szóval azért.... na!
Ja és nálam bizony 24/7 megy, merthogy pont ez az értelme...
"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."
-
smithsys
aktív tag
Ma én is sort kerítettem a hűtés moddingra. Az árnyékoló lemezre lett ráapplikálva egy régi vga kártya hűtőborda. A két rövidebb oldalon Sony t4000 kétoldalas ragasztócsik, ez cirka 150 C-ig bírja a hőt, közötte az egész lemez végig kenve hővezető pasztával, aztán rá a borda. Eleddig 70-75 fok között mozgott a hőmérséklet RealTemp szerint úgy hogy csak a torrent kliens futott, a stepping pedig visszavett 560-680 Mhz közé. Most megy a torrent, meg egy YT hd video, és a hőmérséklet 60-65 fok között ingázik stabil 1330 Mhz-en. Valamit ezek szerint segített a dolog.
Azért rendeltem két db 2 cm-es ventit hátha szükség lesz rá nyáron. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest