Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
Srácok! Megérkezett a Pipo! Kb. 5 perce van bekapcsolva, szal véleményt még egyelőre nem nagyon tudok alkotni. Épp a magyar nyelvet telepítem.
-
Mike88
senior tag
No, hát első körben a képminőséggel elégedett vagyok, ugyan az asztali PC-mben sem egy zsír új videó kártya van (HD7770)... Minden baromira gyors, azonnal történik, de ezt már tableten tapasztaltam, hogy így van, boot időt nem mértem, de nem lehetett több 5mp-nél. Mediaplayer szempontjából, akiknek ez szempont - s javarészt itt mindenkinek az - DD, DTS nincs HDMI-n, én ugyan nem értek ehhez, nem tom, kell ehhez valami külön beállítást véghez vinni vagy elvileg ki kéne küldenie HDMI-re az 5.1-es hangot? Ha kell hozzá valami beállítás stb. szívesen kipróbálom, hogy képben legyetek, mondjuk engem ez nem igazán érdekel, nem mediaplayernek vettem. 720p, 1080p videókkal természetesen nincs gondja, az összes teszt videót kiválóan lejátssza. 24p-re van lehetőség.
Lifeforce, téged sem felejtettelek el, mindjárt szétkapom, csak ezt is épp a Pipo-ról írom...Szerk.: Ja, és... 36F
[ Szerkesztve ]
-
Mike88
senior tag
Kösz! Jelentem, működik! Rendszer (beállításokban) az 5.1-et beállítani, majd lejátszáskor az alsó sávon a hang ikonra katt, aztán a hang közvetlen átengedését engedélyezni (ezt megjegyzi, nem kell minden alkalommal), s van 5.1 HDMI-n, szal akinek ez kérdés volt, annak itt a válasz.
-----------------------------------------
Lifeforce, a dobozban bal oldalt 43mm, jobb oldalt 41mm szabad hely van, a két bak között, ami az összecsavarozást szolgálja 103mm van, de ezt mérőszalaggal mértem, szal nem tolómérővel! -
kukszi1
tag
Mike88: na aktiválta magát a pipox7 windows 8.1 bingje? vagy dobálja neked is az ablakot hogy aktiváld néha. Mint a meego t01.
-
Mike88
senior tag
-
kukszi1
tag
8.1 bing van rajt . Akkor dobálja az ablakot ha nem az IE használom hanem mondjuk a cromot gondolom bosszuból
-
kukszi1
tag
Legalább a kedvenc programom megy megint ezen is RDM+ távoli irányítás teloval. Még N95 nyomkodtam akár más országból is a saját gépem
[ Szerkesztve ]
-
herdsman12
őstag
Hi Lifeforce!
PIPO X7 érkezésről tudsz valamit? -
Lifeforce
őstag
válasz herdsman12 #162 üzenetére
még nem szóltak.
Elméletileg tegnap kellett megkapniuk, hétfőn kiderül. -
bigrock
addikt
Üdv, mindenkinek!
Egy HTPC összerakásában gondolkodtam eddig. Az elméleti konfig: Q1900 CPU+alaplap, 4 GB RAM. HDD nem érdekes, hálózati lejátszás lenne. Olvasgatva a hozzászólásokat, látom, hogy ez a Z3735 platform kiváltaná a célt, ami kimerülne a max. fullHD videok zökkenésmentes lejátszásában. Kérdés: ha más célra nem akarom használni a konfig-ot, akkor javasoljátok-e? Az ára jóval kedvezőbb (bár a teljesítményén ez lejön), nem utolsósorban a jogtiszta 8.1 Win is sokat nyom a latban.
Esetleg hasonló rendszer erősebb CPU-val?
Köszi a válaszokat! -
Mike88
senior tag
96. hozzászólás.
Barebone nem új keletű dolog találsz i3-ra, i5-re épülőt is, na ez az utolsó infóm a témában, mivel nem mostanában keresgéltem ilyesmit. Ha csak filmnézésre lesz, akkor én úgy gondolom elegendő pl. a Pipo X7 is, ugyan én nem médialejátszónak vettem, így ezt a részét még nem nagyon tesztelgettem, pár teszt videó persze lefutott, de a kérdésre akkor kapnék igazán választ, ha aktívan erre használnám. Mindenesetre Kína most ezeket fogja ontani, ehhez közeli árban, jobb config-ot nem hinném, hogy találsz.
-------------------------------------------------
Azért tegnap volt némi lassulás... Az asztaliból kikaptam a winyót, majd beleraktam egy usb-s keretbe, s csatlakoztattam a Pipohoz, aztán behasheltem 50+ torrentet, s mikor kész voltam rá pár percre baromira belassult. Ezt egy újraindítás helyrehozta, azóta nincs lassulás, de majd ma kiderül, hogy ismét előjön-e, ha igen, akkor ez sem AZ, amivel kiváltom az asztalit.
A külső winyót amúgy leállítja, ha nincs használatban, ez nem rossz dolog, csak nem tudom, hogy egészséges-e így, hogy akár 10 percenként beindítja seed miatt, majd (akár) rá pár percre leállítja.
Ilyesmit nem lehet valahol ki-be kapcsolni? -
Aethel
aktív tag
Ez a torrent + külső vinyó dolog engem rohadtul érdekel mivel konkrétan erre akarom megvenni
Én úgy terveztem hogy egy kicsit komolyabb külső dokkolóba bevágom a 3 terrás WD RED-em, aztán had szóljon róla 0-24-ben.
A lekapcsolást nem hiszem hogy a gép kommunikálja, hanem a vinyó ilyen. Van egy két terrás külső Samsungom és rettentően idegesítő hogy 3 perc után lelövi magát és majdnem 10 mp mire újra feléled, addig meg beáll a windóz mint a gerely. Sorozat nézésnél vagy képválogatásnál/rendezésnél őrületbe tud kergetni. Míg a WDRed majd húsz perc után tér nyugovóra ha nincs semmi mozgás. Ezért gondolom hogy azt a merevlemez okoskodja ki mikor akar parkolóba állni. -
interstate76
addikt
Itt is leírom a kis vesszőparipámat: csak és kizárólag hálózati médialejátszásra szerintem abszolút felesleges mini pc-t venni, ilyen célra jobb egy célhardver (asztali médialejátszó vagy BD player). Ez a Samu BD-H5500 nincs 20e Ft, és kadenciahelyesen lejátszik gyakorlatilag mindent (a 3D tartalmakat is), ill. Plex Media Server-ről még a feliratokat is szépen viszi.
Persze kérdés, hogy:
- miket akarsz lejátszani?
- TV-re megy a hang vagy valami komolyabb hangfalszettre?
- szóba jöhet később komplexebb felhasználás?téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Mike88
senior tag
válasz interstate76 #168 üzenetére
Ezzel mindenki tisztában van, aki miniPC-t vesz médialejátszónak. Azért miniPC, mert:
- akár 20-nál több torrentet is futtatna s erre nem akar még egy NAS-t is venni
- mert (s baromira nyomós érv) XBMC-t akar használni médialejátszónak, elsősorban a látvány, a jó rendszerező képessége s bővíthetősége miatt (na ezt nem lépi túl, nem übereli egy médialejátszó). Ez a legfőbb érv, ami a miniPC mellett szól akkor is, ha tényleg semmi másra nem használjuk, mint médiafogyasztásra.
Hasonlítsuk össze akkor az XBMC-t az általad linkelt médialejátszóval:
Samsung BD 5500
XBMC (Kodi)
Arról nem beszélve, hogy számos lehetőség van arra, hogy online tartalmakat nézz, filmek, sorozatok stb. s mindehhez akár társíthatsz magyar feliratot is, amit szintén nem kell letöltened, elég egy kiegészítőt telepítened, s beállítanod, hogy a letöltött felirat nyelve magyar legyen.
Ha androidot nézzük, akkor jó pár magyar tartalom megtalálható applikáció formájában, Fuso, Filmbox Live, TV go, HBO GO, Teletéka, RTL most, stb. ha windows, akkor nyilvánvalóan ugyanezen szolgáltatások webes felülete, illetve pl. a Fusohoz elérhető applikáció is. Ezzel szemben pl. Samu smart funkciói tényleg hasonlóan kényelmesek, csak nem a magyaroknak.
- kadenciahelyesség windowsnál szintén megoldható.
- bővíthetőség, DVB-T/C/S tunerekkel, akár ennek streamelése DVB viewerrel.Szal nem mondasz újat azzal senkinek sem, hogy médialejátszásra médialejátszó való, csak sokan többre gondolnak médialejátszó alatt, nem csak egy céleszközre, ami lejátsza a videó file-okat. Erre, amire pl. ez a Samu képes, képes egy smart TV is, de ha pusztán csak a lejátszási képességeit nézzük, leszámítva a lejátszást lemezről, akkor egy buta TV is elegendő, amiben van médialejátszási lehetőség.
-
hunaqua
addikt
Egy kicsit részletezd már el,hogy tudunk Online Magyar nyelvű filmeket ,sorozatokat nézni Kodi-val. (Win.)
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Mike88
senior tag
Én feliratról beszéltem! Ha te is így értetted, akkor telepíts egy olyan kiegészítőt, ami online filmeket, sorozatokat szolgáltat, pl. icefilms, 1channel, navi-x, majd telepítsd a supersubtitles felirat kiegészítőt.
Ennél részletesebben is leírom ha kell, de azt max. privátban, hisz nem az xbmc-ről szól ez a fórum. -
interstate76
addikt
Nem akarok vitatkozni, de sajnos messze nincs mki tisztában vele. A legtöbb ember azt sem tudja, mi az a 24p, meg a kadenciahelyes lejátszás, aztán vesznek egy 2-300 ezres csodatévéhez egy olyan médialejátszót, ami sz.rul működik. A mini pécéket is rengetegen szidják vásárlás után, utólag, mert ez nem jó, meg azt nem játssza le szépen. Régebben eladtam párat, és egy idő után inkább mindenkinek a szájába rágtam vásárlás előtt, hogy nem célhardver, mert ha 10-ből 1-2 érdeklődő tisztában volt ennek a hátrányaival, akkor sokat mondok.
Kizárólag hálózati médialejátszást írt, tehát a torrentezés - elvileg - nem pálya. Ha igen, én akkor is a BD-H5500 plusz egy MK808B Plus kombóra szavaznék - árban kb. ugyanott lenne és ha valaki nem letöltőgép, akkor az utóbbi eszköz elég a torrentezésre (bár azt nem tudom, hogy az 1 gb ram nem kevés-e hozzá, én MK908-ast használok ugyanerre a célra, abban meg ugyebár 2 gb van).
Szoftveres előny miatt nem vennék célhardver helyett egy jóval drágább eszközt, aminek az egyéb tudását nem használom ki, de az xbmc valóban lehet érv az intel procis mini pc mellett.
"Erre, amire pl. ez a Samu képes, képes egy smart TV is, de ha pusztán csak a lejátszási képességeit nézzük, leszámítva a lejátszást lemezről, akkor egy buta TV is elegendő, amiben van médialejátszási lehetőség."
Ne haragudj, de ez öngól. Nemhogy a buta, de a legokosabb TV-k beépített lejátszói sem érnek a nyomába sem egy BD-H5500-asnak. És akkor most írhatnám hogy "go to hsz eleje", de nem akarok végtelen ciklust generálni.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
bigrock
addikt
válasz interstate76 #172 üzenetére
Mindenkinek igaza van! Kicsit helyesbítek az igényeken:
1. Elsősorban a hálózati médialejátszás kell, a megjelenítés fullHD TV-n menne. A hang sima sztereo.
2. Mindenképpen kellene Windows, mert alkalomadtán Prezi doksikat kellene rajta bemutatni
3. Azért is kellene a Windows, mert egy egyedi alkalmazás is futna rajta, ami a megjelenített videot kezelni tudja (indítás, megállítás), valamint a video szinkronhangját tükrözné egy Android-os mobil eszközre.
Remélem, nem túl speciálisak az igényeim[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
A 3 pontod alapján teljesen egyértelmű, hogy neked nem célhardver kell, hanem intel cpu-s mini pc, ami - számodra - bőven megéri a felárat a linkelt samuhoz képest.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
hunaqua
addikt
Igazából olyanra gondoltam,hogy lehetne Magyar dolgokat is szerkeszteni a cuccba.
..szerintem jöhet ide XBMC infó is,hisz nagyrészt sokan arra használják.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
kukszi1
tag
Legolább Asphalt 8 hasit kicsit melegszik de nincs probléa vele.
-
hunaqua
addikt
Például bizonyos beltérik custom szoftverébe vannak integrálva olyan Magyar online tartalmak mint:
Filmek,Sorozatok:
-online-filmek
-sorozatok.tv
-moovie.ccEzek hasonlóak mint a Te által javasolt külföldi oldalak az XBMC-ben,csak ezek Magyar nyelvű tartalmak.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz LittleShark #180 üzenetére
Meg akkor van ugye 16/32 GB-s verzio...
Koszi, ezt nem ertettem akkor. (Nem figyeltem elegge. Bocs!)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
SharpSA
veterán
válasz Lifeforce #46 üzenetére
Na ez érdekel engem is. Bár optikai kimenet nincs rajta, de mivel Windows fut rajta, ezért akár még egy jobb usb-s hangkártyát is rá lehet akasztani. Na meg ott van a HDMI is, csak kérdés, hogy azt hogy tudom felhasználni a rendszeremen. Gondolom ezen a készüléken már nincs gond a videó képének lejátszásával.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Mike88
senior tag
Lejátszással eddig nem volt gond. Ma tesztelem majd kicsit jobban. Ami nálam hatalmas probléma, hogy chrome-al akadoznak a youtube videók, teljesen mind1, hogy milyen felbontásra állítom, lassú a videó betöltés, de ha megvárom a betöltést (utoljára ilyet akkor csináltam, amikor 1 megás netem volt), akkor is akadozik a kép, a hang. IE-vel minden OK, de nem fogok IE-t használni (sem applikációt), az egészen biztos! Szal ha nem találok rá megoldást, tőlem előbb vehettek Pipo X7-et, mint a 220volt-tól!
Át kell néznem, hogy van-e bármi olyan illesztőprogram, amit nem tölt le a windows, s nem is található meg oly könnyen, ha nincs, akkor próbálkozok majd egy pro verzióval, esetleg win7-el, mert ez így vállalhatatlan. (A linux-al hagyjatok! )
Ránézek a tablet hogy boldogul chrome alatt a youtube videókkal, kukszi1, ha kérhetlek a T01-el ránéznél te is, hogy minden ok a lejátszással?hunaqua! Nincs magyar tartalom XBMC-n! Senki sem fejleszt ilyesmit, nem tudom miért. Nincs. Max. XBMC-n youtube kiegészítő, "teljes film" a kereső mezőbe.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
Firefoxxal sem jó a youtube? A tapasztalatom az, hogy a Chrome nem való ilyen kis procis gépekre, egyszerűen sz.r az a böngésző (Asus Transformer T100-on is jobban ment a Firefox). Én emiatt mentem vissza a Firefoxra, mert abban jobb a teljesítmény és nem zabál annyi memóriát.
-
Mike88
senior tag
Nincs gond a RAM-al, 5-6 nyitva tartott lapnál is csak 65% foglalt... Vmi más hiba lesz ez, mert a tabletben meg csak 1GB ram van, s ott nincs gond a YT videókkal chrome böngészővel.
Chrome-hoz szoktam, itt vannak mentve a jelszavaim, a könyvjelzők, előzmények. Nem akarnék böngészőt váltani. -
LittleShark
tag
-
SharpSA
veterán
Én sem arra gondoltam, hogy a memória hiánya miatt lassabb a Chrome, de azt láttam, hogy többet eszik. Valami nem teljesen jó abban a programban. Korábban gyorsabb volt a Firefoxnál. Vagy ez utóbbi lett gyorsabb? Azért kipróbálhatnád. A könyvjelzőket meg gyorsan át lehet rakni és a Firefox is tud szinkronizálni.
-
zoltan6
őstag
parancsolj 98 dollár
-
tvamos
nagyúr
Altalaban azt jelenti, hogy nincs a raktarban... elovetel... igeret arra, hogy hamarosan majd lesz, es talan azon az aron, amit te kifizettel, es talan a specifikacioi is olyanok lesznek, mint amit irnak...
Persze, kotojellel lehet, hogy helyesebb lenne.. es megtalalnad a google translate-ben.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
kukszi1
tag
Mike88 : 4k videókat néztem cromal youtube beletekerve is nincs akadás . Bár én feltoltam minden codecet rá.
-
LittleShark
tag
Sziasztok!
Geekbuying már forgalmazza a Minix Neo Z64-et. Windows 8.1 With Bing változat $175-ba kerül.
• Passzív Jövedelem: trker.com/go/158124 • • •
-
Lifeforce
őstag
Na ezért nem szeretek azonnal újdonságot rendelni.
Most szólt a kínai kapcsolatom, hogy szerinte felejtsem el egy időre a Pipo x7-et, mert belefutottak valami hibába.
Eladták a teszt darabokat, de pillanatnyilag sem gyártják még valami miatt.
Most keresi nekem, hogy mivel lehetne pótolni ezt a rést, írom majd a fejleményeket. -
Lifeforce
őstag
válasz LittleShark #198 üzenetére
Igen, tudjuk.
Ezt már beszéltük, hogy minix minőség ide vagy oda, annyival drágább, hogy nem éri meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest