Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mike88

senior tag

válasz interstate76 #724 üzenetére

Úgy érzem, hogy neked a legnagyobb problémád az, hogy szakmailag nem tartja fönt senki sem a fórumot. Mi ugye már beszéltünk arról, hogy miért éri meg a Pipo az aktuális áron, s írtam is neked, hogy semmiképp sem éri meg ennyiért (számomra, véleményem szerint), így ebbe a vitába nem szállnék be, ami igazából nem is vita, mert egy -DE -DE miért? - Mert! kb. erről szól, leszámítva pár kommentelőt, aki hozott föl érveket mellette, az más kérdés, hogy annak 90%-át szintén ellátja egy jóval olcsóbb androidos cucc, így a 10% az, ami valóban érv mellette, no de az is már valami, s az is van, akinek nélkülözhetetlen.
    Azért azt lássuk be, hogy az androidos fórumot, RK3188-al bezárólag leginkább Somatom tartja igazán életben szakmailag, nyilvánvalóan nem csak Ő, de Ő szánja rá a legtöbb idejét, itt nincs ilyen illető. S az is tény, hogy az androidos cuccokkal azért foglalkoznak ennyit, mert van hiba, hiba hátán is. Itt hibával a hűtést leszámítva nem találkozol, nem kell firmware-t cserélni, nem kérdés a root, nincs FC, nincs újraindulás, váratlan leállás, nincs táphiba, nincs flashelési hiba, nincs kernel csere, s még sorolhatnám, nincs mivel foglalkozni. Én is érzem, hogy döglődik ez a fórum, de leginkább azért, mert érdeklődő sincs, szal nem hinném, hogy aggódni kéne, hogy bárki is félre van informálva, itt vagyunk páran, újak nincsenek, mert ha lenne, kérdés is lenne. Most őszintén, tudod te is, 10-ből hány olvas vissza? 2??? Talán!
    Androidos topicban folyamatos téma, hogy erre vagy arra elég lenne, kiszolgálná-e azt a feladatot amire szánnám stb? Vannak kérdések, vannak mindig új emberek, akik tele vannak kérdésekkel. Sokan belefutnak abba, hogy médialejátszónak veszik, de a szemük meg "túlzottan rendben" s észreveszik, hogy valami gáz van, szal szerintem ott sem hangzik el elégszer, hogy nem médialejátszó, pláne így, hogy a kínaik meg mindegyiket xbmc-vel reklámozzák. Az más kérdés, hogy magam is több éve androidot használok erre a feladatra.
    Én egyetlen 1 valamiért vettem meg a pipo-t az meg a torrent, maradjunk annyiban, hogy sok torrent fut nálam egyszerre, megy egész nap, csak estére kapcsolom ki, s előtte egy normál PC-m volt, ami még mindig megvan, de azóta nem volt bekapcsolva, mióta a pipo megvan, TV-re van kötve, így monitor nem kellett, NAS-nak egy régi médialejátszót használok, torrentre alkalmatlan, de ezen kívül amire én használom, alkalmas, így olyan NAS-t nem akartam venni, ami torrentre is alkalmas, eleve NAS-t nem akartam venni soha, mert nekem a Venice V13 arra elég, hogy hálózaton megosszam a filmeket stb. Javarészt böngészésre használom a Pipo-t, s a már említett áron megérte erre a célra, sokat spórolok vele a fogyasztást illetőleg. Erre a feladatra nekem kényelmetlen volt az android, flash ugyan megoldható, de nem tökéletes, silverlight kivan csukva. No most ez nem egy erős érv mellette, félre ne értsd, ez egy speciális helyzet, amire nekem kellett, s nekem megfelel, s akik érveket tudtak felhozni mellette, azok is mind speciális helyzetek. Egyetlen nyomós érv ami sokakat érinthet, a kadencia helyes lejátszás, s ha már médialejátszó, lehetséges, hogy alkalmas DVB-T, DVB-C s esetleg DVB-S2 vételre (ami egy ált. androidos boxal nem annyira egyszerű történet, sokkal egyszerűbb ez esetben tunerrel szerelt androidos boxot venni, de annak szakmai elemzésébe ne menjünk bele, lényeg, hogy a kínai eszközöket nézve nem sok értelme van), DVB viewer-el, megoldható XBMC-ben a csatornák lejátszása, s akkor egyben egy set-top-box is, persze ennek is akkor van csak értelme, ha nem csak erre fogjuk be, mert amúgy a tuner s a box árából már készterméket is kapunk akár olcsóbban is, ami nem Sencsenben készült marék rizsért. Van otthon egy DVB-T/DVB-C USB-s tunerem, jelenleg 0 időm van, gyak. állandóan melózom, hazaértem akkor meg már max. pötyögni van erőm, de ha lesz időm most hétvégén, akkor próbálkozom vele, mit kezd a HD adással...

Új hozzászólás Aktív témák