Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz envagyok #1749 üzenetére
Értem én, hogy sokan árra mentek, de miért kell anonim szarokat venni?
Itt az eredménye.
Vannak ennél jóval ismertebb drága és olcsó eszközök.
Nem ismerem a készülékedet, fel kell túrni a googlet, vagy szét kell kapni, hogy milyen pcb van benne.
Hátha koppintott valamelyik ismertebb készülékről. -
interstate76
addikt
válasz Lifeforce #1751 üzenetére
Minden kínai ketyerénél (teló, mini PC, tablet) igaz, hogy csak akkor szabad megvenni, ha van rá sokak által használt, működő custom rom és komoly közösségi támogatás.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Daffchy
őstag
Pipo kuckó:
Egy HD5770 hűtőjét kapta meg az alsó részére egy fél centi vastag gap paddal adja át neki a hőt, felülre pedig a két kis fekete borda, ezt fújja 5 voltról egy 12 cm-es teljesen halk venti, így 57 fokra melegszik fel maximum 1080p Chrome YT video közben, ha nem lesz elég akkor 7V-ra emelem majd a feszt (úgy sincs még semmi hangja a ventinek).
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
válasz Daffchy #1758 üzenetére
Na ezért adtam el én inkább ezt a kütyüt,hogy megkíméljem magamat ezektől a mókolásoktól.
vicc hogy még ekkora bordákkal,meg ventillátorral is 57 fokos a proci.
vettem inkább egy normális zotac mini pc-t,azt megy minden rajta mint a karikacsapás.
tabletemben hasonló proci van,érdekes abba hogy tudják megoldani,hogy ne melegedjen ennyire? pedig ott még a kijelző is melegít,ebbe a pipo-ba nagyon elszúrtak valamit.[ Szerkesztve ]
-
Mike88
senior tag
válasz Daffchy #1761 üzenetére
Igen, osztom, amit arnd írt. Nálam fele ekkora s alu hűtőbordával ugyanez az eredmény, mint nálad, s nálam csak "rajta" van, az alján nincs és vencsó sincs! A doboz az komoly, üdvözöllek azok között, akik lecserélték a házat. Jól látom, hogy abszolút zárt a "láda"? Szal ha igen, akkor lehet az is 1 oka ennek. Ha mondjuk bezárod a chrome-ot, kb. milyen gyorsan esik a hőmérséklet "alapra"?
--------------------------
Interstate76! Ez a hőfok abszolút rendben van, ha nem megy 60 fölé, az a bőven egészséges kategória ezeknél a prociknál, szóval nem muszáj ennek 40 fokosnak lennie. DE ezt a hőfokot simán el kéne tudni érni így is: [link]
2. hűtőborda meg ventilátor nélkül.
Azt persze megértem, hogy nem akartál barkácsolni... -
sziasztok!
an
A z3736f procit lehet alulfeszelni? Tabletben van, kicsit növelné az akku időt gondolom, meg nem melegedne annyira.
Android alatt levetem a maxot 1.6ghz-re, bőven elég. Windows alatt mivel lehetne? Energiagazdálkodásban nincs ilyen pont.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Daffchy
őstag
Nem fele akkora a Te bordád, hanem vagy 10-15x nagyobb, az a nagy 5770-es az az alján van (gyárilag volt ott egy fél centi vastag gap pad ami a gyári ház aljára tapadt és oda raktam rá, elég sok hőt átvesz az a pad, és ha már ott volt ráraktam a kallódó VGA bordát.), nem a SoC-on rajta, azon egy 6 mm vastag borda van mert más nem fért oda ami a rendelkezésemre állt.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
Azt hiszem, ezt zoltan6-nak akartad címezni, ő írta hogy a melegedés miatt passzolta le. Mondjuk az enyém is eladás alatt van és én sem barkácsoltam.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Mike88
senior tag
válasz Daffchy #1765 üzenetére
Az 5770-es bordájára gondoltam, hogy annál kisebb az enyém. Amit rátettél a procira, azt azért látom én is, hogy annál nagyobb az, amit én rátettem. Nem látom az arányokat, hogy mekkora ez a láda, amibe beletetted, de nincs benne hely egy magasabb bordának? S akkor nem kellene a ventilátor, persze részemről tök mind1, csak ha esetleg úgy állsz a dologgal, hogy elkerülnéd, ha lehetne s igazából én csak ezért írtam, hogy tudd, hogy nem feltétlenül szükséges aktív hűtés... Az érdekes, hogy volt az alján ilyesmi gyárilag! Korábban nem volt!
-----------------------------------
Aelod, értem én, hogy félsz, meg nehogy félreértsd, de vegyé' má' valamit!
Nem tudom amúgy, biztos lelehetne gyártani valami olyan szerkezetet, ami a felfogató csavarokat használná föl a borda rögzítésére, tőlem annyi tellett, amit a képen látsz ill. biztos bírtam volna, szebbet, jobbat, hatékonyabbat alkotni, csak nem érdekel, így is jó, stabil, hőmérséklet sosem kritikus, ennél jobban engem nem érdekel. Mindenesetre ha ennyire tartasz attól, hogy barkácsolnod kell, ill. attól hogy esetleg nem tudsz kialakítani rá elégséges hűtést, akkor ne vedd meg!
Biztos fellehetne használni a 4 csavar helyet is, csak nekem arra szükségem volt.-----------
interstate76, bocs igen! Neki szántam! Csak az avatar-t néztem, s te ugrottál be róla...
[ Szerkesztve ]
-
XabaS
csendes tag
Pipo X7s-em van. Gondoltam én is csiszolgatom a hűtést. Rendeltem is 5mm vastag ragacsot. Megjött az anyag, gondoltam hajrá.Szétszedve tapasztaltam, hogy már gyárilag van a nyák alján egy 30x50mm-es szürke ragacs. Mekkora a hővezető képessége, azt nem tudom.
Marad a felső hűtés módosítása.
Kérdés: Érdemes ezt? Leveszem az árnyékolót, valamint a rajta lévő ragacsot. Megkenem a procit hőpasztával, és vissza teszem az árnyékolólemezt ragacs nélkül. A lemez tetejére bordát ragasztok.Előre is Köszi a választ.
-
Doosa
aktív tag
[Pipo X7]
Valaki tapasztalt már olyat, hogy 2-3 perc film nézés után elkezd torzulni a hang HDMI-n? Először azt hittem, hogy a melegedés miatt van, de jack-en teljesen normális.A hűtés moddinggal kapcsolatban pár tapasztalat:
Tegnap volt egy kis időm méricskélni. Ennek már rég itt volt az ideje, mivel az én gépem, szvsz az átlagnál jóval kevésbé bírta a terkelést. egy 720p-s film kb 3-5 perc után kezdett el akadozni (a már fent említett hang torzulással fűszerezve), a nem youtube-os online videók (480p) 5-6 percig futottak szaggatás nélkül.
Gyári állapot:
AIDA64-el kezdtem el terhelni a gépet 100%-on. 2,5-3 perc alatt érte el a proci a 80-85°C-ot, addig 1,57GHz-n forogtak a magok. 80°C felett az AIDA 20-50%-os throttling-ot mért, az órajel 1,2GHz- körül járt többnyire. A magok hőmérséklete 74 és 86°C-között ugrált. Ez az állapot állt fent a mérés kezdetétől eltelt 6. percig.Ezután következett a feketeleves. A throttling szépen 0-ra csökkent és a magok hőmérséklete is elkezdett csökkenni, igen ám de milyen áron. Annak ellenére, hogy az AIDA 100%-osan pörgetné a processzort, throttling nélkül 20 mp-s ütemekben elkezdett csökkenni az órajel 5-5 századdal. A mérés kezdete után 20 perccel, a processzor kihasználtság 15-20%-volt 0,2GHz-en, miközben az AIDA még mindig 100%-on futott és nem érzékelt throttling-ot. A magok 65°C-ra hűltek vissza. Ameddig nem zártam meg az AIDA-t kb egy ablakot nem lehetett váltani, annyira fagyott a gép. Ezt a jelenséget nem igazán tudom sajnos hová tenni.
E-bay-es hűtőborda:
Ebben a tesztben szereltem fel, a 1,5$-os e-bay-es zsákmányomat (nem vittem túlzásba, simán ráragasztottam a takaró lemezre), és megismételtem a tesztet a gyári körülményekhez hasonlóan. Sajnos nem sok vizet zavart, az eredmények pár perc eltéréssel megegyeztek .Indokolatlan hűtési állapot:
A következő tesztben, leszedtem, a gép alját, elforgattam 90°-al és egy nagyobb álló ventilátor maximum fokozatával kínáltam meg, és ismét AIDA-val teszteltem. Az eredmény meggyőző. 35 perc perc után is 100%-on pörög a processzor 1,57GHz-en stabil 65°C-on. (Film nézésnél a hang így is torzul pár perc után). Az állandósult állapot, amúgy kb 5 perc alatt beállt.Kompromisszumképes megoldás:
Végül egy olyan csellel éltem, hogy 180°C-al megforgattam az eszközt és eltávolítottam a fedőlemezt. Az eredménnyel elégedett vagyok. 25 perc AIDA-val végzett terhelés után az órajel 1,5GHZ-en van, a magok pedig 80°C-ra álltak be. Van még pár megoldásra váró probléma pl az esztétika és a porosodás, de és jack-en használva tökéltessen működik az eszköz.Még egy fontos adat: A mérések alatt a szoba hőmérséklete 27°C volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
headhunter
addikt
"Xtreamer WinKey is a ready to go out of the box windows 10 quad-core computer built into a stick chassis. Same operating system, same high quality graphics, and same wireless & Bluetooth connectivity as a full-sized computer."
[ Szerkesztve ]
-
kukszi1
tag
válasz headhunter #1773 üzenetére
Akkor már egy Meego T02 talán. Abban van jack bemenet is. Wifi chipje is jó. Hiába van külső antennája ennek. Androidos kütyüknél már kiderült.
-
Upo
addikt
Megéri inkább ilyesmit megvárni, vagy nem ad sokat a Z3735-höz képest? Nem sürgős, de valószínű év vége felé is lesz még árkülönbség köztük.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
tatararpad
őstag
Prociban tán szinte semmit viszont az IGP + W10 támogatás a hosszabb távra tervező új vásárlóknak már lehet jobban tetszene. Mondjuk én kapásból 64 gigásat vártam miután az új SoC-cal eltűnt a 32 gigás limitáció is, és szvsz 64-en már sokkal kényelmesebben elfér egy Windowsos használat. + Dizájn szempontból már Acernél értettem miért hátra rakják az USB3-at mikor abba dugdossák gyakrabban a perifériákat.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz tatararpad #1776 üzenetére
Milyen 32 gigás limit? Akkor a 64 gigás tabok azok kamu? Bár volt már a kezemben 64 gigás tab és 54 giga üres hely volt rajta...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz tatararpad #1782 üzenetére
Nem lehet, hogy az Intel Sticket láttad? Az 2/32-es.
Átnyaliztam gyorsan a datasheetet, ram limit az van, a 3735E és 3735G-nél 1 giga, a 3735D és 3735F-nél 2 giga. A tárolónál nem láttam limitet, csak a szabvány vezérlőket:The Storage Control Cluster (SCC) consists of
SDIO, SD Card and eMMC controllers to
support mass storage and IO devices.
• One eMMC 4.5 interface
• One SD Card 3.0 interface
• One SDIO 3.0 interface for SDIO-based Wi-FiEMMC4.5 chip van akár 128 gigás is, utánanéztem, mikor megfordult a fejemben hogy ki kéne cserélni a tabban a 32 gigást nagyobbra.
-
Mike88
senior tag
válasz kukszi1 #1785 üzenetére
Kipróbáltam, nálam sem működik, hibát jelez s ezért el sem indul. Előfordul ilyesmi kiegészítőknél. Majd esetleg egy frissítés (mármint az adott kiegészítő frissítése) megoldja majd, ált. a készítők észre szokták venni, hogy valami nem kerek. X év alatt, mióta xbmc-t ill. kodi-t használok, többször előfordult ez, több kiegészítővel, pl. port.hu, supersubtitles, stb.
-
kukszi1
tag
Sejtettem én is hogy ez lesz a bibi. De több szem többet lát. Köszi
-
Daffchy
őstag
Valószínűleg akkor nálam is hasonlókat fog produkálni.
Egyébként néhány szót mondanátok erről a Kodi-ról, ki miért szereti/használja, előnyei-hátrányai.
Megköszönném!
-
Lifeforce
őstag
válasz Daffchy #1790 üzenetére
Komplett multimédia rendszer saját kodekekkel és hardveres dekóderekkel, eszméletlen mennyiségű beállítással, és lehetőséggel.
Teszi mind ezt úgy, hogy könnyen kezelhető és átlátható.
Nem lehet leírni mit tud, mert sok sok oldalt tele lehetne írni.
Összes hálózati meghajtó protokoll ismerete, kezelése, csatolása.
Plugineknek köszönhetően pedig lehetőségek tárháza van.
Pl: Neten nézem vele a kedvenc sorozatomat, a feliratot pedig szintén netről, máshonnan alá teszi.
Rendelkezik pwr funkciókkal, rádió funkciókkal, youtube plugin ami most éppen haldoklik (majd javítják), de torrentről streamelhetsz oktató filmet is ...stb -
interstate76
addikt
Becsatlakoztam én is a buherált hűtéssel rendelkező wintel w8-asok táborába! Mivel még nem jöttek meg a hűtőbordáim és a hővezető ragasztóm, ezért csak annyit csináltam, hogy lyukakat fúrtam a ház tetejére (szépen ki fogok vágni belőle egy kis téglalap alakú darabot és olyan sűrű fémhálót szerelek majd rá, ami a sztgházak oldalán szokott lenni), ill. szilikonos hővezető lapkát tettem a gyárilag benne lévő hűtőborda és a tetejére szerelt fémlap közé. Kb. 10 perces munka volt, és attól eltekintve, hogy a lyukak nem teljesen szabályos mintát követnek (úgyis kivágom majd a tető most kilyuggatott részét), nem is néz ki rosszul.
Az eredmény: nyugalmi állapotban 60°C környékén maradt, de amíg korábban egy tesztelési céllal letöltött és ráeresztett, 33 GB-os .mkv file-tól kb. 7-8 perc után 80°C-ra melegedett és irdatlanul belassult, addig most nem ment 72-73°C fölé és gond nélkül vitte a filmet. Mindezt pár lyuknak és egy 2 mm vastag, szilikonos hővezető lapkának köszönhetően.
Ha további legalább 5°C-ot nyerek azzal, amit még tervezek (egybefüggő lyuk a tetején és nagyobb hűtőborda a procira), azaz komoly terhelés alatt sem megy majd 70°C fölé, akkor lehet, hogy mégsem adom el.
-
Hali1975
tag
Sziasztok!
Szeretnek egy ilyen kutyut venni:
[link]ez egy dual os -es cucc.
Szerintetek szimplan media lejatszora es nemi pc-potlasra/net, kepnezes,filmnezes,stb/ alkalmas ez?
Azert nem hajtanam agyon es elsosorban szimpla media lejatszo funkcioja lenne a radugott 2terras vinyorol/kulon tappal/.Azert ennyit meger nekem kivaltani ebbol az eu raktarbol a mostani iamm ntr 82es lejatszot/sajnos mar nem igazan jon ra frissites es nehany mp4es formatomu sorozatot mar nem tud lejatszani/.
koszonom a segitseget.
udv -
Hali1975
tag
válasz envagyok #1796 üzenetére
Koszi!
igazsag szerint filmnezos lejatszonak hasznalnam .
es mivel nem nagy fajlokat kezelek , ezert nekem erre eleg az usb 2 is.
a halozatra meg szinten eleg a wifi is,nem kell a gigas lan.Azert filozom ezen,mert ennyiert nem kapok medialejatszot ,ami ennyi mindent tud.
-
envagyok
veterán
válasz Hali1975 #1797 üzenetére
Dehogynem..
Beelink mxq Linux alapú OpenELEC-el meghackelve.
Kb. 10.000ft és játsza a h.265-öt is fhd-ig. Távirányítóval, és tudja a hdmi cec-et, azaz a tv távjával tudod irányítani.
Vagy raspberry pi2 kb. 12-15k hufért, de ahhoz még kell sd kártya, doboz,töltő,igény esetén táv[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz envagyok #1799 üzenetére
Beelink MXQ 10e Ft-ért? Hol? Én csak olyan 50 USD környékén találtam.
Ebben az árkategóriában én csak az MK808B Plus-ról tudok, amire szintén van OpenELEC. Egy vaddisznó és összesen 8-9e Ft-ba került (plusz az "usb to lan"-átalakító, de még azzal együtt sem került 10e Ft-ba). Egyébként én többnyire telóval távirányítom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest