- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
Nem. Nem volt vele ilyen még. Most jelengel teljesen jól megy . De a tegnapi bugja a tedd fel tedd fel. De már 2x is feltoltam. Aztán gyalultam a drivert aztán felettem tisztán. Utána pillanatok alatt indult nem kellett várni rá. De igen kicsit furcsán is üzemelt. A GPU-z nem írt adatokat. Illetve a Riva tuner sem közölt semmit.
Szóval nem egyedi volt a hiba. -
Steve198310
őstag
Vártam rá egy ideig mire elindult a telepítő ablak. Hat volt vagy 10-15p. Már majdnem idegroncs lettem
. Aztán egyszer csak megjelent. De vártam elég sokat. Igaz nemtudom mire.
mára viszont befejezte a baromságait . Folyamat jött az értesítés ,hogy friss driver van rakjad felfelé. De befejezte. Most rendben van . Elméletileg. -
Steve198310
őstag
H lapok elég gyengén "bútorozott". Gondolom ott is gyártója válogatja miket dobál bele. Mire lesz keret.
Volt annak idején H lapom. Nem is kellett rajt sok mindent állogatni. Mert elég kopár volt a a H61... Volt B illetve Z Intel.
De gondolom a gyártó nem ugyanaz a két lapodnál. -
Steve198310
őstag
Hu várj. Mert lehet most ketté vált a dolog/beszélgetés.
Energia gazdálkodás miatt volt egy linked. Azt ugye az előző lapnál valami miatt már amúgy is aktiv volt. Viszont a Rog Strix-lapon nem volt alapból bekapcsolva [ez alapjánamit linkeltél] . Most minden fasza megint.
Anomália mentes eddig a friss driver.
A fogyasztás csökkentés működött a Z390 lappal is.
A váltás azért volt mert már rá untam az Intel procira. Először próbáltam felzárkózni a Z390 lappal. De keves volt a i5 9600k 5-5,2Ghz a 770 mellé. Aztán így jött a váltás. Most az 5700x kinyomja a 770 szemét rendesen. Nincs henyélés. Az intel oldalon a 14400 lett volna a választás. De rohadt sokat zabál. Ahhoz meg aztán egy igen stabil lap kell. Z790. De az meg soksok pííííííz. Jelenleg a család egy része Ryzen prociba szállt be pár napja. Mindkét fiam azt intézett magának
. Persze öreg Inteleket váltottak.
-
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #396 üzenetére
Közben a B450 középalsó lapot lecseréltem egy B550 felső kategóriára. (Asrock B450 Pro4 ==> Asus Rog Strix )
Minden előről. Volt ám 40-50w zabálás meg melegedés. Hamar vissza kerestem a "Vigneau" kolléga által linketa BIOS beállításról. Igy már tökéletes.
-
Steve198310
őstag
Szia szia,
Igen igen láttam reggel a frissítést. Bár nem kezdtem bele mert indulási volt. Majd este rá küldöm de max az új alaplappal. -
Steve198310
őstag
Nálam csak az hagyott nyomot. Nem néztem rá a GPU-Zvel
-
Steve198310
őstag
Sziasztok,
-A legutóbbi driver frissítés óta vannak anomáliák.
-Nem érzékeli a ventilátor sebességet
-Ha huzamosabb ideig nem használom a gépet mintha VRAM hibára utaló jelek jönnének.
-Többször össze olmik a driver
-Driver megnyitva es és írja ReBar kikapcsolva.
-Játékok alatt semmiféle probléma nem jött elő (talán).Valószínű egy drivert vissza ugrok ha szabad leszek. Az előző verzióval talán nem volt ilyen anomália. Bár nem is sokáig volt fent hamar jött a frissítés ami oda is verte.
-
Steve198310
őstag
Most a 120Hz vagy a 144Hz müködik a kártyánál? Mert nálam nem igazán tudom 60Hz feljebb lőni a 144Hz monitort.
-
Steve198310
őstag
Jut eszembe...
Milyen VRAM csippek vannak rajtuk? -
Steve198310
őstag
Az utóbbi driverek energiagazdálkodás terén fejlődtek. ( már valós a lekapcsolás szinte 1-2 w idle fogyasztás)
Ez a 750 elég hogy mondjam. Az ostya elég szar helyről van kivágva. Olyan mint a 7870XT volt annak idején. A 7950 gyengébb változata. (7930)
Azt is alulkellett feszelni ,hogy normális hőlérsékleti adatokat lehessen vele elérni. -
Steve198310
őstag
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #358 üzenetére
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #354 üzenetére
Pofás kis karcsi. Nekem is tetszett az intel dizájn. Nincs felesleges csilli villi szar egy kártyán sem. Ha jól tudom van szoftver a LED-hez. Az enyámhez nincsm Annyit mutat hogy hideg ,optimális , meleg . Fehér ,kék, (sárga) piros. Izzasztani Metro Last light vagy az elődjei. De azokkal minden kártya izzad.
Én személy szerint nem bántam meg a megvásárlást. Igaz teljesen le is cseréltem a gépet az eredeti felálláshoz mérten.
Intel i5 9400 up i5 9600k (5Ghz) de sok helyen a proci már szük volt. Majdnem kapott egy 9900k de lebeszéltem magammal hogy az már igen csak öreg. (Stalker2) Csak az miatt kukáztam mindent. Na meg a platform is ment a kukába. AMD hajtja most a kártyát. -
Steve198310
őstag
Volt benne valami HDMI fw azt írta. Sokáig villodzott meg minden. Aztán állogathattam be. Bár nem sok mindent szoktam tekergetni.
Jelenleg az alap venti vezérlést használom. Ami most úgy néz ki, hogy elég jól működik nálam. Terhelés után vissza hűti 48 fok körülre. Aztán ott vegetál és nem is melegszik hűl még 46-47 fok böngészés közben. Ha monitor off-ol akkor vissza hűl 37-38 fokra és venti így is kikapcsolva marad. Amíg nem megy 50 fok fölé nem is megy a venti.
Játék alatt volt idegesítő mikor 49,5=>50,1 fokra ugrott akkor be indult olyan "böszme" módon. 0=>13XX valamennyi. De miután már el ért 52-53 fokot onnan állandó lett az 1400 körüli érték. Valahogy ez már jobban tetszik mint januárban mikor vettem. De ez még nem az igazi.
Ha azt akarom ne kapcsoljon ki a venti csak manuál 33% aztán akkor megy 1360-1500 között. De ott a hullamzás ami idegesíti az embört. -
Steve198310
őstag
Ismét frissült a Driver...
-
Steve198310
őstag
Van 144hz monitor itthon. De valami hiba van a driverben vagy kutya tudja miben és nem megy 60hz fölé.
Olvastam róla többen jelezték, hogy nem kezeli valami miatt.
Amúgy igen a 60hz használom többet.Volt itt egy ismerős. Csak multizik. Az Indiana játékot mutattam neki ami kimaxolva fix 60fps futott 144hz monitoron. Viszont annyit mondott hogy ez biztos nem 60hz mert az bántja a szemét nagyon érzi a kettő közti difit. Viszont itt nem vett észre semmit de a rendszer 60hz írt.
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #329 üzenetére
Nekem nyitott a hátlap. A kártyán túl nyúlik a borda utolsó ventije is ami átfúj a bordán. A Sparkle a750 titan. Az is 3 ventis. Persze méretben is inkább 30cm
-
Steve198310
őstag
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #304 üzenetére
Igen a 3 ventis Sparkle. Rendbe vágnák a vezérlést akkor egy teljesen hibátlan kártya lenne. Jelenleg kézzel szabályozom. Bár az utolsó driver frissítés óta a "spec beállítás" elég jól működik. 33% minimális van be lőve. Itt a görbét úgy állítod ahogy tetszik. Ez jelenleg nálam egész jól működik. Eddíg elég ramaty volt. Viszont minden más tökéletes. Rendesen 2850Mhz magórajelig mentem minimális állogatás mellett.
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #302 üzenetére
E téren a kártyám elfogadható. Nem zajos. Hűvösen tartja . Egyedül amikor nincs terhelés az a fránya vezérlés a bajos.
Van 16gb 770 fent. Tetszenek azok a gyári hűtők. Kiváncsi volnék azok milyenek. -
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #300 üzenetére
A 770 ből nekem csak a Sparkle féle 16gb van.
Gondolom együtt lehet vele élni de van pár játék ami megenné azt a 8gb vramot. Indiana, Stalker2. Ezeket leszámítva szerintem élhető.
Aztán majd mondja akinek van 8gb kártyája.
A hűtéssel valószínű nincs gondja. Lehűti a csöpp borda. Viszont a venti vezérlése adjon választ az akinek olyan kártyája van.
Sparkle kártyán nem az igazi a venti vezérlés. Egyenesen idegesítő. A hőmérséklet lépcső/ventilátor fordulat nem az igazi.
1 fok mozgása emeli csökkenti a venti sebességet. Ami zajossà teszi. Ha automata állásban van kikapcsolja teljesen és melegszik.
Vagy amikor szó szerint rángatja. Le nullára majd hirtelen 1600-as fordulat és le szépen nullára. Ez váltakozik kb 4 másodpercenként.
"Temperature hysteresis" ez gondolom 1 fokra van lőve az 5-6 helyett.
A teljesítménye meglepett. Nagyot ment nálam stalker2 alatt. (teszteltem FHD, 2K,4K alatt.
-
Steve198310
őstag
Szerintem FW nem lesz sűrűn cserélve. Amióta meg vettem ugyanaz a bios van rajt. Pedig lenne mit csiszolni. Jó volna hozzá egy "bios editor" .
Ha ilyen sűrűn jön FW akkor nem kellene félni attól ,hogy benne lesz a driver-be. Temperature hysteresis ebbe nyúlnék bele elsőnek. Látom hogy éppen megmozdul a hőmérséklet a ventilátor azonnal dolgozni kezd. Elékszem a HD ilettve R9 sorozatra. Volt egy fasza "bios editor" . Azzal szépen be lehetett lőni a kártyát egyedileg. -
Steve198310
őstag
Meg is jött a következő driver. Kiváncsi vagyok mit javít.
-
Steve198310
őstag
Szia
Jelenleg 15-25W között ingadozik. Ha kikapcsol a képernyő 13,53W ir ha újra megmozgatom . Eddig a régi konfig 25-35W körül állt meg. A 2D órajeleket is vihetnék lejjebb. Felesleges ketyeg 600/2187Mhz-n. Nekem legalábbis.Volt meleg a dobozban látom. Nekem nem ilyen szűkős a kuckó. Igaz nem is férne el benne a csepp"karcsi".
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #290 üzenetére
1321-1488 között ingadozik 34%-rá állítva
B580 dettó a770 csak a 770 16gb ami néha kell is .No nem mind de van ami eszik12-13gb-t [link] nekem ez van. A GPUból ki jőtt stabilan 2850Mhz. Nálam a földön van. Így nem zavar ha meg is emelem 1400-1600ra. Nem tudom hogy a többi gyártó venti vezérlése is ennyire trágya lehet. Bár itt említették ,hogy BIOS-t is Driveren keresztül frissít.
Pontosan az állandó ingadozó ventilátor a bosszantó. Nem tudja fixen tartani. -
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #285 üzenetére
Szia,
Nekem a nagytesója van. (770)
A hütés vezérlése ami bajos.
Nem mondanám, hogy hangos a ventilátor rajt . Az nem tetszik ,hogy leáll majd durván 4 másodperc múlva 1600-1700RPM indul majd csökken 0RPM-re. Én személy szerint 33%-on járatom ami 13XX-1400RPM között ingadozik. Nem értem ,hogy miért nem lehet bebuktatni 700-900RPM-re. Mehetne folyamatosan. Ezen a "dögön" nincs okom panaszra mert maga a hűtés a venti vezérlést leszámítva nagyon nagyon szuper. Semelyik OC program nem támogatja ha jól tudom.
Emelni szoktam a fordulatot manuálisan 36-38%-ra. Akkor egy Stalker 2 alatt meg áll 60-65 fok körül. De van ami alatt jobban izzad.
Elindítod a gépet hiába indul el az Intel program a ventik állva maradna akkor is ha FIX 33%-ra állitva.
Viszont maga az erejével nagyon meg vagyok elégedve. -
Steve198310
őstag
válasz
roseA580 #283 üzenetére
A kártya amit buzerálnék az a Sparkle A770 lenne. Néztem a Predatoros kártya mellé van OC app. De igazából memot ott sem lehet huzogatni. Mem órajelet mróbálgatnám. A GPU órajelét becsülettel lehet "tépni". Próba ként néztem 100 majd 150Mhz aztán rántottam rajta 2850Mhz ment. De ez még csak 33% volt. Meg is lepődtem. A Iniana játékkl teszteltem. Nem volt probléma. A VRAM OCt szeretnék megnézni. De szerintem esélytelen.
-
Steve198310
őstag
Üdv
Lehet valamivel OCni ezeket?
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #279 üzenetére
Akkor minden fasza.
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #271 üzenetére
[link] szerintem innen
-
Steve198310
őstag
válasz
roseA580 #261 üzenetére
Ezek az adatok elég borzalmasak.
Egy gtx 1060 ami nem tegnapi 5,5w nyugalmi állapotban. Feleslegesen fűti a magát.
Nem vészes 32-34 fok a 13XX-1400 alatt forgó ventilátor miatt. De zavar a felesleges 600/2187mhz a 40W fogyasztással. Ezzel kezdhetne valamit. Amit írtál átnézném én is. Meglatom mi jön ki belőle -
Steve198310
őstag
válasz
MasterDeeJay #257 üzenetére
"Physx ma már CPU-n is megy normálisan, amikor kijött akkor core2-esek voltak és azokhoz jól jött a külön gyorsítás. Ma már olyan erősek a procik hogy azokon is jól fut."
Ezt nem tudtam pontosan."Idle fogyasztásra: Biosban legyen bekapcsolva a PCIE ASPM, az elvileg megoldja."
Ezt meg is nézem."Intel kártyákon már eléggé védett a bios, nem lehet mókolni. Illetve drivertelepítéskor néha a kártya biosa is frissítésre kerül azaz felülíródna ha moddolnád."
Erről is olvastam itt az hiszem a csoportban."Venti vezérlés driverből nem megy kézi beállítással? (nem minden kártyánál engedélyezett)"
Engedélyezett de nem túl hatásos. Így hogy nem játszok le van rántva 31% ra mert 30% ki vagy ki-be kapcsolgat.
De ezektől eltekintve igen jól összeszedett kártya.
-
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #255 üzenetére
OOOO amit elfelejtettem.
A 2D órajelek..... Hát az is elég zavaró.
Miért kell 600/2187Mhz járnia?
Feleslegesen 40W amit kajál.
RAM is ketyeg.
Hát igazán le lehetne húzni 200/300Mhz-re.
Annak idején a Raden kártyához valaki csinált egy jó BIOS Editort (HD 78XX-79XX-R9 270-280stb ) amivel nagyon szépen készítette az alany magának megfelelő BIOSt. De vagány volna ha ehhez is lenne.
MIndegy . Csak ezt ki felejtettem. -
Steve198310
őstag
Tapasztalatokat osztanék meg.
A legfrissebb driver gondolom a kártyán is a legfrissebb BIOS van.
Ahogy nézem nincs tulságosan nagy élet itt a csoportban.
( Nem egy Nvidia & Radeon csopi)Bevásároltam egy ilyen karit. [link] Most már van pár játék amiben teszteltem. Hát azért na. Proci kell mellé az biztos. Jelen állás szerint egy 9600K van mellette 5Ghz-n . De elég szépen lehet vele veretni. A venti vezérlés nem igen tetszik. Az elég "szar". Van ez a néha megáll meg hasonló. Most 13XX--14XX körül mozog. így teljesen jó. Keményebb játékokhoz azért átállítom.
S.T.A.L.K.E.R 2 is szepen megyen 55-70Fps körül az "Epic" beállítással. Én nem igen állítottam semmit. (2560x1080)
Metro Last Light R
Metro 2033 R
Metro Exodus
Mafia 1-2 Felújított verzió.
Gta 5 nem is érzi.
Dead Space R(Alig marad el a konkurencia kártyáitól. Vagy néha azok maradnak alul)
Szépen szakítanak kimaxolva.
Ami érdekes ,hogy a "Physx" is szépen megy. Amit a GPU-Z nem jelez.
Ár/teljesítmény arányban szerintem igen jó. A Driverre is ráfeküdtek rendesen. Nagyonsokat javult az elsőkhöz képest ( ebbe nincs tapasztalat most vettem)
Ha ilyen marad akkor nekem nagyon tetszeni fog a többi kártya is amit kidobnak.Aztán remélem ez is erősödik még.
Hirtelen ennyi jutott az eszembe. -
Steve198310
őstag
A hűtéssel nincs gond. Alap esetben ha mennek a venti akkor 1300-1350 körül 32 fok. De 1300 alá nem igen tudom a gyári progival bevinni. Lehet be próbálok mást hozzá. Erre hirtelen nem gondoltam.
Zavar venti ki-be kapcsolgatása. Fel emeli 1600-1700 ra aztán hirtelen le is esik 1300 körülre. De ez kb néhány percenként. 49-50 fok. Mert kikapcsol a venti nyugalmiba ha nem "játékozol". Volt ahol játék alatt volt 50 fok. Néha be indult és annyi. -
Steve198310
őstag
Sziasztok!
Az itten az Inteles topik? Nem rég lettem tulaja egy A770-nek.
Szépen ketyeg eddig. De remélem a venti vezérlésen a Sparkle kicsit módosít. Elég idegesítő mikor ki be kapcsolgat . Ott az 50 fokos határon. A speces beállítás nem működik. Ott is ki be kapcsolgatja a ventiket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Formula-1
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Dark Souls sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TP-LINK routerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- MSI GeForce GTX 1080Ti 11GB GDDRX GTX1080Ti GAMING X TRIO
- GIGABYTE GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 (GV-N166TGAMING OC-6GD) Videokártya
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest