Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
válasz
roseA580 #261 üzenetére
Ezek az adatok elég borzalmasak.
Egy gtx 1060 ami nem tegnapi 5,5w nyugalmi állapotban. Feleslegesen fűti a magát.
Nem vészes 32-34 fok a 13XX-1400 alatt forgó ventilátor miatt. De zavar a felesleges 600/2187mhz a 40W fogyasztással. Ezzel kezdhetne valamit. Amit írtál átnézném én is. Meglatom mi jön ki belőle -
roseA580
tag
válasz
roseA580 #259 üzenetére
Most újra végig csináltam ezt a módszert:
[Intel ajánlás az energia fogyasztás csökkentésére Intel® Arc™ grafikus kártya esetében (idle)]
Tapasztalataim:
Kikapcsolt képernyő esetében 32 Watt.
Bekapcsolt képernyő esetében 35 Watt.
Chrome böngészővel már újra 42 Watt.
4K HDR Youtube videó lejátszása során kb. 55 Watt!Remélem hogy nem fog fagyni játék alatt mint a múltkor, mert akkor mindent visszaállítok!
Állítólag az Intel® Arc™ B-Series Graphics kártyáknál ezt a magas idle fogyasztást már talán javították, én ezt nem teszteltem.
-
mpierre
veterán
válasz
roseA580 #213 üzenetére
Az intel féle graf vezérlő telepítése teljes káoszba fullad. Alapvetően ez generálja a legfőbb problémát, meg, hogy nincs 10bit.
- whql arc meghajtó fent.
- felkerül az igcc
- az 1440p-s monitort átállítja az igcc 2160p-be, amit semmilyen módon nem lehet visszarakni 2560×1440-be. Még a kiválasztható üzemmódok közül is eltűnik. (Teljesen mindegy, hogy az DDC/CI be- vagy kikapcsolt állapotban van.)
- a 10 bit megjelenik"Szerintem az Arc A380 8 bites beállításon van nála." -> Ha itt arra gondolsz, hogy az igcc-vel átállítható 10bitre, akkor lásd előző bekezdést.
MasterDeeJay: Igen 8bit+frc. A 6800XT-vel van 10bit. Driverből és win 11-ből is. Az A380 mellett nincs. Öööööö.... valami így nem stimmel.
-
-
-
IBMAN42
csendes tag
válasz
roseA580 #172 üzenetére
Igen teljes driver törlés volt, bár az intel saját szoftverét használtam hozzá.
A visszajelzések alapján valóban senki nem javasolja egy korábbi driver használatát, ezért tovább keresgélek. (Ez amúgy valahol megnyugtató is, hogy a legfrissebb valóban a az elérhető legjobb.)
A ram-ra gyanakszom, mert 1.35v gyári javaslattal nem lehetett 3200mhz-t elérni, csak a 2660 ment stabilan, ezért feljebb toltam 1.37v-ra így már működik. Lehetséges, ezen kell még variálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alienware notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Autós topik
- Formula-1
- Apple MacBook