- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Ger|
aktív tag
dosba, hogyha nincs driver betöltve, meg semmi, akkor azt az értéket fogja használni az amúgy agp-s videókártya, amit beállítottál neki. Én ajánlom a 16 Mbyte-ot. Integráltnak is, több úgy sem kelkl az ntegrált szarának. Ha meg 16 dosba elég, úgy se indítgatja azt már el senki.
-
parandroid
félisten
válasz
#54715584 #48 üzenetére
jó kis kártya ez.
emlékszem mennyit nyomtam vele annak idején az nba live 2001-et meg a porsche unleashed-et. :) először egy celeron 366-on, aztán egy celeron 800-on, ami 1066-on ment. azok voltak a szép idők. sőt, annak idején, amikor a 2100-es celeront megvettem, ami 2800-ra lett húzva, egy ideig még mindig ezt használtam, amíg nem kaptam kölcsönbe egy gef2mx-et. azért érezni lehetett a váltást, mit mondjak... aztán vettem egy gef4mx440-et, ez az, amit most neked is ajánlani tudok, ha nagyon kevés pénzből ki akarsz jönni. ideális minimálkártya, és ha sikerül használtan szerezni, azt 6-7k-ból megúszod. boltban olyan bruttó 10k körül van jobb helyeken. amúgy ha kicsit többet szánnál rá, akkor teli van a ph! használt ti4200-kkel 15k környékén. régi, de még mindig combos kártya. ha mindenképpen újat akarsz, akkor radeon9600, vagy fx5600, csak arra kell figyelni, hogy 128 bites memóriái legyenek. de ez már sajna 20k fölött van kicsivel. úgyhogy gondold meg és sok sikert hozzá. (lassan úgyis karácsony, kezdd el puhítani az ősöket. :D) -
törölt tag
válasz
parandroid #39 üzenetére
aaaaahhhhh, nem ultra, hanem ugyanaz mint neked, csak 32 megával... :B
-
törölt tag
válasz
parandroid #45 üzenetére
hááát...én má meg se merek szólalni...
p4es 1.7es, de hogy mi pontosan mi, nem'tom... :B de ehhez (is) volt integrált s3 savage4d...
és abszolúte szűz gép, semmi tuning nincsen benne
és ezen volt 800*600on 480 a vége... -
Dilikutya
félisten
válasz
parandroid #36 üzenetére
megy tnt2-vel csak asszem az utolsó 1-2 teszt nem fut le. olyan 1000pont fölött ment nekem anno az 533-as cerkámon ugy emlékszem bár az vanta volt, az ultra talán 2000-ret mehet (a 8500 pedig 2200:D, ez biztos, mert lefuttattam )
-
törölt tag
válasz
parandroid #40 üzenetére
télleg, 1024*768ban nem is próbáltam... szegény integrált biztosan szenvedne szépen... jááááááj, azt nem akarom most, megen szétszedni, kiszedni, átdugni :DD
viszont addig végigbogarászom az nvidia oldalát meg a supportokat... de majd csak holnap du tudok írni :)) -
parandroid
félisten
válasz
parandroid #39 üzenetére
hát, sokkal többet 800*600-ban sem lehet kisajtolni belőle, így 1150 pont.
csak viszonyításként. én most el egy időre, este majd vissza. próbáld meg azért te is lenyomni a tesztet... -
parandroid
félisten
válasz
#54715584 #37 üzenetére
folyamatban... :D
szerk: kénytelen voltam levenni mindent 16 bitre, ami default test-ben 32 bit, mert csak így viszi el a kártya.
elöljáróbana tesztkonfiguráció:
tualatin celeron 1100 mhz
matsonic 7177ct alaplap
256 mb samsung pc133 sdram
quantum 7,5 gb
és természetesen az utolérhetetlen, az egyedüli, az überkirály, aki mindent visz:
az NVIDIA TNT2 M64 16MB!!!
természetesen szigorúan csak passzív hűtéssel...
hehe, dolgozik szegény, mint állat, persze nem csodálom, maradt a teszt 1024*768-ban... :D
és meg is van: hihetetlen 1058 pont.
na, aszsem nyomok egyet 800*600-ban is, mégiscsak így lesz ez fair... :D
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
parandroid #36 üzenetére
kipróbálod a tnt2 vel a 3dmark 2001se-t? jól értettem? :)
-
törölt tag
hát izé... bedugtam, teszteltem, csodálkoztam...
3dmark 2001 se-t használtam mindkét kártyához, mindkettőnél a legújabb driver volt fent... az s3-nál 800*600ban 480 a végeredmény...
a tnt 2nél meg szépen kiakadt a progi, egy olyan hibaüzivel, hogy lost focus... :F
semmi gond, leteszteltem játékkal... a tnt 2 sokkal jobban szerepelt... megtartom azt egyelőre, és inkább hamarosan veszek egy másikat :D -
Flashy
veterán
gf2mx-en végignyomtam, de nem volt egyszerű. ha nem kell neki t&l akkor a tnt2ultra is elég neki sebesség szempontjából, mármint buta grafikával.
-
törölt tag
válasz
parandroid #25 üzenetére
tnt2ultra... most már biztos... :(
de majd megnézem az nwn topicot mit alakítottak, csak nagy, és nehezen haladok rajta végig :) -
törölt tag
no de fiúk, Ti egymásét nézitek? :DD idekoncentrájjatok, amíg még el bírtok viselni... :)
és most egy durva kérdés(mielőtt hátast dobtok, lécci választ :D): az NWN elfut ezen a 32 megás ultran? -
Flashy
veterán
válasz
parandroid #22 üzenetére
ja mert pont én is sokáig írtam a hozzászólást aztán egyszerre láttuk meg egymásét is :)
-
törölt tag
válasz
parandroid #19 üzenetére
nahát akkor most tejjesen összezavarodtam... :F
akkor hol lehet a biosban állítani a méretet?
no mind1... elteszem magam keddig, mert addig úgyis csak értetlenkedem :D -
parandroid
félisten
válasz
#54715584 #13 üzenetére
az agp aperture size NEM a videókártyának ''adott'' memóriamennyiség, ezt minden alaplap biosában lehet állítani, és bár valóban a remdszermemóriát terheli (csökkenti) ez is, ez valami mást jelent, mittomén pontosan mit.
a 3dmark2003 lefuttatásához ha jól tudom geforce2-nél nagyobb vga kell, tehát tnt-vel biztosan nem fog működni, és szerintem a savage4 is esélytelen. a demo az nem teszt, csak, mint a neve is mutatja, bemutató, hogy hogyan is ''kellene'' a teszt készítői szerint annak lefutnia.
úgyhogy nézz 3dmark2001 pontokat, ha hazaértél, az nagyjából belövi, hogy az integrált vagy az inno kártyával érdemes továbbmenni... -
törölt tag
nem műxik, vagy nem lehet beállítani?
mert a(z elég) régi gépem biosában is lehetett nyomni 64 megáig... pedig az vmi régi pI-es gép amd k6-2es 300as procival... és ott is volt állítható az AGP aperture size az nVidiás kártyával...
no de majd jól végigpróbálgatok mindent... mindenesetre vagy rencer vagy veideomemóriában, de bentebb vagyok 32 megával :)
megint hülyeséget kérdeztem? :)
jaaah, és jáccok is, meg filmezek, meg konvertálok meg ilyenek... azért soxor kell(ene több... :))...
[Szerkesztve] -
törölt tag
bocsánat... :B tudok ám sokmindent(legalábbis szoftveresen... :D (?), de mióta itt vagyok, folyamatosan derül ki, hogy mennyire hülye vagyok az alapdolgokhoz is... :DD
ez nekem pl. új, hogy ha van 32 megás videokarim, akkor azt beállíthatom 64 megásnak is, és úgy is műxik... :)) szóval nézegettem én sok beállítást, de mivel műxött a gép rendesen, nem igazán változtattam semmit sem... meg volt amikor nem is mertem :)
minnyá átírom a szövegemet :)
de hülye vagyok, hiszen a fórum is ez...hardver :DD ááááááááááá :))
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
parandroid #12 üzenetére
hááát... a 2003as demo az lefutott... de a teszt vmiért abbamaradt a 3. vagy 4. résznél :D
-
törölt tag
köszönöm :))
asszem 64 megáig lehet tolni a memóriaértéket (vagy mit...most ködös gondolataimban kutakodva asszem AGP aperture size, ahol tudom változtatni ezeket az értékeket...) ha nagyobbra állítom, akkor az olyan, mintha akkora videokari lenne a gépben? vagy ez hülye kérdés volt? :D
kedden legkésőbb tudok majd tesztet csinálni... addig izgulhatok... :((( :DD -
törölt tag
válasz
parandroid #8 üzenetére
ooookés, értelek :)
nem akartam 2 monitoros megoldást, bár lehet családi filmnézésnél jól jött volna :DD
nekem az is jó, ha azt a 32 megámat visszaadja :D
sztem csinálok majd egy 3dmarkos tesztet...mindegy melyik ''évi'' (az meg kiJaz? :D) verziót használom? -
Flashy
veterán
hát ezt mondjuk kitalálhatod: ha nagyobbra állítod, többet fog lopni és kevesebb lesz a ''maradék'' rendszermemóriád. de annak a kártyának többet nem érdemes adni. hogy a tnt2 jobb-e? hááát fenetudja, ha Ultra akkor talán jobb. de fogsz egy 3dmarkot és megírod nekünk utána hogy jobb-e :) a tnt legalább nvidia, az s3 meg csak egy bugos s3 :)
-
parandroid
félisten
nem hiszem, hogy megéri a dolog a kétmonitoros kavircolással, mindenképpen tiltsd le az integrált vga-t. igen, ezzel nyersz annyi memóriát, amennyit eddig az használt, mert a rendszermemóriából foglalt.
szerintem egyébként még a sima tnt2 is hozza a savage4 szintjét, ha meg ultra, akkor meg főleg, úgyhogy mindenképpen érdemes lenne erre váltani. ha meg geforce2, akkor meg mindenképpen. egyébként az ultra mindkét változatból a jobbik verzió és mindkettő nvidia kártya. a tnt-k után jöttek a geforce-ok, onnét meg a számozást kell figyelni, annyi kivétellel, hogy az 5-ös helyett fx-et használtak jelölésként. némileg leegyszerűsítve ennyi. -
törölt tag
most akkor egy nagyon hülye kérdés :D : azért van az, hogy indításnál kiírja hogy 224 + 32 Mb memória? (256 ramom van)
és mi történik akkor, ha nagyobbra állítom a beállításoknál, hogy mennyit ''lopjon''?
és ha jól emléxem akkor nVidia TNT 2 Ultra a kártya... ez jobb lenne, mint az S3 Savage4D??
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
ha letiltod az integráltat akkor azt nem tudod használni, csak a másikat. ha nem tiltod le akkor lehet hogy beveszi a másikat másodiknak és akkor lehet 2 videokártyád 2 monitorral. de mondom, integráltnál ez nem biztos hogy megy. igen, az integrált kártyák a system memóriából lopják a részüket, annyit, amennyit a biosban beállítasz.
-
törölt tag
válasz
parandroid #2 üzenetére
juj most megfogtál, nem vagyok otthon és már 1 éve nem használtam... most vagy geforce 2 ultra vagy pedig tnt 2 ultra... de asszem az utóbbi... bár ha jól emléxem nvidiás meghajtó kellett hozzá :) ez nem túl bíztató mi? ez nem butított változat?
ha letiltom, akkor tényleg nyerek 32mb memóriát? -
Flashy
veterán
akár ki is próbálhatnád. vagy ez már kiment a divatból, már mindenki elméleti szakember lett? :)
integrált mellé nem mindig lehet másikat rakni, ha mégis akkor csodák csodája 2 monitort ráköthetsz a gépre, de amúgy se tűzijáték nem lesz, se mogyorós csoki nem fog hullani az égből :D -
parandroid
félisten
nincs. bár lehetm hogy valaki kitalál valami extrém esetet, amire használható egyszerre a kettő, de alapvetően vagy egyik, vagy másik. ha az inno-t beteszed, le kell tiltani biosban az integráltat. ez azért jó, mert nyertél 32 mb memóriát a gépnek (amit eddig a vga lefoglalt magának). amúgy szerintem az inno csak jobb lehet, mint egy integrált savage4, legalábbis ha minimum geforce2-es..ami valószínű...
-
törölt tag
Sziasztok!
A kérdés adott. :)
Van egy 32 megás integrált videokarim (s3 savage4) + van egy használaton kívüli másik 32 megás (inno vision 3d). Egyik sem vmi nagy szám, de stabilan és jól működnek, gondom még nem volt velük.
Ha beteszem az integrált mellé a másikat, összeakad-e? És van-e vmi előnye, ki lehet-e használni vhogy a 2 kártyát egyszerre? Egyáltalán van-e vmi értelme?
Aktív témák
Hirdetés
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen notebookot vegyek?
- Jövedelem
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest