Hirdetés
- Flash SSD
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Gaming notebook topik
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
koxx
MODERÁTOR
55" B3 cca 720e ft, na ne vicceljünk már.
-
zsolt501
nagyúr
És lesz aki megveszi.
Én a cégeket is megértem, hogy mindennek elszállt az ára, de a vásárlóknak is elszálltak a költségei, és a bevételek meg... na azt hagyjuk.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
swayze
tag
Nem azért, de ezek szerintem irgalmatlan drágák lettek. Most emelik meg az árát mikor a Samsung a Q-OLED-del olyat tett le az asztalra amit eddig az Lg-k nem tudtak
! Sok sikert nekik az eladáshoz
-
opr
veterán
Hogy van, hogy mar boven tobb, mint egy evtizede letezik elterjedt, konzumer szintu OLED, az aruk megis felfele megy? Igy aztan varhatok ra, hogy vegre legyen kozepkategorias 55" OLED.
Ennyit meg egyszeruen nem vagyok hajlando TV-re kiadni, ez mar nalam elvi okokba utkozik."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
icp1970
senior tag
merre tart ez a világ? Nagyon komoly árak.
-
A legolcsóbb 65-ös 1M fölött, a 77-esek felárát meg hagyjuk...
#3 zsolt501: az szívja meg jól, akinek most megy tönkre a régi és kell valami helyette...
-
az szívja meg jól, akinek most megy tönkre a régi és kell valami helyette...
Az vegyen mondjuk C2-est.LG C3 83 hüvelyk ~2 730 000 forint C2 83 - 1,68M
LG C3 77 hüvelyk ~2 010 000 forint C2 77 - 1,04M
LG C3 65 hüvelyk ~2 435 000 forinthibás a cikkben az átszámítás 1,2M ft C2 65 - 630k
LG C3 55 hüvelyk ~910 000 forint C2 55 - 450k
LG C3 48 hüvelyk ~685 000 forint C2 48 - 360k
LG C3 42 hüvelyk ~645 000 forint C2 42 - 340kSzóval kb féláron ott a C2.
Durva ,hogy azt hiszik ,hogy a C3 42 colos ennyiért fogyni fog.
Mert a C2 még oké volt, mert monitorként nem volt más alternatíva OLED vonalon, de azóta lett. Dell, MSI és Samsung QD OLED (ugyanaz a panel) és LG 27 colos OLED.[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
Érdemes megvárni a magyar árakat, az itteni átszámítás nagyon sokszor köszönő viszonyban nincs azzal, amennyibe végül kerülnek.
65C2-re is 1,2 milliót számoltak, aztán egymillió forinton nyitott, de meg lehet nézni a többit is. (A kifutó modellek nyilván sokkal olcsóbbak lesznek, amíg még kapni őket.)
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Vannak jók szerintem, csak nem LG. 300e-ért vettem tavaly félév környékén egy Hisense 55A9G-t. Nem azt mondom hogy hibátlan, főleg appok tekintetében szegényes, de nagyon bejön a képminősége, egy percet nem bánom hogy ezt vettem meg és nem egy ~harmatgyenge (képminőségű, bevilágítás, felhősödés, stb. gondok) qled-es, nano-s vagy más lg/samsung tévét ugyanennyiért.
Egyébként is van már egy FireTV 4K Max-om, így a hiányosságokat ezzel át tudom hidalni.Ezek az árak meg, amiket itt látni... egyszerűen nevetségesek.
HR24.hu
-
Cassi
senior tag
Ugyan már, minden évben ez megy. Az új széria ára a régi kétszereséről indul, utána egy évig folyamatosan ereszkedik a régi szintig. Ezért a legtöbb embernek nem érdemes ősz, tipikusan a BF előtt új modellt venni.
-
Crus
senior tag
A CX vagy a C2 esetében se volt ez nagyon másképp. Az induló áruk azoknak is relatív magas volt, pl. az 55" C2 tavaly májusban 730k volt, amiből lett év végére 480 ezres ár, a CX mely 2020-ban jött ki, indulóban 650k volt, aztán bő fél évvel később 400k körül vihető volt már.
Dettó u.e. lesz most is... durva áresés 6-8 hónapon belül.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc
-
Balika911
félisten
Én mondjuk rá se néznék az LG WOLED-re, ha lenne QD-OLED 80" fölött, 4 HDMI 2.1-gyel (2 darab + eARC is elég lenne) és DTS-sel (elég ha az erősítőnek kiküldi). Feltételezve persze, hogy az árazásuk hasonló.
Így viszont 83G3 az esélyes, talán nem lesznek nagyon inhomogének (haha, egy faszt nem). De DTS nélkül is inkább a 83G2. Csak az USA modellekre jellemző a coil whine és hogy második gombnyomásra kapcsol be. Lehet, hogy csak USA, ill. idén már cserélik a boardokat bennük egy új reviziósra, de azért na. Így nem mertem megvenni.
#17 flexxx2
Nem hát, sőt, szerintem ez a forintra váltás még káros is, mert félrevezető. Ami szerintem érdekes és tényszerű is lenne, hogy tavalyhoz képest hogyan változtak az eurós árak.[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
megnéztem a 2022es árakat itt a PH-n, a 77esek kb ua árban vannak, mégis itthon olcsóbbak, ezek a hivatalos árak így nem sokat érnek
-
ForRedGlory
nagyúr
LG G377 6300 euro (~2 390 000forint)
Oké... Az LG 77G2-es TV-t 1.6. millióért vettem nyáron. Rohadjon rájuk az új széria. Na nem mintha érdemes lenne váltanom.
[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
senior tag
válasz
ttwepinefrin #18 üzenetére
Nincs abban semmi erős, a qledek közül a csúcs szériák pl samsung 9-esei amik kizárólag filmek alatt zónázással közel tudnak lenni az oled televiziókhoz, játék módban atomjaira hullanak, a gyengébb szériákat meg mellé se tenné az ember ha már látott valaha oledet qled után. És akkor még a legalapabb oled modellekhez hasonlitotta az ember a csúcs qledeket....
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz
BusinessGuy #20 üzenetére
Az OLED ugyanugy nem tökéletes, ahogy az LCD sem az, bőven lehet fogást találni mindkettőn. Hiába nincs megvilágitás az OLED-nél, ott is vannak gondok a homogenitással, a fényerő és a brightness limiter továbbra is gyenge pont, leszamitva top modell-t, ami nem elhanyagolandó szempont, tekintve, hogy a legtöbben nem egy besötétitett szobában tévéznek, hanem egy átlagos nappaliban, gyakran nap közben is.
Aztán ott a black crush jelensége, a finom részletek mosása, a WOLED-ek relative gyenge szintelitettsége, plusz ujabban hallani valami problémáról fehér közeli tartalmaknál, bár az lehet csak egy ujabb ABL feature...[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz
ttwepinefrin #18 üzenetére
Még ha valóban kicsit szándékosan túltoltam is, de tavaly mikor tévét kerestem azért az meglepett, hogy egy 3-400e forintos tévéről pl. 'kopogtatásos' módszerrel kell kideríteni egy panelról hogy milyen, ahogy az említett és ebben az ársávban is gyakran meglévő felhősödésről, bevilágításról feltöltött képek, valamint a kerülendő típusok listája sem arról győztek meg, hogy nano vagy qled tévét vegyek, pláne ennyiért.
Eredetileg nagyon max. 150e körül akartam tévét, de még ennyit is eléggé sajnáltam volna kiadni rá (nem vagyok nagy tévénézős, közel 15 évig tévém sem volt, igényem se rá, csak már kezdtett kényelmetlen lenni a monitoros sorozatnézés, ha épp akartam), de azt mondom, hogy az első pár órás használat óta egy másodpercig sem bántam meg egy forintot sem az oled tévéért.HR24.hu
-
Dragon3000
veterán
válasz
ForRedGlory #19 üzenetére
flexxx2 linkelte a 2022-es modellek árazását, 300 euróval nyit magasabban a 77g3, mint a 77g2 anno. Írták már minden széria elszállt árakon kerül piacra és 6-8 hónap múlva állnak be az árak. Amúgy a tavalyi modellek nyitó árait megnézve valami drágább, valami olcsóbb, valami ugyanannyiba kerül.
-
ttwepinefrin
tag
válasz
BusinessGuy #20 üzenetére
Szét hullanak játék alatt?
Nekem nem csúcs van, konkrétan q70r, de nem tapasztaltam az általad leírt jelenséget.Nem véleltlen nem o led et vettem mint sokan mások, a beégés probléma még mindig nem garantált , és itt nem a normális használtról beszélek, inkább arról amit a gyerekek művelnek vele.
Számtalanszor szembesülök azzal, hogy a tartalom pauzálva van ki tudja mióta. Ha már a filmnél járunk a HDR tartalom milyen az o leden, persze nappal nem elhúzott függönynél?Akkor miben is a akarod összehasonlítani a két panelt?
Mindenki el tudja dönteni mi kell neki.
Én sem húzom le az o ledet a gyengeségei miatt! -
buherton
őstag
válasz
ttwepinefrin #24 üzenetére
Több mint 10 éve van LED TV-nk és nem tapasztaltuk még a beégést.
Épp tegnap rendeltünk be az 55 C2-t. Kíváncsi leszek rá. Még sosem vettünk TV-t és nem akartuk ennél alább adni
.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Balika911
félisten
válasz
Csúnya ilyet írni, de a Q70R-en nincs minek széthullania, mert alapból gyenge benne a local dimming. A HDR átlagban ugyanolyan fényes (abszolút fényerő van), OLED-en a világos jelenetek lesznek szürkébbek, a sötét, ill. kontrasztos jelenetek, csúcsfények viszont látványosabbak.
Nappal az SDR fényerőt lehet inkább jó magasra emelni egy LCD-n (többszáz nitet tudnak teljes képernyőn), ez az, ami az OLED-ekkel nem fog menni.
Én is gyakran úgyfelejtem egyébként az OLED tévét, egy idő után bekapcsol rajta a képernyővédő.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
addikt
Ez most komoly, srácok??
Nyilván gyorsan fognak sokat esni az árak, de azért ne vicceljünk már... Kíváncsi leszek a Samsungokra, de ez alapján az se ígér túl sok jót. Mondjuk nekem jók lennének a tavalyi, vagy akár tavaly előtti modellek is, csak legyen még belőlük, amikor vennék.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Balika911
félisten
Samsungok árai is ismertek már (oldal közepétől). Ezeket az LG-ket nem sokáig fogják ennyiért árulni szerintem.
QD-OLED-ek:
55S90C €2000
65S90C €2800
77S90C €400055S95C €2500
65S95C €3300
77S95C €4800[ Szerkesztve ]
-
bteebi
addikt
válasz
ForRedGlory #19 üzenetére
Talán 2 éve 77"-os B széria volt 1 millió körül. Arra majdnem beneveztem, csak akkor még nem tudtuk volna hová tenni.
#29: Köszi. Egy fokkal jobb... Amúgy is leginkább a Samsung érdekelne, 77"-os méretben. Persze még nem ennyiért.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
ricsip
őstag
A led (valójában meg lcd, csak a barom marketingesek terjesztették el led tv-ként) és az Oled tv (mint amilyen az LG C2) két teljesen eltérő technológia. Emiatt aztán felesleges a
ledlcd tv beégésének hiányát említened, mivel azoknál ez szinte soha nem fordul elő.[ Szerkesztve ]
-
-
Balika911
félisten
válasz
ttwepinefrin #32 üzenetére
A magasabb szériájú LCD-kben több zóna van, akár egy nagyságrenddel több, jobb vezérléssel. OLED-ekben pedig pixelszintű az egész, némi halo effekt persze látszik. Ezekhez képest.
A sokzónás LCD-ken a FALD vezérlése játék módban kevésbé működik precízen, ez az alacsony késleltetés ára. Vannak kivételek, valamelyik TCL-re emlékszem konkrétan, hogy az játék módban is rendben van ilyen tekintetben.
-
Crus
senior tag
válasz
Nem, hogy nem garantált, hanem a bekapcsolt védelmek mellett is nótaszóval beég kevesebb, mint 2 óra alatt 30% OLED fényerőnél.
Az igazság megint félúton van. Nekem volt QLED-em, van OLED-em. Mind a kettőn bőven van mit még javítani fejleszteni. Egyik rettenetesebb, mint a másik. Erre jön a Samsung a QD-OLED-del, ami meg még hamarabb beég. Hát gratulálok komolyan
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc
-
Crus
senior tag
válasz
Sidorovich #36 üzenetére
Na jó... nem 2 óra volt, hanem 1h 40p. Persze, hogy nem ég be amikor használod.
Hagyd ott szimulálva egy teljes kifagyást: Ergo win screesavert tiltsd le hozzá, meg nyilván a képernyő kikapcsolása opciót is, így tv mivel folyamatosan jelet kap, nem tud bekapcsolni a saját screensaverje, majd a végén a teljes kikapcsolása. Jöhetnek majd a fotók, ez izgi lesz!
-
-
Dare2Live
nagyúr
Mért álmodoznának? Tényleg rengetegen használnak tavalyelötti 48C1et vagy tavalyi 42C2t monitornak sírás pedig nem beégés hanem pixel elrendezés és a kinagyítok egy notepadot esik a fényerő miatt van.
És akkor ez a monitoros használat ahol uaz lehet órákig a képen.szerk: Szó se róla monitorként fényes szobában fullra tekerve, leszarva hogy oled be lehet égetni.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Crus
senior tag
Egyetértek. Súlyos fogalom zavar van: a maradandó beégéshez idekeverted az image retentiont. Kár volt. Beégésről beszélek. Maradandóról. Amin nem segít a pixelfrissítő. Se a 4 óránként lefutó ~6 perces, se a manuális. Még 1x: Nem image retention, hanem burn in. Leírjam horvátul is?
-
Crus
senior tag
válasz
Dare2Live #41 üzenetére
Mert összekeveri az átmeneti problémát a maradandóval. Lehet használni OLED-et monitornak és ezzel drasztikusan meg lehet növelni a maradandó beégés esélyét. A halott pixelek sokaságáról nem is beszélve. Meg lehet nézni 2-3 éves OLED paneleket közelről, hogy mennyi szétégett main és subpixel van rajta.
Nem kell hozzá semmi extra... elég egy op. rendszer csontra fagyás, miközben azt hiszed minden védelem bekapcsol, aztán 2 óra múlva lehet csodálni a maradandó burn in-t.
-
Crus
senior tag
válasz
Balika911 #42 üzenetére
A QD-OLED még érzékenyebb rá, fentebb linkeltem róla egy cikket, de én a CX,C1,C2 kategóriáról beszélek, amit 2 óra alatt full statikus tartalommal - tehát nem úgy, hogy közben aktívan dolgozol rajta - maradandóan be lehet égetni már 30% OLED fényerő mellett.
-
Hát jó. Ha el akarod hinni amit írsz, hát legyen.
Nem rontjuk el a gyerek Karácsonyát se azzal ,hogy egyébként nincs se Mikulás, se Jézuska, se semmi.
Beégés viszont van. 1 óra 40 perc alatt.
30% fényerő mellett.Nekem tuti sikerülne 25%-on is. De úgy ,hogy azt a következő napon is látni használat közben. Ez a burn in.
Egyébként ezt már számtalanszor tesztelték. Na mindegy.
És a C2-vel tesztelik is folyamatosan a felhasználók. Service menu-ben kikapcsolva az automatikus dimming-et, energy saving off és desktop használat. Reddit-re írd ám meg, mert ez nagy szenzáció.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Egy 48c2-t használok monitornak, volt, hogy 6-8 órán keresztül játszottunk ahol a hud eléggé statikus és semmi beégés nincs, mind ezt 50%-os fényerő mellett. Ha valamit fullsrceenben ott hagytam, akkor is alapértelmezett tv beállításokkal szépen bejött a tv képernyővédője. Persze meg lehet oldani, hogy beégjen, de akkora hülyeséget ne írj, hogy 2 óra alatt maradandó lesz, mert akkor elég sok helyen lenne panasz rá.
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
Továbbra is hülyeséget állít és még neki áll feljebb, de persze biztos mindenki más a bolond aki szembejön az autópályán...
Crus: Igaz nem TV, de itt egy videó a Nintendo Switch OLED-ről, statikus kép max fényerőn 24/7 virított rajta, kikapcsolás nélkül, több mint 3000 óra után keletkezett csak enyhe beégés: [link]
[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
senior tag
válasz
Szethullanak értsd lebutulnak. Ha nem tapasztaltad vak vagy, játék alatt a zónák lecsökkennek a fekete inkább szürke a kontraszt trébe megy és a tv egy kb zonamentes sima va panelra butul.
-
Bestwick
junior tag
válasz
BusinessGuy #49 üzenetére
Samsung QN90B tv-n játszom Playstation 5-el és Xbox Series X-el. Game módban is fekete a fekete és a kontraszttal sincs semmi gond. Élmény rajta játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Már lehet tudni, hogy Németországban milyen ajánlott fogyasztói áron kínálják majd a készülékeket, amiből lehet következtetni arra, hogy mit várhatunk itthon.
- Főzőcskés topic
- XPEnology
- Autós topik
- Flash SSD
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Műholdas beltéri vevő egység (kártyák a készülékben)
- SP-910 5.1-es hangrendszer
- - Szinte új! - Redragon Zeus 2 (H510) 7.1 Gamer fejhallgató
- Új, bontatlan Jabra 510 MS univerzális akkumulátoros bluetooth + USB kihangosító 360 térmikrofonnal
- Új bontatlan Blaupunkt ODx 92 hangszóró pár neodymium mágnessel, titánium csipogóval - TÖBB DARAB
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest