- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen házat vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Ugye, még véletlenül sem felejtitek el, hogy az egyik legfontosabb paraméter élettartam szempontjából, hogy mekkora cellafeszültségre töltik az akksit? Persze, Li-ion technológiánál.
Ha a Mac-nél, vagy Preci-nél gyárilag egy szolidabb maximális cellafeszültséghez adták meg a 100%-ot, az ugyanaz, mintha a Thinkpaden beállítod mondjuk 85%-ra a maxot. (Nem tudom így van-e amúgy, csak feltételezés.)Én anno megfigyeltem, hogy a Panasonic 55Wh-s akkum cellafeszültsége 100%-ra töltve 0,1V-al kevesebb volt, mint a T420 93Wh-s Sanyo akksija, ami kapásból dupla élettartam. Nem véletlen, hogy ugyanúgy használva a Sanyo hamarabb kinyiffan, ahogy a topikban is van a tapasztalat...
Ugyanakkor nyilván emiatt tud 1,5X-annyi cellával 1,7X akkora kapacitást felmutatni.Ja, igen, és ami nagyon fontos, mennyit megy a gép egy töltésről. Nem mindegy, 3 órát, vagy 6-ot, mivel sokkal jobban bírja az akksi a részleges merítést, mint a teljes ciklusokat. Márpedig a MAC-ekben tipikusan nagyobb akksik vannak a gép fogyasztásához képest, mint a TP-kben.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bittorrent topik
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Fitbit Versa 4 okos óra
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ugyanakkor nyilván emiatt tud 1,5X-annyi cellával 1,7X akkora kapacitást felmutatni.