Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fifi

őstag

válasz lapa #18970 üzenetére

"a proci úgy néz ki nemigen fogyaszt többet, legalábbis eddig meglepően egyforma eredmények jöttek ki. nyilván a futási idők lényegesen eltértek, de összességében ugyanazt a számításigényes feladatot ugyanakkora fogyasztással teljesítik"

Ezt támasztja alá az AnandTech cikke is.

audi100td:
    "Egy rendszertelepites is joval idöigenyesebb, linux kb fenn van 10 perc alatt pendirve-rol +frissites utana ujabb 5-10 perc egy gyorsabb internetkapcsolattal es joforman nem kell telepiteni semmit, hasznalatra kesz a rendszer, mig win-nel elöször elkezdesz szarakodni a drivererekkel, majd antivirus, system upate, servie pack, warezolt office, szivas thinkvantage-el, stb"

Szerintem is igaz, de gondolom meg lehet tenni, hogy egy bekonfigurált windows-t lement az ember egy image-be és onnan tolja vissza. Persze ez csak akkor jó, ha a telepítés és az image újrafelhasználása közt nem telik el sok idő, mert akkor a rendszer és a programok frissítése megint sok mecera.

sheratan:
    "engem windows alatt leginkább az zavar, hogy a frissítések képtelenek egy lépésben felmenni. winupdate talál néhány frissítést, felteszi, újraindítja a gépet, aztán megint talál néhányat, és ez így megy akár órákon át"

Ezért is szeretem én is a linuxot és a csomagkezelést. Nagyon kényelmes dolog, hogy a felhasználói programokat nem kell a netről lehalászni, hanem a csomagkezelő gondoskodik erről. Valamint rosszul is esne, hogy egy távoli gép frissítése közben újraindulgatna és mindig újra kellene kapcsolódni hozzá. Nem tudom, hogy windows alatt lehet-e az oprendszer upgradelni (win 98 -> ... -> XP -> Win7), vagy csak az újratelepítés játszik, de linuxban ez a szép, hogy a dist upgradek is szépen működnek. A jelenlegi desktop gépem már 3 ilyen distupgarde-n is túl van, szóval nem túl fiatal egy vas :D

• audi100td

nagyúr

te biosban max battery-re allitottad? nem veszi ilyenkor nagyon vissza a cpu-t?

• AceTom

aktív tag

Igen, intel VGA, és merom.
    Sajnos a BIOS tényleg nem thinkpad-es, és nincsenek ilyen részletes beállítások itt.

Amúgy olvastam a kapott eredményeket, és hogy kis különbségek jöttek ki a procikra gyakorlatban, de én azt hittem ebből arra következtetsz, hogy procin kívül inkább a gépnek valami belső elektronikája befolyásoló tényező. Elvégre, ha tényleg kevésbé minőségi alkatrészeket használnak az olcsóbb gépeknél, az lehet ilyen téren (is) megnyilvánulhat. (Meg aztán más márkák hasonló felépítésű gépei közt is vannak különbségek).
    De szerintem az én esetemben a proci miatt is van ez a különbség.

Új hozzászólás Aktív témák