- Asztali PC-s teljesítményt ígér az AYANEO közelgő kézikonzolja
- Szigorúan titkos dokumentumokkal a kezében távozott az Intel egyik mérnöke
- Nem YU7 mindenkinek: nem győz elég villanyautót gyártani a Xiaomi
- Bődületesen sok szoftverrel kínálja Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
"a proci úgy néz ki nemigen fogyaszt többet, legalábbis eddig meglepően egyforma eredmények jöttek ki. nyilván a futási idők lényegesen eltértek, de összességében ugyanazt a számításigényes feladatot ugyanakkora fogyasztással teljesítik"
Ezt támasztja alá az AnandTech cikke is.
audi100td:
"Egy rendszertelepites is joval idöigenyesebb, linux kb fenn van 10 perc alatt pendirve-rol +frissites utana ujabb 5-10 perc egy gyorsabb internetkapcsolattal es joforman nem kell telepiteni semmit, hasznalatra kesz a rendszer, mig win-nel elöször elkezdesz szarakodni a drivererekkel, majd antivirus, system upate, servie pack, warezolt office, szivas thinkvantage-el, stb"Szerintem is igaz, de gondolom meg lehet tenni, hogy egy bekonfigurált windows-t lement az ember egy image-be és onnan tolja vissza. Persze ez csak akkor jó, ha a telepítés és az image újrafelhasználása közt nem telik el sok idő, mert akkor a rendszer és a programok frissítése megint sok mecera.
sheratan:
"engem windows alatt leginkább az zavar, hogy a frissítések képtelenek egy lépésben felmenni. winupdate talál néhány frissítést, felteszi, újraindítja a gépet, aztán megint talál néhányat, és ez így megy akár órákon át"Ezért is szeretem én is a linuxot és a csomagkezelést. Nagyon kényelmes dolog, hogy a felhasználói programokat nem kell a netről lehalászni, hanem a csomagkezelő gondoskodik erről. Valamint rosszul is esne, hogy egy távoli gép frissítése közben újraindulgatna és mindig újra kellene kapcsolódni hozzá. Nem tudom, hogy windows alatt lehet-e az oprendszer upgradelni (win 98 -> ... -> XP -> Win7), vagy csak az újratelepítés játszik, de linuxban ez a szép, hogy a dist upgradek is szépen működnek. A jelenlegi desktop gépem már 3 ilyen distupgarde-n is túl van, szóval nem túl fiatal egy vas

-
AceTom
aktív tag
Igen, intel VGA, és merom.
Sajnos a BIOS tényleg nem thinkpad-es, és nincsenek ilyen részletes beállítások itt.Amúgy olvastam a kapott eredményeket, és hogy kis különbségek jöttek ki a procikra gyakorlatban, de én azt hittem ebből arra következtetsz, hogy procin kívül inkább a gépnek valami belső elektronikája befolyásoló tényező. Elvégre, ha tényleg kevésbé minőségi alkatrészeket használnak az olcsóbb gépeknél, az lehet ilyen téren (is) megnyilvánulhat. (Meg aztán más márkák hasonló felépítésű gépei közt is vannak különbségek).
De szerintem az én esetemben a proci miatt is van ez a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Assetto Corsa Rally
- Spórolós topik
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Revolut
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop Go 3 XK7-00030 (Bontatlan)
- Üzletből, garanciával, HP EliteBook 855 G8 16GB RAM/256GB SSD/FULL HD IPS kijelző/Win 11Pro
- Gigabyte Gaming A16 CVHI3HU894SD (Bontatlan)
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7530U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő