Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRinyo
aktív tag
Ha meglévő 478-as lapot szeretnél fejleszteni, akkor jó lépés lehet egy 3.4(max 20e) körüli proci. Ha kiszámolod, mennyivel kerülne többe egy pci-e kártya, 775-ös lap, ddr2 memó és a proci, pláne megéri. Ha viszont most vennél bármit is, akkor olcsón (~70-80e) kijössz egy alap asus/abit/asrock 945 lappal és egy d820-szal, nameg 2db 512-es ddr2-667 memóval és egy akármilyen pci-e karival. Teljesítményben biztos jobb a d820. Nekem volt anno p4-650-em és jobb volt nála a d820. Meg még húzni is jobban lehetett. Csak az 533-as ram-ok fogták vissza a procit 233-as fsb-nél (~3,3GHz)....
-
csizs
aktív tag
az én álláspontom szerint ebben a procban is, hogy kipróbáltam annyi tartalék van, hogy nem tudom kihasználni.Ezért marad ez!

-
Rover623
félisten
pedig elméletileg nem kellene sokkal lassabnak lennie tösszálas futtatási környezetben.Ennek mi az oka? Egy kicsit elkeserített a dolog, hogy nem is olyan yóóóó ez a 3.4-es, de a 478-asok csúcsa, ha jól emlékszem ugyebár.És ráadásul noorti magos nem is prescott. Van még egy kérdésem a jövőre debütáló 3.6os cerka 512 kessel sokkal lassabb lesz, mint ez az intel, vagy hasonló szinten lesznek. yóó persze az prescoot, dez meg norti, de 512 kesss az már szép.
Már miért ne kellene elméletileg sokkal lassabbnak lennie...?

A kétmagos prociban KÉT DARAB TELJES PROCI VAN...a HT pedig az éppen nem használt utasításfeldolgozó egységekből csinál egy második procinak látszó tárgyat...mivel soha nincsen minden egységből szabad készlet, ez a második proci soha nem lesz teljes értékű...ergo lassabb lesz...
Attól még igen jól használható a gyakorlatban...
-
csizs
aktív tag
már leegyeztem, de miér fűtene egy 512-es norti?
-
Zozzant
addikt
-
hati
addikt
-
ANT
őstag
Du. csinálok tömörítést, és a log fájlt idetolom.
Amúgy pl. tömörítéssel szinte ugyanannyi idő alatt végez (nálam) a gép alapórajelen, mint 3,8 GHz-en. Ilyen szempont alapján én már a tuningot is hanyagolom! 
-
csizs
aktív tag
és mit szóltok ehez a procihoz?Jól megy?Megéri megvenni?
-
csizs
aktív tag
Nekem ilyen processzorom van. Milyen konvertálási eredmény érdekelne? Ha az össz.időre vagy kíváncsi: nálam 2pass tömörítés aviba Gordian Knot-tal kb. annyi ideig tart, mint a film hossza. (De majd estefelé írhatok pontosabb értéket is, ha érdekel!)
#4-re: a 3,4 GHz-es 478-as nem Northwood, hanem Prescott!
[Szerkesztve]ez noorti.AMúgy milyen gyors?pl énis konvertálni akarok vele filmet házi videókat.Eredmények jól jönnének, ha van időd.Szerintem nem minden a kes.
-
Zozzant
addikt
-
ANT
őstag
-
.:T.H:.
aktív tag
Nekem ilyen processzorom van. Milyen konvertálási eredmény érdekelne? Ha az össz.időre vagy kíváncsi: nálam 2pass tömörítés aviba Gordian Knot-tal kb. annyi ideig tart, mint a film hossza. (De majd estefelé írhatok pontosabb értéket is, ha érdekel!)
[Szerkesztve]De létezik Northwood is belőle!
-
ANT
őstag
Szóval:
Én most veszek egy 478-as 3.4-es intelt. Arra lennék kíváncsi a virtuális szál feldolgozoás sokban lassabb.-e, mint maga a dual magos procik.Persze azonos órajelre és hasonló tulajdonságok alapján kérdezem, nem pedig, hogy van-e gyorsabb nála. Persze fejlettebb technika, de és nagyon kíváncsi vagyok rá.Tudom még nem sok többszálon futó program van, de pl film konvertálásra már használható. Pl az ottnai eredmények érdekelnének. és a többiNekem ilyen processzorom van. Milyen konvertálási eredmény érdekelne? Ha az össz.időre vagy kíváncsi: nálam 2pass tömörítés aviba Gordian Knot-tal kb. annyi ideig tart, mint a film hossza. (De majd estefelé írhatok pontosabb értéket is, ha érdekel!)
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
pedig elméletileg nem kellene sokkal lassabnak lennie tösszálas futtatási környezetben.Ennek mi az oka? Egy kicsit elkeserített a dolog, hogy nem is olyan yóóóó ez a 3.4-es, de a 478-asok csúcsa, ha jól emlékszem ugyebár.És ráadásul noorti magos nem is prescott. Van még egy kérdésem a jövőre debütáló 3.6os cerka 512 kessel sokkal lassabb lesz, mint ez az intel, vagy hasonló szinten lesznek. yóó persze az prescoot, dez meg norti, de 512 kesss az már szép.
Ok?
Számold ki a per-thread L1 gyorsítótár méretét az egyes variációkban. Meg vedd hozzá, hogy a P4 L1DCache már eleve katasztrofálisan alulméretezett. -
csizs
aktív tag
-
csizs
aktív tag
köszi
-
Gorneck
legenda
Szóval:
Én most veszek egy 478-as 3.4-es intelt. Arra lennék kíváncsi a virtuális szál feldolgozoás sokban lassabb.-e, mint maga a dual magos procik.Persze azonos órajelre és hasonló tulajdonságok alapján kérdezem, nem pedig, hogy van-e gyorsabb nála. Persze fejlettebb technika, de és nagyon kíváncsi vagyok rá.Tudom még nem sok többszálon futó program van, de pl film konvertálásra már használható. Pl az ottnai eredmények érdekelnének. és a többi -
csizs
aktív tag
Szóval:
Én most veszek egy 478-as 3.4-es intelt. Arra lennék kíváncsi a virtuális szál feldolgozoás sokban lassabb.-e, mint maga a dual magos procik.Persze azonos órajelre és hasonló tulajdonságok alapján kérdezem, nem pedig, hogy van-e gyorsabb nála. Persze fejlettebb technika, de és nagyon kíváncsi vagyok rá.Tudom még nem sok többszálon futó program van, de pl film konvertálásra már használható. Pl az ottnai eredmények érdekelnének. és a többi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos lesz a következő szemüveged
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Elektromos autók - motorok
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X BOX Eladó!
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 2 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KS 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- AKCIÓ! Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest