- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Panasonic LCD és LED TV-k
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Bluetooth hangszórók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
nem keverem és nem is mondtam, hogy 100%-nak kéne lennie
csak megjegyeztem, hogy ez teljesen normális. optimális esetben igenis kétszeres lehet a gyorsulás, ha a két szál tökéletesen fut párhuzamosan. de ez kb olyan elméleti lehetőség, mint hogy esőben elcikázok a cseppek között és szárazon érek haza
-
moonman
titán
Flashy: LOL
esküszöm nem értem. hagyjátok már a francba a kib. benchmarkokat, nem értitek, hogy egy nyamvadt ponttal sem fog többet hozni?? nem ez a lényege! belinkeltem cikket is, nem tudtok olvasni vagy mi van? intel-től: Bővebben: link
ez kb olyan, minthogy visszaviszem a porschémet a kereskedőhöz, mert vízbe tettem és elmerült... -
moonman
titán
őszintén szólva még nem láttam olyat, hogy valaki egy mindenki által elismert és használt technológiával szívjon eképpen
-
moonman
titán
az sp1-re talán jó hasonlat, hogy léket kapott a csónak, de ahelyett, hogy betapasztaná a lyukat, fogja a vödröt és meregeti a vizet...
-
moonman
titán
Egy szál ugyanolyan gyorsan fut le, ami természetes, ám két párhuzamos szál futási ideje jelentősen kisebb, mint kikapcsolt HT esetén. A különbség körülbelül 50%. Tehát ha HT-es processzorunk van, és két feladatot szeretnénk végrehajtani, akkor célszerű párhuzamosan, mivel a vezérlő ténylegesen képes egyszerre használni több erőforrást, például az egyik szál az egyik ALU egységet, a másik szál pedig az egyik FPU egységet használja. Erre egy HT-vel nem rendelkező processzor nem lenne képes (abban az esetben, ha a szál egy feladata belül nem párhuzamosítható). Több, azaz 4, 8 stb. szál párhuzamos futtatásánál ugyanúgy érvényesülnek a HT előnyei, de 4 szál pontosan kétszer annyi idő alatt fut le, mint 2, két logikai processzor nem hozhat további gyorsulást, azaz ha >1 szál fut párhuzamosan, akkor maximálisan 50%-os gyorsulást várhatunk.
A HT sebességnövelő hatása tehát igaz, és valóban a párhuzamos feldolgozáson alapszik, a ''hardveres multitaszk'' pedig nem segíti elő a gyorsulást. Minket meggyőzött arról, hogy van létjogosultsága, megfelelően megírva a programokat jelentős gyorsulás érhető el, főleg ahhoz képest, hogy milyen kevés plusz tranzisztorral, magméret növekedéssel érték el mindezt az Intel mérnökei. Kíváncsian várjuk az első többszálú programokat.
Bővebben: link
az sp1-gyel kapcsolatban fatális tévedésben élnek itt némelyek. -
moonman
titán
az itt leírtak alapján tudsz olyan kulcsot adni, amivel felmegy az sp1. teljesen tiszta módszer, de kulcsról neked kell gondoskodnod -
moonman
titán
leszeded és elindítod -
moonman
titán
''Ha kikapcsolod a HT-t akkor szerintem az történik, hogy a 1xx millió tranyó nem két processzorként működik, hanem 1-ként''
jajjj
olvasgass: Bővebben: link
''Ht nélkül 1 nagy process gyorsabban fut''
téves - illetve csak extrém esetekben
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest