- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Léghűtés topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
nem keverem és nem is mondtam, hogy 100%-nak kéne lennie
csak megjegyeztem, hogy ez teljesen normális. optimális esetben igenis kétszeres lehet a gyorsulás, ha a két szál tökéletesen fut párhuzamosan. de ez kb olyan elméleti lehetőség, mint hogy esőben elcikázok a cseppek között és szárazon érek haza 
-
moonman
titán
Flashy: LOL

esküszöm nem értem. hagyjátok már a francba a kib. benchmarkokat, nem értitek, hogy egy nyamvadt ponttal sem fog többet hozni?? nem ez a lényege! belinkeltem cikket is, nem tudtok olvasni vagy mi van? intel-től: Bővebben: link
ez kb olyan, minthogy visszaviszem a porschémet a kereskedőhöz, mert vízbe tettem és elmerült... -
moonman
titán
őszintén szólva még nem láttam olyat, hogy valaki egy mindenki által elismert és használt technológiával szívjon eképpen

-
moonman
titán
az sp1-re talán jó hasonlat, hogy léket kapott a csónak, de ahelyett, hogy betapasztaná a lyukat, fogja a vödröt és meregeti a vizet...
-
moonman
titán
Egy szál ugyanolyan gyorsan fut le, ami természetes, ám két párhuzamos szál futási ideje jelentősen kisebb, mint kikapcsolt HT esetén. A különbség körülbelül 50%. Tehát ha HT-es processzorunk van, és két feladatot szeretnénk végrehajtani, akkor célszerű párhuzamosan, mivel a vezérlő ténylegesen képes egyszerre használni több erőforrást, például az egyik szál az egyik ALU egységet, a másik szál pedig az egyik FPU egységet használja. Erre egy HT-vel nem rendelkező processzor nem lenne képes (abban az esetben, ha a szál egy feladata belül nem párhuzamosítható). Több, azaz 4, 8 stb. szál párhuzamos futtatásánál ugyanúgy érvényesülnek a HT előnyei, de 4 szál pontosan kétszer annyi idő alatt fut le, mint 2, két logikai processzor nem hozhat további gyorsulást, azaz ha >1 szál fut párhuzamosan, akkor maximálisan 50%-os gyorsulást várhatunk.
A HT sebességnövelő hatása tehát igaz, és valóban a párhuzamos feldolgozáson alapszik, a ''hardveres multitaszk'' pedig nem segíti elő a gyorsulást. Minket meggyőzött arról, hogy van létjogosultsága, megfelelően megírva a programokat jelentős gyorsulás érhető el, főleg ahhoz képest, hogy milyen kevés plusz tranzisztorral, magméret növekedéssel érték el mindezt az Intel mérnökei. Kíváncsian várjuk az első többszálú programokat.
Bővebben: link
az sp1-gyel kapcsolatban fatális tévedésben élnek itt némelyek. -
moonman
titán
az itt leírtak alapján tudsz olyan kulcsot adni, amivel felmegy az sp1. teljesen tiszta módszer, de kulcsról neked kell gondoskodnod
-
moonman
titán
leszeded és elindítod
-
moonman
titán
''Ha kikapcsolod a HT-t akkor szerintem az történik, hogy a 1xx millió tranyó nem két processzorként működik, hanem 1-ként''
jajjj
olvasgass: Bővebben: link
''Ht nélkül 1 nagy process gyorsabban fut''
téves - illetve csak extrém esetekben
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Witcher topik
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Filmvilág
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iqos cigaretta
- Milyen monitort vegyek?
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 zsanér törött LAPTOP 3
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi