- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- Végre feketében pózol a Noctua legkomolyabb 120 mm-es ventilátora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Őrült tempóban építi gyárait a TSMC
- Otthoni időjárás-állomás
- Hővezető paszták
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
-
moonman
titán
mondtam, virtual pc
és közben dvd-írás pölö
ja és közben be van jelentkezve a család két másik tagja is.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
háde nem ez a cél, hanem a többfeladatos feldolgozás zökkenőmentesítése vagymi.
-
moonman
titán
Nem látom értelmét a 2 magnak sem, mint olyan, lehet én nem vagyok elég power user. 4 processzoros gépet meg ki a jóistennek a ...sza használ egy ilyen oprendszerrel, ahol még azt sem lehet megmondani rendesen, hogy 3. processzor 13-as prioritás. Linux alatt látom értelmét ill kiszolgálóként, de otthonra már 1 ről 2 processzora sem érdemes szerintem, csak azért hogy jobban pörögjön a rendszer. Tudom most ez a csúcstechnika, de az intel árszabását tekintve nem hiszem hogy sznobizmuson, illetve teljes mértékű kihasználáson kívül bárki ilyet venne a gépébe 1.5-2x drágábban. Egyszerűen az otthoni user ráér kivárni 1 órát mig bekódolódik a film, vagy vesz bikább vga-t ha szaggat a játék. Netezésre meg egy 1 gigás duron is bőven jó.
[Szerkesztve]ilyen erővel állítsunk le minden fejlesztést, jók a mostaniak is.
az én meglátásom szerint igenis van értelme jobban kihasználni az erőforrásokat.
meg sznob is vagyok
-
moonman
titán
-
moonman
titán
-
moonman
titán
Na, felhozom a topikot.
Manapság egyre több hír jelenik meg a Dual-core procikról. És ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy a játékok nem támogatják a HTT-t.
És beindult a fentáziám:
A játékok miért nem támogatják a HyperThreading-et?
Mennyivel lennének gyorsabbak tőle?
Ha a játékok nem támogatják, akkor a dual-core procikat hogyan fogják kihasználni?
Mennyire körülményes erre felkészíteni őket?olyan nincs, hogy támogatja. egy darab program az életben nem fog neked két processzben futni. a HT arra való, hogy több, párhuzamosan futó program tudjon megosztozni az erőforrásokon.
ja és az nem HTT hanem HT. -
moonman
titán
Jó, nem vitázok, hiszek a szememnek meg a benchmarkoknak. Amit én használok, az hyper-threading mellett mással futtatva _érezhetően_ és _kimutathatóan_ is lassítja a rendszerem, míg kikapcsolt hyper-threadinggel mérhetően gyorsabb. A buta winxp nem jól kezeli a prioritásokat ht mellett és be sem állítható neki, hogy jól használja. Minek raroljak és játsszak egyszerre ? Nem vagyok én nő, hogy egyszerre kétfele figyeljek és a processzorom is figyeljen egyvalamire, de arra tényleg.
én meg nem foglak győzködni
(ne) használd egészséggel 
(csak kérlek ne terjeszd, hogy milyen szar...
) -
moonman
titán
udv!
Amit a HT-rol tudni szeretnel..
Bővebben: link
teszt...
Bővebben: linka két link ugyanaz
és már többször is utaltunk a ph!-s cikkekre. persze ismétlés a tudás anyja. ismétlés a tudás anyja. ismétlés a... -
moonman
titán
Minek? Szinte már minden elhangzott, amit tudni érdemes, ami meg nem hangzott el, arról meg dobtak linket

De mivel kérdezted, és nem akarok a levegőbe beszélni:
Olyan mintha két processzor lenne? Meg kétszer gyorsabb? Még optimális esetben sem lehet kétszer gyorsabb, mert nincs két processzormag két memóricsatorna, két vezérlő északi híd, két wincseszter két külön csatornán. Hatékonyabb belső erőforrás kihasználás. Ennyi.
A prioritásokat ezesetben nyilván másként kell kezelni, mert mi értelme sorba állítani őket, ha úgysem sorban hajtódnak végre? De mondom, minden ott van a linkeken. Én sem vagyok Intel mérnök...
az aláírásodból következtetve akár az is lehetnél

-
moonman
titán
-
moonman
titán
nem keverem és nem is mondtam, hogy 100%-nak kéne lennie
csak megjegyeztem, hogy ez teljesen normális. optimális esetben igenis kétszeres lehet a gyorsulás, ha a két szál tökéletesen fut párhuzamosan. de ez kb olyan elméleti lehetőség, mint hogy esőben elcikázok a cseppek között és szárazon érek haza 
-
moonman
titán
csak optimális esetben lesz kétszeres a sebesség, ergo szinte soha.
-
moonman
titán
de, fel lehet.(jelenlegi állás szerint) azzal magyarázták a döntést, hogy a rengeteg illegális felhasználó potenciális veszélyt jelent a fizetős ügyfelekre, ami igaz is. és azt is hangsúlyozták, hogy egyszeri alkalomról van szó.
-
moonman
titán
igen, akik eddig húzták most kifogás nélkül feltehetik
mivel kumulatív így hozzájutnak minden frissítéshez és ez jó, viszont a programok inkompatibilitása kicsit aggaszt, remélem a végső verzióig jól letesztelik... -
moonman
titán
-
moonman
titán
-
moonman
titán
-
moonman
titán
-
moonman
titán
de annyiban igazuk van, hogy muszáj hogy a hatása kimutatható legyen bencsmarkkal is, az hogy ''én úgy érzem gyorsabb'' nem bizonyíték, mégiscsak műszaki emberek vagyunk. csak általában rossz bencsmarkra hivatkoznak.
kicsit hasonló a dolog mint a cache. irok olyan programot, ami maximálisan kihasználja a cache tulajdonságait, és ugyanezen program nagyon kis változtatása (néhány integer csak) agyonvágja és teljesen kiküszöböli a hatásait, mintha ott se lenne. most akkor a cache jó vagy nem? minden dolog csak annyira hasznos amennyire (ki)használják...
[Szerkesztve]leírtam már, hogyan kimutatható a hatása.
-
moonman
titán
Flashy: LOL

esküszöm nem értem. hagyjátok már a francba a kib. benchmarkokat, nem értitek, hogy egy nyamvadt ponttal sem fog többet hozni?? nem ez a lényege! belinkeltem cikket is, nem tudtok olvasni vagy mi van? intel-től: Bővebben: link
ez kb olyan, minthogy visszaviszem a porschémet a kereskedőhöz, mert vízbe tettem és elmerült... -
moonman
titán
-
moonman
titán
-
moonman
titán
felejtsd már el a benchmarkot! nem érted a ht lényegét, pedig cikket is linkeltem.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
őszintén szólva még nem láttam olyat, hogy valaki egy mindenki által elismert és használt technológiával szívjon eképpen

-
moonman
titán
-
moonman
titán
az sp1-re talán jó hasonlat, hogy léket kapott a csónak, de ahelyett, hogy betapasztaná a lyukat, fogja a vödröt és meregeti a vizet...
-
moonman
titán
-
moonman
titán
-
moonman
titán
Akkor a hiba az én készülékemben van, ugyanis a seti 0.3% helyett 30%-al fogja vissza a rendszeremet, attól függetlenül, hogy hyper threading be van kapcsolva és alacsony prioritáson jár. Köszönöm ebből nem kérek. HT OFF és jééé, megjavult a prioritás, aida nem 3800 hanem 5300 megát olvas stbstb.
arra még nem gondoltál, hogy a seti program bugos és megzakkan a ht-tól? (bár akkor másnál se menne jól)
szerintem itt akkor sem a ht a ludas, valami más bib lesz ott, csak akkor jön ki, ha ht be van kapcsolva. fura
-
moonman
titán
Akkor a hiba az én készülékemben van, ugyanis a seti 0.3% helyett 30%-al fogja vissza a rendszeremet, attól függetlenül, hogy hyper threading be van kapcsolva és alacsony prioritáson jár. Köszönöm ebből nem kérek. HT OFF és jééé, megjavult a prioritás, aida nem 3800 hanem 5300 megát olvas stbstb.
becserélem neked a ht procidat egy nem ht-re jó?

-
moonman
titán
Egy szál ugyanolyan gyorsan fut le, ami természetes, ám két párhuzamos szál futási ideje jelentősen kisebb, mint kikapcsolt HT esetén. A különbség körülbelül 50%. Tehát ha HT-es processzorunk van, és két feladatot szeretnénk végrehajtani, akkor célszerű párhuzamosan, mivel a vezérlő ténylegesen képes egyszerre használni több erőforrást, például az egyik szál az egyik ALU egységet, a másik szál pedig az egyik FPU egységet használja. Erre egy HT-vel nem rendelkező processzor nem lenne képes (abban az esetben, ha a szál egy feladata belül nem párhuzamosítható). Több, azaz 4, 8 stb. szál párhuzamos futtatásánál ugyanúgy érvényesülnek a HT előnyei, de 4 szál pontosan kétszer annyi idő alatt fut le, mint 2, két logikai processzor nem hozhat további gyorsulást, azaz ha >1 szál fut párhuzamosan, akkor maximálisan 50%-os gyorsulást várhatunk.
A HT sebességnövelő hatása tehát igaz, és valóban a párhuzamos feldolgozáson alapszik, a ''hardveres multitaszk'' pedig nem segíti elő a gyorsulást. Minket meggyőzött arról, hogy van létjogosultsága, megfelelően megírva a programokat jelentős gyorsulás érhető el, főleg ahhoz képest, hogy milyen kevés plusz tranzisztorral, magméret növekedéssel érték el mindezt az Intel mérnökei. Kíváncsian várjuk az első többszálú programokat.
Bővebben: link
az sp1-gyel kapcsolatban fatális tévedésben élnek itt némelyek. -
moonman
titán
-
moonman
titán
-
moonman
titán
''Ha kikapcsolod a HT-t akkor szerintem az történik, hogy a 1xx millió tranyó nem két processzorként működik, hanem 1-ként''
jajjj
olvasgass: Bővebben: link
''Ht nélkül 1 nagy process gyorsabban fut''
téves - illetve csak extrém esetekben
[Szerkesztve] -
moonman
titán
tényleg ne haragudj, de ritka nagy ökörségeket hallottam itt tőled...
sp1 nem lesz, mert nem szereted
víruskereső nincs
ht nélkül gyorsabb...
bocs, de mindenki elmondta, mit kéne csinálni, ezek után mit vársz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- AMD Ryzen 7 5800XT BOX - Gari 2029.02.22. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X BOX Eladó!
- Intel Core i5-14600KF LGA-1700 14 mag / 20 szál 3.5 GHz / 5.3 GHz
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13 M4 16GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hónap garancia, számlával!
- HP EliteDesk 800 G3 Mini Tower/16Gb/256Gb+500 Gb/2 év gari
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)