- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
A színterezni lehet az alut is, de szerintem nem érdemes. A színterezéssel létrehozott bevonat nagyon ellenálló de nem túl szép (színterezés). Ha már aluról van szó az eloxálás sokkal szebb és finomabb felületkezelés (az alumínium felületén szándékosan hoznak létre oxidréteget amit színezni is lehet). Természetesen ez szubjektív vélemény.
Amit zodo idézett tőlem az így utólag visszaolvasva nem teljesen egyértelmű. Hajlítani nehezebb a ridegebb nagyobb szilárdságú ötvözeteket, forgácsolni sokkal könnyebb. Nem "kenődik" annyira, ezért nem képez élsisakot a vágóélen olyan hamar mint a tiszta alu.zodo: Időközben elkezdtem megvalósítani azt a házat némi változtatással amiről annak idején beszéltünk. A legnagyobb különbség hogy alu helyett egyelőre műanyagból (Akrilnitril-Butadén-Sztirol nevű hőre lágyoló műanyag) költségcsökkentés végett. Ha beválik és gyűlik egy kis pénzmag is akkor lesz alu változat is de azt én is gépműhelyben fogom vágatni. Belső elrendezését tekintve a fedélen fejtetőn lesz az alaplap, alatta az alján a széle felől a vinyó, középen az ODD. A bal szélen lesz a tápegység leválasztott légtérben, elölről fog friss levegőhöz jutni. A DVD író fölött lesz a két led és a bekapcs gomb, a bal szélen pedig a vinyó előtt 3 darab 6 cm-es venti. Hátul az alaplap és a táp között egy 8 cm-es venti fogja kiszívni a felmelegedett levegőt. Ebben a prototípusban egy 800 MHz-es P3-as lesz, a véglegesbe A64 3000+ lesz mATX lapban terveim szerint. A műanyag lapokat már méretre vágtam, ki van mérve minden és elő van rajzolva a fúráshoz/vágáshoz. Amint lesz holtidő a munkahelyemen haladok vele tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobilhasználat külföldön
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iqos cigaretta
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest