Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz tukko1 #165 üzenetére

A színterezni lehet az alut is, de szerintem nem érdemes. A színterezéssel létrehozott bevonat nagyon ellenálló de nem túl szép (színterezés). Ha már aluról van szó az eloxálás sokkal szebb és finomabb felületkezelés (az alumínium felületén szándékosan hoznak létre oxidréteget amit színezni is lehet). Természetesen ez szubjektív vélemény.
    Amit zodo idézett tőlem az így utólag visszaolvasva nem teljesen egyértelmű. Hajlítani nehezebb a ridegebb nagyobb szilárdságú ötvözeteket, forgácsolni sokkal könnyebb. Nem "kenődik" annyira, ezért nem képez élsisakot a vágóélen olyan hamar mint a tiszta alu.

zodo: Időközben elkezdtem megvalósítani azt a házat némi változtatással amiről annak idején beszéltünk. A legnagyobb különbség hogy alu helyett egyelőre műanyagból (Akrilnitril-Butadén-Sztirol nevű hőre lágyoló műanyag) költségcsökkentés végett. Ha beválik és gyűlik egy kis pénzmag is akkor lesz alu változat is de azt én is gépműhelyben fogom vágatni. Belső elrendezését tekintve a fedélen fejtetőn lesz az alaplap, alatta az alján a széle felől a vinyó, középen az ODD. A bal szélen lesz a tápegység leválasztott légtérben, elölről fog friss levegőhöz jutni. A DVD író fölött lesz a két led és a bekapcs gomb, a bal szélen pedig a vinyó előtt 3 darab 6 cm-es venti. Hátul az alaplap és a táp között egy 8 cm-es venti fogja kiszívni a felmelegedett levegőt. Ebben a prototípusban egy 800 MHz-es P3-as lesz, a véglegesbe A64 3000+ lesz mATX lapban terveim szerint. A műanyag lapokat már méretre vágtam, ki van mérve minden és elő van rajzolva a fúráshoz/vágáshoz. Amint lesz holtidő a munkahelyemen haladok vele tovább.

Új hozzászólás Aktív témák