- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakeee82
aktív tag
válasz lacibacsi #7934 üzenetére
Az XP-s dologra annyit tudok mondani, hogy nem egyszerű megfelelő drivereket találni az XP-hez, mivel a HP nem támogatja.
Nekem 1 hete van 1120eh-m, és egész jó kis gép. Viszont elég komolyan melegszik, ha több program megy egyszerre, flashes oldalak, zene, torrent ilyenek, 60 fok feletti hőmérsékletre számíts. Nekem csak a Hd felbontású filmekkel van bajom, valamikor sirályul játssza őket, valamikor nem.
És!!!! amikor megveszed mindenképpen nézd meg a garancia levelet, hogy a te géped legyen rajta, mert már ketten is úgy jártunk, hogy egy teljesen más gép garancia papírját adták a gép mellé, ráadásul a gép alján lévő matricán csak egy év garancia van írva a 2 helyett. -
Jégkokó
veterán
válasz lacibacsi #7936 üzenetére
Szépen fokozatosan melegszik a noti, ha nem használod annyira akor elég hamar visszahül normális hőfokra.Amugy sztem a felsorolt játékok tökéletesen fognak rajta futni, mivel már egy évekkel ezelötti asztali gépen is gond nélkül elfutottak.Amugy meg 2 év garancia van rá, feltéve ha olyan helyen veszed, ahol nem csak bolti gari van rá, ami nem igazán ér túl sokat.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
sakeee82
aktív tag
válasz lacibacsi #7936 üzenetére
Én nem erőltetném egyik játékot sem.
Éppen tegnap teszteltem pl a régi Medal of Honor Pacific Assaultot, 640x480, low grafika és játszhatatlan, maximum 20 frame. Unreal Tournament 2004 futni futott, de...
2d-s játékokkal jól elvan, de a 3d nem az erőssége.A vevőszolgálatos hölgy szerint 2 év garancia van minden Mo-n forgalomba hozott Pavilion notira. Nekem a gari levelem rossz, nem az én notimhoz kellett volna csomagolni, a matrica az alján 1 évet ír, és valóban annyi van rá a vevőszolgálat szerint is. Viszont ha lejár az egy év, a számla vagy a garancialevéllel bizonyíthatom, hogy 2 év garancia jár a gépemre!!!
Sajnos a CHS Hungary elcseszte a garancialeveleket. -
sakeee82
aktív tag
-
sakeee82
aktív tag
válasz lacibacsi #7949 üzenetére
A COD4 azért elég komoly játéknak számít. A Kotor 1-2 is ugye teljesen 3d-s játék és még ha a legkisebb felbontásban is játszol, akkor sem lesz képes folyamatos megjelenítésre medium grafikánál magasabb szinten. Nem hülyeségből írom ezeket neked, ez a gép multimédiára és szobadísznek való, de annak nagyon jó.
Én egy elég jó asztali gépet váltottam le erre a notira és tudtam mire számíthatok, így meg sem lepődtem, hogy a grafikus kártya harmatgyenge. A Cod4-hez a 9600M Gt vagy a hd 4650 kellene de ezek általában a 200eft vagy afeletti gépekben kapnak lehetőséget. Persze ha hajlandó vagy lagos, ultra alacsony felbontású gamekkel játszani...Én nem játszom vele, így nekem tökéletes.Ha vkinek más tapasztalata van, úgyis leírja, sztem még várj egy kicsit a vásárlással.
Ha igazán játszani akarsz, Alienware laptopra lesz szükséged, azok mennek mint a meszes, persze az áruk az horribilis.
[ Szerkesztve ]
-
Skyer
senior tag
válasz lacibacsi #7966 üzenetére
ez magától értetődik. A hp tojik az Xp támogatásra ergo azt nem fogsz hozzá találni.Szóval a vistát vgy megszokod vagy dos vagy linux én is ebbe a cipőbe járok most. Ajánlatos még ha nem is kész de a Win7 est erőltetni, van hozzá a mikrofostól serial is amivel 1 évig jó és magyar mui is van hozzá ami letölthető..a vistás driverek jók hozzá viszont ha IDT hangcucc van a gépedbe mint ami nekem is akkor a win7 hez érdemes a win7 hez valo vga és hang drivert leszedni ami az update en megtalálható, és a többi vista driver pedig jó hozzá.
Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!
-
Mania
senior tag
válasz lacibacsi #7971 üzenetére
Nem csodaszer de a javulás látható.
A folyamat:
-Mobility Modder letölt
-Catalyst letölt
-Mobility driver uninstall, a C:/ATI mappát manuálisan töröld
-MM telepit
-Catalyst telepit de miután kitömöritette a fájlokat, lödd ki a telepitöt
-MM elindit
-Kitömöritett driver betallóz(alapértelmezett hely: C:/ATI)
-Miután az MM elvégezte a dolgát,a C:/ATI mappában lévö setup.exe elinditEzután már minden megy a hagyományos módon.
Ha kell a driver késöbbre akkor a C:ATI mappát mentsd el.
Régebbi játékokra tökéletesen megfelel,mondjuk egy X3100, 4500MHD, Radeon 3200IGP -nél jóval többet tud, mégha a dedikált memória 64bit-es DDR2 is.
Tapasztalatom szerint kb. egy GF6600(nem GT!!!) szintjét azért minimum hozza.[ Szerkesztve ]
-
Jeromoss
csendes tag
válasz lacibacsi #7971 üzenetére
nekem is dv5 1120am van és nem értem ezt a sok marhaságot hogy a MOHA szaggat rajta meghogy a hd 3450 rossz kártya..... namost az igazság az hogy csomo játékot teszteltem rajta és COD5 high-on futott rajta AA nélkül szaggatásmentesen, a far cry2 is fut rajta közepes beállitások mellett, a tomb raider underworld maxon megy AA nélkül,guitar hero3 maxon megy, crysis AA nélkül közepes beállításokon simán fut...az itt emlitett játékok mindegyike 1280x800as felbontásban voltak...
egyszoval ajánlom nagyon a gépet ha játszani is akarsz rajta.. -
sakeee82
aktív tag
válasz lacibacsi #7974 üzenetére
Noh, feltettem a Catalyst 9.5-t, mert azt olvastam, hogy a Win7 alap vkártya drivere egy az egyben 0 és mit ad a Jézuska meglódult a vkártya az új drivertől. Left4Dead 800x600ban max grafikán egész virgonc, Doom 3 800x600ban highon szintén. Tehát visszavonom az elhamarkodott következtetésem, jó ez. De a 79 fokos proci hőmérséklet hosszútávon nem biztos, hogy jót tenne a gépnek...
-
Studiossrác
aktív tag
válasz lacibacsi #7955 üzenetére
Vegyél egy 6730s-t. Jó, tudom s széria...de nekem nagyon bejött. Játékok nagyon jól futnak..Ominózus Crysis 2, 1024X768-ban simán elfut.....halk a gép, megbízható(eddig 3 hónapot szúrkolt le mellettem és nem hibázott még). Egyetlen hátránya nálam: kijelző nem olyan stalib. Ezt úgy ércsd, hogy hátulról meg lehet hajlítani. De én ezt a gépet hordozom, lökték már meg buszon, nyomták szinte össze és semmi baja. Ha leejteném nyitva abból lehet komoly problémája lenne(ez az egyetlen hátránya nálam). 1 notebookot meg ne ejtsen le az ember...ennyi.
Nagyon nagyot fejlődött az S széria,bátran ajánlom figyelmedbe(árfekvésednek megfelel, és mennek a játékok is)Szerk: textúrák nem alapon vannak, sőőt...ha lejjebb veszem a textúrákat képes szebb felbontásra is szaggatás nélkül. Szerintem meg kifejezetten jó ez a videókártya. Öcsém asus 8600GTS-ét kenterbe verte. Jó tudom nem mai kártya az, de csak azzal tudtam otthon összehasonlítani.....(nem volt otthon más kéznél). Másik gép természetesen asztali
[ Szerkesztve ]
-
sakeee82
aktív tag
válasz lacibacsi #8022 üzenetére
A kijelző eléggé tükröződő, de sztem elfogadható.
A teljesítményét valóban kissé lehúztam...A videódriver csere kb 100%-al tette gyorsabbá a játékokat, biztos vagyok benne, hogy menni fog a Kotor 1-2, a COD4 pedig nem sokkal korábban lett leírva, hogy babán játszható.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Studiossrác
aktív tag
válasz lacibacsi #8026 üzenetére
Hp Compaq 6730S
(Intel Pentium Dual Cpu T3400[2,16ghz,2.16ghz], 2gb Ram, Ati Mobility Radeon HD 3430, 350 gb-os vinyó)Szerintem nagyon korrekt gép. Egyszer már leírtam a problémámat, de most feldobom: adott ez a laptop amin szeretném futtatni a kedvenc játékomat.(Pro Evolution Soccer 2009). Nem sok játékot imádok, de ezt egyszerűen nem tudom megunni. Olvastam, hogy mások hordozható gépeinél is hasonló gondja van. Nem akad a játék, hanem egyszerűen lassú. Sejtem az okát: majdnem biztos vagyok benne, hogy visszaveszi a proci órajelét....Hiába kapcsolom ki az energiagazdálkodást semmi eredménye(se akksiról, se tápról nem jó). Mint a nevében is látszik ez a focis játék(gondolom nem mindenki ismeri). Fifa nagyobb gépigényű mégis teljesen max grafikán hibátlanul elfut(szűrőket hirtelen nemtudom, hogy anno beállítottam-e neki) Nem csak hp gépeknél hallottam erről a hibáról, úgyhogy ez valószínűleg 1 bug..... Nemhiszem, hogy bárki tud erre valami okosat mondani, de hátha. Szerintetek mitől lehet ez? Hogyan lehetne kiküszöbölni.
Játéknak a setting menüjébe(ez még win alatt van), van 1 hardverellenőrző opciója. Ott minden alkatrészem optimális, sőt még jobb is annál.(úgyhogy high grafikába kéne futnia, ehelyett......)
Megjegyzem: 2300-as sempron, X1650pro, 768 ram elviszi a játékot simán(régebbi gépem, tapasztalatból mondom)....úgyhogy tényleg nem a géppel van a gond.
Ötlete esetleg van valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
Jeromoss
csendes tag
válasz lacibacsi #8022 üzenetére
Igazán nincsmit! Igazából én kb 2hónapot töltöttem laptopkutatással fórumok tömkelege, gyártói oldalak, tesztek, stb.... és arra jutotam hogy ennyi pénzért ez a legjobb választás(160k) ebben az árkategóriában megvizslattam az összes gyártó notiát és mindegyikben volt valami szépséghiba, pl hogy az Asusokban hiába van 2mb L2-es proci meg nagyobb ram meg jobb vidkari..amikor a lapkakészlete a leggagyibb SIS meg VIA..Most lehet hogy ez sok embert nem érdekli de ha én notit veszek az legyen minőségi kívül belül..Ugyhogy ezért a pénzért sztm ez a legmegfelelöbb noti.. persze ennek is van széséghibája, hát miért is ne lenne..a kijelző tükröződik de nem zavaró egyáltalán, gondolom ugyse a napnak háttal akarsz ügyködni és melegedésről annyit hogy igen eléggé melegszik, huzamosabb játék után 84 fokos volt a proci, és alapjáraton is néha felkúszik 60-64re de őszinén szolva engem ez nem nagyon érdekel, nem fogom babusgatni, hiszen ez egy "munkagép" nyúzom ahogy lehet.. ha ez nagyon veszélyes lenne az AMD-s gépek mellé adhattak volna egy külön kézikönyvet hogy mi a teendő akkor ha a noti le akar folyni az asztalról címmel .. meg egy poroltót. Egyébként ha bővíted a ramot 2gigáról 4gigára plussz 64 bites vista, elég sokat dob ám rajta..Nemsoká érkezik a Half Life2, ha érdekell megírhatom hogy hogy ment, állítólag a HL2 grafikus motort nagyon jól kezeli a gép..Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lightyear - befektetési app
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Projektor topic
- Revolut
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Everest / AIDA64 topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eladó HP 15-dw1000 Notebook, 15.6" FHD IPS, i3-10110U, 8GB DDR4 3200MHz, 256GB NVMe SSD.
- Eladó 3db gyári Lenovo 135W-os töltő
- MICROSOFT Surface Pro 5 (Core i5 / 8GB DDR4 / 256GB m.2 / 12,0" 2K TOUCH) ÁFA-s szla, garancia
- Asus Vivobook 15Pro Oled
- Lenovo L460 6300u processzor 8 gb memória 180 gb ssd magyar billentyűzet kamera akku töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest