Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokii
aktív tag
Mindenesetre nem tűnik rossz ötletnek kipróbálni, én próbálgatom emulalni addig is Pl csinálok újabb növény táblázatot vagy valamit.
Ja pár ezer soros , igen az kemény , én Braswellen N3700on max 100-150 sort vállaltam be. Bár soronkent 8 rublikát használtam
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
Pikari
addikt
Nem csak tőlem függ, hanem, hogy az ügyfelek nyitottak -e arra, hogy más legyen helyette, egyelőre még kiírhatatlan.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Lokii
aktív tag
Open Office? Libre office nyilván naprakészebb illetve jobban karban van tartva,de én Zoomer létemre 2005 óta Open Officeot használok. Egyedinek érzem magam tőle ennyi
Más:
Én senkivel és mindenkivel egyet értek és nem értek egyet, semleges vagyok.GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
Pikari
addikt
válasz
Busterftw #19 üzenetére
Jussunk el végre odáig, hogy a libreoffice ne szaggasson, utána majd ráérünk foglalkozni a kvantumszámítógépek kérdésével.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #18 üzenetére
Ez oke, csak ha kovetjuk a fenti logikat, akkor ugye majd az lesz, hogy a kvantumszamitogepek/gyorsitok teljesen feleslegesek igy 2035-ben, mert a libreoffice szaggat, minekaz.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
-
Busterftw
nagyúr
"Valahogy mégis megoldották az univerzum nagy kérdéseit rajta."
Nem minden kerdest oldottak meg, mert limitalt a technologia es a modellek nagysaga.
Illetve az sem mindegy, hogy valamit evekig tart szimulalni, vagy honapokig."szaggat rajta a dokumentumszerkesztő"
Hat aki libreofficet hasznal..."A várt áttörés elmaradt."
Nem hiszem, hogy adtak pontos idopontot.
Az viszont hotziher, hogy a 20 eve hasznalt vasakon az eletben nem lenne attores. -
Pikari
addikt
válasz
E.Kaufmann #15 üzenetére
Miért vesztegetné egy zoomer az idejét arra, hogy megtanulja, mit csinál a for ciklus, amikor énekelgethet, és táncolgat tiktok videókat nézve, miközben máshoz nem értvén új ikonokat modolgat bele a 20-40 éves, immár a működésük határait feszegető programokba?
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Na ebben nagyon egyetértünk. Izom van, ész kevésbé. Azt még meg is értem, hogy kellenek magasabb szintű nyelvek és API-k, hogy gyorsabban és pontosabban lehessen fejleszteni kevesebb betanulási idővel, de valahogy még ezeket is "félre"használják
Most meg ott tartunk, hogy tényleg elérkeztünk a technológia határához és izmot már csak nagy költségekkel tudunk duplázni
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Pikari
addikt
válasz
Busterftw #12 üzenetére
Ami 20 éve még egy szuperszámítógép teljesítménye volt, azt most tudja egy asztali pc is. Valahogy mégis megoldották az univerzum nagy kérdéseit rajta.
Most itt van kb az asztalodon, és szaggat rajta a dokumentumszerkesztő.
Szó volt arról, hogy áttörés lesz majd például a rákkutatásban az új modellek segítségével, majd a molekulastruktúrákat kiszámolja a számítógép, és a többi. A várt áttörés elmaradt. Ahogy az időjárás előrejelzés területén is. Meg kb mindenhol. De a nagyhatalmak számára továbbra is fontos a digitális felsőbbrendűség fenntartásának látszata, hiszen a gőg és az egó nem engedi. Ész nincs, izom van, mit lehet ilyenkor csinálni? Összeépíteni egy szuperszámítógépet.
-
Pikari
addikt
válasz
Solar Eclips #10 üzenetére
Az excel tábla szinezgetése 10 éve még megugorható lépés volt, manapság már nem annyira. Már egy pár ezer soros excel tábla 5-6 grafikonnal is szaggat libreofficeban, annyira el lett szarva az egész.
Amúgy a példád rossz, mert már több mint 5 éve is ugyanúgy órákon keresztül bírta az akksi a fent felsorolt feladatodat, már kb 2016 óta tudja ezt a rendelkezésre állást az alsó és középkategóriás laptopok nagy része.
-
Busterftw
nagyúr
Csak itt nem elmeleti teljesitmenyrol van szo, hanem valos felhasznalasrol, ahol egy-egy feladatot a modernebb CPU merhetoen gyorsabban hajt vegre.
Lasd a render pelda.Ezert sem tudod az univerzumot kerdeseit modellezni egy 7600K-n, vagy uj elemeket, uj anyagokat felfedezni, mert el sem indul.
Ezert kell a szuperszamitogep. -
E.Kaufmann
veterán
Értem én, hogy Kína nem kerülhetne fel a listára egy sokat zabáló monstrummal, de ha rá tudnak állítani két erőművet, mert kell a teljesítmény, szerintem nem fognak emiatt sírni, hogy nincsennek a nemzetközi listán, hanem örömmel használják arra, amire épp kell.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Pikari
addikt
Azért használjuk a programokat, hogy használva legyenek, nem azért, hogy az elméleti teljesítmény növekedésének technológiai csodáján gondolkozzunk. A felhasználói élmény nem növekedik, inkább csökkenő tendenciát mutat.
-
Pikari
addikt
gondoltam, hogy ez a három példa fog feljönni. az időjárási modellek mindenesetre nem igazán lettek pontossabbak az elmúlt kb 15 évben, hiába futtatják a gridjét sokkal nagyobb precizitással. már nagyon régóta point of diminishing returns.
otthoni felhasználói szinten itt van például a 14nm->3nm -es processzorok esete, minden program ugyanúgy fut, esetleg még tele is bloatolják minden szarral, és vedd meg az új gépet újra. ugyanazokat a köröket futtatják velünk újra és újra, és a végén nincs semmi minőségi javulás, csak a bloat lesz több, a felhasználói élmény stagnál.
-
Busterftw
nagyúr
Sokkal nagyobb szerepe van ezeknek, mint gondolnád.
Olyan szimulációkkal dolgoznak amik rendkívül fontosak, legyen az időjárási modellek, orvostudomány vagy molekuláris kutatás.Persze nyilván az un. kínai csúcstechnológia ezekhez jelenleg nem ér fel, mert kukázzák össze a szankciók alatti gamer gpu-kat max.
-
Pikari
addikt
válasz
FireKeeper #3 üzenetére
nagy a verseny, hogy mibe fektessék a milliárdokat, remélve, hogy bármiféle munka elvégzése nélkül egyszer majd megfial a pénzük
-
FireKeeper
nagyúr
arra a 2024-re gondolsz amikor minden magát befektetőnek nevező kokainista szerencsejátékos egymásra licitál bármire aminek távolról is köze van az AI-hoz?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Pikari
addikt
Tegyünk úgy, mintha 2024-ben lenne még bármi értelme a szuperszámítógépeknek.
-
lockdown90
senior tag
embargo miatt?
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nem is túl régen még uralták a top500.org-ot, de azóta semmit sem hallani a keleti nagyhatalomról.
- BTC B250 12PCIe + CPU + 8GB RAM
- Gamer PC Intel i5 13500 / 32GB DDR4 / RTX 3060 / 256GB NVME SSD / 1TB HDD / Beszámítás / Garancia
- Gamer PC , R5 5500 , RTX 2080 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 1TB NVME
- Xeon 2650 V3 10/20szál 2x16GB 2133mhz DDR4 256GB NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest