- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
CIB alkalmazásban/online felületen, hol tudom módosítani az állandó utalásaimat? Pár hónapja átállítottam egyet, most azt akarom visszaállítani.
Megbízások/Értéknapos menü alatt nincs. -
RR-13
őstag
Mindenki nyugodjon meg.
Úgy értettem, hogy mi magunknak sehogy nem tudjuk beállítani az Internetes Limitet, 500 ezer fölé (egyébként a hirdetmény szerint is csak, max. 500.000 Ft lehet).Fel kell hívni a telefonos ügyfélszolgálatot, és ők díjmentesen bármekkora POS, és Internetes Vásárlási Limitet beállítanak.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
UniCredit (Partner aktív zéró) esetében ha jól látom, akkor a internetes vásárlási limit maximum 500eFt.
Hogyan lehet ennél nagyobb összeget beállítani? -
sifarr
senior tag
válasz
dptrsk #22189 üzenetére
a banki számlavezető rendszer (b ackend) és a front rendszerek közötti szinkron hibája, azaz a kettő között valamiért vesznek el "rekordok", ami elég aggasztó...
Csak egy tipp, nevezhető találgatásnak is.
Nem lehet, hogy az applikáció cashe-ből dolgozik, és az újabb tételeket hozzáfűzi a már tárolt régiekhez? A szinkronhiba pedig abból adódhat, hogy az applikáció elindításkor nem mindig "veszi észre", hogy a legutóbbi indítás óta újabb tranzakciók történtek és elmarad a szinkron?
Én megpróbálnám az applikáció gyorsítótárát törölni, hátha segít. Ez kikényszeríthet egy teljes szinkront. -
RR-13
őstag
válasz
dptrsk #22189 üzenetére
Igen jól írtad, nem a két felület közötti szinkront kellett volna írnom, hanem a két felületet érintő háttérrendszer szinkronjait.
Lényeg, hogy iszonyú ócska a rendszerük.Nem írták jóvá az 5 ezret, mert nem látják, hogy jóvá volt írva korábban
Nekem meg még mindig benne van az alkalmazás számlatörténetben január 6. könyvelési dátummal, ami máshol már nincs.
Panaszt kellett leadni, hogy írják jóvá megint, amit egyszer jóváírtak már, mert a rendszer törölte magától a pénzt is, a korábbi jóváírási könyveléssel együtt.Amit írtál, hogy a Hk. beérkező jóváírást nem azonnal írják jóvá, az meg szégyen, mert a BB, és az Erste is azonnal jóváírja, ha beérkezik Hk. jóváírás, és az Erste azonnal le is könyveli, ha nem hétvégére esik, de a BB. még aznap könyveli is.
A nem azonnali Hk. jóváírás egy nagyon régi folyamat, amikor még nem volt azonnali átutalási rendszer.
Nem értem miért nem fejlesztik ezt sem. -
dptrsk
addikt
Nekem UniCredit hitelkártya esetén nincs meg egy 8.000 forintos vásárlás a korábbi lezárt periódusra, de szerencsére a kivonaton rajta volt... Azaz 8.000 forinttal kevesebb volt a könyvelt tételek összege, mint a hitelkeret - elérhető egyenleg.
Ez szerintem nem a két front felület közötti szinkronhiba, hanem a banki számlavezető rendszer (backend) és a front rendszerek közötti szinkron hibája, azaz a kettő között valamiért vesznek el "rekordok", ami elég aggasztó...
Az is érdekes, hogy a hitelszámlára utalnva nem azonnal íródik jóvá az összeg, hanem közel 24 óra után...
-
RR-13
őstag
Olyan történt, amire nem nagyon van magyarázat szerintem, amit el lehet majd fogadni:
Az UniCredit egy panasz alapján tegnap 16:30 körül jóváírt a számlámon Ajánlási Jóváírás címén 5.000 Ft-ot. Erről Push is érkezett.
Az egyenlegem ezzel az összeggel növekedett is.Majd éjfél után beléptem az alkalmazásba és 5 ezerrel kevesebbet mutatott az egyenleg.
Megnéztem az alkalmazás számlatörténetben, hogy ott van-e a tegnapi ajánlási jóváírás, és ott volt.
Majd beléptem az eBanking felületre, és ott meg már nem volt a számlatörténetben.
És ott is az 5 ezerrel kevesebb egyenleget mutatta.Felhívtam őket, hogy ilyen, hogy történhet meg, hogy egy jóváírás felszívódik.
Az ügyintéző sem látta a tegnapi 5 ezret sehol.
Én meg még mindig látom az alkalmazás számlatörténetben, amit ők sehol nem látnak.Ezek szerint tényleg elég béna a szinkron is a két felület között (kivéve az egyenleget), és elképesztő, hogy egyszerűen éjszaka eltűnhet egy jóváírás a számláról, amit ők adtak.
Természetesen most sem látszódik a tegnapi 5 ezres jóváírás. -
RR-13
őstag
Az UniCredit Bank - Partner Aktív Zéró számlacsomaggal rendelkező Ügyfeleknek, minden hónap első hetében fogják majd a zárlati díjat jóváírni (a tárgyhavi utalási feltétel teljesítése esetén).
Az 1.166 Ft decemberi zárlati díj jóváírása a mai napon történik, Cr Forgalmi kedvezmény megjegyzéssel!(elvileg már meg is történt)
-
sifarr
senior tag
Ettől [link] tud valaki jobbat,vagy legalább hasonlót máshol?
Feltételhez kötve:
a) Unicredit Parner Aktív Zéró. Részletek az összefoglalóban.
b) bankmonitoros CIB ECO részletek szintén az összefoglalóban.
Itt van egy kérdőjel, hogy van-e még. A CIB honlapja szerint a promóció 2021 végén lejárt, de a Bankmonitor most is hirdeti. Rá kell kérdezni, hogy él-e még az ajánlat.
Ha nem, akkor a sima CIB ECO is hasonló, mint a DIGITÁLIS. Feltétel mindenkori nettó minimálbér jóváírás. Az utalás olcsóbb, csak 0,389 %, és 2022 év végéig akciósan 20 ezer alatt az utalás díjmentes.Feltétel nem vállalása estén: Wise.
-
Kátai
senior tag
Ettől [link] tud valaki jobbat,vagy legalább hasonlót máshol? Mert,hát ugye ami most történik a Gránitnál,az nekem nem nagyon tetszik.
-
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
Raiffeisen Gold 2.0-hoz pár kérdés:
- Limitmódosítás mennyibe kerül? Gold hirdetményben nem találom, máshol 338Ft-ot látok (ami röhejes)
- Lehet-e push-t kérni SMS helyett? Gold-nál ahogy látom 2x169Ft, ami rengeteg
- Illetve tudja-e a GPay-t, vagy ha nem, akkor a gyári NFC megoldása mennyire stabil?Most Gránit Bajnoknál vagyok, ahol 3390 éves kártyadíj + 0,1% utalásdíj az össz költségem. Gold-nál ugye se kártyadíj, se utalásdíj. De a havi 338Ft SMS díj sok lenne, mert így a Gránit csak évi 666.000 utalás felett nem érné meg...
-
oszi666
őstag
hát a végén egyyszerűbb volt őket felhívni h papi wtf, és kiderült simán be lehet állítani telefonon keresztül is
csak a szolgáltató azonosító meg az ügyfélazonosítót kell megadni. szval nem kellett bemennek a bankba.
nem értek hozzá egyáltalán, de semmi létjogosultságát nem látom egy telepíthető javás izének ha egyszer ott a böngésző meg a mobilapp. -
RR-13
őstag
válasz
szoltan70 #22169 üzenetére
Ajha, nem semmi körülmények.
Sajnos elég rossz a szinkron a mobilapp, és a többi rendszerük között, személyes adatok ügyben, mert a mobilapp a szerződéskor bevitt adatokat veszi figyelembe, lehet, hogy végleg.
Hónap végén nem megy kivonat, csak hónap 10-e körül nem? -
szoltan70
tag
Tegnap talán megoldódott. Bár először egy olyan hölgyhöz kerültem aki közölte, hogy ez az első napja
Aztán hívott egy tapasztalt kolléganőt. Próbálkoztak, mint malac a jégen de a fenének sem akart átíródni a házszám. Aztán végül telefonos segítséget kértek, és úgy néz ki sikerült nekik a végén. Valamiért duplikálva voltam mint rendelkező is vagy micsoda. Nem is értem... Hónap végén ha jön a kivonat kiderül. Mondjuk a mobilos appban még mindig a rossz házszám van
-
cocka
veterán
válasz
oszi666 #22166 üzenetére
Nagyon ritkán van vele gond.
Az összes probléma annyi, hogy ha karbantartanak, akkor nyilván nem enged be, de ezt előre lehet tudni. Meg néha random befagy, alul megy a narancssárga csík és aztán kidob. De olyan is volt már, hogy épp utaltam volna és bankba küldés előtt fagyás nélkül kidobott. Mondom de fantasztikus, kezdhetem elölről. De mittomén ezek egy évben összesen kb. 3 esetet jelentenek.
Ha viszont a mobilappos withkey valami miatt nem megy, akkor nem a javás netbankot kell anyázni, hanem a mobilapp fejlesztőit.
A korábbi hsz.-em is írtam, hogy az nem fair, hogy csak két opciót hagynak vagy withkey-zel vagy hard tokenezel. És mindkettőt egyszerre nem lehet. Ez azért probléma, mert ha bármelyik vmiért nem működik, nem férsz hozzá a netbankodhoz. Mondjuk a hard token nemműködésére jóval kisebb esély van, mint a withkey nemműködésére. Ha a gyakoriságot vesszük, hard token esetén gyakorlatilag nincs hiba.
Tehát jelen állás szerint vagy withkey-re szerződsz, aminek ugyan nincs havi díja, de az app megbízhatatlansága miatt erre kvázi lutri alapozni.
Vagy hard token-re szerződsz, ekkor viszont fizetni kell és lemondhatsz a mobilapp használatáról, cserébe viszont megbízhatóan működik mindig.Ami szvsz alapvető lenne, hogy mindkét opció legyen elérhető minden cibesnek és ne kelljen egyikért se fizetni és egyúttal legyen is megbízható. Na ebből legalább kettőt teljesíteniük kéne.
-
sifarr
senior tag
válasz
oszi666 #22166 üzenetére
és volt vmi gond ezzel a javás cuccal már akkor is.
Nincs gond a javas cuccal és korábban sem volt. Telepíted és stabilan működik.két ilyen dolgot, rendszeres átutalás és csoportos beszedési megbízás csak személyesen lehet elintézni egy banknál.
Nem csak személyesen lehet intézni ezeket. Telepíted a javas cuccot, és így az CIB Internet Bankon keresztül mindkettőt otthonról meg tudod oldani. -
oszi666
őstag
Oh jesus, erről azt hiszem pont te írtál korábban is a rendszeres átutalásról, és volt vmi gond ezzel a javás cuccal már akkor is. hihetetlen, biztos van valami oka amit én nem látok/tudok, de egyszerűen nevetségesnek érzem ezt, hogy két ilyen dolgot, rendszeres átutalás és csoportos beszedési megbízás csak személyesen lehet elintézni egy banknál.
-
cocka
veterán
Valójában ott cseszték el, hogy a withkey-t integrálták a mobilappba, amivel ha valami gebasz van, akkor a withkey sem működik. Tehát van 3 platform withkey esetén: mobilapp, webes és javás és egyikhez sem férhetsz hozzá. Biztos csak véletlen, hogy 3.2 ponton áll az értékelése.
Az meg teljesen etikátlan, hogy átrugdosták illetve rugdossák az ügyfeleket a mobilappba, használjad mert ingyen van, de egy óriási bughalmaz. Na most én nem vágom mennyibe kerül egy ilyen token cucc, de kiindulva abból, hogy egy számkódos pendrive is drága, nem értem miért nem lehet egybe kifizetni és akkor legalább nincs havi díja.
A hard token meg nonstop működik akkor is, ha már szétqrvanyázta a jónép az összes létező fórumot ja és a tokent újraregisztrálni sem kell (mert egyszer beaktiválod személyesen és onnantól műxik) az appal ellentétben. Annyi, hogy nem használhatod a mobilappot, ami megintcsak teljesen logikátlan, de simán megtehetnék, hogy mindenkinek ingyen kiszórnak egy tokent, amivel mondjuk akár a mobilappba is bármikor be tudna jelentkezni. Vagy még azt is el tudnám képzelni, hogy azok a mobilappra (vagy inkább mondjuk úgy, hogy withkey-re) átszerződött userek, akik már legalább mittomén 5-ször nem tudtak az elmúlt 1-2 hónapban bejelentkezni akármelyik platformon, automatikusan kaphatnának havidíj-mentes hard tokent. De úgy látszik az ügyfélmegtartás itt nem cél.
nekem csak 32 bites Firefox régi verzióján megy, amit én használok, de van másik böngésző, amin még megy
Igen, Waterfox Classicnak hívják. Ott is megy. Pedig abból csak 64 bites verzió létezik.
-
szoltan70
tag
Amúgy mind a webes, mind a mobilos alkalmazásuk hibátlan! Mindkettővel nagyon meg vagyok elégedve. Átgondolt, gyors, jól használható.
A címet is lesz@rnám, ha nem küldözgetnék postán a kivonatot. Nem is nézegetem, appban úgy is látom. És amúgy az is fura, hogy ha mobilon megnézem, a levelezési címnél még a házszám is jó... -
szoltan70
tag
Én elhiszem, hogy jóváírják. Csak fura, hogy akkor miért nem mondjuk a tárgy hónap elsején terhelik be és ha jön rá utalás akkor valamikor a hónap végéig jóváírják...
Hát ezaz, hogy én sem értem. Különben nem írtam volna meg. De amit a leginkább nem értek, hogy miért képtelenek átírni azt a nyomorult házszámot. Simán változhatna. a címem is, az is ugyan ez lenne. Mindegy, holnap bemegyek megint hátha most nem valami fogalmatlanhoz kerülök. -
RR-13
őstag
válasz
oszi666 #22152 üzenetére
Vagy ezen a linken keresztül is megtudod nyitni a Javas felületet (ahol a csop. beszedéseket tudod megadni, kezelni), ha a böngésződ támogatja.
(nekem csak 32 bites Firefox régi verzióján megy, amit én használok, de van másik böngésző, amin még megy) -
RR-13
őstag
válasz
szoltan70 #22159 üzenetére
Már ketten is leírtuk, hogy miért terhelték "mégis"
Elhiszem én csak nem értem..., ugyanis, ha jól írtad be, akkor a rendszer magától nem írja át másik számra a címet, annyira még az UniC. rendszere sem rossz, hogy ez megtörténhessen.Ja, hogy nem is november vége, hanem október...
Október, és november hónapra azért nem vontak le semmit, mert az első két hónapban a feltételt sem kellett teljesíteni, hogy alapból díjmentes legyen a zárlati díj., vagyis aki nyit ilyen számlát, annak nem terhelnek zárlati díjat az első két megkezdett hónap után még, de aztán a teljesített feltétel ellenére is terhelik (majd jóváírják, csak ki kell várni).
-
szoltan70
tag
Dec. 9-én az elvárt majd tízszerese jött a számlára, dec 31-én mégis terhelték a zárlati díjat...
Hidd el, pontosan írtam be a lakcímem. Le is ellenőriztem. 20 éve ez a címem. (most direkt megnéztem a bankmonitoros emailt is...) És az sem lenne baj, ha az ügyintéző írta el mert mindenki hibázhat, nem azért problémázom. Hanem, hogy képtelenek kijavítani egy falhozvert számot az adataimban. Költözhettem is volna ennyi erővel pld... Most visszanézve ráadásul október végén nyitottam a számlát, novemberben nem vontak le semmit...
Azért lássuk be, elég csehszlovák ez így... -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Lejárt a bankkártyám, és kaptam ujjat. Ezt telefonon aktiváltam. Ma viszont érintéssel nem tudtam fizetni vele. Jól gondolom, hogy az első fizetésnek bedugás és PIN párosnak kell lennie? -
oszi666
őstag
Sziasztok
CIB banknál lehet mobil appban vagy PC böngészőben beállítani csoportos megbízást, vagy mindenképpen be kell szenvednem a valagam egy bankfiókba a 21. században?
Hulladék ez a bank egyelőre, nagyon megbántam -
goop
őstag
Internet bankban sikerült, most már az appban is megvan, valamiért nem listázta. Jaja, bünti az a 154 Ft amiért szerintük 80.000 Ft mínuszban voltam. Az nem baj, hogy nincs is hitelkeretem akkor hogy lettem volna mínuszba ennyivel. Töketlen banda.
2021.12.22 +CMS CLT-2161560535ATM befizetés(2021.12.21)
Így könyvelték.
Éjjel volt, mikor ráértem, azért kell az azonnali atm mert ekkor érek rá. -
RR-13
őstag
Pedig, ha munkanapon este 8 óra (vagy 6 óra) előtt fizetsz be ATM-en, akkor aznap könyvelik le elvileg.
Viszont, ha a kivonaton is rajta lesz az a tétel, és az az oka, akkor azt jóvá kell íratni, mert a könyveléstől független + volt az egyenleged hiszen, ha nem az lett volna, akkor utalni sem tudtál volna. -
RR-13
őstag
Megnyitod az appban a Dokumentumok részt a főképernyőről, és abban a jobb fenn lévő csúszkákra nyomsz, majd kiválasztod a Számlakivonatokat, és betölti őket.
Gondolom elektronikus számlakivonat van nálad beállítva,. mert csak akkor mutatja.Lehet amúgy kategóriát váltani a fizetések részleteinél, ha nem jól azonosítja őket.
-
goop
őstag
Rájöttem. Csomó pénzt toltam be kártyával, és volt amikor hétvégén éjjel, amit mindjárt tovább is utaltam. Na most volt olyan, hogy lekönyvelték az utalást aznapra viszont a kp befizetést csak másnapra, azaz szerintük mínuszban voltam. Vicc az egész, de akkor erre jó lesz figyelni.
-
RR-13
őstag
Nem jelezte a banknak, csak akkor, amikor a PIN-t és a kártyát rossz címre küldtek ki neki.
Egyébként senki nem rótta fel neki, csak a folyamatot írtam le, hogy elvileg úgy történt, és így nem nagyon jogos az "felháborodása", hogy eleve rossz címre küldték ki akár saját maga miatt is.Az persze a bank hibája, hogy képtelen módosítani a címet megfelelően.
-
Huroq
senior tag
A második részre reagálva, az ügyfél hibáztatása sosem vezet sehova. Amennyiben valamely felületen vagy személyesen ő rontotta el, akkor is az észlelése után bankfiókban és telefonon is jelezte, tehát ez már nem róható fel neki. Sajnos mint oly sokszor, ügyintézői inkompetencia vagy informatikai háttérrendszer hibájából nem tudja a problémát megoldani. Fel kell vetetni panaszra aztán ügyködnek a háttérben vele.
-
RR-13
őstag
válasz
szoltan70 #22133 üzenetére
Az összefoglalóban is benne van:
"A számlacsomag normál zárlati díja: 1 166 Ft/ hó/bankszámla.
A számlacsomag zárlati díja az adott hónapra vonatkozóan minden esetben terhelésre kerül az ügyfél bankszámláján. Amennyiben a tárgyhónapban legalább 75 000 Ft jóváírás érkezik átutalásból (amelybe a saját számlák közötti átutalások nem számítanak bele) a számlára, akkor a zárlati díj teljes összege jóváírásra kerül a bankszámlán."A lakcím mizéria meg azért érdekes, mert ha személyesen nyitottad, akkor elvileg minden adatot megmutattak mielőtt aláírtad a szerződést, hogy helyesek-e az adatok, és azt megelőzően meg online kezdeményezted az adatok beírásával, amit láttak a fiókban is a megnyitásnál.
Viszont így akkor meg lehet, hogy te írtad be a házszám adatot tévesen, amikor kitöltötted, még ha online is lett végül megnyitva. -
woolwich
tag
Sziasztok,
Elolvasva az utolsó oldalt a topikban nem feltétlen kapcsolódik a kérdésem, de azért bedobom, hátha:
Faternak van Takarékbanknál számlája. Beléptem neki a Takarék Netbankba, hogy lehúzzak egy riportot az éves számlatörténetről, azonban sehol nem találok export funkciót.
Most én vagyok a hülye vagy tényleg nincs náluk még egy szimpla export to excel lehetőség sem? -
szoltan70
tag
UniCredit... November végén nyitottam náluk egy partner aktív zéró számlát. Bankkártyát, pin kódot a szomszédba küldték (36 helyett 38 szám) Közben kértem egy hitelkártyát is. Bementem a budaörsi fiókba, hogy valami nem stimmel, ki kéne javítani a címemben a házszámot mert elírták. Ügyintéző kijavította. De a banki appban továbbra is a lakcímemnél 38 maradt a 36 helyett csak a levelezési címemnél íródott át (nem is értem miért van külön, mikor egy és ugyan az a lakcímemmel). Bementem még egyszer, hogy heló, valami nem jó mert megint a szomszédba ment a hitelkártya kivonat és az appban is látom, hogy nem jó. Pali nézi a gépen de azt mondja ő kijavította és más opciót nem lát. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy valamit kéne csinálni mert nem hiszem, hogy a szomszédra tartozna mire menyit költök. Mondja, hogy igen látja, de ő nem tudja kijavítani csak a fiókban lehet. Mondom az fasza mert ott se tudják. Azt mondja küld nekik egy üzenetet, hogyan tudják megcsinálni. Közben megint a szomszédba ment a kivonat, appban sem látom, hogy javították volna... Mi a túrót csináljak, hogy megoldják? Hova forduljak még? Adatvédelmi hivatalhoz???
Most meg ahogy nézem levontak 1166Ft-ot számlazárásért. Egy nullás számlánál... Fizetés megy rá bőven, nem tudom miért...
Telebankossal mikor beszéltem kértem, hogy nekem ne is küldözgessenek kivonatot, jó nekem elektronikusan is. Azt mondja azt még hitelkártyára nem tudnak csak papír alapút... LOL -
cocka
veterán
válasz
sifarr #22127 üzenetére
Ha weben bejelentkezel és rányomsz a HUF egyenlegedre, kiírja az adatokat, "your HUF account details", az az egyik számlaszámod.
A másik meg akkor jön elő, ha az Add-re nyomsz, megadsz valami random összeget pl. 1 Ft, akkor automatikusan ezt választja: "Manually transfer the money from your bank", még válaszolsz két kérdésre és kiírja, hogy milyen számlaszámra utalj. Az nem egyezik meg az account details-nél mutatottal.
Tehát ez két darab számlaszám. Nyilván mindkettő 126 kezdetű, de a 2. és 3. része teljesen eltér egymástól.
-
cocka
veterán
válasz
merqree #22129 üzenetére
Ebben ne legyél biztos, mert nekem tök más az is. A 2. nyolcasban nálam csak az első kettes azonos és az egyik négyes, a 3. nyolcasban meg egyik szám se egyezik.
Mondom.. simán tudnának adni az egész magyar lakosság számára fejenként 2 egyedi számlaszámot is. Ahogy írtam, a tartomány sokkal nagyobb, mint a Föld jelenlegi lakossága.
-
merqree
őstag
válasz
sifarr #22123 üzenetére
Csak a téma lezárásaként:
2020 júniusában még ide kellett utalni a "feltöltéshez": 12010501-01383287-00100001 és megadni a "P" azonosítót.
Most a "12600016-24644702-01634843" a számlaszám, ahova lehet "tölteni", de a közleményben kell a "P" azonosító továbbra is.Ebből nekem nem az következik, hogy csak én használom a fenti számlaszámot egyedül.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
A csoportos beszedésnél ha jól tudom előre értesítenek valamennyi nappal, hogy majd lefogják húzni az adott összeget. Ez hogyan működik a gyakorlatban? Emailben jön egy üzenet? Vagy netbankon keresztül értesítenek?
Amennyiben megjött az értesítés, akkor ez úgy működik, hogy én akár vissza is utasíthatom anélkül, hogy törölném a csoportos megbízást? Tehát csak a mostanit utasítanám vissza, mert mondjuk kifizettem hamarabb máshogy, és a jövőhavit meg már engedném.
Ha így nem lehet, akkor csak megbízás törlésével lehet egy adott lehúzást megakadályozni?
Bank válogatja, vagy van erre egy bevett szokás? -
cocka
veterán
válasz
sifarr #22123 üzenetére
Pontosabban, amíg nem jött létre a 126 kezdetű számlaszám a Wise-nál, addig ott is (tán rafis) gyűjtőszámlára mehetett csak a lóvé, közleménnyel. Az egy közös számlát megszüntették és most mindenki két darab 126 kezdetű számlaszámot kap. Az egyik, ami továbbra is közleménnyel működik (bár szerintem az se baj, ha nem írod oda, mert elég hosszú idő lenne kihasználni a 2. és 3. nyolckarakteres blokkot 10^16, azaz 10 billiárd db ügyfél biztos nincs még náluk úgy se, hogy minden ügyfél kettőt kap, akkor legyen 5 billiárd bocs a checksum kimaradt... jó akkor legyen mondjuk a 2 billiárd.. és minthogy bármely külföldi személy is igényelhet ilyen "magyar" számlát, akinek van nete meg lehetősége, azért mondjuk ha 5 milliárd potenciális felhasználó kaphat még az is sokszorosan kevesebb, mint a 2 billiárd), arra való, hogy a saját számládra befizess, a másik, amihez meg közlemény se kell pedig arra, hogy más fizessen neked. Nyilván saját számládról is fizethetsz mindkét számlaszámodra, mindkettő megérkezik. Teszteltem.
-
sifarr
senior tag
válasz
merqree #22120 üzenetére
A Wise-nak gyűjtő számla száma van (Magyarországon), ezért kell a közleményben megadni az azonosítót, hogy tudják kinek kell “könyvelni”.
HUF-ra normál GIRO számot kap az ügyfél a Wise-nál. Belföldi számláról ugyanúgy kell rá utalni, mint bármely más bankszámlára. Nem kell a megjegyzésbe semmit beírni, hogy lekönyvelhessék. Amiről te írsz, az a Revolut. -
merqree
őstag
A Wise-nak gyűjtő számla száma van (Magyarországon), ezért kell a közleményben megadni az azonosítót, hogy tudják kinek kell “könyvelni”.
-
sifarr
senior tag
válasz
scott_free #22114 üzenetére
A Wise-számlát ugyanúgy lehet használni, mint egy normál magyar bankszámlát?
Hát nyugdíjra pl. nem, ahogy olvashattad. Csoportos beszedés sincs. A leírt használati szokásod alapján pedig semmi.Kp-felvétel mennyi a Wise-kártyával?
Havi 200 fontig díjmentes, felette 1,75 %. -
sifarr
senior tag
válasz
norrberth #22111 üzenetére
Muterom tavaly ment nyugdíjba, csak Magyar banknál vezetett számlaszámot fogadnak el.
Azért ez nem olyan egyértelmű. A kincstár utal nyugdíjat nagyon sok külföldi országba.
Itt egy hivatalos leírás a részletekről. Csak átfutottam, de ebbe akár a Wise is beleférhetne. Majd holnap átnézem alaposabban. -
scott_free
senior tag
válasz
sifarr #22091 üzenetére
Hasonló cipőben járok, egy Gránit Sztár számlát szeretnék leváltani. Az általad írt Wise-megoldás megfelelő lehet? (Wise fiókom és kártyám már van, de még nem használtam.)
Bérlőktől jön havi 100e, meg céges egyéni vállalkozói számlámról szoktam oda utalni.
Online és bankkártyás vásárlásra használtam a Gránitot eddig.
Kp-felvétel mennyi a Wise-kártyával?
A Wise-számlát ugyanúgy lehet használni, mint egy normál magyar bankszámlát?
Köszi minden segítséget! -
sajtos365
tag
válasz
sifarr #22108 üzenetére
Itt a forumban már valaki írt a kincstárról Wise-ra utalásról, tehát működik, majd teszek egy próbát.
A nyugdíjra utalásnál meg kell adni a számla fiókvezető címét, ez ugye külföldi a Wise esetében, ezt nem tudom elfogadják vagy sem, de ezt még senki nem tudta megerősíteni.
-
sifarr
senior tag
válasz
sajtos365 #22107 üzenetére
Magyar nyugdíjat kérhetek Wise-ra?
Nem tudom. Korábban, lehet már több mint 1 éve is, itt a topicban volt erről szó. Akkor valaki azt mondta, hogy nem engedik. Azóta ez akár meg is változhatott. Meg kell kérdezni a nyugdíjfolyósítótól (kincstár).
Ami érdekes, hogy a kincstárszámlánál be lehet állítani a Wise számlát célszámlaként, hiszen sima GIRO. Furcsa lenne, ha ugyanaz a "cég" a nyugdíjat nem utalná oda.
De kis hazánkban minden elképzelhető. -
sifarr
senior tag
... ilyen feltételekkel egy bank sem felel meg nekem(GRÁNIT Digitális Számla).Legalábbis én nem találtam. Külföldi bankszámla esetleg?
Ha feltételfüggő akciós számlát (Unicredit, CIB) vagy prémiumszámlát (Raifeissen Gold 2.0) nem akarsz/tudsz és a külföldi számla esetleg megfelelne, akkor Wise kombinálva kincstárszámlával.
GIRO számlát ad, része a magyar azonnalinak. Költségek: bankkártya 1 hóra <40.-, az utalás díja fix 85.- összegtől függetlenül, azaz 21250 utalt összegig némileg drágább, fölötte olcsóbb mint a digitálisnál. Bankgarancia nincs, de a kockázat nem nagyobb, mint a Gránitnál - gyakorlatilag nincs.
A havi átlagos forgalmadat meghaladó pénzt át kell tenni a kincstárhoz, ott (MÁP+) a kamat magasabb, mint a Gránitnál és kamatveszteség nélkül szabadon hozzáférhető. -
válasz
norrberth #22100 üzenetére
Az NFC-s automatánál próbáltam vagy 6x Apple pay-el pénzt felvenni, én is azt hittem működni fog. A telefonon kipipálta, hogy minden oké az OTP-s automata meg meg se mukkant.
Magyarországon nem lenne mindenki adócsaló akkor nem kellene soha kp-t felvennem, de az albi ára és a rezsi is abban megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- ÚJ ASUS B760 Core I5 14400 Gamer ErőmŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD ASUS PRIME RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest