Hirdetés
Aktív témák
-
joghurt
addikt
Az előerősítő alacsony jelszintű jeleket erősít fel olyan szintre, hogy azzal a keverő, hangszínszabályzó (equalizer) és a főerősítő dolgozni tudjon. Mivel ezekben sok féle zavar/zaj teljesítménye fix a jelszinttől függetlenül, ezért érdemes felerősített jelet beléjük vezetni, hogy relatíve kisebb legyen a zajszint.
Az előerősítő impedancialeválasztást is szokik csinálni, ami meg azért jó, mert nem terheli annyira azt a kimenetet, ami meghajtja. -
joghurt
addikt
Van egy csomó program, amivel MP3-ba tudsz konvertálni WAV-ot. Keress ilyesmire, hogy LameEnc, pl.! (Ezek némelyike egyből be tud ülni bizonyos programok alá plug-innek - nem írtad, mivel veszel fel -, és akkor egyből MP3-ba tudsz felvenni.)
Sima kazetta esetén a 16 bit és a sztereó mehet, hiszen ezek megvannak a kazettán is (próbáld csak ki 8 bites mintavétellel...), 16 bit fölé hülyeség menni a zaj miatt.
A mintavételi frekvencián el lehet töprengeni. Egy jobb minőségű kazetta és jobb minőségű deck mondjuk 18 kHz-ig viszi (amit ugye legalább 36 kHz-cel kell mintavételezni). Gyengébb kazetta, gyengébb magnó, gyengébb zene :) max. 8-12 kHz-ig megy, ennek megfelelően 16-24 kHz-es mintavétel elég. Szóval a felvevődön próbálj ki az adott kazettával néhány beállítást, és keresd meg a legkisebb mintavételi frekvenciát, amin még nem nagyon hallod, hogy levágná a magas hangokat. -
joghurt
addikt
Csak egy apró tipp, hátha használ:
Én videódigizés közben szerettem volna hangot beszipkázni 5.1-es SB-vel, de meg se nyikkant. Aztán ahogy a sötétben turkálva ide-oda dugdostam, egyszercsak lőn! Vajh hogyan? Hát az egyik KIMENETbe kellett bedugnom. Biza, el van cseszve a kártyámon a jelölés. (A fejhallgató-kimenet is csak azért nem tűnt fel, mert ott reflexből a zöldbe dugtam.) -
Zoltán
őstag
Ez engem is érdekelne, van pár régi kazettám amit szeretnék megmenteni, de nekem is gázos a kimenet, így marad a fejhallgató kimenete. Ezt szépen bedugom a hangkártya Line In -jébe, de csak *.wav formátumban veszi fel. Hogy tudom másba? Illetve: Érdemes sima kazetta esetén 16 bit és sztereo minőségre állítani?
Köszi -
Horipapa
csendes tag
Ja!Most már csak azt kéne tudnom mi a szar az az ELŐERŐSÍTŐ!:O
-
Horipapa
csendes tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Így van megnéztem aux in.A prospektus valami előerősítőt ír.
Köszönöm a segítséget mindenkinek. -
access_denied
senior tag
Jól látjátok a helyzetet.
Mini hifin ha egy pár rca van, az 100% line in.
Innentől kicsit nehézkes a történet. -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
kieg: mert az enyim hátulján is van 2 luk (ala RCA, Bal és Jobb), ami LineIn, azaz bemenet :)
(Ált. a miniHiFiken nincs LineOut, de lehet a sonyon van, bár nem valószínű) -
Horipapa
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Elkéne egy kis segítség.
A régi kazettáimat szeretném CD-re írni.Van egy SONY mini-hifi a gépben SB 5.1 Live.A sony seggén egy piros és egy fekete luk oda be a dugó az sb-nek line in és semmi nem történt.Nagyon megköszönném,ha valaki értelmesen le tudná írni,hogy mit kell még csinálnom.:F
Aktív témák
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256 GB Használt, karcmentes 100% akku / 0 ciklus 1 év gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest