- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
ersekla #99115 üzenetére
Be is kell azt a képet illeszteni. Vagy képként vagy csatolmánynak.
-
-
válasz
ersekla #99081 üzenetére
Magánvéleményem,
nem érdemes ezzel szórakozni.
PV-s csopiba a FB-on vagyunk vagy 20ezren, sokan használnak ilyet melegvízre.
És egyöntetű vélemény hogy
ezek erre vannak kitalálva, vagyis ez a ki-be kapcsolgts nem fog az eszköz élettartamára hatással lenni mivel ez a dolga, erre lett tervezve.
Másik meg hogy bár én nem használok ilyet de a kapcsolgatási határon amikor amúgy is kevés a lejövő, a módszereddel napi 100-200Wh-t nyersz, többet nem hinném.
Ugyanez van ködös időbe. Nálam ilyenkor 1-1.2A megy az akkupakkba, 1,9kWp panelről. Ez napi 150-200Wh sincs, egy 360Ah pakknak ez szintentartani is kevés. Több nincs a panelekbe, ez van.Ha okosabb mppt is lene benne, egy 2kW fűtőszálnak mit számítana 50-60W teljesítmény? Nullávan egyenértékű.
Több meg nincs a panelekbe.A módszereddel egyébként, amikor próbálod ezt a keveset a MPPT tartományban tartani a fázishasítással, mennyi delejt tudsz így a fűtőszálba pumpálni?
-
válasz
ersekla #99076 üzenetére
Figyeled feszt, a kívánt értéknél (leosztva-egyenirányítva) egy kis hiszterézissel komparátort billentesz.
Beavatkozó szerv lehet a Szilikát által említett eszköz, vagy szerintem egy MOCxxx optotriak is, amivel rövidre zárod a potit.
Vagyís beállítod a 100volton a megfelelő fázisszöget és egy másik triakkal párhuzamosan kapcsolsz 180 voltnál.
Amit nem értek, légyszi írd le.
Ezzel mi a konkrét terved? Milyen invertered van ami 100-180 voltot ad ki, én ilyet nem láttam még.
Bojlert a DC akkufesz. alapján szoktunk szigetüzemben kapcsolgatni, ha az akku 70-80% felett van, bekapcsol, alatta ki.
Ha nincs akkud, csak a PV panelek, akkor se jó így.
Összevissza fog billegni, ki-be mert a PV lejövő az olyan messze van a stabiltól mint ide Grönland.
Ha nincs meg a megfelelő w/m2 napsütés, ha leterheled a pv mezőt, béka segge alá fog esni a Vmp.
Ezt (ha így van ahhogyan elképzeltem) csak valami IGBT-vel lehetne kapcsolgatni, egy kvázi PWM-et összehozni valahogyan hogy a mező bennt maradjon nagyjából a munkapontba.
Ha nem jól értelmeztem bocsi, akkor írd le úgy hogy megértsem a célt. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ersekla #99076 üzenetére
Az egyszerű hálózati triac fázishasítókat ilyen optocsatolós fotoellenállással szokták külsőleg befolyásolni, vagy lehet relével is áthidalni teljesen.
Kell hozzá egy feszültségfigyelő áramkör, ami a kívánt szinten kapcsolja a relét. Így a triac saját feszültségesése is kiiktatódik, vagy épp a teljes szögű zárás hiányossága, bár utóbbi megoldható elvileg a szokványos szabályzókkal is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged