Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Az mondjuk nehezen értelmezhető, de ha jól emlékszem, riasztónál volt úgy megoldva a központi zár vezérlése, hogy van két kimenet, amire két relét kell kötni, ezek felváltva húznak meg, impulzusszerűen. Az impulzus hossza a zár mozgási idejének megfelelő, illetve konfigurálható is.
Erre a két kimenetre lehetne kötni egy kéttekercses bistabil relét is. Egyik tekercs ide billenti, másik oda.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Amit linkeltem, ezt csinálja, elvileg GND-re zár a kis kapcsoló, ami rajta van, illetve az van kivezetve párhuzamosan, a fehér csatlakozón. Egyrészt ez így praktikus, de erre utal a leírásban is a "low-level trigger".
Tehát ilyenkor tisztázni kell azt is, hogy a rendelkezésre álló jel mit csinál, ebben az esetben GND-re zárjon.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Bistabil relé van, de nem úgy működik.
- Van kéttekercses, egyik erre, másik arra billenti.
- Van egytekercses, azon pedig polaritást kell cserélni, hogy átváltson.Vagy lehet használni közönséges relét, bistabil elektronikával kiegészítve. Esetleg készen vásárolni, ha valaki nem akar építeni:
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Bitcoin topic
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest