Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Ez ma a normatíva?
Ennek semmi köze a régen minden jobb volt történethez. El kell fogadni, hogy a savas ólomakkumulátorok speciális karakterisztikával rendelkeznek, és igen, a C20-as teszt nagyjából sz.rt sem ér, de ez is szabvány, amit meg szoktak adni ezeknél. Aztán majd kiválasztod, hogy a te felhasználásodnál mekkora lesz a terhelés, mire számíts.Amennyiben olyan akkumulátorra van szükséged, ami kb. terhelés függetlenül tudja a névleges kapacitását, akkor más kémia felé kell nézelődni, pl. a lifepo4 is jó ebben.
Konkrétan 32700-as cellákat vásároltam, abból építettem egy 8s2p pakkot az UPS-be. (Azért 8s, mert eredetileg 2 db savas akku volt benne sorba kötve, ez váltja ki azt...
)
Nem teszteltem a kapacitását, de elméletileg 12Ah-t tud, ami sokszorosa a savasnak: megfejelve azzal, hogy az átlagos feszültsége is magasabb, Wh-ban még sokkal jobb. Méretben pedig gyakorlatilag befért az eredeti helyre, fél centit emelve a lefogatóján...Szerk: jóval nagyobb beker költsége van egy lifepo4 akkunak, mint amibe a hivatkozott Red Dot akkuk kerültek (2 db). Viszont se önkisülése nincs sok (ez a halálom: ha nincs babusgatva, a savas meghalja magát állásban), se nem számítok gyenge élettartamra, mint amit ez a Red Dot hozott a legutóbb (1,5 év). Miért vettem újra? Mert olcsó volt.
Azelőtt amúgy bevált, több évet ment. Viszont elég az hozzá, hogy ne menjen annyit, ha szétcsúszik a balance. Márpedig szét fog csúszni, ha a két akku kapacitása eltérő...
Éppen ezért kezdtem most azzal, hogy meg is mérem, és csodálkoztam rá, hogy ez van, szóval tulajdonképpen igazad van: régen minden jobb volt, akkor még egyformák jöttek egy adott időpillanatban való vásárlásnál, ma meg már összevissza küldenek valamit...
Új hozzászólás Aktív témák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robot fűnyírók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest