Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz coco2 #99832 üzenetére

Ez ma a normatíva?
    Ennek semmi köze a régen minden jobb volt történethez. El kell fogadni, hogy a savas ólomakkumulátorok speciális karakterisztikával rendelkeznek, és igen, a C20-as teszt nagyjából sz.rt sem ér, de ez is szabvány, amit meg szoktak adni ezeknél. Aztán majd kiválasztod, hogy a te felhasználásodnál mekkora lesz a terhelés, mire számíts. :R

Amennyiben olyan akkumulátorra van szükséged, ami kb. terhelés függetlenül tudja a névleges kapacitását, akkor más kémia felé kell nézelődni, pl. a lifepo4 is jó ebben. :K Konkrétan 32700-as cellákat vásároltam, abból építettem egy 8s2p pakkot az UPS-be. (Azért 8s, mert eredetileg 2 db savas akku volt benne sorba kötve, ez váltja ki azt... :D)
    Nem teszteltem a kapacitását, de elméletileg 12Ah-t tud, ami sokszorosa a savasnak: megfejelve azzal, hogy az átlagos feszültsége is magasabb, Wh-ban még sokkal jobb. Méretben pedig gyakorlatilag befért az eredeti helyre, fél centit emelve a lefogatóján...

Szerk: jóval nagyobb beker költsége van egy lifepo4 akkunak, mint amibe a hivatkozott Red Dot akkuk kerültek (2 db). Viszont se önkisülése nincs sok (ez a halálom: ha nincs babusgatva, a savas meghalja magát állásban), se nem számítok gyenge élettartamra, mint amit ez a Red Dot hozott a legutóbb (1,5 év). Miért vettem újra? Mert olcsó volt. :( Azelőtt amúgy bevált, több évet ment. Viszont elég az hozzá, hogy ne menjen annyit, ha szétcsúszik a balance. Márpedig szét fog csúszni, ha a két akku kapacitása eltérő... :O Éppen ezért kezdtem most azzal, hogy meg is mérem, és csodálkoztam rá, hogy ez van, szóval tulajdonképpen igazad van: régen minden jobb volt, akkor még egyformák jöttek egy adott időpillanatban való vásárlásnál, ma meg már összevissza küldenek valamit...

Új hozzászólás Aktív témák