Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 4D4M

senior tag

válasz ekkold #93323 üzenetére

Ez az 5 mm milyen konstrukcióra alapozva kalkuláltatik? Vagy ez egy konstrukciófüggetlen szám lenne? Mert nem igazán látom ezt visszaköszönni a gyártói eszközökön, bár persze lehet hogy nem azt nézem, amit kellene.

Ez a kalkulátor alkalmas arra, hogy megállapítsam a vezetősávok szükséges szélességét? Itt van valami biztonsági tényező a névleges áramhoz képest? (ennek van olyan mértékegységben kifejezett beviteli mezője, amilyenben a PCBWay kéri megadni – ounces of copper in one square foot of PCB)

Bár megjegyzem, hogy bármilyen szélességgel sem tudom az 5 mm-t elérni, hiszen már a 300V-os sorkapocs lábai is 5 mm-en vannak, így ott maradna a marás. A vezérlő sávok és a fázis között viszont megvan a 7.5 mm.

A panel szigetelése szigetelő lakk felvitelével jelentősen javítható, de a szigetelési távolságoknak akkor is meg kell lennie, ha a lakkozás önmagában is biztosítaná a kellő szigetelést.
    ~
    Ez házilag készül az összeszerelés után, vagy nyák gyártásakor is el lehet helyezni? Ez egy alap dolog, vagy extra feature?

#93326 Audience:
    Köszönöm az utánaszámolást. Ebben amint a mellékelt ábra is mutatja, nem mélyedtem még el kellőképpen.

A supressor ha elműködik, akkor le kell szedni a nyákról és kicserélni? Tehát olyan helyre kellene tenni, ahol hozzáférhető anélkül, hogy szét kelljen szedni az egészet gondolom.
    (bár ez a kívánalom a relék kivzetésein lévő biztosítékoknál a jelen állapotban már ugyanúgy nincs meg). Megfontolom, hogy bekerüljön, de már kicsit túlzásnak érzem az erőfeszítéseket, amit a 2k HUF értékű kis wemos megvédéséért teszek. Már eleve a tranzisztoros rész is csak a tanulás miatt van, mert direktben is meg tudná hajtani a reléket a GPIO. Az olvadó biztosíték pedig nagyon sok helyet foglal.

#93329 aujjobba:
    Köszönöm szépen. Bár a működőképességéről egyelőre csak a gyakorlatban tudnék meggyőződni tudás híján, de egész elegáns megoldásnak tűnik. Lehet, hogy megpróbálom ezt megvalósítani, csak lassan vissza kell térnem az SMD alkatrészekre, hogy elférjek a wemos alatt (:

• 4D4M

senior tag

válasz ekkold #93323 üzenetére

A vezetősávok szélességét mire meretezik 230V esetén? Akár lehet csökkenteni is, ha ezzel tudom növelni a sávok közötti távolságot?

Nem találtam arról infót, hogy milyen alkatrészekből épül fel konkrétan a táp, de velelmezem hogy az általad említett szabályokat betartottak a gyartaskor.

A #93321 és verzió is aggályos érintésvédelmi szempontból vagy csak az előző? (most nem tudok rámérni a távolságokra mobilon)

Új hozzászólás Aktív témák