Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Milyen házat vegyek?
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz DonThomasino #85375 üzenetére
Akkor 10 Wattal több, nem hinném hogy nagyon meghatná.
szerk.: Én is tettem már 100 W-ost 60-asba, elkezdett lehámlani a festés a búráról a meleg miatt.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz DonThomasino #85375 üzenetére
Tettem már ilyenbe 100-as izzót is, műanyag foglalattal. Ezek persze nem hőre lágyuló anyagok, de attól még barnulhat, fáradhat az anyag, nem illik ilyet csinálni. Jól fel is forrósodott, más baja nem lett. Több órát is ment, néhány napig, garázsban.
Később szét is szedtem egy kis felújításra, mert a kapcsolója kikészült (nem feltétlen a túlterhelés miatt, régi lámpa, sokat volt használva), azt kiiktattam és a merev kábel helyett egy jobb, hajlékonyabb vezetéket építettem be (bontott TV-kábelt). A foglalatot megvizsgálva semmi gondot nem láttam.
70 W halogén is jó, mert nem sokkal fűt jobban, mint a 60-as, de a fényerő 100 W hagyományosnak felel meg, a gyártó felirata szerint. Porcelánnal még jobb.
Természetesen nem reklámozni akarom a szakszerűtlen használatot, és a tűzveszély kockázatát is mindenki maga mérje fel, de a gyakorlatban vannak azért bizonyos tűréshatárok. Elvileg a gyártónak is a legrosszabb körülményeket kell alapul venni, például a legforróbb környezet, ami reálisan előfordul (kánikulában, nem túl jó szellőzés mellett stb.) és azt is bírnia kell.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK 14 Firefly G7 WORKSTATION! i7-10810U/32GB/512SSD/14"/NVIDIA 4GB/GARI
- Asus Zenbook 14 OLED /Ultra 7-155H/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Garancia/AI+Intel ARC Graphics
- Hecht GG 950 aggregátorok
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2020 - Használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest