- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
AntiTalent #3287 üzenetére
No, azon a fórumon ugye azt írják, hogy két részfeladatot kell megoldani a password visszanyeréséhez: ki kell olvasni az eeprom-ot, majd dekódolni kell belőle a jelszót (mert azt természetesen nem betű szerint tárolják benne, hanem kódolva). Utóbbihoz meg is adják a dekódoló program linkjét. A kiolvasásról viszont azt írják, hogy annyira nem egyszerű, mert az alkalmazott eeprom nem egy hagyományos típus. Szerintem viszont - legalábbis a kiolvasás szempontjából - az. Jó eséllyel egy Atmel 24RF08 chipről van szó (említik, hogy van egy-két kivételes IBM-TP típus, amelyekben egy másik fajta chip van). A 24RF08 viszont nem más, mint egy RFID-porttal is felvértezett hagyományos 24C08, azaz egy 8kbit kapacitású soros (I2C-buszos) eeprom. Ebből az következik, hogy bármelyik, a 24C-sorozatot ismerő égetőhardver képes a kiolvasására, csak megfelelően össze kell kötni a chipet az égetővel. Bár az ott leírt szimpla illesztőáramkör sem túl bonyolult, szerintem keresned kéne valakit, aki rendelkezik eeprom- (vagy eeprom-os mikrokontrollerhez való) égetővel. Mostanában elég egyszerű, de univerzális programozó hardverek és szoftverek forognak közkézen, amelyek ismerik az I2C-s eepromokat, pl.: JDM, ProPic2, vagy a szimpla TAIT-féle, szofver oldalon meg az ingyenes ICProg, vagy a WinPIC. Nekem is van megfelelő égetőm, de valszeg jobban jársz egy közelebbi emberrel..
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest