Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz AntiTalent #3287 üzenetére

No, azon a fórumon ugye azt írják, hogy két részfeladatot kell megoldani a password visszanyeréséhez: ki kell olvasni az eeprom-ot, majd dekódolni kell belőle a jelszót (mert azt természetesen nem betű szerint tárolják benne, hanem kódolva). Utóbbihoz meg is adják a dekódoló program linkjét. A kiolvasásról viszont azt írják, hogy annyira nem egyszerű, mert az alkalmazott eeprom nem egy hagyományos típus. Szerintem viszont - legalábbis a kiolvasás szempontjából - az. Jó eséllyel egy Atmel 24RF08 chipről van szó (említik, hogy van egy-két kivételes IBM-TP típus, amelyekben egy másik fajta chip van). A 24RF08 viszont nem más, mint egy RFID-porttal is felvértezett hagyományos 24C08, azaz egy 8kbit kapacitású soros (I2C-buszos) eeprom. Ebből az következik, hogy bármelyik, a 24C-sorozatot ismerő égetőhardver képes a kiolvasására, csak megfelelően össze kell kötni a chipet az égetővel. Bár az ott leírt szimpla illesztőáramkör sem túl bonyolult, szerintem keresned kéne valakit, aki rendelkezik eeprom- (vagy eeprom-os mikrokontrollerhez való) égetővel. Mostanában elég egyszerű, de univerzális programozó hardverek és szoftverek forognak közkézen, amelyek ismerik az I2C-s eepromokat, pl.: JDM, ProPic2, vagy a szimpla TAIT-féle, szofver oldalon meg az ingyenes ICProg, vagy a WinPIC. Nekem is van megfelelő égetőm, de valszeg jobban jársz egy közelebbi emberrel..

Új hozzászólás Aktív témák