Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Svédország
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HIMEDIA H8 Octa-Core média lejátszóm, amit még 2016-ban vettem. Akkor csináltam egy firmware frissítést rajta, de semmi mást nem frissítettem.
Paraméterek:
• CPU: ARM Cortex A53 Octa-Core 64 Bit Processor
• 2GB RAM, 16GB ROM,64bit Octa-core processor
• Support Language: Multi-language, English, Korean, Italian, French, Chinese, and so on
• KODI APP
• Android 5.1.1 system, HDMI 2.0 interface, USB 3.0, support for H.265, 4K / 60fps playingSzerettem volna lejátszani vele egy UHD 2160p minőségű .mkv kiterjesztésű filmet, melynek a következők voltak a paraméterei:
HDR Info:
colour_primaries : BT.2020
transfer_characteristics : PQ
matrix_coefficients : BT.2020 non-constant
MasteringDisplay_ColorPrimaries : R: x=0.680000 y=0.320000, G: x=0.265000 y=0.690000, B: x=0.150000 y=0.060000, White point: x=0.312700 y=0.329000
MasteringDisplay_Luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 4000.0000 cd/m2
MaxCLL : 500 cd/m2
MaxFALL : 200 cd/m2A problémám a következő:
KODI alatt csak hang van és kép nincsen (vagyis valami ”kifagyott” folt látható), VLC-vel el sem indul a film, HimediaVideoPlayer hibakódot dob (ErrorCode: 246). Egyedül az MX Player Pro, amivel szaggatva elindul a film, körülbelül 2 másodpercenként egy képkocka jelenik meg, tehát nézhetetlen (és csak hang van, de szerintem az is szaggat, már nem emlékszem).Egyébként mindent lejátszik. Annyi szokott néha előfordulni, hogy egyszer-egyszer megakad a kép egy pillanatra és akkor csúszni kezd a hang, de fél perc alatt utoléri magát.
Szeretném kérni a tanácsotokat, hogy mit lenne érdemes csinálnom, frissítenem, letöltenem, stb, hogy menjenek az ilyen minőségű filmek is (a TV-m egy Sony, ami bírja a 4K-t is, azzal nincsen gond, 2 éve vettem). Nem állnék neki magamtól mókolni, nehogy nagyobb kárt csináljak.
Előre is köszönöm a szakértő hozzászólásokat és tanácsokat!
-
Gaben360
senior tag
Lehet hülye kérdés lesz,de a Q10 pron magyar a kezelőfelület?
Jó lenne ha az lenne..... -
Nagy Tibor66
csendes tag
válasz
SunMount3r #7695 üzenetére
Elolvastam. Jó lesz a 2.0.6.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Nagy Tibor66 #7694 üzenetére
Neked. Mivel nem kötelező. Én is a 2.0.6-ot használom még, és itt is sokan. A 2.0.6-ra mehet egyből a 2.1.0 a "tiszta fogpiszkálós módszerrel", HA akarod. Elolvastad miről szól a "felirat kimaradós bug"?
-
Nagy Tibor66
csendes tag
válasz
SunMount3r #7690 üzenetére
2.0.6 verzió van rajta. Akkor nekem kell eldönteni, hogy telepítsem-e az összefoglaló szerinti 3. Firmware-frissítés/update menete HiMedia Q10 Pro/Q5 Pro lejátszókhoz 1. A teljesen „tiszta”, nyomógombos telepítés USB Pendrive-ról?
-
WaterWave
veterán
válasz
SunMount3r #7692 üzenetére
lassan sztem jönni fog a 2.11 is
de inkább január lesz az már
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Nagy Tibor66 #7691 üzenetére
Írtam, csak 2.1.0-án van 422 12bit és csak ha aktiválod a kóddal
. Azon aluli FW verzióknál csak 420 10bit van 4K / 60Hz-en. 444 10bit-et nem is lehet választani, hacsak nem 50Hz-nél alacsonyabbra van állítva a GUI, ezt 2160p / 60Hz állítsd, már írtam. (2160p = 4K, csak a biztonság kedvéért).
Amúgy ha elolvastad az összefoglalót kiderül, hogy továbbra is a 2.0.6-os a legajánlottabb FW verzió a szintén ott részletezett .srt felirat kimaradós bug miatt, ami az utána következő verziókat jellemzi. De, ha ez nem zavar, akkor felrakhatod a 2.1.0-et is, csak előbb olvasd el, hogy miről is van szó.
FW verzió csekkolása: Settings - About - Device Info - Build number
A SAMBA-val a lejátszó tárhelyét (SD kártya, HDD) oszthatod meg a hálózatodon.
A VPX-et hol írja neked?
-
Nagy Tibor66
csendes tag
válasz
SunMount3r #7690 üzenetére
Köszi!
A video color space &HDMI deep colorban csak olyan van, hogy YCbCr422 nincs 12 Bit utána írva. Vagy YCbCr444 10Bit vagy YCbCr420 10Bit, ez a legnagyobb Bitszám. Melyiket válasszam?
HDMI auto adaptation: OFF
HDCP 2.2: OFF
azt jelenti, hogy a négyzetet nem kel kipipálni?
A Kodi 17.0, a firmware-t honnan tudom melyik verzió? Mi az a Samba és VPX? -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Nagy Tibor66 #7689 üzenetére
Az itteni összefoglalót olvastad? A hálózatos részt (is) ott találod.
Amúgy a többi a te esetedben:
Settings->
Felbontás :2160p / 60HzPlayback menu->
HDMI: RAW (a többit rakhatod Close-ra).
HBR: 7.1
24Hz mode: ONSettings->More->Display és Advanced
YCbCr 420 10bit, vagy 422 12 bit (utóbbi jobb, ha tudja fogadnia TV-d)
HDR->Auto
HDMI auto adaptation: OFF
HDCP 2.2: OFFÍgy hirtelen ennyi, ha van még kérdés kérdezz nyugodtan.
Szerk.: Amúgy melyik FW verzió van fent?
Ha 2.1.0 előtti, akkor csak 420 10bit beállítás elérhető 4K / 60HZ-hez, 2.1.0-án van már 422 12bit is, de a menu előcsalásához ezt a "cheat code"-ot kell bevinni a gyári távval: 0 3 5 1 (ez valami vicc akart lenni a HiMedia részéről).
És az Imprex-et kapcsold teljesen OFF-ra amint elindítasz egy videót (a "Menu" gombbal hívhatod elő).
-
Nagy Tibor66
csendes tag
Van valahol olyan információ, hogy lépésenként mit kell csinálni a lejátszón, hogy minden be legyen állítva? Ha így folytatom, nekem hetekbe fog kerülni ez. Olvasgatom a Himedia fórumot a honlapjukon, de lassan haladok.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Nagy Tibor66 #7677 üzenetére
Így van, akkor egyszerű. A kábelekkel már több a kavarodás az inkonzisztens jelölések miatt. Sokszor egy régen "mezei" 1.4-esként vásárolt High Speed kábel is simán megfelel a 2.0a specifikációknak/sávszélességnek. Inkább a szimpla minőségen múlik, nem az áron, vagy, hogy milyen szuperül marketingelik a gyártástechnológiáját a dobozán, vagy a termék weboldalán. Így ehhez sem kell ultra drága kábel, kivéve, ha valaki a placebo effekttől érzi jobban magát. De ha mindenáron biztosra kell menni, akkor a Premium plecsnis High Speed kábeleket kell keresni.
-
embe
nagyúr
A Kodi legújabb 2 fejlesztői változata már nem fossa magát össze, a 2.06 fw alatt.
-
WaterWave
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #7680 üzenetére
Jó is az
-
embe
nagyúr
válasz
Gaben360 #7676 üzenetére
Az milyen? Xbox táp? Az AVX-en árult valaki ilyan címszóval egy Microsoft tápot.
12V-os legyen, meg legalább 3A-t tudjon! Ha még a dugóját sem kell barkácsolni, akkor bódottság.
Én egy 12V / 3,3A-es Fujitsu tápot használok. Tökéletesen teszi a dolgát a Q10Pro-val. Korábban tapasztalt le-lecsatlakozást ( másoltam hálózaton a beszerelt vinyóra ) nem tapasztalom.
A gyári 2A-es. Jobban bízok abban hogy ez megvan a 3,3A, mint abban hogy a gyári tudja a 2-t. -
Nagy Tibor66
csendes tag
válasz
hjtz4t3wrseg #7680 üzenetére
Ezt a kábelt én is néztem, csak másik honlapon. Nem drága ahhoz képest, hogy 5% ezüstöt tartalmaz. Az Audioquestnek a Carbon ilyen, de az 3X ennyibe kerül.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Nagy Tibor66 #7677 üzenetére
Jól gondolod !
én ilyenek használok [link]Denon AVRX 1400 H + Ps4 pro + Himedia q5 pro
tökéletes választás,egyszer kell áldozni rá és "örökké működik" !!!
-
Nagy Tibor66
csendes tag
válasz
SunMount3r #7674 üzenetére
Szerencsére az Onkyo TX-RZ 1100 erősítő HDCP 2.2 kompatibilis HDMI 2.0a csatlakozást kínál 4K/60Hz, 4:4:4 színkódolt, HDR és BT.2020 jelátvitel támogatással. Tehát HDMI kábelen beviszem a hangot és a képet az erősítőbe, onnan másik HDMI-vel a tv-be. Gondolom mind a két HDMI 2.0 tudású kell, hogy legyen.
-
Gaben360
senior tag
Éppen Q10 pro vásárláson gondolkozom,az lenne a kérdésem,hogy van nekem egy Microsoft tuning tápom,amit az A400-hoz használok,azt minden gond nélkül,használhatnám a Q10 prohoz is?
-
magicbox
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #7669 üzenetére
Nekem az rémlik, hogy már se a lejatszo.hu se a futeko nem árulja. Így kifutó termék. Persze tévedhetek.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Nagy Tibor66 #7673 üzenetére
A gyári kábel totálisan jó hozzá.
Ha az erősítőn nincs HDMI, akkor optikain, vagy coax-on kell a Box-ból bele táplálni a hangot. Ezeken a DD és DTS 5.1 megy át biztosan. Bizonyos esetekben a Dolby Atmos is.
HD hangok DTS-HDMA, X, True-HD csak HDMI-n fognak átmenni. Ehhez egy olyan erősítő is kell, ami nem csak ezeket tudja, hanem a HDMI-n átengedi a TV felé a 4K-t és a HDR-t, emennyiben a TV rendelkezik ilyen képességekkel.
Ha az erősítő mégsem lenne 4K / HDR képes, akkor egy ilyen, vagy egy ilyen, vagy egy ilyen HDMI splitter-el (100% aállíthatóan csak az első linkeltről van tapasztalat, hogy valóban jól működik, csak azért linkeltem, hogy van olcsóbb opció is, ami a leírása szerint tudja ezeket) le lehet választani a hangot az erősítő felé, a képet biztosító HDMI meg megy megy egyenesen a TV-be.
-
Nagy Tibor66
csendes tag
Egy Himedia Q10 Pro tulajdonosa lettem, beléptem a Himedia táborba.
Kezdjük az elejéről: a lejátszót a tv-vel gondolom HDMI kábellel kötöm össze. A gyári HDMI átviszi a képet 4K minőségben, vagy érdemes cserélni jobb minőségűre? Nekem az a a tapasztalatom, a gyári kábelek elég silány minőségűek. Van itthon Nordost HDMI kábelem, de az csak full HD-ban dolgozik.
Az erősítőbe a hangot mivel vigyem át? Arra marad az optikai és az RCA. HDMI-n nem jobb a hangminőség? Az erősítő Dolby Atmos és DTS:X képes, úgyhogy olyan jelet kell bevinnem, amit utána az erősítő a hangfalak felé Dolby Atmosban kellene továbbítson. -
Tottu
senior tag
válasz
SunMount3r #7671 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, így már sikerült megoldani!
-
SunMount3r
Topikgazda
Szerk.: Win-en Workgroup-ban vagy? Ha nem akkor csinálj egy Workgroup-ot és ezt add meg a lejátszón is, így nagybetűkkel: WORKGROUP
A "Hálózati felderítés" be van kapcsolva Win10-en?
Android-os mobil eszközről eléred?A Windows Intéző nem listázza ki a Network rész alatt? Total Commander-rel a Network rész alatt? Azzal is próbáltad az ip címes elérést?
A Win-es tűzfalat csekkoltad, hogy nem blokkolja e? A Box hálózati neve, vagy ip, vagy mac címe alapján engedni kell rajta minden ki és bemenő forgalmat. Vagy próbáld meg egy teszt erejéig kikapcsolni teljesen a tűzfalat.
Hirtelen mást nem tudok. A Box-ról eléred amúgy a Win-es gép megosztásait?
Ha máshogy nem megy, akkor próbáld az FTP elérést (amúgy gyorsabb mint a SAMBA). Free FTP kell a Box-ra, PC-re meg mondjuk a Total Commander.
-
Tottu
senior tag
válasz
SunMount3r #7646 üzenetére
Köszi a linkeket, végig jártam őket.
Sokkal előrébb sajnos nem kerültem velük, de legalább ezek biztosan jók és szerintem most már látom magát az eszközt is, más Androidos eszköz nincs a LAN-on. A Q10-et így látom: [kép]
Viszont nem tudom a felhasználói nevet és jelszót... Fórumokon már olvastam, hogy administrator / password az alapbeállítás, de nem enged be így se. Ezt vhol megtudom nézni vagy esetleg módosítani?
-
-
sinci01
aktív tag
válasz
SunMount3r #7666 üzenetére
Na, kipróbáltam mindent!
Köszi!
Close Start-ot is belőttem, talán így jó lesz! -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sinci01 #7665 üzenetére
Biztos van, de most így hirtelen: miután kilépsz a Hiby-ből, töröld a Cache-et a főképernyőn lévő seprű ikonnal.
Amúgy ha már HiControl-t használsz, akkor megpróbálhatod felhozni az alsó navigációs sávot és onnan "ki-X-elni" a Hiby-t.
Amúgy meg nézd meg, hogy véletlenül nincs e Auto Start-ra rakva: MyAps->Hiby->Menü gomb->és Default Start helyett rakd Close Start-ra, ha nem így lenne.
-
sinci01
aktív tag
válasz
SunMount3r #7643 üzenetére
Betojok ennek a programnak, elindítom a Q-Pro-t, és automatikusan elkezdi tolni az SACD zenét, úgy hogy közben nézek egy filmet a másuk USB-ről, hiába lépek ki a programból, következő indításkor auto elindul, de sehol nem találtam a beállításaiban, hogy ezt ki tudjam kapcsolni, így le kellett, hogy töröljem. Van erre vmi megoldás?
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #7663 üzenetére
Rendben, holnap kipróbálok egypárat.
-
SunMount3r
Topikgazda
Bővítgettem kicsit az összefoglalót, holnap lehet belerakom a zenelejátszós, lemez formatálós és a légegeres témát is.
(#7662) gerg221: A továbbiak miatt, ha máskor is kérdés lenne, örülnék ha vissza jeleznél majd, hogy mik a tapasztalataid az optikai kimenet + lejátszó app-ok hangminőségét tekintve. (Meg engem is érdekel, mert nemsokára érinteni fog). Köszi!
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #7660 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Természetesen elolvastam, és az ajánlott zenelejátszókat is, csak ugye mindig vannak új információk.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Nagy Tibor66 #7658 üzenetére
Ki és bemenet is, USB OTG kábel kell hozzá, de arra való, hogy PC-hez csatlakoztatva a belső merevlemezt el lehessen érni, formázni, másolni lehessen rá/róla.
(#7659) gerg221: Elolvastad az összefoglalót? A Media Center ajánlott (HiMedia Player), de a Wrapper-el, ha aktiválva van, akkor a KODI-alól is azt használhatod.
Görgess fel egy párat ott van pár jó minőségű zenelejátszó ajánlva. Ezen kívül még biztos van egy jó pár pl. PowerAmp. Bár, ha optikain küldöd ki, nem tudom mennyire számít, belenyúlnak e egyáltalán a hangba (szerintem nem, mert az digitális jel, bár az is lehet). Próbáld ki őket, szerintem optikain nem lesz különbség. Akkor mehet KODI-ból is akár.
-
törölt tag
Sziasztok!
Megjött a Himedia Q30, vele kapcsolatban lennének kérdéseim.
1. A beépített lejátszójával a Media Center-el kapom a legjobb képminőséget?
2. Melyik programmal kaphatom a legjobb hangminőséget flac zenefájl lejátszása esetén? (optikai kábelen kiküldve az erősítőbe)Köszönöm.
-
Nagy Tibor66
csendes tag
A Q10 Pro hátlapján található kék színű USB 3.0 csatlakozó az kimenet vagy bemenet?
-
Nagy Tibor66
csendes tag
válasz
SunMount3r #7654 üzenetére
Azért írtam a legújabb szót, mert arra voltam kíváncsi, hogy nem valami régi típusról van szó, hanem a ma kapható legújabb verzióról.
-
blackalex
csendes tag
válasz
Nagy Tibor66 #7653 üzenetére
Ha külső hdd-ről akarod használni akkor jó választás. Szépen viszi a 4K filmeket.
-
sinci01
aktív tag
válasz
SunMount3r #7648 üzenetére
Na, mobilról sikerült, és viszi az ISO-t is!
Öröm, bodottá.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Nagy Tibor66 #7653 üzenetére
Már azért nem annyira új, vannak itt is akiknek már van. Keress rá.
DE: Csak 100-as LAN és csak 2.4GHz-es Wi-FI van benne, ez pedig nagy bitrátás 4K videóknál korlátozó lehet.
(#7651) LEON_01: Most akkor sikerült GPT / NTFS-el, vagy sem? Itt egy részletes leírás az egyéb lehetőségekről, de itt is a GPT / NTFS van ajánlva elsősorban.
-
Nagy Tibor66
csendes tag
[link]
ez a legújabb Himedia Q30 4K HDR, vagy valami más? elég olcsónak tűnik! -
sinci01
aktív tag
válasz
SunMount3r #7648 üzenetére
Köszi, kipróbálom estére, ha hazaértem. Ez az app megvan régóta. Azt az oldalsó zöld keretes mezőt hogyan lehet eltüntetni? Van sok eset amikor pont az alatt van egy funkciógomb és nem tudom használni, mert kitakarja. Pl gépeléskor ott van a törlés gomb, és ha valamit elrontok nem tudok törölni, csak ha újrakezdem. LEgutóbb 4x próóbálkoztam valamivel, a végén azt hittem földhöz csapom...
-
LEON_01
tag
Hali!
Mindig úgy formázom, de eddig max 2 TB-os volt és azzal semmi gond nem volt. Mondjuk az MBR-re volt formázva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest