- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz
#92251648 #43 üzenetére
Ennek a mérése viszont érdekelne még. Próbálkoztam vele, de a kiértékeléssel gondok vannak. Egyedül az tűnt jónak, ha a minimum fázist ábrázolom, nem görgetve (tehát nem +- 180 fokos ábrázolással). Ilyenkor azért látszik a 0 és 180 fokos beállítás közti különbség, utóbbi állásban egy erős letöréssel (de ez átvitelben is mérhető).
De milyen az ideális fázislefutás? Vízszintes? Már a kétutas hangdobozé sem az. (Arról nem is beszélve, hogy nem mindig ugyanolyan.) Szóval kicsit sötétben tapogatózom ilyen téren még. -
törölt tag
Elég komplex kérdéshalmazt hoztál össze.
A frontsugárzókról le kell vágni a mélyebb (jellemzően 80 Hz alatti) hangokat, mert fázisban összeakadnak a szubsugárzó hullámaival. Másrészt a 2.1 rendszer egyik előnye, hogy megszabadítjuk a frontokat a súlyos mélyhangoktól, így tisztább középtartományt kapunk. A vágáshoz sztereó rendszerben elég egy RC tag az erősítő elé kötve, ez akár egy csatlakozóban is elfér. A szubsugárzó felső vágására ott van a saját szűrője.
HiFi végfok valóban kevesebb van a piacon, de esetleg körülnézhetsz a Pro Audio piacon is, ott kevésbé misztikus az erősítők ára.
-
KMT
addikt
Másik topikból:
"A komolyabb szubokon van keresztváltó HighPass kimenet, onnan tudsz venni jelet a frontokat hajtó erősítőkhöz. Ha nincs ilyen, akkor meg lehet próbálni a párhuzamosítást, a végfok elé meg betenni egy passzív RC tagot, ami levágja a mély hangokat. Nem korrekt, de bizonyos kapcsolásoknál működhet. Jobb lenne olyan forrást keresni, amin van több kimenet."
Nincs rajta kimenet. Talán jobb is, nem szívesen használnám úgy.
Ez az mélyvágás nem teljesen világos. Azért javaslod, mert így kevésbé "akad" össze a végfok és a szub áramkörileg? (Vagy csak arra gondolsz, hogy fellélegezzenek a hangdobozok?)
(Szerencsére még távoli a dolog. Azt sem tudom, hogy megérné-e majd végfokot venni, ugyanis kisebb a választék, mint integrált erősítőkből. Azzal sem vagyok tisztában, hogy mennyit jelentene a "felesleges" előfok kiiktatása. Lehet, hogy azonos pénzből kaphatok jobb integráltat, mint végfokot?!
)
-
krleonard
tag
Nah végül knéztem magamnak egy mélyládát: Magnat Motion sub 200.
70/120Wos teljesítménnyel, de szeretnék róla vmi elsőkézből származó infót kapni, h mennyire szól jól meg hmegéri-e megvenni.
úgyh akinek van tapasztalata az ne fogja vissza magát plz.
köszi -
krleonard
tag
up
-
krleonard
tag
Erről a magnatról kinek mi a véleménye, mert ilyet láttam a mediamarktban 34k-ért és lehet h megveszem ha nem szar. Van rajta high level in/out úgyh a szatlakozás a 33as hsz szerint megoldható. Kérdésem csak az h ilyenkor mivan az impedenciával?
Bővebben: link -
krleonard
tag
van 1pár passzív hangfalam + vennék 1 aktív mélynyomót amit vhogy be kéne kötni az erősítőbe amin történetesen nincs sub kimenet
-
krleonard
tag
meg ilyenkor számít 1általán az impedenci mert az aktív speakerekhez nem írkálják oda.
-
krleonard
tag
ugye ha így kötözöm össze a mélyládát az erősítővel (a hangfalak mellé) akkor sem lép fel semmi teljesítmény vesztés vagy ilyesmi?
-
krleonard
tag
UP
-
krleonard
tag
Aki hozzáértő az legyenszíves szemlélje meg azt a sony mélynyomót amit írtam. kiváncsi vagyok h esélyes-e 1általán.
-
krleonard
tag
sonyék elég szűkmarkúan mérik a fontosabb infókat
és ez így nemjó -
krleonard
tag
ez egy rövidke rész vót a műszaki leírásból
és látszik van rajta hangszóró be/kimenet
ilyenkor is mind1 az impedencia? mer csodálkoznék ha az lenne -
krleonard
tag
Bemenet / Kimenet
Bemenet (mennyiség) 1
Bemenet: Cinch Igen
Bemenet: SS-csatlakozó Igen
Kimenet (mennyiség) 1
Kimenet: Cinch Igen
Kimenet: SS-csatlakozó Igen -
krleonard
tag
csak nincs sub kimenet az erölködőmön,cserébe ezen a ládikón van olyan bemenet amit a hangszóró kimenettel össze lehet kötni
elvileg olyan mint az 5ös hsznél a képen
[Szerkesztve] -
krleonard
tag
kérdés a mérsékelt hozzáértésemből fakad
tehát akkor ez úgy jó ahogy van és jól összefér a 8ohm-os erősítőmmel? -
krleonard
tag
erről a sonyról mi a véleményetek:
Bővebben: link
Nekem teccik
40Kért jónak tűnik
egy a gond: eddig nem sikerült kiderítenem h mekkora az ellenállása. -
Rover623
félisten
válasz
krleonard #13 üzenetére
50W is elég, ha jó a doboza meg a hangszóró...meg jól helyezed el...
Az elhelyezés sokat számít...de ez bonyi...ráadásul ha olcsó a mélyláda és nincs rajta fáziskapcsoló (vagy finomszabályzó) akkor csak ''elöl'' helyezheted el, a két front vonalában...szerencsére ez ma már ritka.
[Szerkesztve] -
krleonard
tag
bassreflexes hangfalnál mennyire számít az h mennyire van közel a falhoz mer múltkor láttam egy behringert amire rá volt írva h akkor optimális ha x centire van a feltól.
mer pl a sony hangfalaim baromira nincsenek falnál lehet h ezért szól gyengébben a mély? -
krleonard
tag
ha jól látom akkor ennek vagy csak RCA bemenete van vagy nincs hangfalkimenet
ilyenkor mivan? -
krleonard
tag
Wharfedale Powercube 8+
ez van 40K-ért
ennél olcsóbban nemnagyon lesz? -
krleonard
tag
70W kb elég igaz?
-
krleonard
tag
lehet.
csak a sonybol nagyon nem jönnek azok a mélyek
jah meg az a légköbméter inkább legyen 60
ti milyen aktív subot ajánlanátok?
vmi kiköhöghető áron kéne -
krleonard
tag
a hangszóróm ennek a sonynak a régebbi változata:
http://www.sony.hu/ShowProduct.do?site=odw_hu_HU&category=HFC+Speaker&product=SS-MF450H
a szoba durván 20m2
ha 2,5ös belmagassággal számolunk akkor ugyebár 50m3
hallgatni meg leginkább jazzt hallgatok meg rockot de nem a hörgős zúzós hajdobálós fost
aza a röhej h ven egy cambridge soundworks dtt 2500-ás hangfalrendszerem géphez és a mélynyomójában egy 5,25-ös hangszóró van de hangzásban lenyomja a sony hangfalban lévő 6,5-ös hangszórót. -
krleonard
tag
szted 75Wos erősítőhöz mekkora erősítővel ellátott sub dukál?
-
krleonard
tag
pl itt van egy bass erősítő képe. ezen eligazodom. ilyen van a basszusládákban?
-
krleonard
tag
meg ilyenkor az ellenállással mi van? nem lesz semmi hátulütője a dolognak? pl a 8 ohm 8 ohm marad?
-
Rover623
félisten
Könnyen...a legtöbb subwoofer-en van teljesítménybemenet...
Hangszórókból madzag ki, woofer-be be...woofer-ből ki, hangszórókba be...
A mélyláda elektronikája le is választja a mélyeket a hangszórókról, ezzel tehermentesítődnek = nagyobb hangerőt is elviselnek, ill. ugyanazon a hangerőn kisebb torzítást produkálnak... -
krleonard
tag
Tudom h nem idevaló a téma de nemtom h hol tudnék még 5letet gyűjteni úgyh leírom:
az az én nagy kérdésem h h tudnék a hifierősítőmhöz egy mélynyomót csatlakoztatni úgy h közben az erősítőn nincs mélynyomó kimenet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nintendo Switch 2
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest