- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
morzsol
aktív tag
. -
mattheus
őstag
#37?
-
mattheus
őstag
Tegnap végre átkötöttem a Phono-ról a Video bemenetre Pc-met. Egy nagyon fontos kérésem lenne a hozzáértőkhöz. Azt már korábban írtam, hogy van 2 db Video bemenetem: Video 1 / DAT és Video 2 / AUX. Mikor átkötöttem a Video 1 -be a Pc-m hangját, süket volt teljesen. Video 2 -nél viszont minden működik. Video 1 / DAT mire való akkor ? Miért nem hallok semmit sem ?
Egyébként minőségben, nem hallottam nagyon sok különbséget.
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
Most feldobtad a könnyű abdát
NAD 3020, Mission Cyrus TWO, YBA 2, Audio Innovations S300, JADIS D30 pl.
Nem olvastam figyelmetlenül!!! Ha megnézed máshol a hozzászólásaim mindenütt belekötök az ilyen (számomra) slendrián általánosításba. Mert nem igaz úgy ahogy leírtad csak az előitéleteket és a tudatlanságot, érdektelenséget mélyíted (ami már enélkül is elég nagy). Mégpedig szándékosan ez utóbbi hozzászólásod alapján. Mert ha vki elolvasta és nem ''szakmabeli'' ezután esetleg erre az 1 mondatodra hivatkozva eleve elutasít majd minden integrált cuccot és még csak kíváncsi sem lesz rá. Mert mit foglakozzon vele, ha már a szakik is megmondták: ha bele van építve akkor kis eséllyel lehet jó egy érzékeny bemenet.
Üdv: DDL
Kellemes Karácsonyt mindenkinek!
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
A minőségre való utalás valóban felesleges infó volt.
Szívesen veszek egy listát azokról az erősítőkről, ''amiben a RIAA-t korrektebbül megcsinálták, mint az erősítő többi részét'', mert én 1-et sem ismerek. Max. viszonylag tisztességesen csinálják meg: leginkább úgy, hogy már bele sem teszik!(Ez a legtisztességesebb.)
''Aki nem ért hozzá az elolvasván amit írtál összekapcsolja a két dolgot..'' - úgy gondolom, jól teszi! Ha használnia kell, jusson eszébe, figyeljen rá és szerezzen tapasztalatokat. Ne gondolja, hogy azért, mert benne van a dobozban, azért kénytelen ''le is nyelni'' azt, amit nyújt. Legalább már tudja, hogy (külön) benne van!
Az általánosításról meg... Ez ma nagyon gyakori szlogen, leginkább kedves politikusaink tartják veszélyesnek akkor, amikor éppen nem ők alkalmazzák ''mások ellen''. Persze teljességgel megkerülhetetlen, a gondolkodási/tanulási folyamat része, ''az egyesből az általánosra'' következtetünk (indukció), majd onnan vissza az ''egyesre'' (dedukció). Aki nem tud általánosítani, az nem tud gondolkodni... De lehet, hogy lassan már ezt is meg fogják tiltani!(?)
Az általánosítástól mászom a falra és áll fel a szőr a hátamon. Én meg attól, ha valaki figyelmetlenül olvas, aztán meg kötözködik... írhatnám, ha még nem kerültem volna ilyen helyzetbe..., de sajnos volt már olyan, hogy vinnyogva nyüszítettem moderátorért, hogy nyírja ki utolsó 2-3 hozzászólásomat, mert..., aztán meg nem győztem eléggé hálálkodni, mikor valóban megtette...
Úgyhogy... semmi gond, egy szót sem szólhatok. (Sajnos)
Kellemes ünnepeket DDL!
(Ja - és persze, ezt így hagyjuk abba! A magam részéről befejeztem.)
És egyáltalán! M végül is megtudta, amit akart??
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
Az általánosítástól mászom a falra és áll fel a szőr a hátamon. Hány olyan erősítőt soroljak fel amiben a RIAA-t korrektebbül megcsinálták, mint az erősítő többi részét?! Szóval általánosan nem igaz az sem, hogy azért mert integrálva van akkor gyenge is.
Aki nem ért hozzá az elolvasván amit írtál összekapcsolja a két dolgot (holott jelen esetben csak annyi lett volna szükséges infó, hogy érzékenyebb és ezért nem szabad rákötni a PC-t). Ha úgy írod, hogy érzékenyebb, és az olcsóbb erősítőkben (ritka kivételtől eltekintve) csupán összecsapják, akkor egy szót sem szóltam volna. Azt meg megint ne keverjük ide, hogy fizikailag mi, hogyan és hova kapcsolódik mert ez megint messze vezet.
Üdv: DDL -
morzsol
aktív tag
DDL!
Nem értlek! Teljesen képben vagy, akkor meg mi a baj? Unatkozol?!
Inkább segíts másnak, aki ebben nincs annyira otthon. Neked is jól jöhet még!
Egy ház falán olvastam:
''Unatkozik? Vegyen mosómedvét!
Az egy olyan állat, ami mindent megmos!''
Megszívlelendő!
(
#8 Én:
''Erősítőkön kétféle bemenet szokott előfordulni: Phono - nagyobb erősítés, (könnyen tönkretehető,) és többnyire gyenge minőség; ill. minden más.''
#9 Te:
''Miért lenne csak azért gyengébb minőségű a phono bemenet, mert érzékenyebb?''
Ilyet senki nem állított. Olvass figyelmesebben...
(Nem azért gyengébb, mert nagyobb erősítésű, hanem mert szar(abb)ul csinálják meg. Amúgy a Phono bemenet egy ''előtag'', ami csatlakozik az erősítőn belül egy sima vonal szintű bemenethez. Úgyhogy végképp nem értem a problémát...)
)
Kellemes karácsonyt!
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
Mi okoz ekkora félreértést?!
Phono bemenet: lemezjátszó (leginkább MM) hangszedő jelének erősítésére szolgál. Mást nem célszerű rákötni, mert egyszerű esetben csak túlvezérled és torzít, de le is éghet. (Akár az előfok, akár a vég - bár inkább az előbbi.)
Kezdetben volt a ''kristály'' pick-up, néhány erősítőn még ilyen bemenet van, az újabbak MM ''mozgó mágneses'' ill. MC ''mozgó tekercses'' hangszedők jelének fogadására is alkalmasak lehetnek. (Egyre nagyobb erősítést igényelnek (Kr->MM->MC). Rájuk van írva, át lehet kapcsolni az erősítőt. MM/MC.) Többnyire ezek csak ''díszek'', a legtöbb esetben el lehet felejteni őket: Tisztességes erősítőknek is többnyire gyenge minőségű a phono erősítője -> hogy megvedd a cég külön dobozolt phono erősítőjét, ...
Erősítőt lehet építeni 1 tranzisztorból is (van 300 Ft?), nem erősíteni fog kevésbé, mint egy 500eFt-os másik hasonló cucc, ha érted, mire gondolok.
Túl kiterjedt a téma, ezért nem kezdtem el jobban részletezni. A lényeg innen jönne csak. Más helyeken erről szól néhány tonna topic.
(Aki nem is hallott róla, annak nemigen lesz rá szüksége, nem lesz dolga LP-vel. Korábban összekevertem ezt a portált egy másikkal, most megpróbáltam erre jobban ügyelni. Akkor is volt, akinek nem tetszett, de úgy látszik, ez sem jó.)
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
-
mattheus
őstag
Kérdésem az lenne tőletek, hogy DVD lejátszók, le tudnak játszani audio cédéket? Vagy csak DVD-ken levő audió sávokat ? Mi a helyzet az mp3-mal ? Csak DVD-n levőt olvasnak ?
Köszi előre is !
M -
tomcsi23
veterán
Szeva Kedves másik Ember!
Itt egy kis félreértés van. Senki nem állította itt a topikban, hogy a phono bemenet rosszabb minőségű lenne ugyanazon erősítő vonal bemenetéhez képes. Jelen esetben -az én értelmezésemben (is)-, egy külső (tehát, nem erősítőbe épített) phono konverterhez képes gyengébb a minősége. Szerintem, ebben is egyetértünk. Valószínűleg, a szöveg megfogalmazása, esetleg olvasása, értelmezése miatti pontatlanság adott okot paprikás hangvételű megnyilvánulásodra.
Üdv: Tomcsi -
DDL
őstag
Kegyetlenül torzítani fog. De más nem hiszem. Csak nem tudod feltekerni a hangerőt, mert alighogy a nulláról elmozdul ordítani fod. Ugyanis a phono ''normáliséknál'' 2.5mV érzékenységet jelent, míg a pc, magnó, tuner, videó meg kb. 500mV-osat. A cd pedig 2V. De láttam már ilyen egybehifin, hogy a phono is síma vonalszintű volt. Csak nem mutatott volna jól a LINE1, 2, x felirat a cuccon.
Üdv: DDL -
mattheus
őstag
Mi lehet, ami legrosszabb esetben történhet ha Phono-n van? Mire figyeljek, ha ezen használom? Az a baj,h nehezen férek hozzá, ezért még nem tudom átkötni.
-
tomcsi23
veterán
Igen, azt feltételeztem, hogy már megy egy ideje. Persze, kérdéses, hogy hogyan.
Ha a lencse túl koszos, simán produkálhatja a ''no disk'' jelenséget.
Ha csak az egyik bemenetre kötöd a cuccot, akkor nem lesz semmi probléma. Persze, figyelni kell, hogy azért két oldalt ne közösíts egynek pl.
Viszont, ha átrakod a pc-d az egyik videóra (ezt azért ajánlatos lenne a phonoról átrakni) és a másikra pedig a leendő cuccost kötöd, akkor már nem is marad szabadon. -
mattheus
őstag
Nem is tudtam, hogy nem lehet Phono-ra kötni PC-t. 1 éve megy a cucc és nem volt hanggal gond. Az a baj, hogy tisztítanám, de a gon ott van, hogy berakom a cd-t és nem érzékeli, hogy benne van. Azt írja ki, hogy No disk
Az nem gáz ,ha Video 1-re kötöm és a Video-ra nem kötök semmit ?
Köszi
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
A PC-t a ''phono''-ról sürgősen vedd le, mert tönkre mehet, azon kívül tartalmaz egy szűrőt is RIAA korrektor, ami befolyásolja a hangot.
Ezeket (CD, PC) simán rákötheded a VIDEO1/2 bemenetre. Erősítőkön kétféle bemenet szokott előfordulni: Phono - nagyobb erősítés, (könnyen tönkretehető,) és többnyire gyenge minőség; ill. minden más. Ezek (minden más) vonal szintű bemenetek, és kb. 2V feszültség fogadására alkalmasak. A lemezjátszók pick-up-jét kivéve minden más ezt a jelszintet adja le. Video/tuner/magno/cd/dvd/...
Szalmát szeretettel üdvözlöm! (''Önt''.)
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
Hú, pont a Phono-ra nem tanácsos vonal szintű kimenetet rakni (pl a PC-d).
A cd lejátszódnál érdemes lenne egy lencsetisztítást megejteni.
Új készülék tekintetében meg lehet már egészen olcsón venni pofás dvd lejátszót (én valami pana...-ot láttam 20 alatt). Természetes (szabvány), hogy lejátsza az audió cd-t, annyi előnye van, hogy még az újraírható lemezre írottat is. Valószínűleg, simán rákötheted a video bemenetre.
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Igazából ha már veszek, akkor márkásat vennék. Tudtok valamit ajánlani nekem 30-40E körül ?
Szerintetek az nem gond, ha csak zenére használom illetrve, hogy Video bemenetre kötöm Video in nélkül ? (mármint csak a L és R bemenetet használom) Igy müxik vajon a dolog ? -
simonzé
addikt
Nem értek a hifi témához, de egy Up-ot megérdemel a dolog.
Azt tudom viszont, hogy az asztali DVDlejátszók mindenféle írott CD-t lejátszanak, mivel a DVD felülről kompatibilis a CD-vel, így az audió CD-t, Mp3-akat, sőt a DivX-es DVD-k (ma már csak ilyet szabad venni) még a WMA-t esetleg az ogg-ot is ismerik. -
mattheus
őstag
valakinek van ötlete ?
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem a hozzáértőkhöz van egy külön egységekből álló AIWA Hi-Fi-m (Erősítő,Tuner, CD és kazetta, amik egymással és az erősítőhöz, egyedi csatlakozóval kapcsolódnak)). Sajnos a 3 lemezes CD lejátszóm végleg megadta magát, mert már egyáltalán nem hajlandó beolvasni lemezt
A javítás szóba került,de a költségei elég magasak lennének (gondolom), így gondolkozok egy megoldáson, ami egy új CD v. DVD lejátszó lenne. A gondom az, hogy az erősítőn számtalan bemenetem van pl: phono (erre a PC-m csatlakozik), van Video 1 és Video 2 is ( L és R audio bemenettel és + 1-1 db Video bemenettel). A kérdésem az lenne, hogy ha veszek egy lejátszót,akkor rá tudom kötni a Video 1 vagy 2-re, hogy működjön a lejátszó ?
A másik kérdésem lenne, hogy ha igen, akkor mibe lenne érdemes beruháznom? Egy sima CD lejátszóra vagy egy DVD-re ? Gondolom a DVD lejátszó a DVD-n felül normál audió cd-t is lejátszik. Vagy rosszul tudom ? Valaki aki ért hozzá
az segítsen .
köszi előre is !
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nők, nőügyek (18+)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest