- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
''Egyébként meg a legjobb pc-s optikai meghajtók is eléggé gyenge minőségűek egy valódi_hifi-cd-hez képest''
Ellenben forraskent a HDD-rol jovo lossless anyag a maximum, amit digitalis forrasbol ki lehet hozni, mert ott nem kell az Audio CD elbaltazott marhasagaival tokolodni. Sot, megkockaztatom, hogy ha a CD-t vmi normalis hibajavito eljarast hasznalo grabbelo program olvassa, akkor is ott van a PC a HIFI lejatszok szintjenel.DRM is theft
-
commanDOS
senior tag
Igen csak ezzel a ''majdnem megközelíti'' dologgal az a bajom, hogy huh, rontja a hangképet a kábel, a kapcsoló, a hangerő poti, a hangszín potik, az equalizer, a tápkábel, a csatik, és szedjünk ki mindent és cseréljük milliós cuccra és huh de jó hangja van, közben meg csak bedumálja magának a legtöbb esetben.
Még valaki kifogja találni, hogy nem mind1, hogy milyen színű konnektorba van dugva a táp
Nah én ezek miatt vagyok kiakadva. Mert vannak nyilvánvaló dolgok, amik biztos, hogy még olcsó rendszeren is javítanak valamicskét: hangfaltüske, megfelelő elhelyezés, normális kábelezés: lehetőleg ne 10-20 méter, számítógép elfelejtése és persze az alapok, hogy egy-egy erősítőnek milyen a karakteriszikája, hogy milyen hangokat tud szebben megszólaltatni, hogy milyen kondik vannak a tápban és a többi....
Ezek tutira számítanak, mert ésszerű, ottvan mögötte a fizika és kainek jó füle van hallja is.
Másrészt meg engem úgyse az fog érdekelni, hogy milyennek kéne lenie a hangzásnak, hanem az, ahogy sz.tem közelít az eredetihez, ahogy az én botfülemnek a legjobban tetszik. Éppen ezért, ahogy még Rii íra a topic legelején, számomra is fontos, hogy tudjak állítgatni a hangszín potin, hogy legyen Eq a rendszerben, stb.
Mellesleg egy szóval nem mondtam, hogy nem szeretem relatíve jó minőségben hallgatni a zenéket, mert egyértelműen jobb egy hi-fi-n, mint sz@r sz. számítógépes csipogón.
csak nekem inkább a zene a lényeg, amit akkor is ugyanúgy szeretek ha minihifin szólal meg...csak nyilván más élményKihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
Hát egy kapcsolót azért eleve úgy alakítanak ki, hogy bírja a kapcoslgatást és laapból is vagy érintkezik vagy nem. Nemúgy, mint egy csati, ami rászorul valamelyest az aljzatra, amikor lehúzod kopik, visszadugod ismét kopik, a kábel mozog, előbb-utóbb elfárad. Egy kapcsoló bevan forrasztva, állandó helyen van, csupán egy érintkező mozog benne, zais csak egy meghatározott intervallumban.
Meg, hogy hamár valami ottvan a jel ''útjában'' akkor már olyan mindegy, hogy az egy drótra forrasztott csati, amin a jelnek átkell mennie a másik csati párra +megint egy forrasztás, nyák, stb stb. vagy ugyanez egy kapcsolóval, ami milliószor praktikusabb.
Nemtom. mit szólnál ha az erősítőt állandóan szétkéne szedned és kábeleket dugdosnod ha pl. bemenetet akarsz váltani... semmivel sem akadályozza jobban a jelet, ugyanúgy lehet arany érintkezős, stb. csak sokkal ésszerűbb. nem hiába találták ki.
Ezt akábeles dolgot meg bizonyos értékhatárig alá tudom írni, nyilván egy 100Ft-os tyúkbél nem a legjobb. Csakhogy amint írtam egy rendszerben annyi minden más van, ami meghatározza a hang karakterét, elrontja vagy javítja a hangot...., hogy ezekhez képest egy kábel, egy csati, egy kapcsoló már csak olyan minimális válrozást okoz, amit normál ember tuti, hogy nem vesz észre.
Azért nem szeretem az audifil hozzáállást, mert 10 milkákat belehetne ölni, többek között olyan marhaságokat, mint több 100K-s tápkábel, amitől a röhögőgörcs elkap, meg 2centi vastag hangfalkábel és társai, aztán hátha rájön a végén, hogy azt a hanghatást, amit egy komolyzenei koncerten hall, a büdös életben nem fogja semmivel se megközelíteni.
eleve nem lehet olyan dinamikatartományt előállítani, stb. vagy pl. mondok mást: mi értleme van a marha drága kábeleknek, maikor a NYÁK lapon is ugyanaz a jel, ugynaolyan erősségben halad egy marha vékony réz ''szálon''.... (árnyékolást most felejtsük el)
[Szerkesztve]Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
Lehet, hogy hülyeség, de sz.tem praktikus lehet és nemis túl bonyolult, ha csinálsz, vagy beszerzel v.hogy egy váltó kapcsolót, magyarán a frontok is simán be vannak kábelezve, mégpedig oly módon, hogy a kapcsoló bementére mindkét erősítő adott csatornájának kimenete rá van dugva és ezekből választhatsz, illetve a kimenet márcsak egy kábel. és át tudod kapcsolnii, hogy melyik erőlködőből kapja a jelet, ha a kapcsi rézből van, akkor nemhiszem, hogy gondot jelentne, vagy rontaná a hangzást.
Ezt annyira nem lehet bonyolult még házilag sem kivitelezni vagy szétnézni neten és máris egyszerűbb, mint az állandó kábelezés.
de cáfoljatok meg, lehet van v.mi elvi akadálya (én nemtok róla)
Jah és évgülis az erősítők input vagy akár output selector-ja is így műxik, mondjuk rá van dugva lemezjátszó, cd, magnó deck, sz.gép. de az erősítő csak azt az egyet szólaltatja meg, amit kiválasztottál a kapcsolóval.
[Szerkesztve]
Vissza az alapokhoz
[Szerkesztve]Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
klepto
addikt
Több helyen, több készülékkel is hallgattam különböző típusokat; E60, E80, E90, E100, valamint a Studio széria viszonylag nagy álló dobozát.
Hallgattam MM-ben Marantz sztereó erősítő / Denon cd játszó társaságában, illetve a HiFi Show-n H/K sztereó szettel. Egyikkel sem tetszett egyik hangfal sem, bár az MM-ben a Marantzal egész tűrhetően szólt az E80, de annyi pénzért, vagy talán picit olcsóbban ,ott hallottam tőle sokkal jobbat is, az pedig az F30-as Celestion volt. A H/K és a JBL viszont egyáltalán nem győzött meg, bár hallottam már más hangfallal is H/K-t, ami nagyon nem az én világom. Sokan dicsérik, de nekem egyáltalán nem jön be hangilagMár régen is, valamikor még a múlt évezredben amikor kishazánkba elkezdtek beszivárogni az Audiofile sztereó berendezések, már akkor sem tetszett a H/K. Akkor ott a H/K, Rotel, NAD triumvirátusból a NAD tetszett a legjobban.
Szóval tényleg addig már eljutottam, hogy Celi, vagy Wharfi, és minden mást kizártam. Amik szóbakerültek, illetve amiket hallgattam típusok nélkül: Celestion, Wharfedale, JBL, Mordaunt Short, Tannoy, Mission, Royal Akustik (Radiotehnika), Clarus, Kef, Dali, Magnat, Heco, Quadrall, Polk Audio, ProEra, ProAc, Acoustics Energy.
Több hirtelen nem jut eszembeHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
golyani
őstag
én 4.1-be lekeverem Jetaudioval.(tudom ez szentség törés de így nekem eléggé bejön...)
4.1 áll:
egy sony hifiből ezt használom frontnak még is ahátma mögött van
egy 2.1-es géphez a dott hengrendszerből amin moddoltam mert sok volt a magas így a magasok elé kötöttewm egy-egy 2 ohmos ellenállást. így megjött a basszus a szobába, továbbá megmaradt a stereo hatás is, mintha két óriási fülest használnék
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
kis kieg: végülis inkább azt mondanám, hogy érdemes egy korrektebb erősítővel indítani, mert az az ami leginkább meghatározza a hang karakterét. Ha az jó, még mindíg el lehet rontani, de ha legalább megpróbálunk jobb komponeneseket venni hozzá, + korrekt kábeleket, és figyelünk a részletekre is, akkor kisebb eséllyel rontjuk el
''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest