- Hamarosan kapható a Razer új, kábelmentes töltéssel kecsegtető egérpadja
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- ASUS blog: hódítsuk meg az online tabellákat ROG egerekkel!
- Egy 2,4 milliárd dolláros Alphawave-üzlettel erősített a Qualcomm
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
schawo #40371 üzenetére
No nem feltétlen vannak EQ-zva, sőt, eleinte kifejezetten jellemzően nem voltak EQ-zva, eleinte még a sztereó korszakban sem. Lásd a sokat emlegetett (negyvenes-)ötvenes-hatvanas évek sok-sok, máig meg nem haladt hangminőségű hangfelvétele. A "rendes" "keverőpult" csak hangerőszabályzó potenciométerből áll, de a korrekt hangmérnök nem is használ keverőpultot, hanem úgy helyezi el a hangszereket és úgy mikrofonoz, hogy utána egyből a felvevőkészülékbe menjen a hang, - lehetőleg még a hangerőszabályozást is kiiktatva. Ma már persze az ilyesmi egyre inkább a legendák ködébe vész, kicsi a korrekt hangmérnökök aránya. (Mindez persze a zenei felvételeken volt jellemző, nem a popzenei felvételeken, sőt, éppen a popzeneipar felől szűrődött be a zenei felvételek gyakorlatába is a manipuláció megszokottsága.
(#40372) PuMbA Ó, a mikrobarázdás (sztereó) lemeznek rengeteg hibája van, és azt, vagyis a "vinil" hangminőségét összességében, minden paramétert figyelembe véve még esetleg számomra is (elvileg) meghaladhatják hangminőségben bizonyos digitális formátumok. Csakhogy én inkább a mikrobarázdás lemez helyett fejlesztettem volna újabb és jobb analóg formátumokat, és azok megették volna reggelire a mai legjobb digitális formátumokat is. Így lenne korrekt az összehasonlítás, nem a mai legújabb digitálisokat összehasonlítva egy hatvan éve nem fejlesztett formátummal, hanghordozóval. Én mindig elismerem persze, hogy a digitálisnak is vannak előnyei, de nem hangminőségileg, hanem praktikusságilag. Én pedig hangminőségmániás vagyok, és valóban a végsőkig kitartok (No pasaran!) - legalábbis a szöveg szintjén, merthogy ugyebár a gyakorlatban mit teszek, az megint más ügy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- Lenovo G710 laptop (17,3HD+/intel/8gb/128ssd/Magyar)
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest