Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz becuszabi #713 üzenetére

"a legnagyobb nyomáskülönbség max. 1 bar"

ööö. ebbe bele sem gondoltam.
    :DDD

ráadásul még ez az 1 bar különbség sem lez meg, mert az a légköri 1-hez képest totál vákumot jelentene...

"hogy el tudd távolítani a vizet a csőből"
    ennek úgy nagyon nincs értelme.
    1. nem cső, hanem egy bazi nagy kamra. amibe a vákumozás eőtt betöltök némi vizet. még nem tudom, pontosan mennyit, de nagyságrendileg max. kb. 50 ml-t. (fél decit.)
    2. utána vákumozás. majd a szelep kiálló részét egy kupakkal, légmentesen leragasztom.
    tehát a szelepnek nem kell túl sokáig tartania.

elég sok mellélövési lehetőség van, ami az arányokat illeti, ezért is dolgozum az ocsóbb aluval, amíg egyáltalán kiderül, hogy nagyságrendileg jók-e a mennyiségek.

tehát a kamra összeállítása, belső elrendezés, végső lezárás már nem vitatéma, azt mindenképpen úgy készítem ela v1.0-ban, ahogy elképzeltem.

itt a kérdés maga a szelep fajtája, elvi és gyakorlati működése az adott helyeztben, ésa vákumpumpa ráfogatása a vákumozás idejére.

utólagosan eltávolítandó szerkezet, ami nyitva tartja a szelepet.
    leheteltlen. bicaj szelepnél annak belülre kéne kerülnie, amit ugye vákum után nem tudok eltávolítani. belülről ugye...

tehát vaszeg a vákuszelep marad.
    erre valami beszerzési ötletet elfogadok, mert nem értek hozzá, hogy mi lehewt ide jó.
    (konkrét típus, kis méret, pesti üzlet, raktárról, személyes átvétel.)

de a bátyámat megkérdezem, mert ő már dolgozott ilyennel, a pumpája is neki van.

Új hozzászólás Aktív témák