- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- Több játékon engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
válasz
TREBRON82 #170 üzenetére
A forralós módszernél lényegesen egyszerűbb, ha tele töltöd a csövet vízzel, majd egy injekciós fecskendővel eltávolítod a felesleges vízmennyiséget.
A csőben nem marad más csak egy kevés víz, és a vákuum (alacsony nyomású telített vízpára).
Ezzel a módszerrel szerintem lényegesen egyszerűbben lehet szabályozni a csőben maradó víz mennyiségét: a fecskendővel töltöd fel a csövet,- mondjuk belemegy 25 ml víz a csőbe, ezután ha 3 ml vizet akarsz hagyni a csőben, akkor a fecskendővel kiveszel belőle 22 ml vizet.
Mivel ezek a fecskendők ml skálázásúak, ezért az egész roppant egyszerű.
Nem árt még egy visszacsapó szelep (autós pumpából lehet kiszedni).
Én az víz kivételt (vákuum-készítés) víz alatt szoktam, végezni, azért,- mert a fecskendős rendszer lebontásakor (autós pumpa gyorscsatlakozó) így nem levegőt, hanem csak egy kevés vizet tud visszaszívni a csőben levő vákuum.
Tapasztalatból mondom, hogy ez a többlet víz mennyiség nagyon kevés,- tehát nem igazán kell ezért mondjuk 3 ml helyett 2 ml-t hagyni a csőben, hogy majd úgyis visszaszív 1 ml-t. Ezzel nem kell számolni.
Ha viszont levegőn bontanád le a vákuumkészítés végén a gyorscsatlakozót a csőről, akkor elég sok levegőt szívna vissza (nyilván, mert a levegő ’ritkább’ mint a víz, hiszen gáznemű),- rontva a vákuumot.
Ha elolvasod ennek a topiknak az elejét, akkor ott megtalálod a részletes (részletesebbet, mint amit most írtam) leírást az általam használt módszerről (képeket is).
'Ki mit tud olyan vákuum készítő apparátusról, mely vízsugaras módszerrel működik?'
A hwsw heatpipe rejtelmei topikban volt már erről szó, ha jól emlékszem, akkor volt ott leírás is Móricka rajzzal.
A hwsw-n a heatpipe rejtelmei topikban vannak képek is,- de ebben a topikban is vannak linkek a házi-heatpipe-ról.
Még valami: szerintem a sima forrasztóónos forrasztás nem engedi ki a vákuumot (sokak szerint igen),- fél, 3/4 éve készített heatpipeom még most is simán működik (mindkét vége sima ónnal forrasztva, - ráadásul autós szelep van az egyik végén, tehát ez nem egy végleg lezár cső).
Veriakilis
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- LEGO klub
- Nintendo Switch 2
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Family Link
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest