- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Van egy Samsung T22B300EW TV-monitorom. De nincs rajta jack csatlakozó, az RCA csatlakozók is csak IN irányúak. Van rajta HDMI és SCART csatlakozó, de nem tudom, hogy az OUT irányba is működik-e?
A célom az lenne, hogy jack csatlakozós fejhallgatón halljam a TV hangját.
Ez megoldható valamilyen módon?Előre is köszönöm a segítséget!
-
HosCincer
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Remélem valaki tud segíteni. Olyan átalakítót keresek ami az RJ45-ös csatlakozót alakítja át HDMI-re.
Egy NAS-t és egy pár éves LCD tv-t szeretnék összekötni amin nincs LAN bemenet.
A válaszokat előre is köszönöm! -
joecontra
addikt
Függően a videokártya típusától vagy egy konverter vagy egy VGA-SCART kábel.
Üdv,
J -
csibor
addikt
Jó pörgős a topik
Ma kaptam sky-es30/m1cs tévét. Az egyik szemem sír a másik nevet. A lényeg nincs rajta hdmi. Viszont d-sub, és s-videó van. A kérdésem laptopról hdmi, d-sub, hogyan lehetne a legtöbbet kihozni?
-
rozso22
csendes tag
Sziasztok, van egy táblám mini hdmi kimenettel, van egy tv hdmi bemenettel de olyan rca szerű foglalattal (zöld, kék, meg talán fehér) vedtem hozzá való kábelt de nem müxik, mi kell még hozzá?
-
kinnkong
csendes tag
válasz
joecontra #50 üzenetére
Pontosítanék. A HDMI digitálisan továbbítja a képet és a hangot is. A kép menne a TV-be HDMI aljzatba. A Hang menne az erősítőbe szintén digitálisan vagy RCA kábellel vagy optikai kábellel. Ebben az esetben nincs szükség digitális-analog átalakításra. Kérdésem, hogy olyan elosztó létezik-e, ami a jel forrásról (PC) HDMI-n veszi a digitális képet és hangot, majd ezt elosztja két külön szerkezetbe (TV-be és házimozi erősítöbe)?
-
Cpt. Flint
tag
válasz
animatrix11 #121 üzenetére
szerintem minden 15 évesnél fiatalabb a tv-n kell lennie jack-es fejhallgató kimenetnek, arról simán levehető az analóg jel.
-
animatrix11
őstag
üdv
hátha valaki tud segíteni vettem faternak egy blue-ray lejátszót
annyi baj van vele, hogy ő úgy használná, hogy hmdi-n megy át a kép, és hifire meg kiküldi a jelet rca-n keresztüla régi dvd lejátszón volt mindenféle kimenet, erre ráraktak egy hdmi-t aztán szevasz...
hogy lehet megoldani hogy a hangot külön vigye ki? a tv-n van egy db optikai kimenet de az sem jó, mert nem tudom át lehet e alakítani rca-ra csak otpika-jack átalakítót találtam, de az sem a sima jackelőre is köszi
-
joco52
tag
SZIA! A másik fórumon nekem ezt válaszolták:Létezik ilyen, de drága... Ugyanis a HDMI-n digitális jel van, ami neked kéne, az meg egy analóg jel. Ezt az átalakítást pedig valaminek el kell végezni. Ezt pedig meg kell fizetni! Digitális optikai (hang) átalakítóval lehetséges csak!!! ÜDV!
-
pupasz
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy médiaforrás HDMI kimenettel (továbbá sima sztereó kimenettel), valamint egy koros, de 5.1 képes erősítő RCA, ill. optikai bemenetekkel.
Megoldható valahogyan a HDMI-ről a hang (kizárólag a hang) kinyerése, és az erősítőbe juttatása valamilyen passzív eszköz/átalakító segítségével?Köszi.
P. -
joecontra
addikt
válasz
Travelmaster #117 üzenetére
Rendben, bár én készítenék neked egyet szívesen ha mégis meggondolnád magad.
Üdv,
J -
Travelmaster
csendes tag
Hát akkor erről ennyit de azért kössz az infót nem vagyok ilyen nagy barkácsolós így inkább veszek egy hdmis tvt egyszer.
-
joecontra
addikt
válasz
Travelmaster #114 üzenetére
Szia!
Ha a TV-den a SCART csatlakozó RGB képes, akkor egy DVI-VGA adapterrel és egy VGA-SCART kábellel működne a dolog.
Üdv,
J -
jeni
félisten
válasz
Travelmaster #114 üzenetére
kb 20000 Ft dekóderel van ilyen de ,hogy hol kapható az passz?
engem is érdekelne a dolog !
van valakinek erre tippje és olcsón? -
Travelmaster
csendes tag
Sziasztok van egy ilyen kártyám amin ezek a kimenetek vannak, hogy tudnám tv-vel összekötni amin csak rca, s-video és scart csatlakozó van?
-
jeni
félisten
Üdv
A házimozi erősítőre rákötött DVD és Blu-Ray lejátszó videó-(digitális) jelét rá-bevezetve amelyen a HDMi kimeneti csatlakozó jelén direktben viszi tovább a videó jelet az LCD Tv felé vagy az a videó jel átkonvertálásra kerül az AV elektronika által az erősítőben és az több videó kimeneten,mint S-Videó, az RCA és a komponensen is megjelenik a jel?
Boccsi a láma kérdésért.
-
miksaeslacko
csendes tag
ez jo lehet valaki szerint,légyszi segitsetek!?
kabel-csatlakozo.arukereso.hu/hama/34115-video-kabel-ematrix-p93360045/ -
dz1989
senior tag
válasz
MasterMark #11 üzenetére
Heló!
Olvastam az analog-digitális átalakitást.
Amit meg szeretnék oldani hogy, az S GS2-met rálehet progival venni arra hogy jack csatián keresztül kiadjon anolog tv jelet(a szokásos 4érintkezös jack-RCA kábel segitségével.) A választ előre is köszi. -
satmen
tag
Végig olvastam a topikot... Mostanában egyre több az olyan kütyü, aminek analóg kimenetből legfeljebb komponens van (Y,Pb,Pr). Viszont -szerintem- sokan szeretnénk használni ezen eszközöket olyan megjelenítővel is, amin csak kompozit, jobb esetben scart (RGB) bemenet van.
Valami olyan megépíthető kapcsolásra lenne szükségem, ami a komponens jelből kompozitot csinál, esetleg a scart RGB bemenetét hajtja meg. (nyilván ez utóbbi jobb minőségű)
A kész elektronika is érdekelne, ha nem aranyárban kapható.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Sweetpapa
csendes tag
üdv mindenkinek, lehet rossz topicot válaszottam a kérdésemhez, de csak itt látok hdmi-vel kapcsolatos dolgokat.
a problémám a következő, adott egy xbox 360 hdmi kábellel, ismerősöm 2 tv-jén tökéletesen működik is, hdmi-vel, viszont nálunk, körülbelül egy éve még játszottunk azon a 2 tv-n amin most nem müködik.
mi történhetett ez alatt az idő alatt? lehet az a probléma, hogy a gép ki lett flash-elve? de ennek mi köze lenne a hdmi-hez? lehet ezzel valamit csinálni?
csak nem értem, hogy akkor az ottani 2 tv-n miért működik? a tv nem is érzékeli a box-ot.
-
joecontra
addikt
Üdv!
Valaki adjon egy kötési rajzot D-SUB -> S-video kábelhez
Azt nem fogsz kapni, mert egyszerű madzagolással nem lehet a kettőt összekötni. Ráadásul a hangnem sem a legudvariasabb.mert nagyon felmérgelt, ezért adtam ki 1700 ft-tot
Annyiért én is csináltam volna neked, de egy működőt. De kapkodtál és megvetted a szart. Én szóltam pedig.http://www.electronic.hu/Multimedia/Kabelek_es_adapterek/Egyeb_video_kabelek/Kabel_3_RCA_dugo-VGA_dugo_2m itt van egy rajz. Ez jó lenne ?
Hiányos. Nagyon.http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/65/657f882338f44fc1de83ebd01ba36979.gif Vagy ez jó ?
Ez jó, de azt mondtad nincs s-video a kártyádon.Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- EAFC 25
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest