Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lalikiraly

addikt

LOGOUT blog

Sziasztok!

Beállnék kérdéssel a sorba, biztosan jobban értetek hozzá mint én.

Nos van most egy notim MSI GF63 Thin - i5-12450H, RTX 3050 6GB, 2x8GB DDR4-3200.
    Nos én most akarok hozzá venni pluszba egy monitort.

A monitor tudja a freesync et. Vajon fog az működni HDMI vel? Mert amikor most teszteltem a napokban egy LG monitorral ami a 75Hzt tudja, annál bekapcsoltam a freesync et a monitor menüjében és villant a monitor és a gép kijelzője is mint aki frekit vált.

A notimnál az Nvidia Control panelben semmi beállítási lehetőség nincs rá.:

Az Intel kezelőfelületen még ennyi beálltási lehetőség sincs:

Most nincs a géphez monitor dugva.

Egyébként ő lenne a kiszemelt példány:
    https://www.asrock.com/Monitors/Challenger/CL25FF/index.asp
    Egyrészt egész jó árban 43 lenne újonnan, továbbá a talpkialakítása nagyon jó nekem, mert nincs sok hely az asztalon (értsd kicsi).

Valami fog működni a freesyncből vagy akármi?
    Jah igen utóirat a noti képernyője 144Hz 15.6 IPS.

A gépről több itt van: https://www.msi.com/Laptop/Thin-GF63-12UX/Specification

• tabyster

csendes tag

Sziasztok,
    Hozzáértők segítségét kérném. Családban, két külön konfiguráció is adott, ahol FreeSync Premium és G-Sync támogatás is lehetséges.

Egyik:
    Radeon RX6700 XT - LG27GL88A 144Hz Ergo Gaming monitor (G-Sync, FreeSync premium support)
    Másik:
    RTX 3050 - AOC G27G2S/EU 165Hz Gaming monitor (G-Sync/FreeSync)

Nos a kérdésem. Az LG Monitor egy professzionálisabb Premium kaliber, FreeSync DP 1.4 porton át szépen megy 144HZ és HDR is kapcsol ha jel rajta HDR.
    Itt belefutottam abba a problémába, hogy ha HDMI 2.0 kábelt használok a RX 6700XT és a monitor közzé és a FreeSync be van kapcsolva, így maximális 144Hz helyett csak 100Hz megy, ha FreeSync ki van lőve megy a 144Hz is (utána olvastam ismert a dolog). Nyilván megoldás rá, hogy DP 1.4 kábelet használok, hiszen ezen átmegy minden is és HDR is támogatott.

Utána olvastam hogy 2.0 HDMI-n át elvileg az Adaptive Sync technológiák nem támogatottak 144Hz en, ezért korlátoz le, csak HDMI 2.1-től. Mondom jó elfogadom marad a DP port nem véletlen találták ki ezt a portot.

Unokatesó vett egy monitort a héten AOC G27G2S/EU amit egy RTX 3050 hajt. Nézem HDMI 2.0 án csatlakozik a géphez, 144Hz-en megy, és a G-Sync is aktív OSD menű szerint. Na itt dobtam le a láncot, hogy egy kisebb ár érték arányú monitornál meg Adaptive Sync megyen HDMI 2.0-án?

Szóval aki érti, tudja, mondja már meg nekem, hogy akkor ez most hogy van? Bárhol olvasok utána G-Sync, elvileg csak DP-n tudja 144Hz-et itt is, ennek ellenére vígan 144Hz-et mutat Windows, és OSD menü meg G-Sync-On-t is ír.

Köszönöm előre is. :R

Új hozzászólás Aktív témák