Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
 - Milyen billentyűzetet vegyek?
 - Apple asztali gépek
 - Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
 - BIOS topic
 - Projektor topic
 - OLED TV topic

Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz

King Unique

üzenetére
						Ezt a driveres 6terás HDD problémát ezt pont néztem is, mikor visszagörgettem.
Még örültem is neki magamban, h nálam nem ez lesz a gond, mert nekem egyáltalán nem látja még csak a BIOS sem a merevlemezt.
Kicsit el is voltam keseredve, h tuti új alaplap kell majd, mert a régi már nem kezel ekkora merevlemezt. - 

válasz

King Unique

üzenetére
						Köszönöm a választ, ez volt a probléma oka.

Én is kerestem Googlen, de én "csak" Windows 7 + 8TB HDD-re, annyi eszem nem volt, h WD80EMAZ-ra is keressek, így nem találtam meg ezeket a leírásokat.
Most mondhatnám, h már megint az járt volna jól, akinek olcsóbb, vagy régebbi, esetleg noname tápja van, amin a molex csatikból alakítja át a tápot a merevlemezekhez, annál ez a hiba nem jelentkezett volna alapból. :/
Valóban, ezt egy USB 3-as külső házzal együtt kaptam, csak kivettem belőle. 40ezer volt a 8terás HDD a külső tokkal együtt, ezért is vettem meg, igaz az üzemideje 800 napnál jár, de úgyis csak filmek lesznek rajta tárolva, szóval nekem egy darabig jó lesz sztem. Nem torrentre lesz használva, csak adattárolásra.
Valóban úgy tűnt egyébként, mintha fel sem pörögne, valahányszor bekapcsoltam. Hát most egy Molex --> Sata tápcsatival bekötve már "problem solved".
Ami a GPT-t illeti, valóban alapnak kellene lennie, nagyjából "meg is volt", de kb akkor olvastam róla utoljára, amikor bevezették a GPT-t, és ott is egy dolog volt számomra fontos információ, nevezetesen, h engem kb sose fog érdemben érinteni ez a probléma, mivel valószínűleg sohasem akarok majd telepíteni Win 7-es oprendszert ekkora merevlemezre, mármint nemhogy 2terásnál nagyobbra, de még 2 terásra se nagyon, mivel azokon a gépeimen, amiken Win7 van még, a rendszer általában egy kisebb SSD-n van, és csak adattárolásra használom a többterás HDD-ket.
Bár aztán azóta az SSD árak leszállásának köszönhetően a "gamer" gépembe pont egy 2 terás SSD került, de az meg már Win10-es, nem Win7-es, így megintcsak kívül esik az MBR vs GPT problémakörén. - 

King Unique
titán

Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Vivo X200 Pro - a kétszázát!
 - Yettel topik
 - LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
 - Építő/felújító topik
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
 - További aktív témák...

- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
 - ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
 - WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
 - 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
 - WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordás- Új - 7200-6600 MBs - Eladó!

- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
 - iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
 - MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
 - HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 100% Akkumulátor
 - HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest