Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
BB9360
üzenetére
Megnéztem kicsit jobban a dolgokat és nálad egyik helyen egy régebbi Intel USB 3.0 drivert mutat a screenshot, az 1.0.3.214 verzió. Ami fura, mert elvileg mindkettő helyen ugyanannak a verziószámnak kéne szerepelnie. Nálam legalábbis így van. Az én Lenono laptopomnál a gyártó oldalán is az 1.0.3.214, illetve az 1.0.5.235 van fent más modellekhez. Viszont ezek nem a legfrissebbek, én az Intel oldaláról töltöttem le az 1.0.10.255 verziót és azt raktam fel Windows 7-re:
• Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver (1.0.10.255)
Nálam így néz ki Windows 7-nél az eszközkezelő, ha 2 db, 2,5" USB 3.0 külső HDD van csatlakoztatva az USB 3.0 portokra:
Nem tudom nálad mért eltérő a két verziószám, de lehet érdemes lenne leszedni a jelenlegi USB 3.0 drivert és tisztán felrakni az újat. Vsz a te laptopodhoz is jó, ami az enyémhez, de előtte nézz utána rendesen, hogy melyik driver passzol hozzá! Voltak akiknél egy frissebb driver megoldotta a sebességproblémákat. Esetleg alaplapi chipset drivert is meg lehet nézni, annál sem árt a frissebb verzió.
Amúgy nálam jelenleg csak akkor dobja fel az említett (hiba)üzenetet a Windows 7, ha USB 2.0 portra csatlakoztatom az USB 3.0 külső merevlemezeket.
Ha USB 3.0 portra csatlakoztatom, akkor nincs ilyen probléma. Tehát, ha nálad 3.0-án állandó jelleggel feldobálja, akkor ott valami nem stimmel. Driveres probléma és egyéb, a fentebb már említett okok miatt lehet.
-
King Unique
titán
válasz
BB9360
üzenetére
Ennél a gyanús szektornál nem tudom pontosan mi a szitu, mert volt olyan is, akinél a program tévedett. Ezt a topikjában kéne megkérdezni a fejlesztőtől, esetleg riportot küldeni neki.
Eszközkezelőben, ha ismeretlen eszköz, vagy sárga felkiáltójel van az adott résznél, az a probléma. Nálad nincs ilyen. Mást továbbra sem tudok javasolni, mint amit korábban:
• USB 3.0 driver frissítése (ha van újabb)
• BIOS beállítások átnézése
• Eszközillesztő újratelepítése: HotSwap* programmal választod le a tálcán a külső HDD-t, ami leszedi. Majd utána gép restart és újracsatlakoztatod.
• Linux alatti sebességmérés* beállításoknál be kell külön jelölni, hogy az USB-s eszközöket is kezelje [link] és nehogy a belső HDD-t válaszd le!!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Gear S3 - második kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Witcher topik
- További aktív témák...
- Samsung 990 PRO 1TB M.2 Gen4 OEM SSD
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung 980 PRO 1TB M.2 Heatsink Gen4 OEM SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem tudom nálad mért eltérő a két verziószám, de lehet érdemes lenne leszedni a jelenlegi USB 3.0 drivert és tisztán felrakni az újat. Vsz a te laptopodhoz is jó, ami az enyémhez, de előtte nézz utána rendesen, hogy melyik driver passzol hozzá! Voltak akiknél egy frissebb driver megoldotta a sebességproblémákat. Esetleg alaplapi chipset drivert is meg lehet nézni, annál sem árt a frissebb verzió.