- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Micro Four Thirds
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
Kipróbáltam a MadVR-t és valahogy sokkal jobb a képminőség mint az alap, pedig az MPC -HC beépített megjelenítőjével is meg voltam elégedve.
Mi lehet a titka, átkonvertálja a színteret RGB-be?
-
Thom!
veterán
MadVr+MPC-HC jó a kép tökéletesen megy a film.
A gyári win10 lejátszóval meg fakó a kép?
Asus Vivomini Ryzen 4300. -
Rp526
aktív tag
válasz
koppasz1986 #31045 üzenetére
Hmm.. kicsit ilyen szoftveres témának tűnik.. még annyi, h minden drivert frissíts. Windowsban menj be a frissítésekbe ott manuálisan is force-olj minden frissítést.
-
koppasz1986
aktív tag
Menni megy a film lejátszás tökéletesen, ha elinditom kiirja a tv hogy hdr meg megy a 24p lejátszás a kép is szép, szóval a kábel csak megfelelő... de ahogy bezárom a lejátszót egyből zöldre vált a képernyő... visszaolvasgatva láttam valakinek hasonlo problémája volt csak neki lila lett a kép azt kihúzta a tápkábelt a gépből és megjavult, de nekem attól sem. A tv új, garanciás vagy 4 napja vettem, de nincs kedvem bajlódni vele meg visszavitetni... ha filmezni akarok akkor majd átváltok rgb-re ha meg megnéztem akkor vissza ycbcr-re azt jólvan
-
PuMbA
titán
válasz
koppasz1986 #31042 üzenetére
Rp526 megkereste neked
-
Rp526
aktív tag
válasz
koppasz1986 #31042 üzenetére
Ez van a manuáljában:
• Az Optimális beállítás legfeljebb az Ultra HD (50 Hz
vagy 60 Hz) RGB 4:4:4 vagy YCbCr 4:4:4/4:2:2/4:2:0
jelek használatát teszi lehetővé.
• A Standard beállítás legfeljebb az Ultra HD (50 Hz
vagy 60 Hz) YCbCr 4:2:0 jelek használatát teszi
lehetővé.Tehát itt már mennie kellene, ha optimálisra lőtted. Egyéb beállítást nem ír.
Ha garanciás.. próbálj rá. De a kábelt is tesztelheted.. ki tudja. -
koppasz1986
aktív tag
Hát én már ahol csak lehetett kerestem a leírását, de sehol nem találtam olyat ahol le lenne írva, hogy kell a tv-n külön állítani... Ha a gépen beállítom hogy rgb 4:4:4 küldjön akkor a tv képe átvált teljesen zöldre...gondolom ez azért van, mert a tv-n is átkellene állítani ugyanarra, de sehol nem lehet...ha visszaállítom a ycbcr 4:4:4 re a videókártyát akkor a tv-n helyre állnak a színek... egyébként a tv 70pus7505
-
PuMbA
titán
válasz
koppasz1986 #31040 üzenetére
Ezért nem teljesen ajánlott Philips TV-t venni, kicsit több gond van vele, mint a többi gyártóével
A leírásában egyébként benne kell lennie, hogy mire kell állítani, ha x és y felbontást küldesz rá. Ha nincs hozzá annyi külön beállítás, akkor nem kell állítani semmit.
-
koppasz1986
aktív tag
Valakinek van philips tv-je? Elolvastam az összefoglalót. Sehol nincs a tv-n ilyen feketeszint beállítás...ez a hdmi uhd color se.. bár gondolom az utóbbi a hdmi ultra hd lehet, mert csak ez jön be azon a hdmi porton amire a pc van kötve, de ott csak annyit lehet állitani, hogy szabványos vagy optimális, rámentem az optimálisra azt így már a videókártya beállitásokba már kilehetett választani, hogy rgb 4:4:4-et küldjön, de a tévén sehol nincs olyan lehetőség amin belehetne állitani, hogy milyen dinamikatartományt várjon... a másik dolog meg az, hogy amikor átváltottam a videókártyán erre az rgb re akkor a tévén tv-n teljesen elzöldült a kép... de ha elinditottam egy hdr-es filmet akkor visszaváltott azt rendesen lejátszotta, de ahogy kiléptem a filmből ismét tiszta zöld lett az egész.. gondolom ez igy nem tuti... ráadásul utána bekapcsoltam rajta a beltérit és azon is zöld volt a kép azt hittem megdöglött a tv, csináltam rajta egy gyári visszaállítást azt úgy jött helyre
-
nismoka
addikt
Érdekes 3840x2160p a tv-m és a beállításaim is, és ez weboldal [link] meg 2560x1440-et ír..
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A TV-men a felbontás E-szerint, 1280 x 720.
A monitorom 1280 x 1080.
Egy MÁTRIX kérdés!
Ez mit jelent? -
Krissz80
senior tag
Oh, köszi.
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok,
Milyen programmal és beállításokkal tudnám a remux-olt bluray-eket úgy lejátszani, hogy a TV 24p módba kapcsoljon, úgy mint amikor a Power DVD átkapcsol rendes bluray források esetén?
Sajnos MPC-HC-vel próbáltam (átkapcsolt 24Hz-re)de számomra érthetetlen módon időnként elkezdett akadozni a kép, mintha 2-3 FPS-el menne.
-
PuMbA
titán
válasz
cooi11 #31020 üzenetére
"Esetleg tudnál segíteni mik azok amik szemcsések ill. tiszták"
Filmszalagra készített filmek biztosan szemcsések. Digitálisan készítetteknél a rendező / operatőr dönt
"Nem tudom, akkor jól gondolom hogy ezek szerint a REMUX szemcsés lehet,
lehet az 2160p, akár!?"REMUX az érintetlen képet jelenti. A kevesebb helyet foglaló átkódolásokban nem látszódnak annyira a szemcsék, hiszen ezek a részletek eltűnnek.
-
Rp526
aktív tag
válasz
cooi11 #31020 üzenetére
Nem láttam a filmet. A REMUX az érintetlen képet jelenti. Leszedik a felesleges dolgokat a Bluray-ről és így teszik fel. Ettől nincs minőségibb kép, ez a forrás. Tehát ha a legjobb minőséget akarod, ezt kell keresni. Szerintem vmi ott vagy a filmmel van, vagy vmi lejátszásbeli probléma. De lehet csak vmi el lett rontva a torrentben.. nem tudom. Ha más filmeknél jó és nem tapasztalod többet, akkor megoldódott.
-
cooi11
senior tag
Most belenéztem a Batman - A sötét lovag BD50 ugyan úgy 1080p.
Itt tiszta.
Ennél a filmnél fogalmazódott meg a kérdésem!
Love.Is.All.You.Need.2012.1080p.BluRay.ReMuX.AvC.DD2.0.HuN-BaKeR
Esetleg tudnál segíteni mik azok amik szemcsések ill. tiszták
Nem tudom, akkor jól gondolom hogy ezek szerint a REMUX szemcsés lehet,
lehet az 2160p, akár!? -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A fekete, illetve az éjszakai jelenetek tisztaságán
segít a magas bitráta?
(1080p film 30 Mbps bitrátával az éjjeli képszemcsés!) -
Joshi
titán
válasz
koppasz1986 #31016 üzenetére
150Mbps is elég feltéve ha azt stabilan tudja a tévé, mert itt általában a tévé a hunyó.
-
koppasz1986
aktív tag
Sziasztok!
Egy 300 mbit/s wifi elég, hogy akadás mentesen lejátsza a tv a 4k filmeket? -
p66
csendes tag
Igen a Dolby acces -t én is feltelepítetttem, mert annélkül a térbeli hangzásnál csak a ki opció van jelen. Eddig 1x fordult elő velem ez a helyzet ezelőtt, akkor letiltottam a hangkárrtya kimenetet, újra engedélyeztem, majd bekapcsoltam a dolby atmos-t. De most sehogyan sem jutok előrébb. Minden garis hála, nincs a konfig 1 éves...... tehát ha bármi gallyra ment, akkor szervíz, csak gondolttam itt vannak akik nálam okosabbak a témában, azért tettem fel a kérdést.
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm, h válaszra méltattál ! -
Rp526
aktív tag
Nagyon ritkán nekem is van ilyen.. Sajnos konzisztens megoldást nem találtam rá. Gép újraindítás, a rendszer összes tagjának indítgatása.. van egy hivatalos win alkalmazás: Dolby Acces , ezt szoktam elindítani és lefuttatni a setup-ot. És ezek közül mikor-melyik megoldja..
-
p66
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni.
Olyan problémám van, hogy eddig win10 alatt szépen kitolt a Gigabyte gtx 2080 super minden hangot pcm 7.1-en, meg pl. a grid 2019 ami ugye Dolby Atmos, azt atmosban, a dd+, meg mindent az erősítőre Pioneerr vsx-932 HDMI-n keresztül . De valami menet közben megválltozott. Csak ha a térhangzást kikapcsolom, akkor adja ki a jelet, de csak stereoban. ha marad a dolby atmos for home teather módban, akkor megy a játék, de nem szól. Bár a digitális hang beállításokban, a hang menüben az av receiver mellett a hangszint jelző mozog, minttha adna ki hangaot, de nem.
Már a rendszert is újratelepítettem, legfrisebb nvidia driver fent !
Mi lehet a probléma ? -
Rp526
aktív tag
Minden korábbi hdmi verzióval kompatibilis a 2.1, tehát nem lesz gond a 980-nal.
Vannak nagyobb nevek nyilván kábelekben is, de azok inkabb a magasabb kategóriákban, értsd 10-20e+.
Tehát megveheted a kb legolcsóbb minősített kábelt. Régen az olcsóbbak közt a Hama kedvelt volt. Nekem is van egy, ennek a 2.0 változata. -
k-adi
nagyúr
köszi a tippet! igen gondolom a 2.1 jobban future-proof, csak az érdekelt, hogy a gtx980-em is megeszi-e vagy ahhoz még kell-e valami átalakító? az új gpu vásárlása azért még odébb lesz
esetleg még annyi infót kérhetek, hogy van-e a hdmi kábelek közt valami kedvelt márka? vagy ilyen "gold" stb, amire érdemes figyelni? -
Rp526
aktív tag
HDMI 2.1es kábelt érdemes venned, ha később úgy is ez a cél. Nem lesz a TV dobozában ilyen. Amint megvan az új videokártya, meg kell nézned a TV leírásában, hogy melyik portod/portjaid tudja a 2.1-et és azzal összekötni. Ezt a feliratot kell keresni: Ultra High Speed HDMI Cable.
Pl. -
k-adi
nagyúr
Sziasztok,
A Sony topikból jövök, ott javasolták ezt a topikot.. totál nem értek a TV-khez, ez az első TV-m, emiatt felmerült pár kérdés bennem.. szóóóval ne oltsatok le nagyon
A célom, hogy a tv-t összekapcsoljam a géppel, azaz a monitort kirakni a TV-re.. pl. Kiterjesztett asztal stb... elolvastam az összefoglalót és persze pont benne az én gpu-m mint "nem jo", ezért inkább írok ide további tanácsért.gpu: gtx980
tv: Sony KD55XH9096BAEP Bravia 4KHDMI kérdés
biztos amatőr kérdés, de gondolom a TV dobozában nem lesz HDMI kábel, azt külön kell venni ha össze akarom kötni a géppel.. vagy kell még valami átalakító is, mert pont 980-em van? (gtx980, gondolom ez adná a video-jelet?)
pl. [link] ez? bármilyen hdmi kábel jó vagy itt is van valami standard? melyik az ajánlott?
HDMI 2.1 kérdés
most a cél a pc-ről a filmek, sorozatok kivetítése a TV-re.. de jövőre tervben pc-upgrade (többek között 3070 vagy 3080 gpu miután kicsit esik az ára..), ezért a kérdés az, hogy majd akkor a gpu-n lesz olyan 2.1 kimenet és kell külön hdmi 2.1 kábel a 4k120hz-hez? vagy hogy megy ez? most addig akkor max. 4k60hz-et tud kitolni a gpu-m a hdmi-n? (bár gondolom a 980 már kakaó ahhoz is) -
cooi11
senior tag
A Netflixen találtam ilyet NETFLIX
-
TeeJay
félisten
Miért ne lehetne külső SSD-ről filmezni? Lehet USB3.1 gen2 külső háza van és a gépről villámgyorsan akarja másolni a cuccot hogy vigye TV-re
Egy régi 80-160gigás 2,5" HDD nem lesz gyors, jó ha 60MB írást tud majd míg az SSD meg kihajtja az USB3.1-et isAz SSD meg majd elöregszik pár PB (petabájt a terabájt utáni következő lépcső) után nem írható majd többször újra de olvasni ugyanúgy lehet utána is.
Nem kell betojni, vannak sokan akik 1000x nagyobb terhelést adnak SSD-nek és nem aggódnak -
Rp526
aktív tag
válasz
TeeJay #31001 üzenetére
Ez tény.. nincs mit rajta terjeszteni, vagy sem. Nem látom semmi értelmét filmezni külső SSDről.. Torrentezni meg teljesen pointless, de kinek a pap.. van 20 + éves HDDm am, az más kérdés, h mennyire romlott a teljesítménye. Az SSD, amikor elöregszik meghal és kész. Rendszert futattni, játszani róla a legjobb.
"In short, the respective lifespan of SSDs and HDDs will change depending on how you use them. While HDDs may nominally offer more storage space than most SSD models, they’re more fragile because of their moving parts and are susceptible to damage. On the other hand, each P/E cycle degrades the SSDs, meaning there is a definite point when the SSD will no longer work."
"Samsung states that their Samsung SSD 850 PRO SATA, with a capacity of 128 GB, 256 GB, 512 or 1 TB, is “built to handle 150 terabytes written (TBW), which equates to a 40 GB daily read/write workload over a ten-year period.” Samsung even promises that the product is “withstanding up to 600 terabytes written (TBW).” -
TeeJay
félisten
Ezt inkább ne terjeszd
Vagyunk páran bittorrent topikban akik 3-4éve megállás nélkül toljuk a Samsung EVO SSD-re az áldást, valakinek 3-400TB írás jött már össze és köszöni szépen röhögve viszi az SSD
Nekem még "csak" 59TB írásnál jár de 3éve megy 24/7-ben
HDD sem fog többet bírni ha sokszor van ki ke kapcsolva2,5" külső rack amúgy teljesen tökéletes TV-re főleg hogy USB2.0 port van a legtöbb TV-n TV-ből rögzíteni 10-12megabites bitráta mellett 2megabát/sec már bőségesen elég, ennek meg 15x sebességét is tudja az USB2.0
480megabitre képes de gyakorlatban a felével számolj azt tudja átvinni minden USB szabvány
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest