Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
madVR beallitasaim ami a kepre es a lejatszasra hatassal lehet (a teljesseg igenye nelkul, illetve ezen beallitasok erosen fuggnek a hardware-tol)
Processing:
- artifact removal (medium mind2 opcio)Scaling algorithms
- chroma upscaling: Jinc 4 taps+activate anti-ringing filter
- image upscaling: Jinc 4 taps+activate anti-ringing filter
- image downscaling: Catmull-Rom+activate anti-ringing filter+scale in linear lightRendering
- general settings: delay playback start until renderer queue is full+enable automatic fullscreen exclusive mode+use a separate device for presentation+use a separate device for DXVA processing
CPU queue size: 24 (ezt lehet alap erteken hagyni)
GPU queue size: 16 (ezt lehet alap erteken hagyni)
- exclusive mode settings: present several frames in advance, how many video frames... 16, when and how shall the GPU... mindet don't flush-ra
- smoot motion: enable -- only if there would be...
- dithering: algorithm - Error Diffusion option 2, options - use colored noise+change dither for every frame
- trade quality for performance: semmi nincs bekapcsolva -
szinimini
senior tag
válasz
spiritex #20747 üzenetére
Így már értem, köszi. Vh magyarul könnyebb megérteni
KösziMég annyi történt az esti filmnél,hogy megakadt a kép és random sávok jelentek meg,ami tiri-tarka színűek voltak
3D- lejátszásnál van egyéb teendőm?Tv-n on azt mennyen?
Vmi plusz beállításokkal tudok még a képen javítani? -
spiritex
veterán
válasz
szinimini #20744 üzenetére
Neked ezzel semmi teendőd, a vga megfelelő 1920x1080-as beállítása (akár kézzel, akár madVR-en keresztül: 1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p60) és a tv elintéz mindent magától. Mivel FullHD a tv-d, elő sem fordulhat, hogy valami ne skálázódna fel 1080p-re... így a 720p-nek nincs semmi értelme. Akkor lenne, ha tuti biztos lenne, hogy tv jobban skáláz 720p-ről 1080p-re, mint a géped. A hang beállítás pedig így oké.
-
norbi0604
aktív tag
-
törölt tag
válasz
szinimini #20742 üzenetére
Minden alacsonyabbat full hd-re skálázol, nem hinném, h lenne értelme kisebb felbontás beállításának. AR-t ott találod a jinc alatt, 24p mellett smooth-t be ne állítsd. Ha részletesebben érdekel, van külön mpc hc topik is. Bár én is ritkábban nézek be ide és oda is.
-
szinimini
senior tag
válasz
#75912448 #20738 üzenetére
Fent van a madVR és elvileg beállítottam
list all display modes madVR may switch to: 1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p60
Vannak azért bőven még 720p filmjeim is oda is meg kell adnom ezeket? pl 720p50 ...... Vagy oda mit kell? Image és chroma upscaling beállításait jinc 3 taps-ra tettem.
Ha mondjuk dvd-t nézünk és az nincs beállítva,mint a fenti példákon pl, akkor automatikusan a megfelelőre teszi?
Állítsak még vmit a mad-ban? A gép még bőven bírná, vagyis ajánlom nekispiritex
Nem csinált képet a tv-ről a print scr
A display 23,976 lesz,de alatta a composition rate 60hz,de volt olyan film aminél lement 30ra. Miért?
Írjak még ki innen vmit,ami érdemleges?3D film esetén be kell állítanom vmit ?
A hang pedig egy optikai kábelen megy az erősítőbe ott a Realtek Digitak Output ( RHDA)(002000000)
választottam. Gondolom ez az jóKöszi az eddigi segítségeteket
Azt hiszem jövök nektek egy sörrel -
spiritex
veterán
madVR-t használóktól kérdezném, hogy ki mit állít a következő kép paraméterekre:
Ezek az én beállításaim:
Chroma Upscaling: Bicubic 75 + AR
Image Upscaling: Lanczos 4 tap + AR
Image downscaling: Catmull-ROM + AR -
spiritex
veterán
válasz
szinimini #20734 üzenetére
A DC semmivel nem jobb az mpc-hc auto jánál, csak régen az mpc-hc-nek volt egy bug-ja, hogy nem váltotta át a frekit, csak ha nem tudom hova kattintott félre az ember. És aztán én hozzászoktam a Display changer-hez...
Milyen renderer-t hasznélsz jelen pillanatban: a gyári EVR Cust. Pres-t?
Én is madVR-ezek, mert picivel jobb képet eredményez, erről vannak képek is a madVR oldalán úgy emlékszem. Kipróbálhatod, nem veszítesz vele semmit, igaz a Ctrl-J-s grafikon nem fog működni, tehát a madVR szöveges statisztikáját figyelheted majd csak a képernyőn. -
szinimini
senior tag
Akkor megtörtént az átállítás a szerint ahogy javasoltátok.
Ahogy kitettem nagyba a tv-n egyből át is állítódott és a zárójeles hz 23 lett.
A grafikon két vonala pedig most egyáltalán nem is találkozott.
Egy kicsit "ragyás" és nem tök egyenes. Ez számít vmit?Display Changer mivel jobb mint a mpc auto beállítása?
Ahogy nézem vagy te állítod át magadnak attól függően,hogy mit nézel vagy az mpc automatikusan átrakja.A madVR hozna annyi javulást,hogy inkább azt használjam?? Vagy ki kell próbálni?
Ha jobb akkor bele vetem magam ebbe is -
spiritex
veterán
Hasznos olvasmány: 24p
-
szinimini
senior tag
válasz
#75912448 #20729 üzenetére
Sajna ennyire azért nem vagyok perfect angolos,hogy áttanulmányozzam,de persze azért bele nézek
De amit javasoltál majd akkor megpróbálom úgy.spiritex
Akkor meg van mára is a program.Kora délután felé jelentkezek,hogy mit sikerült alkotnom. Remélem sikerül valami jót elérnem.
-
spiritex
veterán
válasz
szinimini #20728 üzenetére
Megmondom őszintén én nem használom az mpc-hc autochange opcióját, mert csak 23.976-os filmeket nézünk. Ha meg néha bejön egy-két 25 fps-es BBC film vagy sorozat, akkor az Autofrequency progival desktop ikonról váltok tv frekvenciát egy dupla kattal (mert természetesen meg lehet adni, hogy melyik kijelzőt állítsa, a monitorom marad mindig 60 Hz-en). Így van 3 db ikonom az asztalon, egy 23 Hz-re, egy 50 Hz-re és egy 60 Hz-re váltó.
Amúgy a 24 Hz-re nem lesz szerintem szükséged, mert a filmek, sorozatok 99%-a 23.976-os. Ha jól tudom, a gyári BD-k a 24-esek csak. A lényeg, hogy a tv tudja a 23.976-ot, amit láthatólag tud! -
törölt tag
válasz
spiritex #20727 üzenetére
De akkor a kerek 24Hz-es filmeket is 23-on játssza, bár tény, hogy ebből kevés van.
szinimini
Drivert ne piszkáld, úgy maradjon, ahogy az asztalt használod.
Inkább ezt nézegesd madVR esetén: link. Ha tetszik és használod, hagyd a frekiváltást a madVR-ra, tehát MPC-HC beállításain belül vedd ki a pipát a Use autochange fullscreen monitor mode alól. A madVR/Display Modes beállításnál kitöltöd a rubrikát az általad használt frekvenciálra, pl: 1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p60. Ezután a madVR vált megfelelő frekvenciára full screen esetén. A linken található képeken látod szemléltetve.
-
spiritex
veterán
válasz
szinimini #20726 üzenetére
Igen, a "Use autochange fullscreen monitor mode" jelenti az automata állítást.
"TV 24Hz-et ír ki ha elindítom rajta a filmet,de akkor miért lesz abban a bizonyos zárójelben 60hz
"
Nem tudom miért ír ott akkor 60-at... szerintem nem szereti a 24-es beállítást. Ezekre az értékekre mindenhol rakjál 23-at, az felel meg a 23.976 Hz-nek:
Other To Other -> [23] @ 1920x1080p
23.500 To 23.981 -> [23] @ 1920x1080p
23.982 To 24.499 -> [23] @ 1920x1080pAz meg hogy egy idő után találkozik a két vonal, majd a zöld felugrik, az azért van, mert van pici különbség az fps és a hz között (nálad kb. 2.5 ezred), és ingadoznak is valamennyire, így elszinkronizálódik a dolog idővel. Ez 1 képkocka kihagyást vagy ismétlést jelent (attól függően melyik a gyorsabb), amit észre sem fogsz venni szerintem.
-
szinimini
senior tag
válasz
spiritex #20725 üzenetére
Ez az
De azért nem tökéletes
Annyi,hogy az a két vonal egy kis idő mulva találkozik aztán pedig szét ugrik megint. Ez nem probléma?Én állítottam át 23Hz-re a(ld. 20718 hsz.) és csak úgy lett a képen is 23Hz, ha 24re állítottam akkor az mpc-ben a zárójelben 60 lesz. Vagy akkor a drivernél mit kellene állítanom? MPC-ben az automatikus állítás az melyik?
Talán a "Use autochange fullscreen monitor mode" ?? Ha igen akkor ez be van pipálva.
Amit Regger írt az alapján beállítottam és akkor úgy a elvileg a megfelelő fps-hez megy a jó Hz is.
TV 24Hz-et ír ki ha elindítom rajta a filmet,de akkor miért lesz abban a bizonyos zárójelben 60hz -
spiritex
veterán
válasz
szinimini #20724 üzenetére
Hogy ez így mennyire okés??? Kb. tökéletes!
De ezt a 23Hz-et kézi driver állítással érted el, vagy mpc-hc-beli automatikus frekvencia állítással? Amit még tudnod kell, hogy a 25 fps-es filmeknél 50 vagy 75 Hz-re kell állítani a panelt, 30 fps-es flmeknél pedig értelemszerűen 60 Hz-re.
-
szinimini
senior tag
válasz
#75912448 #20722 üzenetére
Van xbmc is fent,de azzal ezt nem tudtam beállítani ill. nem tudom hol kell
Bonyolíthatód nyugodtan . Ez alapján betudom lőni a madVR-t?
Mennyire javítaná fel a képminőséget?spiritex
Megcsináltam mind a két reset-et és ezután a Vsync-nél a felső három be volt pipálva automatikusan.
De a kép szebb lett és már nem is szaggatott
Az grafikon pedig ilyen lett:
Ez így mennyire okés?Köszi az eddigi segítséget
Ha meg van a megfelelő kép, jöhet a hang
-
spiritex
veterán
-
törölt tag
válasz
szinimini #20721 üzenetére
Jól mondod, fentebbi beállítással pontosan azt éred el, magyarul a filmnek megfelelő frekvenciára vált a lejátszás, amit a tévéd egyébként képes kezelni. Szóval mennie kéne, asztal természetesen maradhat 60Hz-en, a többit a lejátszó intézi full screen üzemmódban. Hasonlóra az XBMC is képes, azzal nem próbáltad? Vagy MPC-HC alatt a madVr is, de ezzel csak tovább bonyolítanám az életed
-
szinimini
senior tag
válasz
#75912448 #20719 üzenetére
Hogy a tv-n szebb legyen a kép azért kezdtem el így állítani.
Most ahogy írtad úgy átállítottam és akkor már 60Hz-en játssza le a filmet 24Hz helyet.
Most akkor mit csinálok rosszul? Egyébként nem 100%-ra értem most a dolgokat
MEg vh a grafikonon lévő két vonalt egyenesre kellene vh hozni.
Amúgy mit ábrázolnak a vonalak? -
törölt tag
válasz
szinimini #20716 üzenetére
Ez így nem OK,
miért akarsz mindent 24Hz-en játszani? AMD a VGA-d, így lesz korrekt különböző frekik esetén:
Other To Other -> [60] @ 1920x1080p
23.500 To 23.981 -> [23] @ 1920x1080p
23.982 To 24.499 -> [24] @ 1920x1080p
24.500 To 25.499 -> [50] @ 1920x1080p
29.500 To 29.981 -> [59] @ 1920x1080p
29.982 To 30.499 -> [60] @ 1920x1080p
49.500 To 50.499 -> [50] @ 1920x1080p
59.500 To 59.945 -> [59] @ 1920x1080p
59.945 To 60.499 -> [60] @ 1920x1080p -
spiritex
veterán
válasz
szinimini #20716 üzenetére
Igen, a zárójelben levőnek kéne változnia, ill. a tv-nek ki kéne írnia a film indításakor, hogy hány Hz-en fut. Most már az a kérdés, hogy milyen tv-d van és, hogy az támogatja-e a 24Hz-es üzemmódot? Ha windows-ban kézzel állítod át a tv frekvenciáját 23 Hz-re, akkor milyenek a grafikonok?
-
szinimini
senior tag
válasz
spiritex #20715 üzenetére
Átállítottam 23-ra és 24-re ,de akkor se lett párhuzamos. A film pedig olyan mintha akadozott volna egy kicsit minhta folyamat szaggatva ment volna.
És a képen pedig 60Hz maradt. Azt ha jól néztem akkor a Refresh Rate sorban a zárójelben lévő 60Hz-nek kellett volna változnia. Ugye?Mit kellene jól csinálnom?
-
spiritex
veterán
válasz
szinimini #20714 üzenetére
A képernyőfrissítést 23Hz esetleg 24Hz-re kéne állítani, mert mindkét képen látszik, hogy 60-ra van állítva, ezért ilyen csúnyák a grafikonok. Jó esetben párhuzamosnak kell lennie a zöld és piros vonalnak.
A From To értékeket pedig lehet hagyni a gyári értékeken, mert azért nem mindig ilyen pontos (nálad is 23.947-en megy, mint látható a felső sorban). -
spiritex
veterán
válasz
szinimini #20711 üzenetére
Ebben a topicban főleg az mpc-hc lejátszót ajánljuk mindenkinek, mert talán ez a legalkalmasabb a kadenciahelyes házimozizásra. Te is tehetnél fel egy Ctrl-J-s képet, mint amit a (#20708)-ban is látsz. Persze előtte állítsd be az mpc-hc-ben, hogy Fullscreen esetén 23.976 Hz-re váltsa a panelt 23.976 fps-es filmeknél.
-
szinimini
senior tag
Sziasztok,
Felteszem itt a kérdésem,mert előtte rossz helyre ment
Ha nem média lejátszón keresztül nézném a filmeket akkor mire figyeljek?
A tv-t beállítottam úgy ahogy feljebb említve lett, a pc-n is be van állítva az 4:4:4 a catalystban.
Csak említettétek,hogy az xbmc-ben frekvencia helyes lejátrszást kell választani.
Pl ezt nem igazán találtam. Ebben segíthetnétek.
Van még olyan,amit figyelmbe kell vennem,hogy a maximumot tudjam kihozni a rendszeremből? -
PuMbA
titán
válasz
gigabytman #20708 üzenetére
Reclockot esetleg megpróbálhatsz
-
PuMbA
titán
válasz
gigabytman #20706 üzenetére
Ne kiterjeszett asztalozz, hanem csak a TV-re lődd ki a képet
CCC-ben vegyél ki mindent képjavító eljárást, kivéve az automatikus Pulldown észlelést és az egyenletes videólejátszás kényszerítését
MPC-HC-ban állítsd be a Teljes képernyő menüben, hogy teljes képernyő esetén 23,98 fps esetén váltson annyi Hz-re vagy 24-re (attól függ melyiket szereti a TV).
-
gigabytman
tag
Szép napot!
A PC: CPU_G3420 + VGA_HD 6450 + DELL U2412HM + Win-7 32bit
A TV: egy új Samsung UE40 F6320 3D FULL HD, speckója szerint :1920×1080p 23.98 / 24 / 25 / 29.97 / 30 / 50 / 59.94 / 60A TV lejátszója elég sok mindent visz USB-ről, persze a 24p gondolom nem játszik. Ezért összekötöttem már HDMI-kábellel a VGA-t. A CCC-ben kiterjesztett asztalnál be tudom állítani a TV felbontását 1080p 24Hz-re. Ezt a TV is kiírja, tehát működik.
Elolvastam az első Hsz-t, de az ügye nem update mert 2009-es. Persze igyekeztem a fórumot is átrágni.
Feltelepítettem az MPC-HC-t, de egyenlőre más kiegészítést hozzá nem. A cél az, hogy film lejátszásnál (1080p MKV) ne legyen az a szaggatott mozgás( ez lenne a judder ha jól sejtem) a kamera oldalazó mozgásánál. Mert most szaggat rendesen. Az alábbi összehasonlítást csináltam:Ugyanazt az 1080p MKV-t lejátszom pendrive-ról ill. MPC-HC-vel, és felváltva hasonlítom össze a jeleneteket. Megdöbbenésemre a TV beépített lejátszójánál kevésbé szaggat a film mint MPC-HC-vel, DXVA megy. Mindkét módszernél ugyanaz a film mód van beállítva képjavító eljárások kikapcsolva.
Kérdéseim:
1. Ezek szerint a fenti hardver-rel+ MPC-HC nem lehetséges jobb eredményt elérni a judder tekintetében mint a beépített lejátszóval?
2. Látok itt madVR és ReCLOCK progikat is használatban, de nem tudom, hogy az segítene-e? Esetleg valami más?
A szakértő válaszokat előre is köszönöm.
-
becsitibi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest