-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz salapp #67751 üzenetére
Mi gödöllőn csináltattuk a bőŕműhelyben. Szintén azt mondták max egy kis szappanos viz, de inkább csak tiszta. Minden bőrhöz más ápoló szer kéne szerintük,tehát ne használjunk semmit,de nem is kell. Olyan mint uj korában. Sima klasszikus vastag marhabőr.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz salapp #67751 üzenetére
Nem az a neve, normál marhabőr, amit valami spéci lakkal vontak be.
A kanapét egy budapesti bútorboltban láttuk meg, onnan szállították ki, utána nem sokkal a gyártó honlapján találtuk rá a puffokra, onnan rendeltük. A közelünkben, pár kilométerre van a kárpitanyagokat készítő társulat, gyakran járnak hozzájuk, így bedobták a teherautóba a puffokat és útba ejtettek minket. Kiderült, hogy az egyik ember nem szállítómunkás, hanem kárpitos, az ő keze alól került ki a kanapénk, meglepődött, amikor meglátta. Alaposan megvizsgálta, rendben találta, közben a bőrápolásról is beszélgettünk. Rákérdeztem, hogy valóban tilos-e az általában szokásos kezelés, amit telefonban mondott egy hölgy, amikor a puffokat rendeltem. Megerősítette, hogy csakis enyhén nedves ronggyal szabad tisztogatni.#67752pjen
Ha letakarod és úgy ülsz rá, naná, hogy nem kopik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attiati
veterán
+BBéci
Azért nem élitek át, mert a bőr nem vagy kevésbé koszolodik (esetleg a fehér). A lakkozott meg depláne védett.Nemhiába van létjogosultsága a kárpit tisztító szakmának.
Sima szövetet lehet takarítani. Víztaszító rétegeket már nehezebb. Közülük az Alcantara huzatot jó hatékonysággal lehet, bár körülményesebb. Viszont a Novalife huzatot iszonyat nehéz. Elmondja egy jobb szaki, hogy a hámló bőr, izzadság, korom... beivódik és tartós réteget képez. Ezek minden lakásban ott vannak. Kiszedni viszont nehéz a vízhatlanság miatt.
Bőr kanapé pedig nem jó minden lakásba.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz attiati #67754 üzenetére
Ebből azt szűrtem le, hogy a Novalife-nak a hátrányos tulajdonságai vannak többségben. Így meglehetősen nehezen tudom megérteni, miért vesz valaki olyat? Direkt szívni akar?
Szerintem a bőr mindenhová passzol. Többszáz féle/fajta/színű létezik.
Tucatnyi különféle ülőbútorral volt közvetlen, szoros kapcsolatom az eltelt évtizedek során, semelyiket nem szerettem annyira, mint a mostanit. Ez a végállomás.
Anyósom ezerrel tiltakozott a bőr ellen, két évig járták a bútorboltokat, nem talált neki tetszőt. Végül mégis bőrt vettek, leesett az állam, amikor megláttam. Egyrészt a csodálkozástól, hogy meghasonlott, másrészt a minőségétől. Tegnap is megcsodáltam.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xavix13
őstag
Lett egy új inverteres directdriveos LG mosógép a családban, amire elvileg az alap 2 éves jótállás mellett jár 10 év motorgarancia is.
Ehhez kell valahova regisztrálni, aktiválni a készüléket vagy alapból jár?One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
őstag
Hát gondolom, hogy nem az lesz viszont nyugodtabb az ember.
De pl tudtommal electroluxoknal rajta van a matrica, hogy regisztrálni kell hozzá, nem adják csak úgy. Itt viszont nem láttam ilyet, azért kérdeztem hátha tudja valaki.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
lanikai
aktív tag
sziasztok
egy olyan elöltöltős, minimum 7kg kapacitású mosógépet keresnék aminek levehető a teteje és azután maximum 82.5-83cm magas - tudom, ez így elég random, de hátha valaki másnak is hasonló problémája volt keret ~150-170k lenne. találtam néhány elfogadható beépíthetőt, viszont nem túl nagy a kínálat, kíváncsi lennék néhány "hagyományos" modellre is. régebben külön említve volt a levehető tető, most viszont legtöbbször az elérhető fotókra lehet csak hagyatkozni és sokszor nincs oldalról lőtt kép
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz attiati #67742 üzenetére
Az egy szép és elegáns "szövet". Olyan, mintha egy jó kocsit takarnál le. Nálam két éve kárpittisztító géppel. A telefonba nagy árakat mondtak végül 16ezer lett "okosba" és még belefért az ágy és egy nagy szőnyeg. Ma már nem hiszem, hogy ennyi lenne.
Amúgy meg ha idős ki is kopik, szivacsozás is ellustul. Sajnos csere lesz majd. Ha nem öreg tisztíttasd ki 30-40-et megérhet egy új 500-700 körül lehet ilyen szövettel. -
pruzsi
őstag
Üdv!
Szeretnék vásárolni egy porszívót
Ebben kérnék egy kis segítséget. Ilyen volt eddig Rowenta RO3759EA
Egyáltalán nem voltam vele megelégedve, szőnyegen szenvedés, padlón ok de már jó ideje nem szív egyáltalán régen fel sem tudtam venni a padlóról,természetesen karban tartott rendszeresen takarítva volt.egyéb megjegyzés: 7 fajta macskaszőr. max 25k
Elég sok van ami értékelések alapján jó:Xiaomi Deerma DX700s
Hyundai VC020Electrolux EEG41CB EasyGo
Electrolux EC41-2SW
Electrolux EEG41IW EasyGoKärcher WD 3 (1.629-820.0)
Kärcher MV 3 (WD 3) (1.629-800.0) -
rígel
őstag
a teljes körű garanciáért kell regisztrálni, ami +3 év. Az invertermotor garancia ettől független, és a Samsung hűtőn keresztül az AEG mosógépig, amiben inverter motor van , öles betűkkel hirdetik hogy 10 év garit vállal rá a gyártó. Ehhez általában nem kell regisztrálni. De a gyártók honlapján ott a pontos infó.
-
rígel
őstag
No, ezért mondtam hogy ott a pontos infó a honlapokon. Nekem 3 éve még nem kellett regisztrálni. Most ezek szerint kell az AEG-nél. Más kérdés hogy esetlegesen regisztráció nélkül se fognak elzárkózni a 10 éven belüli hibajavításról. Nekem erről az AEG-gel pozitív tapasztalatom van, de ez nyilván szubjektív.
A másik dolog, hogy az invertermotorral szinte biztos nem lesz baj 10 éven belül, ellenben a többi komponenssel. Nagy eséllyel 10 évig nem húzzák a mai gépek, és a motor lesz utolsó ami megadja magát. -
rígel
őstag
válasz xavix13 #67760 üzenetére
Pár perc keresés után egyébként ezt találtam az LG honlapján:
https://www.lg.com/hu/tamogatas/LG-Jotallas-es-Termektamogatasi-feltetelek/Attekintes#table-of-contents-4
"Mosógépekre és mosogatógépekre további 8 év jótállás a „DIRECT DRIVE” hajtású DD motorra – amely tartalmazza az alkatrész árát de nem foglalja magában a javítás munka- és kiszállási díját.. Megjegyzés: a 8 év motor garancia kizárólag a motor álló és forgórészére vonatkozik, a csapágy és szimering alkatrészekre nem."
Azért elgondolkodtató a megjegyzés, amiből nagyjából levonható, hogy mit is ér ez a garancia
Nem találtam arra vonatkozó utalást hogy külön regisztrálni kellene a a törvényi 2 éven felüli 8 év jótállásra, nem olvastam el az utolsó apró betűt is, de ha van ilyen feltétel, biztos hogy olvashatónak kell lennie az lg.hu-n.
Mint ahogy az AEG.hu-n valóban világosan (nem apróbetűs részben) leírják hogy regisztrációhoz kötött a teljes 10 év jótállás.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz d@minator #67763 üzenetére
Igen, nagyon elegáns, kár letakarni. De kénytelen leszek egy részét letakarni, mert sajnálom 400k lehet mostanság, 3 személyes. Privátban megkérdezhetem a cég nevét? Egyébként most felületenként 8e körül van a tisztíttatása. Ha párévente rendszeresen ki van tisztítva, akkor nem marad benne tartós folt.
BBéci: nyáron dög meleg a lakás (28-30 fok) és képtelen lennék bőrön ülni olyankor. Télen pedig hideg a lakásnak az a fele. Ez is tartott vissza a bőr kanapé vásárlástól. Ok nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
Sinkapeter
tag
Igen, bár ez hűtő, de a 10 év garancia él a kompresszorra nekem három hét után értek ide, a kiszállás és a javítás 45000 ft volt. Persze ebben az is közrejátszhat, hogy Vas megyében nincs szerviz (a honlap szerint van, de ott még az öt évvel ezelőtti reklamálásom óta is fent van az a tv szerviz, mint hűtőjavító, akik soha sem foglalkoztak vele). A szerelő pedig Győr mellől jött.
-
AssAssynn
őstag
Az elmúlt napokban rendszeresek lettek az áramkimaradások nálunk. Akár csak 1-2mp-re megy el, akár egy percre. Valaki 189V-ot miért nemrég a 230 helyett. Gondolom ez nem tesz jót a gépeknek. Mit lehet ezzel tenni?
Tudom a legjobb szünetmentes lenne, de arra nincs pénz, hogy minden géphez, eszközhöz vegyek egyet. Van erre valami olcsó, egyszerű megoldás?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz herdsman12 #67772 üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy elhajtana az áramszolgáltató. Településünk fb csoportjában mindig szidják is a szolgáltatót, gondolom nekik van már rossz tapasztalatuk velük.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
BBéci
legenda
válasz attiati #67769 üzenetére
28 fokban simán ráülök, bár annyi ritkán van, mert alap, hogy klimatizálom a lakást.
Ilyenkor 21 fok szokott lenni, fél percig sem hideg, utána pont kényelmes. Pár perce hagytuk abba a mozizást, három filmet néztünk végig és inkább meleg volt a bőr, mint hűvös.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Elemental #67777 üzenetére
8 éve van bőrkanapénk és ezt nem tapasztaltuk, éppen fentebb írtam erről.
Ha sok pénzem lenne, autóban csakis szellőztetett bőrüléseken terpeszkednék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rígel
őstag
válasz AssAssynn #67771 üzenetére
A gond az infrastruktúra állapotában keresendő. Több trafó kellene. A rizsacsökkentés egyik ára!
Hétvégén, ünnepnapokon, mikor mindenki otthon van, takarít, süt ,főz, hatványozottabban igaz hogy a hálózati feszültség nagyon lecsökken.
Nálunk épp a másik véglet van, a napelemek miatt 250V fölött van stabilan a feszültség, ilyenkor, mikor sok helyen gond az alacsony feszültség, nálunk pont jó, 230-235V.
Az áramszolgáltató nem hajt el (legalábbis az EON) tisztességesen kivizsgálja. Igaz sok esetben nem tudnak mit tenni, fejleszteni kellene. -
Ispy
veterán
Más meg mást tapasztal. Semmi legenda nincs ebben. Ha tudsz egy konstans hőfokot biztosítani, akkor biztos jó. Én sem szeretem. Télen nekem hideg, nyáron meg nem kényelmes.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
BBéci
legenda
Télen mennyi ideig érzed hidegnek? Én legfeljebb 1-2 percig, azután átveszi a testhőmérsékletemet és remek érzést biztosít. Sok évig nekem is ellenérzéseim voltak, azért nem vettem bőrös bútorokat. Aztán volt alkalmam hosszasan megbarátkozni vele és egyértelművé vált, hogy hibáztam, amikor 20-25 évvel korábban nem bőrt választottam.
A hőfok télen 21-22 fok közötti, nyáron 25-26 környéki.
Természetesen mindenki úgy élvez, ahogy akar és ahogy tud.
De úgy lebeszélni valakit a bőrről, hogy nincs több hónapos/éves saját tapasztalat, súlyos hiba![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
AssAssynn
őstag
Jó, most ezzel megtudtam, hogy a szolgáltató a ludas (amit eddig is tudtam), meg, hogy szerinted rossz a rezsicsökkentést. Ettől nem lettem beljebb.
Bőr kanapé: nekünk is az van. Folyamatosan le van takarva egy pléddel, hogy jó legyen. Autóban is volt bőr: oda soha többet. Mondjuk takarítani jó, ami nagy előny a gyerek mellett.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Atomgeszi
veterán
Keskeny szárítógépet használ valaki?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz Csabroncka #67785 üzenetére
Arukereso szerint csak Candy.
Nekem egy Aeg keskeny mosógépem van. Arra kéne rárakni.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
rígel
őstag
válasz AssAssynn #67782 üzenetére
Akkor nem tudom mégis mit vársz? Hogy itt majd megoldja valaki a problémát? Miért nem veszed fel a kapcsolatot a szolgáltatóval?
Én vettem a fáradságot és végigjártam az utat, nem FB csoportokba írogattam, mint sokan, akik a megoldásét egy centit sem tesznek, csak köpködnek a különféle szolgáltatókra a FB-on.
És képzeld, nem hajtott el az EON, a területgazda tök normálisan a megoldásra törekedett, és a helyzetből sikerült a hivatalos álláspont ellenére a legtöbbet kihozni. -
Vikusz77
tag
Sziasztok!
Vettem egy hűtőszekrényt, amit 14 napos elállás keretében visszaküldök.
Kérdés, hogy a számlát és a jótállási jegyet a csomagoláson belülre tegyem, vagy kívülre ragasszam, esetleg a szállítók kezébe kell adnom?
Milyen elismervényt kell kapnom a szállítóktól arról, hogy átvették a hűtőt tőlem? (a visszaszállítást én fizetem, de a webshop intézi-rendelte meg)
(a webshop nem reagált a kérdéseimre sajnos)
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Sinkapeter
tag
válasz Atomgeszi #67783 üzenetére
Nekünk Beko DF7412GAW van. Most lesz két éves, egyelőre semmi probléma vele. 7kg ugyanúgy az elméleti kapacitása, mint a mosógépnek. Egyedüli hibája, hogy a kondenzátor előtt nincs szűrő, hanem csak a szöszgyűjtő dupla, viszont ez viszonylag sok koszt enged át. Én egy pont beleillő levegőszűrő-betétet tettem bele, azzal egész jól elvagyok.
-
AssAssynn
őstag
Leírtam a kérdésemet. Egy egyszerű, finanszírozható otthoni megoldást kerestem a problémára, hogy megóvjam a gépeimet.
Az egész település évek óta panaszkodik az eon-nak, nem történik semmi javulás. Azt gondoltam világos, hogy a háztartási gépek topikban nem a szolgáltatóval való ügyintézés lehetőségeit keresem."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
daver88
aktív tag
-
JHONNY 79
aktív tag
Szeretnénk szárítógépet venni, Bosch WTR85T00BY szárítógépet néztem ki. Van aki nem ajánlaná, vagy hasonló árban jobb vétel?
-
Vikusz77
tag
válasz daver88 #67795 üzenetére
Kösz a választ!
A webshoptól írták, mikor az elállási szándékot elfogadták, hogy minden dokumentummal együtt küldjem vissza, ezen nem akarok vitatkozni velük, örülök, ha simán kötekedés nélkül visszafizetik az árát.
A számláról és a jótállásról készítek másolatot, nekem meg már nem lesz szükségem rá.
"A futárok nem biztos, hogy adnak bármilyen elismervényt (attól függ, melyik futárszolgálat), de e-mailben úgyis kapsz nyomkövetési számot és számlát is tőlük..bőven elég."
Erre nem is gondoltam, lehet, hogy nekem kell kp-ben kifizetni a szállítókat?
Én azt hittem, hogy azt a webshop majd levonja a hűtő visszafizetendő árából, mivel ők rendelték a szállítót, ők intézik.
Na mindegy, ha kérnek tőlem pénzt a szállítók, akkor kérek tőlük számlát is róla.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
válasz arcsin #67787 üzenetére
Köszi ez így még jól is hangzik.
Szóval rámehetnék akkor a 60-asokra is.
[AEG T8DBG48S]
[Electrolux EW8H358S]Gyanítom nagyjából ugyanaz lesz mindkettővel az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik