-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
palfitom
félisten
-
Gömbike
senior tag
A válaszomban belerejtettem, hogy sokan úgy tesznek fel kérdést, hogy a legalapabb információk begyűjtésére sem hajlandók pár percet ráfordítani.
Cirka fél óra alatt a kiszemelt példànyról pro/ kontra minden információ/adat/vélemény/tapasztalat megtalálható.
Ha mégis rejtve marad némi morzsa, akkor a további fél órába tellő vélemények megkeresése sokat dob a történeten.Ráadásul ilyenkor nem csak egy ember szubjektív megélésèt ismerheti meg kutakodó, hanem talàn talàl objektív megközelítést is.
Röviden; nem a személyed ellen irányult, hanem a saját tapasztalatomat próbáltam megosztani.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gömbike
senior tag
Szárítógépeknél is SZÁRAZ ruhára vannak megadva a súlyok. Ha vizes ruhára adnák, nem lenne logikus. Ha utána gondolsz, megérted, hogy értelmetlen lenne.
Az előbb írtam, hogy ha a használati útmutatót IS elolvasnàk az emberek, ezek a kérdések nem íródnának.
Értem èn, hogy kevés ideje van mindenkinek, de nem nekem vesznek gèpet, hanem saját maguknak. Miért nem tájékozódnak, hiszen pár perc lenne az “ engem mindenki kiszolgál “ helyett.
Annyi minden le van írva a használatikban, csak rá kellene nekik keresni és elolvasni..
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
BBéci
legenda
válasz Gömbike #67506 üzenetére
Ez világméretű jelenség, ezt igazolja az angol nyelvterületen gyakran válaszként írt betűszó: RTFM - Read The Fucking Manual.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Ár-érték arányban jó páraelszívót szeretnék vásárolni, ami hagyományos kivitelű és felső 125 mm-es cső kivezetésű, max. kb. 30000 Ft-ot szánnék rá.
Tudnátok valamilyen típusokat ajánlani?
Köszi! -
BBéci
legenda
-
zsiz
őstag
Én is így indultam neki tavaly, hogy 30 ezer, aztán a végén egy 60 ezres CATA lett (látom már az is 80 ezerre drágult azóta [link] ). Ráadásul beépíthető, mert sokkal kultúráltabban néz ki. Igaz, így még szekrényt is kellett venni hozzá 30ért Egyelőre nem bántuk meg.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Okoz valami problémát, ha a vasaló gőzállomásának tartályában benne hagyom az ioncserélt vizet (heti 1 használat)? Az útmutató szerint minden vasalás után ki kell önteni belőle, de ez elég macerás így. Vagy ezt csak a balesetek elkerülése végett írja? -
BBéci
legenda
Mindkettő gagyi, bóvli, ipari hulladék.
A Cata termékei nagyon jók, azokat ajánlom.#67512tepenzed
Bár nem gőzállomásunk, csak csúcs Bosch vasalónk van, de szigorúan betartjuk a gyártó által előírtakat, például kiöntjük belőle a vizet. Magától értetődő, nem is értem, hogy ez miért kérdéses?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tepenzed
őstag
Egyáltalán nem magától értetődő, ugyanis az útmutató is leginkább a csapvízzel történő működést hangsúlyozza, azt valóban nem kell magyarázni, hogy miért nem ajánlatos benne hagyni. Az ioncserélt vízzel kapcsolatos tapasztalatokra viszont kíváncsi voltam és lásd DLuinetnek is jó tapasztalata van.
Nem mindig az a szentírás, amit az útmutatók beléd beszélnek...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tepenzed #67515 üzenetére
A páramentesítő kondenzvizét öntöm bele, nem ioncseréltet vagy csapvizet.
Ez a kondenzvíz nagyon közel van a desztillált vízhez, a levegőben lévő por a különbség a kettő között.
Az ioncserélttel sem lehet gond."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
BBéci
legenda
válasz tepenzed #67515 üzenetére
Az előző vasalónkat (Tefal) is ioncserélt vízzel használtuk, leginkább feleségem, aki nemtörődömségből rendszeresen benne hagyta a vizet. Valamint nem végezte el a lóbálásos tisztítást. Aztán a következő vasaláskor köpködte a barnás trutyit.
Nemrég valaki ezügyben érdeklődött, mert döglődött a vasalója, utána, amikor elmagyaráztam neki a használati útmutatóban is olvasható eljárások fontosságát, fogta a fejét, mert azokból semmit nem tartott be.
Azért mert valakinek szerencséje van és nem faragott rá a sompolygásra, nem biztos, hogy biztosítókötél nélkül ajánlatos a tizedik emeleti ablakból kilógva klímaberendezést szerelni.
Természetesen mindenki úgy teszi tönkre a háztartási és egyéb eszközeit, ahogy akarja. Olajat sem kell akkor cserélni az autóban, amit a gyártó ajánl, elegendő 100000 kilométerenként.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Amennyiben van rá lehetőséged, kürtős kialakításút válassz. Ha nincs, akkor az a Cata jó lehet, bár nem tudok róla semmit.
#67518Dluinet
A miénk sem rozsdásodott, hanem a víz lerakódását pöfögte ki magából.
Nem akkora teher a vizet kiönteni és az egyéb ajánlott tevékenységeket elvégezni, hogy egyáltalán szót fecséreljünk rá. 2-3 perc.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Abrion
senior tag
Még1x megkérdés
Ti melyik hűtőmárkát ajánljátok? kérem mindenki válaszon egyet
LG
Samsung
WHIRLPOOL
ja igen, ezt a három márkát választottam, de ha van jobb nyugodtan jöhet javaslásba.
Lesz rá vagy 170 ezer forintom.
Az MMben azt mondták hogy a WHIRLPOOL mostanában gyenge anyagból késziti a hütöket, menyire igaz ez? mármint usa cég nem? valaki válaszolna ere? menyire igaz?Ja igen kombonált total no frost hütöt fogok venni, gondolom ez a 170k a belépő szintű ár
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
-
salapp
addikt
Ezt az AEG szárítógépet rendeltük, az aktuális 5 évre hosszabbítható gyártói garancia, a 10 év inverteres motorgarancia miatt.
Amikor megnéztem, nem vettem észre, hogy Bosch is lett volna 5 év garival, motor garanciáról nem találtam semmit.
Hol gyártják ezeket? Már az AEG drágább gépeit is törökök? (Pont ezt szerettem volna elkerülni a nem-Bosch vásárlással)
Remélem, nem döntöttem rosszul. Vagy már mind viszonylag szar minőség és örüljek, ha viszonylag kevés alkalommal kell majd szervizeltetni az 5 év alatt, utána meg várhatóan kuka?[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Primary92
senior tag
A DualCrisp tényleg akkora tudomány?
Még mindig vacillálok a Whirlpool beépíthetők (csak sima Crisp), és a legnagyobb lenyílós ajtós szabadonálló között, viszont ez DualCrisp-es.Eddig rengeteget Crispeztünk.
-
havri1
félisten
Sziasztok!
2 kutya került a házhoz, bent élnek, vagyis vegyesen. Szükségessé vált egy takarítógép a kárpitok tisztántartásához.
Porszívó van, itt ajánlottátok (Hoover Telios Plus), e mellé kellene egy takarítógép.
Kanapék, szőnyegek nedves tisztítására, esetenként autó kárpit tisztítására.
Nézelődtem, nem értek hozzá, így ezt néztem ki: [Bosch BWD420HYG Takarítógép]
Igazából ha lenne, az lenne a jó, ha kifejezetten csak erre a funkcióra lenne a gép, a porszívó részére egyáltalán nincs szükség.
Tudnátok ajánlani, vagy jó lehet ez?Köszönöm!
havri
-
Mr.Csizmás
titán
midea hűtőkről mit gondoltok? [MIDEA MDRB470MGE28T]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Nagya21
addikt
válasz havri1 #67534 üzenetére
Hali!
Ez egy vizes porlevásztásu takarítógép.
1600w motor erő.
Évi 1x használjuk a dyson v11 után.
Ezt szedte ki csak sima porszívózással:
Takarítógepként a viz már csak kicsit volt szürke.
Csak ajánlani tudom.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
tomy86
addikt
válasz Nagya21 #67530 üzenetére
Liebherr ebben az árban nem feltétlenül jó választás. Bár ez relatív, de szerintem (egy cuel 3331-esem van) elég hangos a kompresszora. Emiatt vétel után rögtön cserélték a hűtőt, mostanra a csere hűtő is egyre hangosabb. Még szerencse, hogy két éve 5 év garanciát adott a cég.
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Új mosógép vásárlásán törjük a fejünket, és nagyon amatőrök vagyunk a témában, mivel eddig minden saját mosógépünket örököltük valahonnan.
A ráfordítható keret kb. 130-140k között van.
A feleségem alultöltőset szeretne, és legalább 6 kg-os kapacitásút. Ezeken felül leginkább hely jellegű megkötésünk van, ugyanis a régi eszköz helyére maximum egy 50 cm mély, és 65 cm széles gépet tudunk bepasszírozni. A dimenziókon túl az is fontos továbbá, hogy az ajtaja ha szembeállunk vele, akkor a bal oldalra nyíljon.
Nézeggetünk az Árukeresőn, de sajnos nagyon vakon vagyunk, ezért jól jönne szakértő segítségetek!
Az eddigi kiszemeltek:
[ELECTROLUX EW6S327SI]
[AEG L6SE26SE]Illetve felmerült még egy kérdés, hogy az energia besorolásban most az "A" számít a legjobbnak? Egy "E" címkéjű gép mennyire fogyaszt sokat, érdemesebb valami feljebb lévőt venni?
Ezek alapján tudtok valamit ajánlani?
Köszi előre is a segítséget!
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Segítséget kérnék az alábbi háztartási gépek vásárlása kapcsán költözés miatt
Mosó és szárítógép: Eddig sima felültöltős Elextrolux mosógépünk volt, de csábító az egyben funkció, ki tudnánk használni a szárítást is, külön gépeknek nem lenne hely, ezért kéne kombó. LG és Elextrolux gépeket néztem eddig, de bármi tippet elfogadok, minél több garancia előny Keret max 200-250k, ebből kéne a legtöbbet kihozni
Hűtőgép: Standard 60 centis elfér, valami nagyobb kombi kellene (alul fagyasztó felül rendes hűtő), LG és Samsungokat néztem eddig, de szintén bármi jöhet, minél hosszabb garancia szintén előny, illetve ha van mondjuk külön húshűtő szekrény.
Köszi
-
Zyelor
aktív tag
Igen, az LG-ben is gondolkozunk. Például ez mennyire lehet jó? [LG F2WN2S6N4E elöltöltős keskeny mosógép]
-
BBéci
legenda
válasz Abrion #67526 üzenetére
Liebherr, Bosch, esetleg Hitachi.
Nem három márka, hanem három cég, vállalat, gyártó.#67542koxx
Nem akarja érteni, illetve úgy tesz, mintha nem értené.
Soha nem lehet megmagyarázni egy Beko tulajnak, hogy miben és mennyivel jobbak a minőségi készülékek.[ Szerkesztve ]
-
Zyelor
aktív tag
válasz Zyelor #67547 üzenetére
Illetve ezt néztem még, hogy jó lehet. Ez Direct Drive-os: [LG F2WN2S6S6TE]
Az előbbi kommentemben belinkeltnél nem láttam, hogy inverteres, direct drive-os lenne - ha jól tudom LG-ből az az ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik