- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
Így érthető. Én is rengeteget éjszakáztam és az első autómat, 1984- ben vettem 40 ezer forintért. Ford Taunus 17M volt, 1967-es évjárat
Most sajna a munkást nem becsülik meg, csak azt, aki a közösből a legtöbbet lopja. Lehet akár gázszerelő is
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
dh66e
veterán
válasz TonTomika #63696 üzenetére
Szia!
Nem lesz gond a levilágítással a lábazat beljebb van.Arra figyelj elszívónál hogy legyen belső kivezetése és ha van neki akkor van e hozzá aktív szénszürő,ha nncs akkor kérni kell és akkor mehet be a panelba.
Viszont ha tudod old meg hogy ki legyen vezetve mert a belső keringetésűek nem a legjobbak.A zsírt/olajat megfogja,de a szagokkat csak mérsékelten. -
jsystem
csendes tag
Szárítógépre tudnátok javasolni valami bevált hőszivattyús masinát? 7-8k ruhához, heti 4-5 szárítás, pici helységben egy mosógép tetején lakna, ősrégi légkivezetéses szárítót váltana.
Jó volna ha a nem kellene, vagy könnyen lehetne tisztítani a hőcserélőjét.
Köszi! -
lory01sec
csendes tag
Nekünk is ezer éve megvan, és 3000 Ft 10db porzsák hozzá, egy Samsung mikroszálas porzsák
-
veterán
Első autónkat 1986-ban vettük át, az "klasszikus" Merkúros befizetem-várok sokat-átveszem amilyen színt kapok konstrukcióban (KisPolszki, 90 eFt-ért).
Aztán 1988-ban megkaptuk a világútlevelet, lehetett menni Bécsbe. Akkoriban szuperül el lehetett adni a kintről hozott elektronikai cuccokat, nekem is volt egy tuti vételi ajánlatom egy alap IBM PC-re (a minimális működő konfig akkoriban 128 kB RAM, floppy meghajtó és mono Hercules monitor volt). Két fordulóban be is hoztuk alkatrészenként, mondta az illető, aki megvette volna, hogy rakjam össze, ha működik rendben, akkor átveszi egyből. Az üzleten kb. 150 eFt-ot kerestem volna (a fizetésem az akkor bevezetett bruttósítás után kb. havi 12 eFt volt).
Némi utánaolvasás után összeraktam, bekapcsoltam, életre kelt a gép. Na, ebben a pillanatban buktam a 150 eFt nyereséget, mert azt mondtam, hogy én ezt el nem adom
Commodore64-en már tisztában voltam a programozás alapjaival, a PC-n sokkal több lehetőség volt a Basic-en felül (már voltak adatbáziskezelő programok PC-re), így elkezdtem programokat írni.
Kb. 14 hónapig gyakorlatilag alig aludtam valamit, de 1989 végére egyben lett a pénz, a táskában a megfelelő összeggel (860 eFt) besétáltam egy Merkúr szalonba és várakozás nélkül megvettem életem első nyugati autóját, egy Opel Kadettet
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
TonTomika
aktív tag
Köszi szépen a választ!
Igen, az elszívó gondolom nem lesz így túl hatásos, végülis könnyen át lehetne ütni a falat a folyosó felé, ahol a vízórás - strangos lemezszekrények vannak, de szerintem bunkó dolog lenne oda kivezetni a kajaszagot. Még úgy is, hogy mi vagyunk az utolsó lakás és rögtön ott a folyosó végi ablak.
A normál szellőzőbe nem lehet bekötni, mert az minden lakáson végigmegy, másrészt ha lerakódik benne a zsír, olaj, akkor igencsak tűzveszélyes.A főfalat meg nyilván nem lehet átütni, szóval marad a szénszűrős megoldás jobb híjján.
-
Gömbike
senior tag
válasz jsystem #63704 üzenetére
Mindegyik szárítógép jó, tudja teljesíteni az elvárásaidat.
Olyat keress, ami az igényeidnek megfelel. Egyszerre szárítandó ruhák mennyisége, kijelző, dizájn mennyire szimpi a családnak, ilyesmi.
A legtöbb garancia sokat ér mostanság.
Az Eluxom 5 éves lesz lassan, nekem is 4-5 alkalommal dolgozik hetente. 2,5 éves korában kért egy 870 Ft-os kondenzátort.
Egyszer MINDEN hőszivattyús kondenzációs el fog jutni oda, hogy szét kell bontani szakembernek takarítás céljából. Az öntisztítós marketing fogás, videók vannak a megosztókon.
-
törölt tag
válasz Gömbike #63711 üzenetére
Öntisztító az lehet marketing fogás, de a könnyen tisztíthatót érdemes megfontolni.
A belépő kategóriás Indesitünk hőcserélője, tavaly október óta így néz ki.
Minden alkalom után nekiesek a Dysonnal, illetve a hozzá vásárolt flexibilis csővel, és az erre illeszthető fejjel. Gyönyőrűen ki lehet szivatni azt a minimális port, ami a radiátor külső felületén lerakódik. Nem sok van ilyen, mindössze pár szöszdarab, mert a dual szűrőrendszer gyönyörűen megfogja.
Vannak a készüléknek persze hibái, és ebbe most nem is mennék bele, de a hőcserélő rendszere valóban könnyen tisztítható, ideértve a szűrőket is. -
Gömbike
senior tag
válasz #48613632 #63712 üzenetére
Amelyik gépnek van gazdája, az sokkal tovább bírja
Sajnos a Te karbantartásod nem általános. Én hetente szoktam porszívózni az elejét, no meg bronzkefével letakarítom a lamellákat, de meglátszik a sok használat a hőcserélőn. Szerintem nekem még pár évet elmegy így, viszont Neked még többet.
-
törölt tag
válasz Gömbike #63713 üzenetére
Köszönöm
De legalábbis ha tönkremegy, akkor az biztosan nem a hőcserélő miatt lesz. Amúgy 5 évre veszem ezeket a gépeket. Minden további év csak ajándék. Ráadásul így mindig modern, a kornak megfelelő gépeim lesznek. Bár az is igaz, hogy a belépő kategóriából azért sokmindent kihagynak.
Szeretem a minőségi termékeket is, de olyat inkább oda veszek, ahol kézbe fogom, vagy sűrűn lépek vele interakcióba.
A mosó-, mosogató-, és szárítógépeink ráadásul egy hűtetlen, fűtetlen, télen nyirkos helységben vannak. Végülis, ez egy mosókonyha.
A mosógépünk (szárítós, de már nem használjuk ezt a részét) most múlt 4. éves, köszöni jól van. Próbaképp kötöttem rá biztosítást, ahogyan a mosogatógépre is. Belépő Indesitek. Az azóta is fizetett biztosítások már bőven kiteszik egy új gép árát, csak gondoltam Indesit, nem árt óvatosnak lenni. Eddig semmi bajuk nem volt.*
Annyi, hogy vettem a mosógép alá egy ilyet. Ezzel elkerülhető az alulról történő rozsdásodás, plusz, könnyebben mozgatható, ha pl ki kellene takarítani alatta.
A szárító és a mosogép közé pedig egy ilyet. Tompítja a rázkódást, plusz praktikus a szárítóba pakolni, a kihúzható tálca miatt. Minden modellel kompatibilisek, szóval tulképp egyszer kell megvenni őket.*Na jó, annyi gondja van a mosó-szárítónak, hogy a hosszabb mosási ciklus után, a szárítás alkalmával, vízzel tölti fel az öblítő tartályt. Erre a célra volt rendszeresítve egy fecskendő, ráhúzott üzemanyagcsővel. Ezt a 2-es programon csinálja, de pl a 3-as, rövidebb programon nem. Fogalmam sincs, hogy miért, de ez ilyen Indesit betegségnek tűnik, ami kb a belépőkategóriára bármely brand esetén jellemző lehet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #48613632 #63714 üzenetére
Utóbbi nagyon klassz dolog - tudok róla nyilatkozni, igaz itthon vettem másmilyet, de tökéletes mosó és szárítógép közé még akkor is, ha fajtájuk eltér
Előbbit még nem láttam, de csábítóan hangzik a 300 kilós teherbírás és együtt mozgatható a két gép ha jól értem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #73959936 #63715 üzenetére
Hát, a 300kg-ban nem vagyok annyira biztos, de a többi igaz. A mosó+szárító kombót bőven elbírja, bár én kitekertem a kis tartólábakat, amelyek valamennyire stabilizálják a tornyot, viszont így nem lehet mozgatni. Azokat vissza kell tekerni felfelé, hogy ismét a kerekeken álljon, és akkor könnyedén mozgatható. Kerekeken viszont nem akartam fixre rögzíteni, bár vannak rajta fékek, de a csapágyazása így hamarabb tönkremehet.
Viszont befér alá a partvis, vagy a porszívófej is.Ami a "stacking kitet" a tipus szerintem mindegy. Kismillió van belőlük, kb ugyanolyan mőségben, illetve van néhány branded is, mint pl AEG, de feleslegesnek tartottam azt a pluszt ezért kifizetni.
szerk:
Egyébként, ha nem életbevágó a könnyű mozgathatóság, akkor van kerék nélküli verzió is. Ez is nagyon hasznos lehet, takarítás, vagy a rozsdásodás elkerülése szempontjából.
Vagy van olyan, ami csak kerékkel van ellátva, támasztóláb nincs. Pl mosogatógép alá bőven elég ez is, mert a kerekek fékezhetőek, és a mosogatógép kevésbé rázkódik, meg nincs is stackingolva többnyire, mint pl a mosógép, a tetején a szárítóval. De hűtőgép alá is kiváló lehet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #73959936 #63721 üzenetére
Ó, sajnálom. Pedig épp most említették fentebb, hogy az átlagkerestből Mielet is lehet venni.
Én egyébként nem hiszek abban, hogy a munkám itt ennyit ér, de párszáz mérfölddel arrébb csak a töredékét. Valaki valahol csúnyán kihasznál valakit. De ebbe már nem mennék bele.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Üdv!
Vettünk egy Gorenje K5352WH gáz-elektromos sütőt és egy áramtalanítást követően nem tudjuk úgy beállítani, hogy mutassa folyamatosan az időt a kijelzőn. Ezen felül ha áramtalanítjuk és megpróbálnánk újra akkor se mutatja a pontos időt bár engedi beállítani. Neten csak olyan készülékek vannak ahol van egy kulcs jelecske, ezen nincs ilyen. Csak az óra és a két nyilacska. Valakinek ötlete?[ Szerkesztve ]
-
richies
senior tag
Sziasztok.
Mit éri meg jobban venni, egy hasznalt siemens mosógépet (250 eur) 6 hó garival, vagy egy új Beko-t (330 eur) 12 hó garival.
Papíron ugyanazt tudják 7kg 1400 spin. KöszönömRozsomak of Power
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok.
Mosó-szárítógép vásárlás a terv. Hely nincs tehát a külön gép nem opció. Mivel van lehetőség jó időben teregetni így csak ősszel - télen lenne használva a szárító része.
Amihez elsősorban a tanácsokat várom hőszivattyús vs kondenzációs legyen?
Kevés használatnál a kondenzációst olvastam az ár miatt, hiszen amivel egy hőszivattyús többe kerül és gazdaságosabban üzemeltethető nos sokára jönne vissza a különbözet.
Ez mennyire állja meg a helyét? Karbantartás, javíthatóság is szempont. És végül konkrét készülékajánlatoknak is örülnék max 300 EFt-ig.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
farkas-j
őstag
válasz #48613632 #63714 üzenetére
EU raktárból (Spanyol) rendelhető ilyen mosógép (hűtő stb.) alátét az Aliexpress-ről ha valakit érdekel. Az ára nem is olyan vészes, ~9000Ft.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
törölt tag
válasz Dan-szan #63735 üzenetére
Én a hőszipkásra voksolnék, de nem elsősorban az energiatakarékossága miatt, noha az is szempont azért, hanem mert kb 50 fokos levegővel szárít, tehát gyakorlatilag a legérzékenyebb ruhadarabokhoz is alkalmas.
A mi mosógépünk is szárítós, kondenzációs rendszerű, tehát ez a vizet a locsolós verzió. Különösebb gond nem volt vele, de egyszer kipróbáltam egy selyem, vagy valami hasonló pólómat, és biza összement. De az is igaz, hogy sikeresen visszatágult, és tényleg nem látszik rajta semmi. Pedig azt hittem, mehet a kukába.
Szóval, én nem kockáztatnék.
A hőszipkásba viszont minden mehet. Nekem ez a legszimpatikusabb benne. Igazából akkor is ezt választanám, ha többet fogyasztana.
(Már van külön szárító, a mosógépét nem használjuk. - for better understanding)farkas-j
Köszi. Féláron már érdemes elgondolkodni rajta. Hasznos kis találmány.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz Dan-szan #63735 üzenetére
Kombi gépek közt tényleg van hőszivattyús, amely megoldás nem forgatja rommá a vízórát és a villanyórát. Ez pl: [link] Ez a legolcsóbb, de ez legalább gyűjti a szöszt és a végeredmény megközelíti a külön gépét.
A nem hőszivattyús kombi gép azon kívűl, hogy rengeteg energiát, vizet pazarol, nem tudja a különálló gép szárítási tudását, mivel szikkasztással szárít. Ezért kell a rengeteg víz, mert azzal kondenzál.
Itt látod a különbséget, [link] ami csak abban más, hogy a kondenzációs külön gép levegőt használ, ellenben a kondenzációs kombigép vízzel kondenzál.
A hőszivattyús meg egy zárt rendszert használ.
-
akyyy
senior tag
sziasztok.
Mosogatógépet néznék ki, jelenleg egy ezer éves IDE 44 tipusu indesit van, de már nem nagyon tudom használni, hibát ír ki, nem megy végig a mosás, de amíg működött, akkor is hagyott némi kívánnivalót maga után, de hát már több mint 10 éves gép.
Szerintem felesleges javítani, gombja sincs meg, meg törve is van itt ott MEgszolgálta az idejét, viszont nagyon meg szerettem a gépi mosást.Először egy Gorenje GS541D10W néztem ki, de elgondolkodtam, hogy talán kicsit többért, meg részletre, lehetne akár BOSCH is (először nem szerettem volna, mivel jómagam is az ő gyárukba dolgozom és kb. dolgozói gondolkodásmód, hogy saját márját nem veszünk, de igazából csak jókat olvasni róla) - megtetszett az okos vezérlés benne, hát csak 2021 van, na
Itt is először egy SPS2IKI04E néztem ki, már majdnem meg is rendeltem, amikor észre vettem, hogy nincs maradék idő kijelzés. WTF? azt az indesit is tudta, úgyhogy lett belőle most egy BOSCH SMS4HVI31E tipus. Ez "kijelzősebb" is, van maradék idő, okos vezérlés, már csak az a kérdés, mennyire "jó" gép, vélemények vajon. ki szolgál-e majd ő is vagy 10 évet...
-
energy78
csendes tag
Sziasztok!
Jég(kocka) készítő gépet szeretnék venni, segítséget kérnék hozzá...
Eddig azt sem tudtam, hogy van háztartási méretben is, most meg már kell egy(igazából az oldalbordának lesz, meglepetésként).
Látok egy rakás Klarstein modellt 80k-100k magasságában is , arra lennék kíváncsi, hogy ezek jók is vagy csak túltolt dizájn-szarok, esetleg vegyek egy Gorenje-t 60k-ért és az is ugyanazt tudja?
Minden tapasztalatmegosztásnak örülnék. -
warezxts
senior tag
Sziasztok Morzsaporszívót keresek, ami tud kiömlött folyadékot (kóla, macskahányás akármi) felszívni. Bíznék a tapasztalatotokban, és afelé nézelődnék amit ajánlotok. Nem akarok vagyont költeni 10 alatt jó ha kijön, de ha azt mondjátok az mind kuka, akkor nyilván több lesz. ha "cápás" szája van az nem lenne rossz, nem kis helyekre akarok beférni (pl. autó takarítás). Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz warezxts #63742 üzenetére
Szia, nekem egy Aldis van, annak "cápás" a szája, Li akksis, 7000Ft körül szokott lenni (érdemes benézni egy üzletbe, ha van a közelben, mert gyakran kint hagyják jóval az akció után is). Nem egy erő bajnok, de a kanapéról a morzsát felszívja, ez erre van.
Se macskahányást, se kólát, de lényegében semmilyen folyadékot nem szívnék fel ilyen eszközzel, szerintem sokkal könnyebb papírtörlővel vagy ronggyal (ha nagyobb a cucc) feltakarítani, mint egy porszívóval, amit aztán szedhetsz szét darabokra, hogy kitisztítsd. -
félisten
Üdv. Szüleimek lefeküdt a mosógépe. Szerelő szerint nem érdemes vele foglalkozni. 100-120K a limit újra. Ki mit ajánl?
3 főre mosna, nem kell semmi okos kütyű appal meg túlbonyolítás. A szerelő az LG-t ajánlotta.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest