- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #63428 üzenetére
Normális, hogy a forgó üveg tányér lötyög, libeg a helyén?
-
Yager01
senior tag
Szerintetek az IKEA 60cm -es beépíthető mosogatógépe mennyire jó vétel ? Gondolkodom rajta. Igaz 109.900 Ft -ot kicsit sokallok érte de 15% kedvezményt talán tudok rá... Mi a tapasztalatok , véleményetek ?
-
farkas-j
őstag
válasz ribarszki #63415 üzenetére
"Viszont ha áll a kefe, az nem jó! Akkor csökkents a szívóerőn, vagy túl hosszú a szőnyeg szála. Akkor le tud égni a motor, azt ne csináld!"
Az kicsit fura lenne ha leégne. Csak van benne valami védelem. Nekünk egy Xiaomi Roidmi F8S van itthon kiegészítő porszívóként. Volt már hogy betekerte a kefe a leesett zoknit az ágy alatt, de egyszerűen lekapcsolta a kefemotort. Kikapcsoltam a gépet, kivettem a zoknit és folytattam a porszívózást. De ugyan ezt csinálja a Sebo porszívónk motoros feje is. Szerintem ez alap, főleg egy Dysonnál.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
BBéci
legenda
válasz CoolBoy323 #63453 üzenetére
Egyértelműen nem normális. Persze nem mindegy, hogy 1-2 mm a kimozdulás, vagy az 5-10-szerese.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Yager01
senior tag
Hosszú távú használattal kapcsolatos tapasztalat esetleg van? Létezik jobb vétel? Vennem kell valamit és nehezen fogadom el, hogy a legtöbb újonnan vásárolt háztartási gép 3-4 év alatt vagy akár hamarabb is hibákat produkál, esetleges tönkre is megy. 21 éves gépet vagyok kénytelen nyugdíjba küldeni konyha csere miatt...
Ugyanitt komplett tölgy konyha eladó
-
ggeleven
őstag
-
tothjozsi96
addikt
Akit érdekel az a Beko amit vettem, emagról 120k kiszállítással együtt, én 134-ért vettem, azt hittem annyiért is jó deal volt.
-
Doki16
addikt
válasz tothjozsi96 #63462 üzenetére
Én most a 8 kilósat rendeltem meg tegnap kiszállítással együtt 127-ért. Az is jó deal volt. Nem értem miért ennyire "olcsók" most a Bekok emagon. Gyakorlatilag amit te vettél az most még soha sem volt ennyire alacsony áron.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
simico
tag
válasz CoolBoy323 #63428 üzenetére
Mi is vettünk egy Bauknecht MW 49 SL mikrót hétvégén. Fagyasztott pizza tényleg 6 perc alatt kész volt benne. Viszont azon eléggé meglepődtem, hogy a használati útmutató szerint 30 cm helyet kell felette hagyni és nem szabad szekrénybe rakni. Így elvileg nem tudom berakni a konyhaszekrénybe az eddigi mikró helyére. Ha ezt az apróságot a termékismertetőben is írták volna, akkor nem vesszük meg.
-
tothjozsi96
addikt
válasz Doki16 #63463 üzenetére
Jól jártál vele! Én 134 ezer forintért vettem kiszállítással együtt. A helyi üzletben kiszállással lett volna 154 ezer.
Most így látván hogy ugyanaz a gép Emagról kiszállítással 120 ezer forint, hát azért nem mondom hogy nem vagyok szomorú. De örülök annak hogy végre lett nekünk is. -
BBéci
legenda
válasz simico #63464 üzenetére
Nem értem ezt a pizza készítést. 220 fokra előmelegített sütőben szoktam 6-6,5 percig sütni a legalsó sínen, alsó/felső fűtőszálakkal.
Mikróban az alja honnan kap meleget?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Astery #63449 üzenetére
Ez a forgó kefe, erre mondtam, hogy ez a Dysonból is kiszedhető. Sőt, szerintem bármelyikből.
A haj feltekeredése pedig nem itt okoz problémát, hanem a fix rögzítésű, általában a fejben maradó, nem kivehető alkatrészeknél, pl csapágyház, vagy hasonlók. Ahhoz, hogy ezt meglásd, nem elég a forgókefét kihúzni a fejből, szét is kell szedni magát a fejet. -
BBéci
legenda
válasz (ex)Cat #63473 üzenetére
Érdekes. Lehet, hogy jó, de inkább maradok a hagyományos sütőnél.
Persze legjobb a fatüzeléses kemence. Kizárólag olyanban készült pizzát vagyok hajlandó megenni, ha vendéglátóhelyen járok. Álltam már fel az asztaltól és kerestem másik éttermet, amikor megtudtam, hogy villanyosban sütnek. Olyanom van itthon, azért nem autózom 15-20 kilométert. A Da Lello, Aromi, Da Caterina kedvéért akár 35-öt is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tomci
csendes tag
válasz albiosz #63436 üzenetére
Hahó! XR van szeptember óta. Azóta megy, hajat tekeri, ahogy leírták mind, de mindig kiszedem. Amúgy jó, jól szív, kiszedi a forgófej a szöszt rendesen. Kicsit nyeklik a nyél, nem szorosan van, olyan, mintha bármikor le akarna törni, de nem törik... nincs összehasonlítási alapom, lehet a többi is ilyen. Kicsit nehéz a pótalkatrészt beszerezni hozzá, ehhez már alig van, de kompatibilis mással... dióhéjban.
-
Gömbike
senior tag
A cripstál olyan anyagból van, amely a hullámoktól felforrósodik.
Ezért lehet benne sütni mindent, mert alulról, felülről is kapja a hőt+ a forrólevegő is rásegít.
Vannak olyan készülékek, melyeknek fém a forgótányérja, ami egyben a crips tálja is. Ezek alatt fűtőszálak futnak, így ténylegesen sütők is. Ilyent pl. az Aldiban is szoktak árulni.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
st6969
őstag
Nagyon megörültem, amikor az alföldi kisvárosban, ahol élek, bejelentették, hogy az újonnan nyíló étteremben fatüzelésű kemencében fog sülni a pizza. Nem is csalódtam benne.
Bár hozzáteszem, hogy ettem már olyan villanysütőben készült pizzát, ami annyira jó, hogy minden nap meg tudnám enni..
Elég érzékeny vagyok a pizza minőségére. Mondom ezt úgy, hogy a pizza fogyasztásom élményei a '93-ban a strandon 90Ft-ért (nem volt olcsó) kapható gombás pizzával kezdődtek. A pizzalap az a lyukasztott és fagyasztott, vastag, borzasztó ízű tésztalap volt, pizzakrém nevű förmedvényt kentek rá, és konzerv gombát trappista sajttal. Imádtuk -
d@minator
addikt
válasz tothjozsi96 #63462 üzenetére
Ez? [link]
-
ggeleven
őstag
Xiaomi ROIDMI ZERO Z1 akkus porszívó, 335W, 60 perces üzemidő, lila/fehér (1C501EUP) eMag
59 990 Ft, máshol 86 590 Ft -tól (31%)
#akcióEgy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
d@minator
addikt
válasz tothjozsi96 #63480 üzenetére
Az ilyen villámakciók gyanúsak egy kicsit. Küldtem már vissza háztartási gépet a szállítók mondták, hogy megy eladásra (nem outletbe). Mondom ez?? Pedig nemcsak, hogy nem tetszett jó sem volt azért ment vissza (nem az Emag volt). Igaz videókártyát is vettem így annak semmi baja nem volt de ne bánd szerintem.
Én Bosch-nál Mix programot használok aztán nagyon mást sem. Ha póló van benne úgy hőfokcsökkentéssel másra meg anélkül. A centrim 1200 vagy 1400. A végén kicsit párás csak a ruha, kiszedem a gépből és 10 perc múlva szárazak. 95 perc vagy rövidebb a program. Hozzáteszem sosincs tele a gép, mert lehet úgy rövid lenne ez az idő.[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz herdsman12 #63482 üzenetére
Ezek szerint az emag készlet elfogyott... már más forgalmazótól van magasabb áron valóban.
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Side-by-side hűtőből maximum 300 ezer forintig van most ajánlott vagy inkább maradjunk az egyajtós kiviteleknél? Megnéztem párat árukeresőn, de a fagyasztó rész mindegyiknél kicsinek/keskenynek tűnik.
-
Gömbike
senior tag
válasz CoolBoy323 #63484 üzenetére
Nekem ez a mikróm van: [link]
Úgy sütők benne, ahogy leírtad. Alacsony rács, cripstál, mikró-hőlég kombi, vagy magas rács, cripstál, mikró-grill kombi.
Péksüti, töpörtyűs pogit, kakaós csigát, stb meg úgy, hogy alacsony rácsra sütőpapírt teszek, arra a cuccot. Csak hőlègen, 190-200 celsiuson 25-30 perc. Ha akarod, elő is melegítheted a mikrót, pár pillanat alatt meg van.
De sütöttem már benne tököt, főztem már benne kukoricát, stb.
Az automata progik úgy jók, ahogy vannak, a többire meg a kèpzelet és idő szab határt. Meg kell ismerni a masina tudását.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
-
albiosz
őstag
Helló! Köszi a véleményt. XR-re hajlok továbbra is. Dyson mellett csak az évek meg a rutin, nameg az szólna, hogy viszonylag kevés modelljük van, így a support az sok évig biztosított akár egy régebbi modellnél is. Xiaomi égisze alatt meg rengeteg modell jön ki, így pár év múlva valószínűleg már nem sok minden lesz hozzá kapható. Gondolom pár szűrőt érdemes beszerezni, amíg van és akkor azért az élettartam alatt nem lesz gond. Tesztek, beszámolók alapján csak ebben nyújt többet a Dyson.
Viszont nem vagyok hajlandó ~130K-t kifizetni egy porszívóért. A ~70K is sok persze, de a kényelem megér ennyit.#63446 canniball:
hülyén fogalmaztam. Nem a szőnyeghez kell Absolute, hanem a sok laminált miatt. Van némi szőnyegünk, de azért a lakás jelentős része laminált/járólap, amihez jobb a fluffy.#63440 (ex)Cat: ,,Én anno kimondottan utáltam a porszívózást, mert nyűg a kábelre odafigyleni, esetleg a lakás mérettő függően, hol ide, hol oda csatlakoztatni, utáltam, hogy el kell pakolni a szekrénybe, tekergetni a csövet... Ehhez képest, hogy ezt csak leakasztom a falról és használom, k.jó. " Ezt én is írhattam volna, pont ezért nézegetek ilyen gépeket.
#63439 pitepeti71: Hú, akkor majd óvatosan tisztogatjuk a masinát. Hajvágás nálunk is volt már, de még így is (vállig ér) hosszú neki. Ennél rövidebbet azért nem szeretnénk.#63438 Laca1212:
kedvencekben van már, de kétlem, hogy jelentősen akcióznák. 70K vs 130K meg azért szemmel látható.#63437 pjen: tudom, ez mindél hasonló, de a vélemények alapján azért a szűrőket is kell tisztogatni elég gyakran. Belefér az időbe, amit spórolunk a vezetékeshez képest.
Köszönöm a többiek porszis véleményét is! -
CoolBoy323
nagyúr
[kép] jó ez a mikrós főzés bundás kenyér párolt zöldségekkel
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz herdsman12 #63482 üzenetére
Elfogyott, mint vasárnap reggelre a nyitás (fél óra ) óta akciós Maasdamer. Van olyan, hogy valami nagyon kapós, és egész megyék csak abba az egy boltba mennek csak azt az egy terméket venni.
-
simico
tag
válasz #73959936 #63465 üzenetére
A beépíthető gépekben is van crisp, grill, légbefúvás, gőzölés, mégse kell nekik 30 centi hely
Valószínűleg be is fogom rakni a szekrénybe, mert baromira nagy helyet elvesz a pultból. Vagy megy vissza 14 napos elállással és nézek inkább egy normális mikrót aminek nem kell külön konyhát építeni -
törölt tag
válasz simico #63496 üzenetére
hidd el nyugodtan cripsnél tényleg meleg/forró az egész gép minden oldala
talán 1x próbáld ki a szekrénybe, de nem gondolnám, hogy az a hely 1 életbiztosítás
számára, vagy megkérdezném: van lakásbiztosításod ?ha nem lesz olyan meleg, hogy meggyulladjon az egész, akkor meg a készülék nem fogja lenyelni a folyamatos nagy hőt
ez az én minden szakmai alapot nélkülöző laikus véleményem
-
ribarszki
őstag
Törölhető
[ Szerkesztve ]
-
raveen
csendes tag
Sziasztok!
Költözés miatt új háztartási gépek vásárlása vált esedékessé.
Az alábbiakat néztem ki. Ezekkel kapcsolatban esetleg vannak tapasztalatok, vagy javaslatok? Ebben az árkategóriában van-e valami amit ajánlanátok helyettük? Electroluxokról jó véleményeket olvastam itt, elsősorban azért esett rá a választás.Sütő: Electrolux EOD6P71X
Indukciós főzőlap: Electrolux LIR60433B
Mosogatógép: Electrolux ESF5555LOX
Hűtő: Gorenje RK6202ES4Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest