Hirdetés
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
B. Zolek
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy SMS50E98EU típusú Bosch mosogatógép. Ötödik éve használjuk, gond nélkül (mindennel mindig feltöltve, tisztító mosást is beiktatva stb), de az elmúlt néhány használat során a program vége előtt (kb. a szárítás előtt az utolsó öblítésnél) vízellátás hibakoddal (kis "csap" ikon) leáll, számláló nullán. Kinyitva a gépet a víz áll benne, nem szivattyúzza el. Ilyenkor elinditom a 15 perces öblítő programot és lemegy a víz. Viszont az összes többi programot ugyanúgy nem fejezi be és hagy bent vizet (és azt is változó mennyiségben). Szűrők, szifon tiszták, mosogató (ami alá a gép csatlakozik) lefolyó tisztítóval átmosva. Nem tudom mi lehet a baj. Talán a leeresztő csőben lehet még részleges dugulás?
Ha van tippetek írjátok meg légyszíves! Köszi!
-
B. Zolek
csendes tag
Sziasztok,
új konyhához szeretnék gépeket összeválogatni. Hetek óta kutatok és olvasom a fórumot is de nem igazán tudok dönteni. Elsősorban beépíthető sütő, indukciós főzőlap és páraelszívóval kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Nem vagyok márkahű de leginkább a Bosch, Teka esetleg Gorenje, AEG(?) felé hajlok, Whirlpool, Elux-al szemben kicsit bizalmatlan vagyok. Neff, nem biztos h belefér.
Nem kifejezetten belépő szintűt szeretnék, a keret/terv nagyjából a következő:Sütő 150-200k
Főzőlap (indukciós) 80-120k
Páraelszívó (kivezetéses) 80-120k (egybe konyha nappaliba kb. 30nm)Sütő esetében pirolitikusban gondolkodom, a túl sok sütési opció nem feltétlenül szükséges, de legyen néhány az öt alapfunkción kívül. Alacsony hőmérsékletű ajtó, teleszkópos sín, stb. is szimpatikus, de ahogy néztem fenti árkategóriában a legtöbb tudja ezeket. Főzőlap, páraelszívó (ez talan lehet 60cm-nél szélesebb is )esetében viszont gőzöm sincs mi alapján differenciáljak. Köszönöm előre is a hasznos tippeket, tapasztalatokat!
-
B. Zolek
csendes tag
válasz Nagya21 #54088 üzenetére
+1 így van, be kell tartani az előírt okosságot. 3 éve nyúzunk egy Gorenje szárítót,nem kellett még tisztíttatni link
Ruhák méretváltozása: nagyban függ az adott ruhadarabtól, nekünk nincs panaszunk, elvétve 1-2 db póló volt egy kicsit passzosabb. Nekem ez volt az elsődleges szempont anno a sima kondenzációssal szemben, fogyasztás nem érdekelt. A kedvenc/nagyon féltett ruhadarabokat meg legfeljebb nem teszem bele, bár mostanában ez sem igaz. Úgyh én elégedett vagyok a választásommal.
-
B. Zolek
csendes tag
Nyilván, viszont nem mindegy a (minőség) felügyelet/ellenőrzés szintje. Bár a jó ég tudja hogy akár németben is hogyan zajlik ez az egész. A hozzászólásomat csak az aktualitása miatt írtam, mint saját, friss tapasztalat. 238k-ért árfolyam ide vagy oda én is szívtam a fogam, főleg h Serie 6-tal szemeztem, az viszont +100k.. Annyiért meg már a Miele-n gondolkoznék.
Drying assist: csendes és intenzív (70 fok) módban gyárilag tiltva van, de a többi programnál is kikapcsolható (ha pl. károsnak ítéltetik, stb.).
Még egy érdekesség: ugyanezen típus "V" típusa (nem ECI hanem EVI a típus kódban) csak 189k.. valószínű korábbi kiadás de a gyári adatok szerint egyetlen egy különbség van: ECO mód 20 perccel hosszabb. Tessék lehet agyalni..
-
B. Zolek
csendes tag
Tiszta sor, és nyilván mindenki a saját igényei szerint választ. Azt tudni kell h Jürgen kezemunkáját nem én kértem, a szállításkor szembesültem vele h hol rakták össze. A felsoroltakon túl van még némi különbség fogyasztási értékek, zajkibocsátas stb. tekintetében a két gép között, bár szerintem ezek nem meghatározóak. Az viszont tény - nem tudom a tiéd hogyan szuperál - h nagyon csendes gép mosogatógép létére. Egyébként egy szintén Serie 4-et váltott, ami egy 2014-es evőeszköz kosaras 5 programos puritán gép volt, amit bár imádtunk, de kis túlzással ég és föld a különbség a mostani és a között.
[ Szerkesztve ]
-
B. Zolek
csendes tag
SMS4ECI14E megy pár hete. Ajtónyitás ECO módban gyárilag beállított, többi program esetében tetszőlegesen bekapcsolható. A nyitás a program lejárta előtt történik a szárítási fázis végén (ajtó nyitva, kijelző még él). Programtól függ h lejárat előtt hány perccel nyílik ki. Autó módban pl. ez az utolsó 15 percnél történik, van ahol közel egy órával előbb, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Mini-ITX
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.