Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Dell asztali gépek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #43254 üzenetére
Azokat 1-2 alkalommal érdemes kipróbálni, aztán egy életre elfelejteni.
Amennyiben játéknál sok a basszus, a konzolgépen kell visszavenni, vagy magán a mélyládán. A jobb Velodyne-ok távirányíthatók, négy program közül lehet választani, MOVIE, ROCK, JAZZ, GAME, valamint NIGHT gomb is van rajtuk.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #43249 üzenetére
Egyértelmű, hogy az a jó! Nem ez az egyetlen szakmaiatlan cikk a házi-mozi oldalon.
De erre is érvényes az általános javaslat, ki kell próbálni, hol szól jobban, hová helyezve teljesebb a surround hatás.
Nálam és az általam etalonnak tartott moziszobák mindegyikében legalább 30 fok amit 15-nek írnak.
Előző lakásomban 4 évig állványon, fülmagasságban voltak a háttérsugárzók, van összehasonlítási alapom. -
BBéci
legenda
válasz
Kamikaze240 #43229 üzenetére
Valóban nem lehet a Dimarsonnal kapcsolatban hangminőségről beszélni, csak a hiányáról. De ez nem ok arra, hogy megint megvegyél valami rettenetet.
S/PDIF-en, az optikai és a koaxiális azok, átmegy a digitális 5.1 hang. -
BBéci
legenda
válasz
Kamikaze240 #43227 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mennyire megbízható, talán megér 12-15000 forintot.
A CAT-ról nincs tapasztalatom, de helyből nem bízom az olyan erősítőkben, amiknek csak csíptetősek a hangszóró csatlakozói, ez a Thomsonra is vonatkozik. -
BBéci
legenda
válasz
Kamikaze240 #43224 üzenetére
Inkább nem mondok róla semmit.
A maga idejében az erősítője egész jónak számított, de a bögrék...
Sokkal jobb vételeket lehet kifogni. -
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #43186 üzenetére
Félreérthetően fogalmaztam, így leginkább hülyeségnek minősíthető, amit írtam.
Kipróbáltam a Samsung 8900 és az Oppo 95-öst, mindkettő kiad PCM-et, az Oppo beállításaiban LPCM-et lehet megadni, de az erősítő kijelzőjén mindkét esetben Digital PCM 5.1 jelenik meg.
Az előbb összehasonlítottam a hangjukat, legjobban az Oppo LPCM-je tetszett, még az AVR400 által dekódolt DTS-HD MA-nál is jobban.(#43188) spiky03
Az én állványom hátul teljesen nyitott, részben a szellőzés biztosítása érdekében. -
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #43116 üzenetére
Azok rendesen meg voltak építve és Excel hangszórókkal szerelték őket. Meglepődtem, mennyire jó a hangjuk.
(#43120) BULITA
140-ért nagyon jó vétel a H/K AVR360, jól járnál vele, de a Studiókból az sem fog mélyhangbajnokot varázsolni. -
BBéci
legenda
válasz
axwel18 #43044 üzenetére
"a 3d-s dvd filmet sem lehet 2d-ben nézni."
Bár nekem még nem volt szerencsém olyanhoz, viszont a 3D Blu-ray filmek lejátszhatók 2D-ben is, ez saját tapasztalatom.
Te milyen lejátszókkal és filmekkel próbáltad? Nálam jelenleg 6 db különböző 3D lejátszó van, mindegyik képes arra, amit az előbb leírtam.Kíváncsivá tettél, hol olvastad, hogy a 421 előlapja fém?
Dán anyacég, távolkeleti gyártással, de ebben nincs semmi szokatlan. Nem emlegetném az Eltaxot egy napon a Dalival, Phonarral és még sorolhatnám a valóban jó minőségű, echte dán hangdobozmárkákat. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #42954 üzenetére
Tavaly a klarusz szobában éppen a Book of Eli ment, a szokásos utcai lövöldözős jelenet.
Kib@szott szarul szólt, amúgy klaruszosan, amitől elkezdtem fintorogni. Az egyik helyi muki felajánlott egy zajcsillapító fülest, mert azt hitte szegény feje, hogy a hangerő bánt. Aztán elmeséltem, mennyire messze van a hangzás attól a minimumtól, amit egy átlagos hallószervvel rendelkező ember minimumnak tart. Először vissza akart vágni, de meglátta a kitűzőmet és elhallgatott.
A lövések nagyot durrantak, de ha nem látom a képet, eszembe nem jut, hogy az pisztolylövés. Ezt 15 éves sportlövői múlttal merem kijelenteni, ami idő alatt volt szerencsém néhány fegyverrel megismerkedni. -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #42937 üzenetére
Akkor már megvoltak a Quadral Aurumok, amiket nagyon szeretek, szóval nem vágtam fel az ereimet. Csak majdnem.
Erről van szó. -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #42932 üzenetére
Electra 5.0 szett 1038BE frontokkal cirka 4,3 M Ft, ahhoz passzol egy 2 millás erőlködő. Annyiért csakis előfok/processzor + végerősítő párost vennék, bár a Pioneer Susano és az említett Denon is vonzóak.
Persze kábel vonzata is lenne a csereberének.
Talán a sztereó erősítőre sem lenne szükség. -
BBéci
legenda
válasz
ginola #42903 üzenetére
Ahhoz előbb készíteni kellene pár fényképet. Egyelőre csak a falhoz támasztottam őket, mert kísérletezés alatt áll. 12 darabot hoztam haza, nem döntöttem el, mennyit használok fel belőlük. 100x60 centisek, bordó bársony a bevonatuk. Ugyanilyenek voltak a Streamaudió szobájában a Westend Hiltonban.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #42898 üzenetére
Mivel érdemelte ki?
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #42860 üzenetére
Amikor beköltöztünk a mostani házikóba, csak a dohányzóasztal alatt volt a bükkfaparkettán szőnyeg, a hangzásról jobb nem is beszélni, ha rágondolok, kiráz a hideg. Akkor még a falak is kopárak voltak, de a nagy, 2,5x3,4-es gyapjúszőnyeg rengeteget javított rajta.
Aztán plafonig érő, U alakú, 2000 db könyvnek helyet biztosító beépített polcrendszer került a szobába, a hangdobozok mögé és mellé csillapító panelek, most végre hátradőlhetek. Sajnos a teraszajtó üvegével nem tudok semmit kezdeni, a bejárati ajtó belső felére sem tettem csillapítást, ahhoz feleségem nem járult hozzá. -
BBéci
legenda
válasz
ginola #42838 üzenetére
Laminált padlóburkoló csak a gardróbszobámban van, ott nincs szubláda.
Nappalimban a bükkfa parkettán állnak a frontsugárzók és a Velodyne SPL 1200 Ultra is.
Nem az a lényeg, hogy alátét legyen a szubláda alatt, hanem valami roppant stabil, nehéz anyag, ami meg sem rezdül a legnagyobb membránkitérésekkor. Én nem éreztem szükségét effélének, pedig elképzelhető, hogy még jobb lenne a hangja. Bajnokpityunak tetszett így is. -
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #42692 üzenetére
Az ajánlott Nakamichi dugók csavarosak, nem kell forrasztani, sem hüvelyezni.
ginola
Polk PSW 110-et. -
BBéci
legenda
válasz
ginola #42684 üzenetére
Mivel alapállásból csak filmekhez szokás használni...
22,5 négyzetméteres nappalimban volt 38-as, 2400 wattos is, ami olyan ügyesen beállította magát, hogy nem tűnt soknak, nagynak. Két darab 30-as persze még kellemesebb szubtartománnyal támogatja az 5.0 szettet.
Szóval szerintem egy 8 colos csak kicsi, maximum 16 négyzetméteres szobába való. -
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #42653 üzenetére
Neked mániád a forrasztás? A házimozi nem villanyszerelő szakkör.
Középkaregória alatt teljesen mindegy, hogyan rögzíted a kábeleket, nem okoz hallható változást.molnár.zsolt
A legkevésbé ajánlott dobozfelépítés a bandpass. -
BBéci
legenda
válasz
szinimini #42638 üzenetére
Kábé hetvenszer leírtam, hogy ne a forgalmazók, hanem a hivatalos gyári oldalak adatait nézzétek!
(#42640) spiky03
Sanci írta tegnap, hogy a banándugók csavaros rögzítése kellően stabil, nem szükséges forrasztani. Sok esetben nem is lehet.
A Nakamichi banánokat szokták javasolni a fórumtársak, sokan használják megelégedéssel.(#42632) molnar.zsolt
Rákattintottál a linkre? Abból kiderül, ki árulja. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #42544 üzenetére
Ha szakszerűen akarod kifejezni magad, akkor ne.
De ez a magánvéleményem. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #42541 üzenetére
Mivel csatlakozol, interconnecttel?
-
BBéci
legenda
válasz
muzsikpeti #42441 üzenetére
A 95-ös van nálam, betettem a polcra, de még nem adtam neki áramot. Állítólag a médialejátszási képességei komolytalanok, meg sem közelítik egy O!Play használhatóságát. Talán holnap bekapcsolom, de előbb két Samuról kell cikket írnom, azokat fogom kivesézni.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
kigyi_23 #42416 üzenetére
Egyetértünk. Most 60 colos tévé van nálam, amit a kanapémról, 3,8 méterről nézek és nem tudom megkülönböztetni a 1080-as filmet a 720-astól. Még a 2 m széles vászon is kicsinek bizonyult, kell a 240-es, bár az a tévénél 30 centivel hátrább lóg le a plafonról.
24 colos monitort max. egy méterről érdemes nézni.szinimini
Amíg épült a házam, bérelt kégliben laktam,simán felszereltem a vetítőt és a vásznat a falra. -
BBéci
legenda
válasz
Integra #42375 üzenetére
Tavaly nyáron egyik közeli haveromnak Xeno szettet választottam, több zenét hallgat, mint amennyi akciófilmet néz. Viszont Proson szubot tettünk mellé. mert nagy helyiségben elveszett volna a Xeno hangja.
Zensort még nem hallgattam annyit, hogy véleményt merjek róluk mondani.(#42376) ginola
Első lépésben a frontokat tuningoltasd, ha elégedett vagy az eredménnyel és mellettük sokkal gyengébbnek tűnnek a többiek, akkor azokon is végre kell hajtani a beavatkozást. -
BBéci
legenda
válasz
oliver7777 #42373 üzenetére
A 100000 alatti komplett rendszerek pontosan azt a kategóriát képviselik, amit nem szeretnél venni, a gagyit. Amennyiben használt alkotóelemekből rakod össze, mindjárt sokkal jobb a helyzet. Esetleg valamelyik Onkyo szettet is számításba veheted, ha ragaszkodsz (remélem nem) az újhoz.
Ha már rendelkezel full HD tévével, a DVD-ket illene elfelejtened.(#42371) joocek
Próbálgatással lehet rájönni, melyik a jobb elhelyezés, mélysugárzóval kifelé, vagy befelé. Utóbbi ajánlott, ha közel vannak a falak.(#42372) ginola
Igen, hagyd ott, de a tuningolás ajánlott. -
BBéci
legenda
válasz
hackeeeee #42348 üzenetére
Az áthidaló azért van, hogy tetszés szerint kettős kábelezés, kettős erősítés megvalósítható legyen. Ezen a szinten semmi értelme.
Sanci!
Az A/B kimeneteket nem szokás és nem is ajánlott kettős erősítésre használni.(#42349) ginola
A fiókokat azért kellene kivenni, hogy a hangdobozok a padlón állhassanak. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #42180 üzenetére
545BEE, de ezen nem segít a leírás. Kérdeztem VLacit, nem tudott tanácsot adni, hétfőn viszem vissza.
Addig hallgatom az Oppo-t.
Muzsikpeti
Volt szerencsém a Valkűrhöz néhány rendszeren, JBL Synthesisen is, mégis összerezzentem. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #42148 üzenetére
Miiiit? Nagyjából az egész motyót, bár egy részét eladnám.
A háttérsugárzókkal kezdeném, lecserélném SR 1000S-re, mert nálam nem fér el a 7.2. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #42144 üzenetére
Amikor az ember csorgatja a nyálát valamire, azt szeretné megkaparintani, magáénak tudni, nő esetén magáévá tenni.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #42121 üzenetére
Leginkább a változáson döbbentem meg, a korábban hallottakhoz képes nagyságrenddel javult a hangzás. Sztereóban és 7.1-ben is.
Hihetetlen, hogy egy szuper kábelnél létezik ennyivel hiperszuperebb. És még nem másztál a pózna végéig.(#42119) djsiegfried
A jelek szerint mégsem annyira szuper, mert rendellenesen működik, búg. -
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #42069 üzenetére
Ha csak arra vagy kíváncsi, hogy működnek-e, akkor igen.
-
BBéci
legenda
válasz
#03969024 #42068 üzenetére
Már párszor említettem, hogy többször volt szerencsém órákon át élvezni JBL Synthesis rendszer hangját. Még ezekhez az 1400 Array típusú frontsugárzókhoz is elengedhetetlenül szükséges a szubláda, méghozzá két darab 1500 Array ahhoz, hogy valóban moziélményben legyen része az embernek. Pedig 34 centis a mélysugárzója.
Saját Quadral Aurum állódobozaim a gyári adatok szerint 28 hertzig mennek le, méréseim során a 31,5 hertzet elég nagy eséssel, de a 40-et már tisztességesen megszólaltatta. Mégis muszáj hozzá bekapcsolni a Velodyne-t, ha maradéktalanul élvezni akarom a filmeket.
-
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #42066 üzenetére
Nem MOS-FET-es, hanem IC-s a végfoka.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #42064 üzenetére
Éppen az olvasható ki az idézett HFM cikkből, hogy az erősítők az alacsonyabb frekvenciájú jelek leadásakor hajlamosak az "összeomlásra". Ha 80 Hz alatt csak a mélyláda dolgozik, leveszi az erősítő "válláról" a számára nehezen megoldható feladatot, aminek a teljes frekvenciatartomány hasznát látja. Zenék esetén ez kisebb probléma, mert egyrészt csak két csatorna üzemel, másrészt sokkal kevesebb a szubtartományban megszólaló hangszer és azok sem akkora intenzitásúak, mint például az Expendables, vagy az U571 robbanásai.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest