Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Dell asztali gépek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #47224 üzenetére
Ezek közül meghallgatnék néhányat, teszek is lépéseket az ügy érdekében!
Arról senki nem tehet, hogy a régi vasak jobban muzsikáltak.(#47229) spiky03
A tévével kezdtem, aztán jött egy sztereó rendszer, majd surround erősítő, ami a CD-ről hallgatott zenét illetően némi visszalépést jelentett. És így tovább.(#47231) python1
Egyetértek. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #47205 üzenetére
Könyörgöm, ne egy 15-20 éves erősítő használt árát hasonlítsd a 2011-12-es vadiújéhoz!
A Roteled mai megfelelője legalább 150000 forintba kerül.(#47204) Dorian
Az avx féle használtra gondoltam, az ment el 30-ért.(#47212) spiky03
Az nagy hiba, ha a rendszer alkotóelemei nincsenek arányban egymással. 55 centis tévé köré házimozi hangrendszer?
1995-ben váltottam 51 centis Videotonról 72-es Trinitronra. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #47202 üzenetére
Hangdobozokról, Infinity Primusról volt szó. Az erősítő más tészta, de a három kategória ott is túlzó megállapítás.
-
BBéci
legenda
Egyrészt már a T dugó is csökkenti az Alces pozitív hatását, másrészt szubládát nem dugnám ugyanabba az elosztóba, mint a lejátszót és az erősítőt. További elosztót meg pláne nem, az végképp hazavágná az egészet.
(#47179) spiky03
Miért kell DVD-játszóra USB bemenet? Pioneeremen van kettő is, de egyszeri próbán kívül sosem használtam. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46961 üzenetére
Beépített és nem beépített??? A Jamó hangszórója a doboz aljára van csavarozva, a membránja a padló felé néz.
(#46973) Szabikaa20
Általában javítja a hangzást.
Nem annyira, mint a Foq lapok. -
BBéci
legenda
Ugyanazért a pénzért, amennyibe az új került, inkább használtat vettem volna.
Ezt jelentette az előző megjegyzésem.(#46966) urdongo
A szubláda erősítője semmi mást nem hajt meg a saját hangszóróján kívül.(#46962) Pentax
A topik első hozzászólásából megtudható, hogy az erősítők nem kérnek semmiféle ohmokat. A leadott teljesítményüket arra az impedanciára adják meg, amit a leírásában láttál, semmi egyéb jelentése nincs. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46959 üzenetére
Wellinget nem ismerem, Onkyót csak az ellenségeimnek ajánlok.
-
BBéci
legenda
válasz
axwel18 #46952 üzenetére
Amikor 1200-as Ladám volt, nem tűnt rossznak. Csak addig, amíg be nem ültem egy Hondába, a pontos típusára már nem emlékszem, 25 éve történt.
(#46956) Szabikaa20
Százszor leírtuk: ZENÉRE NEM KELL SZUB!(#46955) raycoon
Falhoz tolva a darabonként ötmilliós hangdoboz is pocsékul fog szólni, ezt vedd figyelembe! -
BBéci
legenda
válasz
axwel18 #46919 üzenetére
Hallottad valamelyiket a kettő közül?
Azért kérdezem, mert a Velodyne szubok a legjobbak közé tartoznak, mást nem is gyárt a cég, nekem is SPL van itthon, igaz csak hosszas tesztelésre, a Jamo meg a gagyi kategória jeles képviselője.(#46923) Zanik
Hosszan tudnám sorolni azoknak a használt, 4-6 éves erősítőknek a típusait, amiket ha megláttam volna a karácsonyfa alatt, még most is verném a seggem a földhöz örömömben. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #46900 üzenetére
Engem nem igazán zavar a hosszú (30-50 mp, mert PS3-at, vagy más játékkonzolt bottal sem piszkálok meg) betöltési idő. Amikor filmet akarok nézni, elindítom a folyamatot, teszek-veszek, odakészítem a dohányzóasztalra az enni-innivalót, elhelyezem a párnákat a kanapén, arrébb taszigálom a macskámat, kényelembe helyezem magamat. Ezek jóval több időt vesznek igénybe, mint ami film menüjének megjelenéséhez kell.
A vetítő lámpájának bemelegedése és a vászon leereszkedése is legalább egy percig tart.(#46901) spiky03
Mindig meglepődöm, amikor arról értesülök, hogy létezik fotó/videóállvány nélküli háztartás. Anélkül valamirevaló, értékelhető minőségű mozgó, vagy állókép nem készíthető. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #46897 üzenetére
Az a kérdés, mekkora gyűjteményed van/lesz BD-ből? Nekem sosem lesz annyi kidobni, elpazarolnivaló pénzem, hogy megérné komolyabb Blu-ray-lejátszót venni.
Az elmúlt hetekben volt alkalmam napjaink egyik legjobb kép- és hangminőségű lejátszójával együttélni, ami az OPPO BDP95. Megállapítottam, hogy a BD25/50, ISO és az eredeti lemez közötti különbség elenyésző, még SIM2 C3X projektorral, Stewart Greyhawk vászonra vetítve is.
Ebből és más összehasonlító tesztjeimből azt állapítottam meg, hogy egy jóféle - Dune, Popcornhour - médialejátszóval el lehet érni (csaknem) olyan kép és hangminőséget, mint gyári lemezzel és 80-1200000 forintos BD-lejátszókkal. Ez utóbbi kategóriából van nálam három, Panasonic, Sharp, Samsung.
Az OPPO más kategória, amit az ára is mutat.(#46898) spiky03
"Akkor csak a távolságokkal volt gond. Meg a Large állítással."
Ez számodra "csak"??? Szerintem katasztrófa.Az erősítők leírásában még sosem találkoztam más javaslattal, csak azzal, hogy a mérőmikrofont fotóállványra, tripodra erősítsük. Én mindig betartom ezt és általában kimegyek a szobából a mérés idejére.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46892 üzenetére
Éppen a visszhang elkerülése érdekében kell 10 centis pontossággal beállítani a hangdobozok távolságát. Mindegyiket le kell mérni és azt megadni az erősítőnek.
Ha nincs semmi gebasz, az erősítő bemérő rendszere elvégzi ezt, ráadásul a szinteket is beállítja, amire az átlagos felhasználó, hangnyomásmérő műszer nélkül nem képes.
A fejlettebb automata EQ-k, a nevükben is benne van, frekvencia-korrekciót is végeznek, amit fülre lehetetlen megcsinálni, sőt, erre nincs is lehetőség.(#46893) spiky03
Nincs benne semmi ördöngösség, mindig megnézem, hány centit mért az automatika az egyes hangdobozoknál. Találkoztam 80-100 centis eltérésekkel, ami 4 m valós távolság esetén nagyon durva hiba. Valamint az is gyanús, amikor a korábbi 10 erősítő large-nak mérte a centeremet, a 11. smallra állítja. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #46888 üzenetére
Többször előfordult, hogy az automatikus bemérés totális hülyeségeket csinált, nem szabad vakon arra hagyatkozni. Ráadásul az alapmodellek EQ-ja sosem annyira fejlett, mint a magasabb kategóriásaké.
(#46889) Szabikaa20
Ideális esetben az összes hangszóró egyforma távolságban van a füleidtől. Ez a gyakorlatban szinte kivitelezhetetlen, ezért késleltetéssel oldják meg, hogy mindegyikből egy időben érkezzenek hozzád a hangok.(#46890) Toobee
A HD hangok dekódolásának képessége nincs összefüggésben a hangminőséggel. Egy 3-5 évvel ezelőtti, 1,5-2 millióba kerülő Lexicon RV-5, RV-8 nem rendelkezik HDMI bemenetekkel, de senki nem hasonlítaná össze az Onkyo HD képes alapmodelljével. -
BBéci
legenda
válasz
madgie #46884 üzenetére
Találkoztam pár házimozi erősítővel, de OSD nélkülinek a beállítására nem vállalkoznék. Azokból nem csak a képernyőmenü hiányzik, hanem a beállítási lehetőségek száma, a személyreszabhatóság is sokkal kevesebb.
Például a H/K 142-től egyenesen idegbajt kaptam.
Az adott gyártó egymás alatti/feletti modelljei között hangminőségben is van különbség, bár néha eléggé csekély mértékű. Szerintem érdemes a 471-est választani. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46871 üzenetére
A Crown 660A tele van beépített védelmekkel, Valamit rosszul köthettél be, ha leégetted.
(#46874) Toobee
A Dune analóg 5.1 kimenetét összekötöd 6 db RCA kábellel a Sony 5.1 analóg bemenetével. Elég egyszerű. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46871 üzenetére
Véleményem szerint a Yamahád csatornánkénti teljesítménye elmarad a Crownétól. Ne azt vedd alapul, ami a műszaki adatai között szerepel.
Hangban a közelében sincs, még a Yamaha 6xx sorozat sem. Viszont a Crown 660A nem házimozi erősítő, hanem hatcsatornás végfok, multiroom rendszerekhez való.
A Totel bt. megjavítja. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46819 üzenetére
A Crown 660A-hoz képest hatalmas visszalépés az a Yamaha, már ami a hangot illeti.
(#46866) Toobee
A nagy Dunék 5/7.1 analóg kimenetével lesz HD hangod a mostani Sony erősítőn.(#46865) axwel18
A komolyzene valósághű megszólaltatása a legnehezebb feladat. Leginkább a rengeteg, egy időben szóló hangszer miatt. Ha maradunk a H/K-nál, minimum AVR 460 kell hozzá. -
BBéci
legenda
válasz
holodp #46801 üzenetére
Kábelekből hatalmas a választék, számodra is megfelelne a sokak által kedvelt Inakustik márka árban elfogadható terméke.
Nem kötelező a kábelekre szerelni semmit, a lecsupaszított végeket kell a csavaros csatlakozó alá beszorítani.
Szubládát RCA kábellel tudod az erősítőhöz kötni. -
BBéci
legenda
"dögösebb hangot adott ki a blue
Erdekes, mert a concept ujabb (ha jol tudom)"Hol olvastad, hogy az újabbnak dögösebben kell szólnia?
A megállapításodból az következik, hogy a Blue hangja eléggé eltérő a Conceptétől, tehát kilóg a rendszeredből, éppen ezt tiltja a házimozizás alapszabálya. Ha nem zavar, ne cseréld le.
-
BBéci
legenda
válasz
hansolo1106 #46671 üzenetére
Nem mindegy, milyen tévéről van szó, mert amelyikben van médialejátszó, azt érdemesebb használni laptop helyett és akkor az optikain kiadott hang 5.1. Amennyiben HDMI-n kap jelet a tévé, azt optikain csak sztereóban adja tovább.
A DVD-lejátszós bögreszettek nem érnek egy kalap sz@rt sem. Ez vonatkozik arra is, amit kinéztél. -
BBéci
legenda
válasz
krenkoka #46661 üzenetére
55 colos tévén, 2,5 méternél messzebbről a full HD felbontás apró részleteit sem látod. Nagyrészét csak 2,2-ről, tehát a kábelek közti különbséget és az egyéb minőségromlást is csak onnan lehet észrevenni. Ja, ami még fontos, hogy plazma legyen, ne LCD, ami mossa a mozgóképek részleteit.
-
BBéci
legenda
válasz
krenkoka #46652 üzenetére
A videoprocesszor nem garantálja azt, hogy változatlan minőségű marad a kép.
Már azok a kábelek, és csatlakozók, amiken pluszban keresztülmegy a jel, ronthatnak a minőségen. Mindig a legrövidebb, legegyszerűbb jelút a legjobb!
Én már évek óta 2 db HDMI kimenettel rendelkező lejátszókat használok.
A kérdésed jogos, a készülékek esetében milyen árkategóriáról van szó? -
BBéci
legenda
válasz
mutkacsaba #46646 üzenetére
Telefonról nem megy a linkelés.
Az a lényeg, hogy egy helyett két dobozba pakolják az alkatrészeket, úgy nem zavarják egymást és független a tápellátásuk is. Egyes végfokokban mindegyik csatornához saját toroid trafó tartozik.
Járható út, amit vázoltál.
3 utas egy autóban lehet, hangdoboznak háromutas az elnevezése. -
BBéci
legenda
válasz
mutkacsaba #46643 üzenetére
Az előfok-processzor/végfok összeállítás a legfelső kategóriát jelenti, én is olyanról álmodom.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
krenkoka #46275 üzenetére
Az én füleimet már megjelenésekor annyira bántotta az empéháromnak nevezett förtelem, hogy nem vagyok hajlandó olyat hallgatni. 6-8 éve teljesen leszoktam a rádióhallgatásról, mert az összes adó átállt erre a veszteségesen tömörített formátumra. Szerencsére a beszélgetős műsorokat élőben adják.
-
BBéci
legenda
válasz
StX-RC #46268 üzenetére
A a nyűg a Denonnal, ami a többivel.
Ésszerűen gondolkozó, cselekvő ember nem szórja el a pénzét vadonatúj készülékekre, hanem 2-3, esetleg még régebbi erősítőt vesz a rendelkezésére álló összegből, ami nagyságrenddel jobb hangminőséget nyújt.
Jó sztereó erősítőhöz szokott fülek számára gyötrelmet okoz mindhárom felsorolt gép hangja. -
BBéci
legenda
Igen, ahhoz, és általában a házimozihoz kell erősítő is. Amiben nincs, az hangkeltő, de nem házimozi.
Felejtsd el, hogy 60-ért komplett rendszert kapsz!(#46260) Vikthor
Ráérsz a kábelen agyalni, ha már megvan a vetítő. Amit 350-ért kínálnak, azt villámgyorsan el fogják vinni, mert jó vétel. -
-
BBéci
legenda
válasz
bendeguz76 #45933 üzenetére
Félmilliós erősítőhöz, mint például az Arcam AVR400, egymilliós 5.0 szett passzol. Abban a kategóriában elég széles a kínálat, ízlés alapján lehet közülük választani.
Elsőszámú kedvenceim a Focalok, azokból tennék mellé egy szettet. -
BBéci
legenda
válasz
bendeguz76 #45915 üzenetére
Az AVR400-hoz vennéd? Mennyit szánnál a szettre?
-
BBéci
legenda
Ezek szerint mást értünk szoftver alatt. Igen, stimmel a W7 és a TMT lejátszó, de az önmagában kutyafüle, a mögötte/mellette működő "okosság" nélkül.
Bármennyire furcsa, és hihetetlen, szétszedve és lemásolva csak egy rakás alkatrészt lehetne összehozni, nem csúcs médialejátszót.(#45907) Sanci38
Festina elmondása alapján, az Onkyo Pure Audio-ja másként működik. -
BBéci
legenda
Xtremetuning készüléke és a legegyszerűbb CineMaster is alsó hangon 4000 euró, a komolyabbak a duplájába kerülnek. Annyiért már lehet jó HTPC-t építeni. de a szoftver legalább annyit számít a végeredményt illetően, mint maga a vas.
(#45889) bendeguz76
Nyár közepe óta használok - tesztelésre van nálam - Arcam AVR400-at, ami egy kiváló gép. Zenére még a Denon AVR-4311 és a NAD T785 sem jobb nála. Jó szívvel ajánlom!(#45899) Thom!
Én is. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #45814 üzenetére
Azért érdekes a kérdés, mert én csak az Arcam AVR400-hoz tudom hasonlítani, annál valamivel jobb az Oppo DAC-ja.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #45806 üzenetére
Oda tartoznak, de az ár/érték arányuk nem éppen csúcs. Egy tízmilliós elő/végfok árából vennék valami jó autót, és egy Emotiva párost. Nem lenne annyira jó hangzásom, talán sokkal rosszabb sem, de pár évig urasan furikázhatnék.
(#45805) bajnokpityu
Valamikor csak összehozzuk. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #45798 üzenetére
Számomra hatalmas csalódást jelentettek a Macok. Sztereóban és moziban is.
-
BBéci
legenda
válasz
Hunyus #45794 üzenetére
Nem.
Az utak számát a frekvenciaváltó határozza meg.
A Grundig Box 731 kétutas, hathangszórós Wiki, mellesleg eszement ötlet, és kivitel de ez a magánvéleményem.(#45795) robi-k
Amit linkeltél, az nem mond ellent annak, amit én írtam. A Horn honlapját is érdemes elolvasni.
Igen,m azok elütnek, éppen az általad emlegetett luxust képviselik. A Marantznak nincs az 500000 forintos 7000-es sorozatnál magasabb kategóriájú erősítője, míg a Denonnak három is van. -
BBéci
legenda
válasz
robi-k #45782 üzenetére
Kissé félremagyarázó, hogy ugyanannak a cégcsoportnak a termékei. Egy befektetői társulat tulajdonában vannak, de azon kívül nem sok közük van egymáshoz.
Az pedig egyszerűen nem igaz, hogy kettőjük közül a Marantz lenne a luxus, éppen ellenkezőleg!
A AVP-A1HDA és a POA-A1HD páros nem eléggé high-end?
Melyik Marantzot állítanád melléjük?(#45786) bormate
A nagyság és a hangminőség nem mindig járnak együtt. Lásd: Microvee! -
BBéci
legenda
Tudtommal a 700-as kifutó széria, nem biztos, hogy később kapsz majd hozzá centert és háttérsugárzókat, ami bármelyik állványos doboz lehet.
A 800-as sokkal komolyabb, megér annyit, amennyivel drágább és dipól háttérsugárzók is szerepelnek a kínálatban. Azt ne hagyd ki a számításból, hogy erősítőt és lejátszót is kell a hangdobozok elé kötni. Méghozzá nem belépő kategóriásakat.
Denonból a 3310-12, vagy hasonló árfekvésű NAD, Marantz illik hozzájuk.
Az állványokról se feledkezzünk meg! -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
bormate #45766 üzenetére
Nem értem, miért tekintetted a mélynyomóddal szembeni kritikának, amit írtam?
Csupán azt jegyeztem meg, hogy nagyon korrekt voltál, amiért hozzátetted, hogy nincs összehasonlítási alapod.(#45769) Alpee
A "kibújik a szög a zsákból" mondás valami olyasmit jelent, hogy valakiből előtör a rosszabbik énje, amit addig takargatott.
Az kérdéses, hogy 16 négyzetméterben miként szólnának azok a Focalok? A Canton szerintem nagy lenne.
Dorian nem kötözködött, bennem is felmerült, amit kérdezett, megjegyzett.
Mindenképpen dicséretes, hogy elindultál a helyes irányba. -
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #45706 üzenetére
Biztosan nem fogad az erősítőd banándugót? Próbáltad kipiszkálni a csatlakozókból a vakdugót?
Nem lesz baja, de a cinezés általában rontja a hangzást. Ahogy feltételezed, létezik speciális ezüst tartalmú forraszanyag, és a felvitel módja sem mindegy. Nincs jobb a csupasz kábelvégnél, amikor a vezetőszál közvetlenül érintkezik a csatlakozóval. -
BBéci
legenda
válasz
Remekelek28 #45687 üzenetére
Nem kitenni kellene, hanem közelebb egymáshoz. A panelek a falak visszaverő képességét, tulajdonságát csökkentik, rengetegszer volt erről is szó itt, a topikban.
-
BBéci
legenda
válasz
Remekelek28 #45685 üzenetére
Annyiszor leírtuk, hogy mindenkinek a könyökén jön ki.
Hangdobozokat, különösen az állókat mindegyik faltól legalább 70 centire kell elhelyezni, mert a visszaverődések agyonvágják a hangzást. Ajánlott a falakra csillapító paneleket tenni.
Az is alapszabály, nemrég írtam, hogy a hangdobozok nem lehetnek messzebb egymástól, mint a hallgatótól. -
BBéci
legenda
válasz
Remekelek28 #45680 üzenetére
Alapszabály, hogy a sarkokba nem szabad tenni a hangdobozokat. Ráadásul nagyon messze vannak egymástól, hacsak nem 4-5 méterre ülsz tőlük.
Megpróbálhatod feltenni az állódobozokat a karnisra.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
gazsibacsi #45565 üzenetére
A képet vidd direktben a tévére és használj kevesebb szmájlit!
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #45504 üzenetére
Jó lesz az a 65 centi is.
Már leírtam, hogy a frontok nem lehetnek egymástól távolabb, mint Tőled! Nem lesz egységes az előtted kialakuló virtuális tér, a sztereó színpadkép sem. 220 centi még megfelelő távolság a full HD felbontás élvezetéhez, a hangdobozokat meg közelítsd egymáshoz!
43 centi a szabványos készülék szélesség, az erősítők mindkét oldalán legalább 7 centit kell szabadon hagyni. A gyártók ajánlásai szerint inkább tízet. -
BBéci
legenda
válasz
Toobee #45502 üzenetére
Legjobbnak azt tartom, a kényelmet is figyelembevéve, ha a frontsugárzókat mozizás során is a sztereó (ez régóta meghonosodott magyar szó) erősítő hajtja. Ehhez úgynevezett bontható végfokra van szükség, ami az AV géppel azonos márkájú, különben eltérő lenne a hangzása. Amennyiben nem ilyen a sztereó erősítő, érdemesebb dupla kábelt venni és a hangdoboznál csereberélni, dugdosni, azokat könnyebb megközelíteni.
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #45498 üzenetére
Kicsit sok kérdést tettél fel egyszerre, késő is van, a cikkemmel sem haladok.
A frontsugárzók sem zenéhez, sem filmekhez nem lehetnek messzebb egymástól, mint a hallgatótól. Állódobozok körül, 360 fokban, ne legyen semmiféle tárgy. bútor, fal 70 centinél közelebb, de az 1 m lenne ideális.
Erősítő fölött legalább 10 centi szabad hely kell a szellőzéshez, a polc, szekrény hátulról is legyen nyitott! Mindegyik készülék külön rekeszbe kerüljön, egymásra tenni tilos!
Center a tévé alá kerüljön, amilyen közel csak lehet! A tévé közepe legyen szemmagasságban!
A mélyláda helyét próbálgatással kell meghatározni, kiindulási alap valahol a két front között szokott lenni.
Nézegesd a thx.com speaker setup ábráit! -
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #45496 üzenetére
Használtam, teszteltem pár szubládát, úgy 15-20 különbözőt, de nem vettem észre, hogy az Y zajmentesebb lett volna. Inkább hangerőben van az Y előnye. Vehetsz a kábel végére Y toldőt, nekem is van olyan, nem okoz hallható minőségromlást.
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #45494 üzenetére
Olyan kábelt, ami 3 méteres és 2000 forintba kerül, én csak az ellenségem hátsó felébe dugnék. Másra nem igazán alkalmas.
Ezt a kábelt Debrecenben, a Pacsirta utcában árulják, jó szívvel ajánlom.
Mivel a kimenet 1 db RCA, tehát monó, teljesen mindegy, hogy az Y ágait melyik aljzatba csatlakoztatod. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #45487 üzenetére
Pontosabban rózsaszín zaj.
Rózsaszín zajnak nevezik az olyan zajt, melynek hangnyomásszintje a frekvenciával fordítva arányosan esik, és az olyat is, melynek a hangnyomásszintje a frekvencia négyzetével fordítottan arányosan esik.
A rózsaszín zaj a hangtechnikában egyértelmű jelentéssel bír: véletlenszerű zaj, amelynek a teljes vizsgált frekvenciatartományban (jellemzően 20 Hz – 20 kHz) a hangnyomásszintje oktávonként 3dB-lel csökken. Többek közt többutas, aktív hangrendszer beállítására használják.
Forrás: Wikipedia
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Dell asztali gépek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vicces képek
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest