Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tvamos
nagyúr
válasz bambano #2146 üzenetére
Igaz! Beragadt egy bit az agyamban. sorry!
Ezen a probleman mar en is gondolkodtam. A NAS-on ezt valahogy megoldottak, es nem (nagyon) szaggatnak a filmek. De nem tudom, hogy csinaljak. Gondolom, valahogy lehet prioritast allitani a lan-nak, vagy ilyesmi. Erdekes feladat.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz bambano #2153 üzenetére
Hat... most ugy megy, hogy van egy NAS, meg egy Androidos media lejatszo.
Ez helyett lenne a "3in1" megoldasban ugy ez az alaplap, (Intel Celeron® J1900-al,) hozzatolva a sok HDD, meg a TV HDMI-n.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz tibor23 #2162 üzenetére
Nekem is egy ARM-os Synology NAS-om van otthon, nem fogyaszt sokat. A NAS otthoni, vagy kis ceges felhasznalasra van, nagy cegek nem ilyesmit hasznalnak, szerintem. Ha csak egy jo NAS kell, itt segitenek.
[ Szerkesztve ]
-
-
tvamos
nagyúr
"felesleges ~60 ezret kidobni egy ilyenre"
Nem felesleges! Az egy instant megoldas. Haza viszed, es megy. Amugy szerintem kijon egy NAS 40 alatt, es sokkal kevesebbet fogyaszt.
A wines gepen meg bohockodhatszHa azon a gepen kell megoldanod, akkor linux szerver.
Futtass win-t virtualis gepen.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz vargalex #2357 üzenetére
Nekem sem kellett a picoPSU, viszont adtak hozza egy izmos 230VAC --> 12VDC tapot. Ott van a leirasban. Nagyon baba.... 10 db 12V10W LED is megy rola, szupiul. (De persze amugy a szmitogep is, csak az kevesebbet kajcsizik. Az csk kb 40W. De kesobb tervezem upgrade-elni a rendszert.)
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz vargalex #2359 üzenetére
Nem olcsot akart, (kifejezetten kerte, hogy ne az also polcos kinai legyen,) hanem jot. Ez jo, nalam jol mukodik, teszteltem, van benne kraft,, igenyes darab.
Mondjuk nincs meg reg ota, szolval, hogy meddig fogja birni, azt nem tudhatom, de egyenlore jonak tunik.33 890 Ft
Dragabb, mint itt? Az a nem semmi![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz vargalex #2361 üzenetére
En sem akartam ennyit kiadni erte, de az itthopn levo 12V4A tappal meg az alaplap sem indult el. Szervaltam egy 6-ost, de azzal sem ment a rendszer. Az alaplapnak vegulis eleg volt, de ha rakotottem 2 HDD-t, akkor nem indult stabilan. (A cegnel az 50A taprol vidaman indult, node az valahol 2000 EUR kornyeken volt...) Vegul vettem ezt. No ennyit a tortenelemrol...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Ha minimumon jar a proci, HDD nelkul, 1.4A.
Amikor rakapcsolom a delejt, akkor ugrik fel 3A fole, nem tudom mennyivel, es az pont eleg, hogy a 4-es tapot ledovja. HDD-vel a 6-osat is. (Ha elindult, mar megy...)
(De ha i3 lesz, az 35W TDP ugyis.)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz cinemazealot #3453 üzenetére
Az oké, hogy jó dolog megtanulni a parancssoros mókát, csak nem mindenkit érdekel, mégis szeretne otthon szervert.
-
tvamos
nagyúr
válasz cinemazealot #3459 üzenetére
Hat, az is megoldas, hogy akkor fizetos, csak nem volt ilyen ajanlat. A parancssoros mokolas volt csak, mint alternativa. Ami szintugy nem biztonsagos, ha en csinalom. Marmint nem csinalom, csak olvasgatom a forumot... de jo lenne lecserelni az otthoni rendszert, mert unalmas bamulni a ket router + NAS + media player + kismillio vezetek + 4 tapegyseg megoldast. De a parancssoros mokolas meg nem nagyon erdekel.
(#3460) quby válasza Honkydoo (#3454) üzenetére
Hasznalok linuxot, de ez a resze mar piszokul nem erdekel. (Marmint halozat szervezes, meg szerver uzemeltetes.) Egy home server konfigot mar tovabbadtam par het probalgatas utan.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek egy home szervert, ami helyettesitene a Routerem, meg a NAS-om.
Az internet nem kabel, hanem wifi. A kimenet szinten wifi lenne, (telefon, tablet, notebook, ilyesmi,) lehetoleg masik csatornan, persze jo lenne, ha tudna 5GHz-et is.
Ha vegul ez a gep meg medialejatszokent is tudna uzemelni, az lenne a legjobb, mert akkor azt is kihajithatnam, es tenyleg csak egy doboz lenne...
A gep meg nincs meg, valami x86-ra gondoltam. Talan egy hasznalt i3, vagy ilyesmi...
Tudnatok erre nekem valmi konnyen konfigolhato disztrot ajanlani? Ugy gondoltam, felteszem a laptopomra, Virtualbox-ba, es megprobalom beallitgatni, hogy sikerul.
Koszi elore is! Udv, Tomi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- Viccrovat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest