Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést ezért elnézést.
Saját célra szeretnék venni egy rack szervert. A Dell ProwerEdge r310,320,410,710 ek között nézelődök.
Az lenne a kérdésem honnan érdemes használt szervert vennem.Válaszotokat előre is köszönöm.
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, elég jóáron jutottam hozzá egy Dell T310 hez. Ebből szeretnék file szervert és Nas-t készíteni otthonra.
Nah most jön a kérdés, hogy jobb? Rakjak fel valami OMV, FREENAS, XPENOLOGY-t vagy win server és azon belül valami virtual környezetbe a nas-t?
3 pc, 2 tv, 1 telefonnak kellene elérnie.Hdd kiosztásban 4 (+2 mókolással) fér be.
Válaszaitokat előre is köszi :)
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
Hello mindenkinek Ismét ide fújt a szél..
Melyiket tartanátok meg? csak egy maradhat..
Dell T310
4x 3,5" swap
8gb ddr3
xeon 3450
1x4 tb sas 3,5"
1x2tb sata 3,5"
redundánsvagy Dell T610
8x2,5" swap
4x2gb ddr3
1x xeon 5520
4x146gb dell sas 10k rpm
redundánsNAS,webszervernek használva.
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, Sajna utolért a vég.... Dell T310 már nem elég itthoni 4k filmek streamelésére. :/
van itthon viszont egy ITX kuckó (shuttlepc) amibe kellene egy alaplap procival, ami képes le streamelni a 4k filmeket.ötleteket ajánlatokat várok. lehet használt cucc is. maradjun ka földön az árakkal
ui.: van itthon egy H61 lapom, de abban egy g645 megy és még annyira se képes mint a szerver
-
MasterHUn
senior tag
windows server 12 r2 fut rajta
24gb memória
xenon x3450
árnyékolt cat6PLEX et próbáltam (ezzel az a gondom, hogy pl nem mindent mutat a tv-n nem is értem miért.) pl kölcsönöztem a Fruy c. filmet 53gb. 3-5mp-ként 10mp stream renderelés ment.
A gépek és a tv is ugyanazon az eszközön kábelen keresztül csatlakozik ami egy tp-link archer c5 v4 ac 1200
nagy közdelmek árán felraktam a windows media playert és DLNA-n keresztül is fel van csatolva a filmtár. próbáltam sokmindent. a YT 4kval semmi gondja. Avatarral nem volt gondja.
laptopról(legion y540 [i7,16gbddr4,gtx1650]) wifin keresztül semmi baja a filmnek szépen megy folyamatosan.A tv típusa: LG 55un74
[ Szerkesztve ]
-
MasterHUn
senior tag
1.ötlet ->
Ezt viszont már néztem. amíg a 4k film as tv-n fut addig a proci kiakad 100%on minden szálon. amint megállítom leesik 1%-ra.
speedtest app-al megpingelve hálózatot mérve a követezők jönnek:
laptopról wifi-n : 3ms, 265,36 le 223,53 fel
pcről kábelen. 1ms, 372,3 le, 290,73 fel2.ötlet ->
lehet megveszem azt csak nem értem miért kellene még 1 gép azért, hogy 4k lejátszható legyen :/Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok,
Bűvöltem egy ideje a kis épített gépemet, de win10 nem akar rámenni xpenology pedig nem látja a vinyokat.....
Intel server board, 8gb ram, e-s xeon proci. nagy kérdés, ha letöltésre szeretném használni mit tudok felrakni rá, hogy lássa a hardveres RAID-ben lévő 4TB-t és a külön satán lévő 2 TB-t?
vagy valaki xpenology mágus annak is örülnék
ha több info kell mondjátok fotozok, videozok bármi csak életre tudjam kelteni.
-
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok,
minekután minden össze esküdött ellenem úgy gondoltam egyesíteném a gépeimet.Jelenleg van egy NAS-om (xpenology) külön fizikai gépként fut.
van benne egy 2 és egy 4tb.-os vinyó. ebből a 4tb.-os az SAS innentől csak raidvezérlővel műxik.Szereztem egy Dell R510 es gépet amiben van gyakorlatilag fel tudok a gyári spec maximumig fullozni. jelenleg 2 xeon 5540 van benne meg 16g ram ha jól emlékszem.
Szerintetek elegendő lenne a következőkre?NAS (xpenology)
plex (in xpenology)
------------idáig------------
a 4tb-os vinyon van minden
satisfactory szerver (külön linux 22.04 LTS) ennek inkább ram és proci kell 4mag 16g ram
xponology kamera szerver. 1-2 kamerával. (ez utóbbit külön xpeno ként futtatnám) neki pedig a maradék.
HDD tekintetében:
-1x 4tb SAS RAID 0
-1x 2tb Sata RAID 0
proxmoxnak 2x250gb velociraptor RAID1 be.
és mivel sok van belőle itthon 6x500gb WD blue vinyó összerakva RAID6 ba.
gyakorlatilag így swapbe menne 6+2 HDD. és lenne még 4 üres swap ha bővülni kéne.
a 2x250gb meg a belső swapba menne.
mielőtt nagyon beleélném magam hogy ez milyen jó lesz így jó lesz így?Proxmox fórumon már megbeszéltük, hogy proxmoxnak 2 120as SSD radi1be kötve elég lesz.
-
MasterHUn
senior tag
-
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, Esetleg Érdekel valakit egy Dell t310? tudom nem egy mostani jószág, de számomra csak a helyet foglalja, de ha valakinek kell szívesen odaadom INGYEN!.
swap fiókot kell hozzá venni egyedül. x3430 van benne illetv 24g ram.
-
MasterHUn
senior tag
jóestét mindenkinek, na Vizion sok türelmes hozzászólása után az első akadályt szerintem sikeresen vettem. nade.
Valahol találtam multkor egy parancsort ami kikapcsol egy kazal dolgot ami a HA cluster miatt megy proxmox alatt, de nem találom ez megvan valakkinek?
systemctl stop pve-ha-crm pve-ha-lrm pve-firewall pvefw-logger corosync spiceproxy && systemctl disable pve-ha-crm pve-ha-lrm pve-firewall pvefw-logger corosync spiceproxy
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eaton Powerware 9130 2000VA RM 2U + Extended Battery Module (EBM) PW9130N3000R-EBM2 (5000VA UPS)
- Riello Multi Dialog 40 (MDT-40) szünetmentes tápegység
- DELL B275AM-00 tápegység
- Szerver Tápegység Gold / Platinum 750W 1000W 1200W 1600W 2000W Breakout Board Kábel HP DELL 12V
- APC Back-UPS PRO BR900G-GR 900VA szünetmentes tápegység, bontatlan, garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest